>live life to the fullest

December 31, 2005 at 11:59 am (Uncategorized)

>

Friday, 30 Dec 05

Tak cukup tidur tp pepagi buta lagi adik lelaki aku yg no.3 dah buat aksi WWF semata-mata nak paksa aku bangun dari katil..*yawn*.. ngantuk toksah citer arr.. ditambah plak dgn mood aku yg tak berapa baik dari mlm td..*malas nak ingat*.. Kalau tak fikirkan tentang misi aku utk hari ni, kompem sampai tengahari aku melingkar atas katil lagi.

Oh ye lupa plak nk explain ttg misi aku nih. Ekceli, aku diarahkan oleh boss (nenek aku la), utk membuat 1000 pcs muffin utk diberikan pada tetamu yg dtg kenduri nanti. Yelah, zaman skrg manader guna telur lagi. Kut ader pun, bunga telur tu juz perhiasan kat pelamin je. So, pagi nih bermula lah proses menyiapkan muffin seperti yg diarahkan. Memula tu, ramai jugak yg menolong aku kat dapur. Tapi bila dah tengahari, sorang demi sorang hilang.. last-last, tinggal aku sorang..*bengang*.. Ikutkan tader lah susah mana nak buat muffin tu. Juz adun marjerin, gula, telur pastu campur dgn tepung yg dah diayak dgn baking powder & bubuh coklat cip.. then bakar dlm oven – settle. Tapi, bila dah kena buat sengsorang sampai ke petang, pancit lah macik. Part yg sadis sekali, bila mission accomplished, nenek & mak sedara aku boleh tanya.. “eh, Along berdiri lelama ni, kaki kaki tak sakit ke?”.. *isk*.. baru sedar ke? Nih yg rasa nak merajuk nih. Tapi tader lah, tak sakit pun. Iron lady kan..*perasan*.. (nnt aku letak resipi muffin & pics kat fotopages ek)

Hm, bercakap ttg kaki aku nih, arituh, masa nak balik Melaka, bapak punyerlah mengamuk. Puncanya? First, sebab aku lewat bagi tau dia pasal insiden nih. Second, sbb bapak salah faham – dia ingat kaki aku patah. Third, dia bengang sbb aku ambil mudah perkara nih (coz aku tak suka balut kaki aku – rimas) Rerupanya, bapak takut aku jadi mcm cousin lelaki aku yg kena kanser tulang sbb tak rawat kaki dia dgn betul (hish, apa lah bapak nih – mintak dijauhkan!)

Anyways, lepas settle kan everything bout muffin, aku pi tolong mak sedara aku hias dulang hantaran utk pengantin & souvenirs utk org yg dtg marhaban utk majlis bercukur nanti. Masa tengah khusyuk peratikan hasil seni gubahan depa, baru aku perasan kat dalam bilik tu juz ada orang tetua je. Hati dah tak sedap duduk situ lelama. Baru aku nak melangkah keluar, pakcik aku block jalan la pulak..

Makcik: “eh mak (referred to nenek aku lah), ada dua jenis alas dulang nih. Kaler peach nih siapa punya?”

Nenek: “alah, mak sajer beli dua jenis, manalah tau cucu mak nak kawen nanti, boleh lah guna”

Aku: *gulp* – ah sudah.. *bebuat sibuk belek digicam*

Mak Lang: “ha’ah, bila lagi Along? Cuba kau tengok bapak sedara ngan mak sedara kau nih, semua dah dua kali kawen.. kau tak lepas-lepas jugak”

Aku: *buat pekak sambil snap pics*


Hm, kelakar pun ada. Btul cakap Mak Lang aku tu. Memang semua adik bradik ayah aku kawen 2 kali (maksud aku, bercerai then kawen lain lah). Even ayah aku pun kawen 2 kali aper (tp different kes la kan). Lagipun kenduri kahwin utk Pak Usu nih pun, kira yg kali kedua utk dia (even aku pun ‘berpartner’ utk kali kedua – *lol*).. Hm nih la masalahnya bila jadi cucu sulung. Segala-galanya di-point-kan kat aku.

Pakcik Wan: “Along? dengar tak?”

Aku: *senyum*

Nenek: “aku nih bukan aper Wan, sementara mata nih belum tertutup, teringin benor nak nengok cucu aku sanding.. hm.. ntah bila lah..”

