>Qong Xi Nie

January 27, 2006 at 11:22 am (Uncategorized)

>

I’ll be away ppl.. depart to Cameron Highlands tomorrow at 9.30 am (Yong Belar, here I come!).. will be back in KL next Tuesday.. wish me luck. Hepi holiday to u gals out there..*love u all*

A very Hepi Chinese New Year to my friend, Anna.. *makan yee sang tu, dunt forget me eh*

Diz one dedicated to cik Am..*nih bukan bodek tau*.. loves the spirit!.. (it help brings out mine)..*many thanks to u*..

Di kamar yang kedinginan
Ku lontarkan sumbangan
Suara kemanusiaan
Mengisi rentak-rentak kehidupan

Kau yang ada di sana
Berlari tak hentinya
Dengan caramu sendiri
Tetapi masih ada kaitannya

Ku ke udara lagi
Bersama mu kembali
Dengan rangakaian lagu-lagu
Juga pesanan

Ku sebagai penghibur
Engkau mendengar di sana
Kita saling mengharapkan
Di dalam hidup ini..
Advertisements

Permalink Comments Off on >Qong Xi Nie

Qong Xi Nie

January 27, 2006 at 11:22 am (Uncategorized)

I’ll be away ppl.. depart to Cameron Highlands tomorrow at 9.30 am (Yong Belar, here I come!).. will be back in KL next Tuesday.. wish me luck. Hepi holiday to u gals out there..*love u all*

A very Hepi Chinese New Year to my friend, Anna.. *makan yee sang tu, dunt forget me eh*

Diz one dedicated to cik Am..*nih bukan bodek tau*.. loves the spirit!.. (it help brings out mine)..*many thanks to u*..

Di kamar yang kedinginan
Ku lontarkan sumbangan
Suara kemanusiaan
Mengisi rentak-rentak kehidupan

Kau yang ada di sana
Berlari tak hentinya
Dengan caramu sendiri
Tetapi masih ada kaitannya

Ku ke udara lagi
Bersama mu kembali
Dengan rangakaian lagu-lagu
Juga pesanan

Ku sebagai penghibur
Engkau mendengar di sana
Kita saling mengharapkan
Di dalam hidup ini..

Permalink Comments Off on Qong Xi Nie

Qong Xi Nie

January 27, 2006 at 3:22 am (Uncategorized)

I’ll be away ppl.. depart to Cameron Highlands tomorrow at 9.30 am (Yong Belar, here I come!).. will be back in KL next Tuesday.. wish me luck. Hepi holiday to u gals out there..*love u all*

A very Hepi Chinese New Year to my friend, Anna.. *makan yee sang tu, dunt forget me eh*

Diz one dedicated to cik Am..*nih bukan bodek tau*.. loves the spirit!.. (it help brings out mine)..*many thanks to u*..

Di kamar yang kedinginan
Ku lontarkan sumbangan
Suara kemanusiaan
Mengisi rentak-rentak kehidupan

Kau yang ada di sana
Berlari tak hentinya
Dengan caramu sendiri
Tetapi masih ada kaitannya

Ku ke udara lagi
Bersama mu kembali
Dengan rangakaian lagu-lagu
Juga pesanan

Ku sebagai penghibur
Engkau mendengar di sana
Kita saling mengharapkan
Di dalam hidup ini..

Permalink Comments Off on Qong Xi Nie

>XPDC Gunung Yong Belar

January 16, 2006 at 1:16 pm (Uncategorized)

>

nice view isnt it?



peh.. mcm citer LOTR

Kena naik nih nk pi sana

sayupnya..

part redah sungai nih mmg aku suka!






Well.. remember bout my plan for end of January? Yezz ppl.. aku akan mengejoinkan diri dlm xpdc mendaki gunung Yong Belar..!! (err, jgn tanya apa makna nama gunung tu coz aku tataw – nnt aku check ok) Tak byk yg aku tau ttg gunung nih (ekceli, aku pun baru first time dengar nama dia – *lol*).. Gunung Yong Belar terletak antara Perak, Kelantan & Pahang.. tinggi dia? em.. lebih sikit dari gunung Ledang (kalau tak silap lah).. dan nak daki gunung nih, amik masa satu hari jugak lah.. *peh*..