Sayu je tengok nenek melangkah keluar bilik pengantin sambil ckp camtu..*sighs*.. Aku tau kenapa semua org galak tanya soalan tu.. mana taknya, adik lelaki aku yg no.2, dah bertunang. Kalau takde aral, tahun depan depa kawen. Adik lelaki aku yg no.3 plak, siap bawak balik gelpren sekampus dia. Adik pompuan aku yg no.4 pun dah kenalkan boypren dia kat pemily.. even adik lelaki aku yg no.5 (yang baru 20 tahun) nih pun dah pandai kenalkan gelpren dia kat nenek..*peh berasap paler aku*.. nasib baik adik-adik yg lain bawah umur lagik. Hm.. obvious kan.. aku sorang je yg tak penah bawak balik seiapa. Mmg terasa sangat lah bila sesumer adik aku bawak balik ‘bakal menantu’ semata-mata nak menolong majlis nih nanti, ..tapi aku?..*hurm*

ah, cut! Esok ada urusan yg lebih penting lagi. Kena bangun pepagi sebab nak siapkan kek pulak. Pastu nak siapkan bunga rampai & sirih junjung (no, of coz lah bukan aku yg gubah sirih junjung tu. Aku tukang petik daun sirih je).. Later ok..

Advertisements

Permalink 5 Comments

live life to the fullest

December 31, 2005 at 11:59 am (Uncategorized)


Friday, 30 Dec 05

Tak cukup tidur tp pepagi buta lagi adik lelaki aku yg no.3 dah buat aksi WWF semata-mata nak paksa aku bangun dari katil..*yawn*.. ngantuk toksah citer arr.. ditambah plak dgn mood aku yg tak berapa baik dari mlm td..*malas nak ingat*.. Kalau tak fikirkan tentang misi aku utk hari ni, kompem sampai tengahari aku melingkar atas katil lagi.

Oh ye lupa plak nk explain ttg misi aku nih. Ekceli, aku diarahkan oleh boss (nenek aku la), utk membuat 1000 pcs muffin utk diberikan pada tetamu yg dtg kenduri nanti. Yelah, zaman skrg manader guna telur lagi. Kut ader pun, bunga telur tu juz perhiasan kat pelamin je. So, pagi nih bermula lah proses menyiapkan muffin seperti yg diarahkan. Memula tu, ramai jugak yg menolong aku kat dapur. Tapi bila dah tengahari, sorang demi sorang hilang.. last-last, tinggal aku sorang..*bengang*.. Ikutkan tader lah susah mana nak buat muffin tu. Juz adun marjerin, gula, telur pastu campur dgn tepung yg dah diayak dgn baking powder & bubuh coklat cip.. then bakar dlm oven – settle. Tapi, bila dah kena buat sengsorang sampai ke petang, pancit lah macik. Part yg sadis sekali, bila mission accomplished, nenek & mak sedara aku boleh tanya.. “eh, Along berdiri lelama ni, kaki kaki tak sakit ke?”.. *isk*.. baru sedar ke? Nih yg rasa nak merajuk nih. Tapi tader lah, tak sakit pun. Iron lady kan..*perasan*.. (nnt aku letak resipi muffin & pics kat fotopages ek)

Hm, bercakap ttg kaki aku nih, arituh, masa nak balik Melaka, bapak punyerlah mengamuk. Puncanya? First, sebab aku lewat bagi tau dia pasal insiden nih. Second, sbb bapak salah faham – dia ingat kaki aku patah. Third, dia bengang sbb aku ambil mudah perkara nih (coz aku tak suka balut kaki aku – rimas) Rerupanya, bapak takut aku jadi mcm cousin lelaki aku yg kena kanser tulang sbb tak rawat kaki dia dgn betul (hish, apa lah bapak nih – mintak dijauhkan!)

Anyways, lepas settle kan everything bout muffin, aku pi tolong mak sedara aku hias dulang hantaran utk pengantin & souvenirs utk org yg dtg marhaban utk majlis bercukur nanti. Masa tengah khusyuk peratikan hasil seni gubahan depa, baru aku perasan kat dalam bilik tu juz ada orang tetua je. Hati dah tak sedap duduk situ lelama. Baru aku nak melangkah keluar, pakcik aku block jalan la pulak..

Makcik: “eh mak (referred to nenek aku lah), ada dua jenis alas dulang nih. Kaler peach nih siapa punya?”

Nenek: “alah, mak sajer beli dua jenis, manalah tau cucu mak nak kawen nanti, boleh lah guna”

Aku: *gulp* – ah sudah.. *bebuat sibuk belek digicam*

Mak Lang: “ha’ah, bila lagi Along? Cuba kau tengok bapak sedara ngan mak sedara kau nih, semua dah dua kali kawen.. kau tak lepas-lepas jugak”

Aku: *buat pekak sambil snap pics*


Hm, kelakar pun ada. Btul cakap Mak Lang aku tu. Memang semua adik bradik ayah aku kawen 2 kali (maksud aku, bercerai then kawen lain lah). Even ayah aku pun kawen 2 kali aper (tp different kes la kan). Lagipun kenduri kahwin utk Pak Usu nih pun, kira yg kali kedua utk dia (even aku pun ‘berpartner’ utk kali kedua – *lol*).. Hm nih la masalahnya bila jadi cucu sulung. Segala-galanya di-point-kan kat aku.

Pakcik Wan: “Along? dengar tak?”

Aku: *senyum*

Nenek: “aku nih bukan aper Wan, sementara mata nih belum tertutup, teringin benor nak nengok cucu aku sanding.. hm.. ntah bila lah..”

Sayu je tengok nenek melangkah keluar bilik pengantin sambil ckp camtu..*sighs*.. Aku tau kenapa semua org galak tanya soalan tu.. mana taknya, adik lelaki aku yg no.2, dah bertunang. Kalau takde aral, tahun depan depa kawen. Adik lelaki aku yg no.3 plak, siap bawak balik gelpren sekampus dia. Adik pompuan aku yg no.4 pun dah kenalkan boypren dia kat pemily.. even adik lelaki aku yg no.5 (yang baru 20 tahun) nih pun dah pandai kenalkan gelpren dia kat nenek..*peh berasap paler aku*.. nasib baik adik-adik yg lain bawah umur lagik. Hm.. obvious kan.. aku sorang je yg tak penah bawak balik seiapa. Mmg terasa sangat lah bila sesumer adik aku bawak balik ‘bakal menantu’ semata-mata nak menolong majlis nih nanti, ..tapi aku?..*hurm*

ah, cut! Esok ada urusan yg lebih penting lagi. Kena bangun pepagi sebab nak siapkan kek pulak. Pastu nak siapkan bunga rampai & sirih junjung (no, of coz lah bukan aku yg gubah sirih junjung tu. Aku tukang petik daun sirih je).. Later ok..

Permalink 5 Comments

live life to the fullest

December 31, 2005 at 3:59 am (Uncategorized)


Friday, 30 Dec 05

Tak cukup tidur tp pepagi buta lagi adik lelaki aku yg no.3 dah buat aksi WWF semata-mata nak paksa aku bangun dari katil..*yawn*.. ngantuk toksah citer arr.. ditambah plak dgn mood aku yg tak berapa baik dari mlm td..*malas nak ingat*.. Kalau tak fikirkan tentang misi aku utk hari ni, kompem sampai tengahari aku melingkar atas katil lagi.

Oh ye lupa plak nk explain ttg misi aku nih. Ekceli, aku diarahkan oleh boss (nenek aku la), utk membuat 1000 pcs muffin utk diberikan pada tetamu yg dtg kenduri nanti. Yelah, zaman skrg manader guna telur lagi. Kut ader pun, bunga telur tu juz perhiasan kat pelamin je. So, pagi nih bermula lah proses menyiapkan muffin seperti yg diarahkan. Memula tu, ramai jugak yg menolong aku kat dapur. Tapi bila dah tengahari, sorang demi sorang hilang.. last-last, tinggal aku sorang..*bengang*.. Ikutkan tader lah susah mana nak buat muffin tu. Juz adun marjerin, gula, telur pastu campur dgn tepung yg dah diayak dgn baking powder & bubuh coklat cip.. then bakar dlm oven – settle. Tapi, bila dah kena buat sengsorang sampai ke petang, pancit lah macik. Part yg sadis sekali, bila mission accomplished, nenek & mak sedara aku boleh tanya.. “eh, Along berdiri lelama ni, kaki kaki tak sakit ke?”.. *isk*.. baru sedar ke? Nih yg rasa nak merajuk nih. Tapi tader lah, tak sakit pun. Iron lady kan..*perasan*.. (nnt aku letak resipi muffin & pics kat fotopages ek)

Hm, bercakap ttg kaki aku nih, arituh, masa nak balik Melaka, bapak punyerlah mengamuk. Puncanya? First, sebab aku lewat bagi tau dia pasal insiden nih. Second, sbb bapak salah faham – dia ingat kaki aku patah. Third, dia bengang sbb aku ambil mudah perkara nih (coz aku tak suka balut kaki aku – rimas) Rerupanya, bapak takut aku jadi mcm cousin lelaki aku yg kena kanser tulang sbb tak rawat kaki dia dgn betul (hish, apa lah bapak nih – mintak dijauhkan!)