Kami dijadualkan berkumpul kat Pudu pada 27 Jan.. then bertolak ke Cameron Highland. Dari Tanah Rata, aku difahamkankan ada jeep yg akan bwk kami masuk ke kawasan hutan. Dari situ, kami akan memulakan xpdc mendaki (menarik kan?)..*cant wait!*

Btw, sesumer gambar di atas di amik dari http://dklpacat.multiply.com/photos/album/9

Permalink 8 Comments

XPDC Gunung Yong Belar

January 16, 2006 at 1:16 pm (Uncategorized)

nice view isnt it?



peh.. mcm citer LOTR

Kena naik nih nk pi sana

sayupnya..

part redah sungai nih mmg aku suka!






Well.. remember bout my plan for end of January? Yezz ppl.. aku akan mengejoinkan diri dlm xpdc mendaki gunung Yong Belar..!! (err, jgn tanya apa makna nama gunung tu coz aku tataw – nnt aku check ok) Tak byk yg aku tau ttg gunung nih (ekceli, aku pun baru first time dengar nama dia – *lol*).. Gunung Yong Belar terletak antara Perak, Kelantan & Pahang.. tinggi dia? em.. lebih sikit dari gunung Ledang (kalau tak silap lah).. dan nak daki gunung nih, amik masa satu hari jugak lah.. *peh*..

Kami dijadualkan berkumpul kat Pudu pada 27 Jan.. then bertolak ke Cameron Highland. Dari Tanah Rata, aku difahamkankan ada jeep yg akan bwk kami masuk ke kawasan hutan. Dari situ, kami akan memulakan xpdc mendaki (menarik kan?)..*cant wait!*

Btw, sesumer gambar di atas di amik dari http://dklpacat.multiply.com/photos/album/9

Permalink 10 Comments

XPDC Gunung Yong Belar

January 16, 2006 at 5:16 am (Uncategorized)

nice view isnt it?



peh.. mcm citer LOTR

Kena naik nih nk pi sana

sayupnya..

part redah sungai nih mmg aku suka!






Well.. remember bout my plan for end of January? Yezz ppl.. aku akan mengejoinkan diri dlm xpdc mendaki gunung Yong Belar..!! (err, jgn tanya apa makna nama gunung tu coz aku tataw – nnt aku check ok) Tak byk yg aku tau ttg gunung nih (ekceli, aku pun baru first time dengar nama dia – *lol*).. Gunung Yong Belar terletak antara Perak, Kelantan & Pahang.. tinggi dia? em.. lebih sikit dari gunung Ledang (kalau tak silap lah).. dan nak daki gunung nih, amik masa satu hari jugak lah.. *peh*..

Kami dijadualkan berkumpul kat Pudu pada 27 Jan.. then bertolak ke Cameron Highland. Dari Tanah Rata, aku difahamkankan ada jeep yg akan bwk kami masuk ke kawasan hutan. Dari situ, kami akan memulakan xpdc mendaki (menarik kan?)..*cant wait!*

Btw, sesumer gambar di atas di amik dari http://dklpacat.multiply.com/photos/album/9

Permalink 8 Comments

>all about msg

January 13, 2006 at 10:58 am (Uncategorized)

>

coffee anyone?