Anyways, lepas settle kan everything bout muffin, aku pi tolong mak sedara aku hias dulang hantaran utk pengantin & souvenirs utk org yg dtg marhaban utk majlis bercukur nanti. Masa tengah khusyuk peratikan hasil seni gubahan depa, baru aku perasan kat dalam bilik tu juz ada orang tetua je. Hati dah tak sedap duduk situ lelama. Baru aku nak melangkah keluar, pakcik aku block jalan la pulak..

Makcik: “eh mak (referred to nenek aku lah), ada dua jenis alas dulang nih. Kaler peach nih siapa punya?”

Nenek: “alah, mak sajer beli dua jenis, manalah tau cucu mak nak kawen nanti, boleh lah guna”

Aku: *gulp* – ah sudah.. *bebuat sibuk belek digicam*

Mak Lang: “ha’ah, bila lagi Along? Cuba kau tengok bapak sedara ngan mak sedara kau nih, semua dah dua kali kawen.. kau tak lepas-lepas jugak”

Aku: *buat pekak sambil snap pics*


Hm, kelakar pun ada. Btul cakap Mak Lang aku tu. Memang semua adik bradik ayah aku kawen 2 kali (maksud aku, bercerai then kawen lain lah). Even ayah aku pun kawen 2 kali aper (tp different kes la kan). Lagipun kenduri kahwin utk Pak Usu nih pun, kira yg kali kedua utk dia (even aku pun ‘berpartner’ utk kali kedua – *lol*).. Hm nih la masalahnya bila jadi cucu sulung. Segala-galanya di-point-kan kat aku.

Pakcik Wan: “Along? dengar tak?”

Aku: *senyum*

Nenek: “aku nih bukan aper Wan, sementara mata nih belum tertutup, teringin benor nak nengok cucu aku sanding.. hm.. ntah bila lah..”

Sayu je tengok nenek melangkah keluar bilik pengantin sambil ckp camtu..*sighs*.. Aku tau kenapa semua org galak tanya soalan tu.. mana taknya, adik lelaki aku yg no.2, dah bertunang. Kalau takde aral, tahun depan depa kawen. Adik lelaki aku yg no.3 plak, siap bawak balik gelpren sekampus dia. Adik pompuan aku yg no.4 pun dah kenalkan boypren dia kat pemily.. even adik lelaki aku yg no.5 (yang baru 20 tahun) nih pun dah pandai kenalkan gelpren dia kat nenek..*peh berasap paler aku*.. nasib baik adik-adik yg lain bawah umur lagik. Hm.. obvious kan.. aku sorang je yg tak penah bawak balik seiapa. Mmg terasa sangat lah bila sesumer adik aku bawak balik ‘bakal menantu’ semata-mata nak menolong majlis nih nanti, ..tapi aku?..*hurm*

ah, cut! Esok ada urusan yg lebih penting lagi. Kena bangun pepagi sebab nak siapkan kek pulak. Pastu nak siapkan bunga rampai & sirih junjung (no, of coz lah bukan aku yg gubah sirih junjung tu. Aku tukang petik daun sirih je).. Later ok..

Permalink 4 Comments

>too fast..too short

December 29, 2005 at 8:05 pm (Uncategorized)

>I’m in KL today (owh, lupa nk inform bout 3 weeks holidays yg aku amik *secara terpaksa* skrg nih) – start dari hari Isnin aku dah mem-blah-kan diri ke Melaka. Why? Sebab aku dgn tak sengajanya telah meretakkan tulang kaki sendiri masa kat Hilton arituh. Btw, I’m goin back to Melaka again tonite. Balik KL nih pun coz nak settle few things – esp bout the new house & my maxis number (at last, aku dapat balik nombor kesayangan aku nih *yey*)

..to make it short:

  • 1st January ada kenduri kawen kat kampung (hey, bukan aku ok).. my uncle lah.
  • 2nd January plak, ada kenduri bercukur utk my little princes (nina)

Okeh, dats it for now. Maybe aku start keje balik on the 3rd January (biasalah aku, mana leh cuti lelama nih) Kalau terpaksa bertongkat pegi keje pun aku sanggup. My work is all dat matter to me mah.. chiows.