Bangun awal pagi nih. Kekemas rumah sikit (eleh, takde apa yg nak dikemas sebenarnya) – made myself sum coffee – lelepak sambil baca magazine kejap – pukul 8.45 pg baru keluar pegi opis (rilex kan?) Well, dats the life I wanted – tenang

(baru bangun tido – last week nyer pic)

Byk kelebihan duduk sengsorang nih, antaranya:

  • tayah terkejar-kejar nak balik awal semata-mata utk memasak
  • tayah nak kemas umah hehari – bukan ada tukang sepah pun kan?
  • ikut sukati nak susun bebarang dlm umah tu camner pun
  • ikut sukati nak tidur pukul berapa pun – tayah nak beborak semata nak jaga hati member (esp taim penat giler)
  • ikut sukati nak balik kul baper pun – tanak balik pun taper
  • ikut sukati nak pasang redio / tibi kekuat sampai pecah gegendang telinga (jgn sampai jiran memekak sudah lah)
  • ikut sukati nak bawak balik seberapa banyak kawan pun (so far aku takder buat camtu ok – takde masa)
  • etc, etc..

Cuma part yg kena ‘tahan’ sikit : sunyi. Yep, memula aritu mmg ‘teruk’ arr (esp utk penakut cam aku nih) – penah sekali tu, nak balik rumah sendiri pun aku rasa cam berdebar-debar (mcm lah dlm umah tu ada org nak bunuh aku). Tp, seriyes mah, dh la taim aku aku pindah arituh hujan manjang. Petir, kilat toksah cerita lah. Pernah aku tertidur sambil genggam erat hp (kelakar). Tp, alhamdullilah, setakat ni belum pernah lagi aku call sesiapa mengadu takut ke haper.

Hm.. semlm, baca entry Am ttg ‘kawan yg patut kita buang’.. (sallute wish I have the strenght to do dat). Been in dat kind of situation, but different stori lah (abaikan). Berckp ttg kawan nih, buat aku teringat insiden yg jadi masa aku blogging dlm c99 dulu. Cuma yg kelakarnya, org yg berselisih faham dgn aku tu, aku tak kenal & tak penah jumpa langsung pun (how come?) Aku pun tataw ending (or punca) insiden tu. Bebaru nih, aku dpt msg dari org yg berselisih faham dgn aku tu:

aD, its me, XXXX. sory to hear about wut happen between u and XXXX. eventhough we hate each other, but i do felt sory for wut happened to u.

Aku pun replied..

thanks. fyi, i neva hate u.

Yep, tak penah dlm hidup aku nak benci / buang org nih (bukan tanak, tapi ntah.. mmg tak boleh) Org buang aku ader.. benci? menyampah? meluat?.. ader kut (takkann tader).. *chuckles*.. (buat XXXX, thanks for ur msg – glad its over)

Pagi tadi dpt msg yg buat aku tersenyum simpul sengsorang. Her nick Sweetpie.. (I’m sory I didnt recognize ur number – lost my phone arituh, remember?) Dia minta resipi muffin yg aku promise nak bagi aritu. Fyi, dah lama aku post resipi + pics muffin tu kat fotopages . Try klik kat aD’s Collection. Thanks sbb sudi mencuba resipi ikan sumbat tu..*lol*.. pasnih merasalah try buat muffin pulak ek?

Here’s another msg yg aku dpt dari YM:

psychosclerosis: hye ad.. maybe xde chance nk borak ngn u. tp bc blog u, buat ilang rindu i hahah btw, kdg kite tertanye, nape benda teruk camni jd kat kite. tp sbnrnye ada org lain lg teruk… em… tahla.. napetah ngadu kt u.. letih rasa nk hidup… take care.. eh.. i rasa i syok kat u la hahah... (received on 13/01/2006 at 13.05pm)

To sender.. sory I didnt have time to reply (jarang online YM – byk keje). Tell u wut, u make me laugh with ur msg. Ekceli, I’m kinda moody arinih. Guess, ur msg saved the day.. *lol*.. btw, I’m attached

Byk lagi yg nak dicerita sebenarnya nih, tapi nnt lah.. keje (dan masa) mencemburui aku (cewahh). Btw, mlm nih maybe aku gerak ke Melaka – spend weekend kat sana (eh asyik balik Melaka je, tak busan ke?).. *gegelak*.. Biasalah, life aku skrg juz ada keje & pemily.. weekday keje, weekend pemily.