Permalink 1 Comment

too fast..too short

December 29, 2005 at 8:05 pm (Uncategorized)

I’m in KL today (owh, lupa nk inform bout 3 weeks holidays yg aku amik *secara terpaksa* skrg nih) – start dari hari Isnin aku dah mem-blah-kan diri ke Melaka. Why? Sebab aku dgn tak sengajanya telah meretakkan tulang kaki sendiri masa kat Hilton arituh. Btw, I’m goin back to Melaka again tonite. Balik KL nih pun coz nak settle few things – esp bout the new house & my maxis number (at last, aku dapat balik nombor kesayangan aku nih *yey*)

..to make it short:

  • 1st January ada kenduri kawen kat kampung (hey, bukan aku ok).. my uncle lah.
  • 2nd January plak, ada kenduri bercukur utk my little princes (nina)

Okeh, dats it for now. Maybe aku start keje balik on the 3rd January (biasalah aku, mana leh cuti lelama nih) Kalau terpaksa bertongkat pegi keje pun aku sanggup. My work is all dat matter to me mah.. chiows.

Permalink 1 Comment

too fast..too short

December 29, 2005 at 12:05 pm (Uncategorized)

I’m in KL today (owh, lupa nk inform bout 3 weeks holidays yg aku amik *secara terpaksa* skrg nih) – start dari hari Isnin aku dah mem-blah-kan diri ke Melaka. Why? Sebab aku dgn tak sengajanya telah meretakkan tulang kaki sendiri masa kat Hilton arituh. Btw, I’m goin back to Melaka again tonite. Balik KL nih pun coz nak settle few things – esp bout the new house & my maxis number (at last, aku dapat balik nombor kesayangan aku nih *yey*)

..to make it short:

  • 1st January ada kenduri kawen kat kampung (hey, bukan aku ok).. my uncle lah.
  • 2nd January plak, ada kenduri bercukur utk my little princes (nina)

Okeh, dats it for now. Maybe aku start keje balik on the 3rd January (biasalah aku, mana leh cuti lelama nih) Kalau terpaksa bertongkat pegi keje pun aku sanggup. My work is all dat matter to me mah.. chiows.

Permalink 1 Comment

>Hepi weekend ppl

December 23, 2005 at 1:42 pm (Uncategorized)

>Wah, its gonna be a vry long weekend for me. Wont be seing her today, tomorrow, day afta tomorrow.. *hurm*.. wut to do, bz tak hingat. Tp, tak kisah coz memasing mmg giler keje – *luvs diz way*.. only Monday baru jumpa (err, Dear, confirm ke lunchie dgn Lealaurielle & d`gang diz Monday? Lemme know ya)

Will be organizing an event at Sugar Club diz evening.. *yeah*.. Another happening event for end of diz year. Tonite, we’ll have dinner then.. ber-salsa all nite long-lah kita. I’m not dat gud at dancing.. but simple waltz, boleh lah (later I upload d pics eh, itupun kalau ada masa nak snap gambar) Plan nak keluar awal dari opis sekejap lagi.. maybe pegi Md Vlly – doin d hair-do (rimas rambut dh panjang) then dari Md Vlly, boleh straight ke sana. Jimat masa rite?

aha, theres one funny story bout yesterday. Wuz quite bz dgn diz salsa project, ntah camne masa tengah duk buat final listing, kak Ain inform ada guest tunggu aku kat luar. Ingatkan orang dari Hilton / Exco. Rupanya dat CinDian guy (Chinese+Indian) dari opis sebelah. Masa aku nampak je muka dia, terkejut jugak – apa mimpi dia kan. Agaknya, dia tgk muka aku blur, terus dia tunjuk jam kat tangan dia (pukul 1.00), then dia cakap.. “remember yesterday? Jom lunch”… and I wuz like.. “wut?!!”… Pastu baru aku teringat tengahari semlm masa kat depan lif, aku ada terserempak dgn dat guy. I wuz trying to be polite ekceli, so aku tanya lah.. “dah lunch?”… then dia jawab.. “I’m waiting for you”… Knowing dat it wuz a joke, aku gelak arr. Dlm gegelak tu, aku cakap.. “tomorrow la”… Seriyes shit it wuz a joke! Tak sangka dia dtg jugak..*tepuk dahi*.. Cakap tanak kang, mcm tak patut la pulak. Lagipun opis kami berjiran..*blurred*.. Aku suruh dia tunggu kejap, masuk bilik, tarik nafas pepanjang, capai apa-apa yg patut then keluar jumpa dia. Pegi makan + beborak (mostly bout company dia) then aku mintak diri masuk opis awal. Lagipun aku kena rush ke Hilton. Masa nak naik opis, sempat dia ajak keluar minum lagi ptg tu.. *hellOoo*.. Bahaya lah dia nih. Aku tolak bebaik. Masuk je opis lepas tu, aku panggil kak Ain, inform kat dia kalau dat fella dtg cari aku lagi, juz cakap aku takde – keluar ke haper ke (morale: len kali taim bercakap, ayat tu jaga – jgn smp tersilap tafsir)

Ok lah, nak keluar dah nih. Before dat nak ucap thanks to those yg handle gath mlm td. It wuz a pleasure knowing u guys, esp Lea, Volks, Ameer, Neo, 5thE, Bonny, Kie, Apek, Kak Nam & Pak Nam and 2 org yg aD tataw nama.. (thanks to Volks for d cute souvenir). Hepi holiday evrybody. Cuti sampai Isnin kan – meriah lah.

*ho ho ho – merry christmas*

Permalink Comments Off on >Hepi weekend ppl

Hepi weekend ppl

December 23, 2005 at 1:42 pm (Uncategorized)

Wah, its gonna be a vry long weekend for me. Wont be seing her today, tomorrow, day afta tomorrow.. *hurm*.. wut to do, bz tak hingat. Tp, tak kisah coz memasing mmg giler keje – *luvs diz way*.. only Monday baru jumpa (err, Dear, confirm ke lunchie dgn Lealaurielle & d`gang diz Monday? Lemme know ya)

Will be organizing an event at Sugar Club diz evening.. *yeah*.. Another happening event for end of diz year. Tonite, we’ll have dinner then.. ber-salsa all nite long-lah kita. I’m not dat gud at dancing.. but simple waltz, boleh lah (later I upload d pics eh, itupun kalau ada masa nak snap gambar) Plan nak keluar awal dari opis sekejap lagi.. maybe pegi Md Vlly – doin d hair-do (rimas rambut dh panjang) then dari Md Vlly, boleh straight ke sana. Jimat masa rite?

aha, theres one funny story bout yesterday. Wuz quite bz dgn diz salsa project, ntah camne masa tengah duk buat final listing, kak Ain inform ada guest tunggu aku kat luar. Ingatkan orang dari Hilton / Exco. Rupanya dat CinDian guy (Chinese+Indian) dari opis sebelah. Masa aku nampak je muka dia, terkejut jugak – apa mimpi dia kan. Agaknya, dia tgk muka aku blur, terus dia tunjuk jam kat tangan dia (pukul 1.00), then dia cakap.. “remember yesterday? Jom lunch”… and I wuz like.. “wut?!!”… Pastu baru aku teringat tengahari semlm masa kat depan lif, aku ada terserempak dgn dat guy. I wuz trying to be polite ekceli, so aku tanya lah.. “dah lunch?”… then dia jawab.. “I’m waiting for you”… Knowing dat it wuz a joke, aku gelak arr. Dlm gegelak tu, aku cakap.. “tomorrow la”… Seriyes shit it wuz a joke! Tak sangka dia dtg jugak..*tepuk dahi*.. Cakap tanak kang, mcm tak patut la pulak. Lagipun opis kami berjiran..*blurred*.. Aku suruh dia tunggu kejap, masuk bilik, tarik nafas pepanjang, capai apa-apa yg patut then keluar jumpa dia. Pegi makan + beborak (mostly bout company dia) then aku mintak diri masuk opis awal. Lagipun aku kena rush ke Hilton. Masa nak naik opis, sempat dia ajak keluar minum lagi ptg tu.. *hellOoo*.. Bahaya lah dia nih. Aku tolak bebaik. Masuk je opis lepas tu, aku panggil kak Ain, inform kat dia kalau dat fella dtg cari aku lagi, juz cakap aku takde – keluar ke haper ke (morale: len kali taim bercakap, ayat tu jaga – jgn smp tersilap tafsir)

Ok lah, nak keluar dah nih. Before dat nak ucap thanks to those yg handle gath mlm td. It wuz a pleasure knowing u guys, esp Lea, Volks, Ameer, Neo, 5thE, Bonny, Kie, Apek, Kak Nam & Pak Nam and 2 org yg aD tataw nama.. (thanks to Volks for d cute souvenir). Hepi holiday evrybody. Cuti sampai Isnin kan – meriah lah.