Buat memember yg ajak keluar weekend nih:

  • Hanz & Finy: mahap bebyk.. nih dh 2 kali ad tak dpt join korang.. taper usaha lagi.. kali ke-3 nnt insyaAllah.
  • Ojai: nak dtg umah? weekday boleh? weekend akak balik kampung lah..
  • Ej: sory to hear bout wut happened.. insyaAllah.. balik dari Melaka nnt kita citer pjg.
  • Aida & Eja: egegegeg.. macik balik kampung.. len kali la kita lepak sesama. Thanks for the concern.
  • A: aiya.. shopping bebarang? adeih.. weekday boleh? fix one date lah.. as long as hari bekerja.. weekend mmg tak boleh.. mahap nOo.. jgn marah 🙂
  • Sha: hang nak kawen dah? bachelor party? buat on weekday yer.. *hehe*

Hepi weekend ppl..!

Permalink 8 Comments

all about msg

January 13, 2006 at 10:58 am (Uncategorized)

coffee anyone?

Bangun awal pagi nih. Kekemas rumah sikit (eleh, takde apa yg nak dikemas sebenarnya) – made myself sum coffee – lelepak sambil baca magazine kejap – pukul 8.45 pg baru keluar pegi opis (rilex kan?) Well, dats the life I wanted – tenang

(baru bangun tido – last week nyer pic)

Byk kelebihan duduk sengsorang nih, antaranya:

  • tayah terkejar-kejar nak balik awal semata-mata utk memasak
  • tayah nak kemas umah hehari – bukan ada tukang sepah pun kan?
  • ikut sukati nak susun bebarang dlm umah tu camner pun
  • ikut sukati nak tidur pukul berapa pun – tayah nak beborak semata nak jaga hati member (esp taim penat giler)
  • ikut sukati nak balik kul baper pun – tanak balik pun taper
  • ikut sukati nak pasang redio / tibi kekuat sampai pecah gegendang telinga (jgn sampai jiran memekak sudah lah)
  • ikut sukati nak bawak balik seberapa banyak kawan pun (so far aku takder buat camtu ok – takde masa)
  • etc, etc..

Cuma part yg kena ‘tahan’ sikit : sunyi. Yep, memula aritu mmg ‘teruk’ arr (esp utk penakut cam aku nih) – penah sekali tu, nak balik rumah sendiri pun aku rasa cam berdebar-debar (mcm lah dlm umah tu ada org nak bunuh aku). Tp, seriyes mah, dh la taim aku aku pindah arituh hujan manjang. Petir, kilat toksah cerita lah. Pernah aku tertidur sambil genggam erat hp (kelakar). Tp, alhamdullilah, setakat ni belum pernah lagi aku call sesiapa mengadu takut ke haper.

Hm.. semlm, baca entry Am ttg ‘kawan yg patut kita buang’.. (sallute wish I have the strenght to do dat). Been in dat kind of situation, but different stori lah (abaikan). Berckp ttg kawan nih, buat aku teringat insiden yg jadi masa aku blogging dlm c99 dulu. Cuma yg kelakarnya, org yg berselisih faham dgn aku tu, aku tak kenal & tak penah jumpa langsung pun (how come?) Aku pun tataw ending (or punca) insiden tu. Bebaru nih, aku dpt msg dari org yg berselisih faham dgn aku tu:

aD, its me, XXXX. sory to hear about wut happen between u and XXXX. eventhough we hate each other, but i do felt sory for wut happened to u.

Aku pun replied..

thanks. fyi, i neva hate u.

Yep, tak penah dlm hidup aku nak benci / buang org nih (bukan tanak, tapi ntah.. mmg tak boleh) Org buang aku ader.. benci? menyampah? meluat?.. ader kut (takkann tader).. *chuckles*.. (buat XXXX, thanks for ur msg – glad its over)

Pagi tadi dpt msg yg buat aku tersenyum simpul sengsorang. Her nick Sweetpie.. (I’m sory I didnt recognize ur number – lost my phone arituh, remember?) Dia minta resipi muffin yg aku promise nak bagi aritu. Fyi, dah lama aku post resipi + pics muffin tu kat fotopages . Try klik kat aD’s Collection. Thanks sbb sudi mencuba resipi ikan sumbat tu..*lol*.. pasnih merasalah try buat muffin pulak ek?

Here’s another msg yg aku dpt dari YM:

psychosclerosis: hye ad.. maybe xde chance nk borak ngn u. tp bc blog u, buat ilang rindu i hahah btw, kdg kite tertanye, nape benda teruk camni jd kat kite. tp sbnrnye ada org lain lg teruk… em… tahla.. napetah ngadu kt u.. letih rasa nk hidup… take care.. eh.. i rasa i syok kat u la hahah... (received on 13/01/2006 at 13.05pm)

To sender.. sory I didnt have time to reply (jarang online YM – byk keje). Tell u wut, u make me laugh with ur msg. Ekceli, I’m kinda moody arinih. Guess, ur msg saved the day.. *lol*.. btw, I’m attached

Byk lagi yg nak dicerita sebenarnya nih, tapi nnt lah.. keje (dan masa) mencemburui aku (cewahh). Btw, mlm nih maybe aku gerak ke Melaka – spend weekend kat sana (eh asyik balik Melaka je, tak busan ke?).. *gegelak*.. Biasalah, life aku skrg juz ada keje & pemily.. weekday keje, weekend pemily.

Buat memember yg ajak keluar weekend nih:

  • Hanz & Finy: mahap bebyk.. nih dh 2 kali ad tak dpt join korang.. taper usaha lagi.. kali ke-3 nnt insyaAllah.
  • Ojai: nak dtg umah? weekday boleh? weekend akak balik kampung lah..
  • Ej: sory to hear bout wut happened.. insyaAllah.. balik dari Melaka nnt kita citer pjg.
  • Aida & Eja: egegegeg.. macik balik kampung.. len kali la kita lepak sesama. Thanks for the concern.
  • A: aiya.. shopping bebarang? adeih.. weekday boleh? fix one date lah.. as long as hari bekerja.. weekend mmg tak boleh.. mahap nOo.. jgn marah 🙂
  • Sha: hang nak kawen dah? bachelor party? buat on weekday yer.. *hehe*

Hepi weekend ppl..!

Permalink 10 Comments

all about msg

January 13, 2006 at 2:58 am (Uncategorized)

coffee anyone?

Bangun awal pagi nih. Kekemas rumah sikit (eleh, takde apa yg nak dikemas sebenarnya) – made myself sum coffee – lelepak sambil baca magazine kejap – pukul 8.45 pg baru keluar pegi opis (rilex kan?) Well, dats the life I wanted – tenang

(baru bangun tido – last week nyer pic)

Byk kelebihan duduk sengsorang nih, antaranya:

  • tayah terkejar-kejar nak balik awal semata-mata utk memasak
  • tayah nak kemas umah hehari – bukan ada tukang sepah pun kan?
  • ikut sukati nak susun bebarang dlm umah tu camner pun
  • ikut sukati nak tidur pukul berapa pun – tayah nak beborak semata nak jaga hati member (esp taim penat giler)
  • ikut sukati nak balik kul baper pun – tanak balik pun taper
  • ikut sukati nak pasang redio / tibi kekuat sampai pecah gegendang telinga (jgn sampai jiran memekak sudah lah)
  • ikut sukati nak bawak balik seberapa banyak kawan pun (so far aku takder buat camtu ok – takde masa)
  • etc, etc..

Cuma part yg kena ‘tahan’ sikit : sunyi. Yep, memula aritu mmg ‘teruk’ arr (esp utk penakut cam aku nih) – penah sekali tu, nak balik rumah sendiri pun aku rasa cam berdebar-debar (mcm lah dlm umah tu ada org nak bunuh aku). Tp, seriyes mah, dh la taim aku aku pindah arituh hujan manjang. Petir, kilat toksah cerita lah. Pernah aku tertidur sambil genggam erat hp (kelakar). Tp, alhamdullilah, setakat ni belum pernah lagi aku call sesiapa mengadu takut ke haper.