*ho ho ho – merry christmas*

Permalink Comments Off on Hepi weekend ppl

Hepi weekend ppl

December 23, 2005 at 5:42 am (Uncategorized)

Wah, its gonna be a vry long weekend for me. Wont be seing her today, tomorrow, day afta tomorrow.. *hurm*.. wut to do, bz tak hingat. Tp, tak kisah coz memasing mmg giler keje – *luvs diz way*.. only Monday baru jumpa (err, Dear, confirm ke lunchie dgn Lealaurielle & d`gang diz Monday? Lemme know ya)

Will be organizing an event at Sugar Club diz evening.. *yeah*.. Another happening event for end of diz year. Tonite, we’ll have dinner then.. ber-salsa all nite long-lah kita. I’m not dat gud at dancing.. but simple waltz, boleh lah (later I upload d pics eh, itupun kalau ada masa nak snap gambar) Plan nak keluar awal dari opis sekejap lagi.. maybe pegi Md Vlly – doin d hair-do (rimas rambut dh panjang) then dari Md Vlly, boleh straight ke sana. Jimat masa rite?

aha, theres one funny story bout yesterday. Wuz quite bz dgn diz salsa project, ntah camne masa tengah duk buat final listing, kak Ain inform ada guest tunggu aku kat luar. Ingatkan orang dari Hilton / Exco. Rupanya dat CinDian guy (Chinese+Indian) dari opis sebelah. Masa aku nampak je muka dia, terkejut jugak – apa mimpi dia kan. Agaknya, dia tgk muka aku blur, terus dia tunjuk jam kat tangan dia (pukul 1.00), then dia cakap.. “remember yesterday? Jom lunch”… and I wuz like.. “wut?!!”… Pastu baru aku teringat tengahari semlm masa kat depan lif, aku ada terserempak dgn dat guy. I wuz trying to be polite ekceli, so aku tanya lah.. “dah lunch?”… then dia jawab.. “I’m waiting for you”… Knowing dat it wuz a joke, aku gelak arr. Dlm gegelak tu, aku cakap.. “tomorrow la”… Seriyes shit it wuz a joke! Tak sangka dia dtg jugak..*tepuk dahi*.. Cakap tanak kang, mcm tak patut la pulak. Lagipun opis kami berjiran..*blurred*.. Aku suruh dia tunggu kejap, masuk bilik, tarik nafas pepanjang, capai apa-apa yg patut then keluar jumpa dia. Pegi makan + beborak (mostly bout company dia) then aku mintak diri masuk opis awal. Lagipun aku kena rush ke Hilton. Masa nak naik opis, sempat dia ajak keluar minum lagi ptg tu.. *hellOoo*.. Bahaya lah dia nih. Aku tolak bebaik. Masuk je opis lepas tu, aku panggil kak Ain, inform kat dia kalau dat fella dtg cari aku lagi, juz cakap aku takde – keluar ke haper ke (morale: len kali taim bercakap, ayat tu jaga – jgn smp tersilap tafsir)

Ok lah, nak keluar dah nih. Before dat nak ucap thanks to those yg handle gath mlm td. It wuz a pleasure knowing u guys, esp Lea, Volks, Ameer, Neo, 5thE, Bonny, Kie, Apek, Kak Nam & Pak Nam and 2 org yg aD tataw nama.. (thanks to Volks for d cute souvenir). Hepi holiday evrybody. Cuti sampai Isnin kan – meriah lah.

*ho ho ho – merry christmas*

Permalink Comments Off on Hepi weekend ppl

>a letter for me

December 20, 2005 at 4:57 pm (Uncategorized)

>

aD, i have lived for a long time, responsible for n dependent upon no one, answering to no one n committed to no one except myself. during this period of my life, i considered the world mine for the
taking n truly believed that i was living life to the fullest.


then, u came into the picture, n all of a sudden, i realized that i was deceiving myself. i find that my life is not all that i thought it was. in fact, it is terribly lacking in many things, the foremost being love.

now, through some great fortune, i have found that love and along with it, the one person who can make my life truly complete. u are that person, and i have somehow fallen in love with u.

to be honest, i never thought i would ever utter those words, but now, they come forth effortlessly n with great sincerity. i’ll be forever be grateful to u for showing me just how shallow my life was. at last, i have a chance to give it depth n purpose.

i remain totally urs in thought n spirit.

Thank you so much for d letter.. Im sory, I dont have any in return.. kinda lost my words.. But I really need to tell you diz, Im glad having you by my side..

Permalink 4 Comments

a letter for me

December 20, 2005 at 4:57 pm (Uncategorized)

aD, i have lived for a long time, responsible for n dependent upon no one, answering to no one n committed to no one except myself. during this period of my life, i considered the world mine for the
taking n truly believed that i was living life to the fullest.


then, u came into the picture, n all of a sudden, i realized that i was deceiving myself. i find that my life is not all that i thought it was. in fact, it is terribly lacking in many things, the foremost being love.

now, through some great fortune, i have found that love and along with it, the one person who can make my life truly complete. u are that person, and i have somehow fallen in love with u.

to be honest, i never thought i would ever utter those words, but now, they come forth effortlessly n with great sincerity. i’ll be forever be grateful to u for showing me just how shallow my life was. at last, i have a chance to give it depth n purpose.

i remain totally urs in thought n spirit.

Thank you so much for d letter.. Im sory, I dont have any in return.. kinda lost my words.. But I really need to tell you diz, Im glad having you by my side..

Permalink 6 Comments

a letter for me

December 20, 2005 at 8:57 am (Uncategorized)

aD, i have lived for a long time, responsible for n dependent upon no one, answering to no one n committed to no one except myself. during this period of my life, i considered the world mine for the
taking n truly believed that i was living life to the fullest.


then, u came into the picture, n all of a sudden, i realized that i was deceiving myself. i find that my life is not all that i thought it was. in fact, it is terribly lacking in many things, the foremost being love.

now, through some great fortune, i have found that love and along with it, the one person who can make my life truly complete. u are that person, and i have somehow fallen in love with u.

to be honest, i never thought i would ever utter those words, but now, they come forth effortlessly n with great sincerity. i’ll be forever be grateful to u for showing me just how shallow my life was. at last, i have a chance to give it depth n purpose.

i remain totally urs in thought n spirit.

Thank you so much for d letter.. Im sory, I dont have any in return.. kinda lost my words.. But I really need to tell you diz, Im glad having you by my side..

Permalink 4 Comments

>On Leave

December 16, 2005 at 9:33 am (Uncategorized)

>
As planned before, I’ll be on leave start from today till next Monday. Juz wanna jot down few things for few ppl yg secara langsung atau tak, terbabit dlm hidup aku.. here it goes:

To Dia – Diz wud be my last note for u. Received ur sms last nite. – sory didn’t reply any. Anyways, apologize accepted. Think theres one more person u shud seek for hers also. Wutever pun afta diz, kalau nak write sumthing about me, jgn babitkan org lain.

To You – I cudnt make it to Penang today. Sory ‘bout the air tickets – wut a waste. Keep the other one for me, in case I might change my mind.. *y’know wut, I miss d crazy thing we used to do.. miss the old you*..

To Sumone – Before diz I think, its better TO KNOW ALL.. but come to diz point, I’d rather pretend like I do not know anything.. and appreciating all dat I have around me.. and stop questioning. Have a nice day – cheers!

Lets time decide everything..

Permalink 2 Comments

On Leave

December 16, 2005 at 9:33 am (Uncategorized)


As planned before, I’ll be on leave start from today till next Monday. Juz wanna jot down few things for few ppl yg secara langsung atau tak, terbabit dlm hidup aku.. here it goes:

To Dia – Diz wud be my last note for u. Received ur sms last nite. – sory didn’t reply any. Anyways, apologize accepted. Think theres one more person u shud seek for hers also. Wutever pun afta diz, kalau nak write sumthing about me, jgn babitkan org lain.

To You – I cudnt make it to Penang today. Sory ‘bout the air tickets – wut a waste. Keep the other one for me, in case I might change my mind.. *y’know wut, I miss d crazy thing we used to do.. miss the old you*..

To Sumone – Before diz I think, its better TO KNOW ALL.. but come to diz point, I’d rather pretend like I do not know anything.. and appreciating all dat I have around me.. and stop questioning. Have a nice day – cheers!

Lets time decide everything..

Permalink 3 Comments

On Leave

December 16, 2005 at 1:33 am (Uncategorized)


As planned before, I’ll be on leave start from today till next Monday. Juz wanna jot down few things for few ppl yg secara langsung atau tak, terbabit dlm hidup aku.. here it goes:

To Dia – Diz wud be my last note for u. Received ur sms last nite. – sory didn’t reply any. Anyways, apologize accepted. Think theres one more person u shud seek for hers also. Wutever pun afta diz, kalau nak write sumthing about me, jgn babitkan org lain.

To You – I cudnt make it to Penang today. Sory ‘bout the air tickets – wut a waste. Keep the other one for me, in case I might change my mind.. *y’know wut, I miss d crazy thing we used to do.. miss the old you*..

To Sumone – Before diz I think, its better TO KNOW ALL.. but come to diz point, I’d rather pretend like I do not know anything.. and appreciating all dat I have around me.. and stop questioning. Have a nice day – cheers!

Lets time decide everything..

Permalink 2 Comments

Next page »