Hm.. semlm, baca entry Am ttg ‘kawan yg patut kita buang’.. (sallute wish I have the strenght to do dat). Been in dat kind of situation, but different stori lah (abaikan). Berckp ttg kawan nih, buat aku teringat insiden yg jadi masa aku blogging dlm c99 dulu. Cuma yg kelakarnya, org yg berselisih faham dgn aku tu, aku tak kenal & tak penah jumpa langsung pun (how come?) Aku pun tataw ending (or punca) insiden tu. Bebaru nih, aku dpt msg dari org yg berselisih faham dgn aku tu:

aD, its me, XXXX. sory to hear about wut happen between u and XXXX. eventhough we hate each other, but i do felt sory for wut happened to u.

Aku pun replied..

thanks. fyi, i neva hate u.

Yep, tak penah dlm hidup aku nak benci / buang org nih (bukan tanak, tapi ntah.. mmg tak boleh) Org buang aku ader.. benci? menyampah? meluat?.. ader kut (takkann tader).. *chuckles*.. (buat XXXX, thanks for ur msg – glad its over)

Pagi tadi dpt msg yg buat aku tersenyum simpul sengsorang. Her nick Sweetpie.. (I’m sory I didnt recognize ur number – lost my phone arituh, remember?) Dia minta resipi muffin yg aku promise nak bagi aritu. Fyi, dah lama aku post resipi + pics muffin tu kat fotopages . Try klik kat aD’s Collection. Thanks sbb sudi mencuba resipi ikan sumbat tu..*lol*.. pasnih merasalah try buat muffin pulak ek?

Here’s another msg yg aku dpt dari YM:

psychosclerosis: hye ad.. maybe xde chance nk borak ngn u. tp bc blog u, buat ilang rindu i hahah btw, kdg kite tertanye, nape benda teruk camni jd kat kite. tp sbnrnye ada org lain lg teruk… em… tahla.. napetah ngadu kt u.. letih rasa nk hidup… take care.. eh.. i rasa i syok kat u la hahah... (received on 13/01/2006 at 13.05pm)

To sender.. sory I didnt have time to reply (jarang online YM – byk keje). Tell u wut, u make me laugh with ur msg. Ekceli, I’m kinda moody arinih. Guess, ur msg saved the day.. *lol*.. btw, I’m attached

Byk lagi yg nak dicerita sebenarnya nih, tapi nnt lah.. keje (dan masa) mencemburui aku (cewahh). Btw, mlm nih maybe aku gerak ke Melaka – spend weekend kat sana (eh asyik balik Melaka je, tak busan ke?).. *gegelak*.. Biasalah, life aku skrg juz ada keje & pemily.. weekday keje, weekend pemily.

Buat memember yg ajak keluar weekend nih:

  • Hanz & Finy: mahap bebyk.. nih dh 2 kali ad tak dpt join korang.. taper usaha lagi.. kali ke-3 nnt insyaAllah.
  • Ojai: nak dtg umah? weekday boleh? weekend akak balik kampung lah..
  • Ej: sory to hear bout wut happened.. insyaAllah.. balik dari Melaka nnt kita citer pjg.
  • Aida & Eja: egegegeg.. macik balik kampung.. len kali la kita lepak sesama. Thanks for the concern.
  • A: aiya.. shopping bebarang? adeih.. weekday boleh? fix one date lah.. as long as hari bekerja.. weekend mmg tak boleh.. mahap nOo.. jgn marah 🙂
  • Sha: hang nak kawen dah? bachelor party? buat on weekday yer.. *hehe*

Hepi weekend ppl..!

Permalink 8 Comments

>Me, afta the Qurban

January 11, 2006 at 2:27 pm (Uncategorized)

>

Another keje giler yg aku buat pagi nih: pegi keje dari Melaka. Yep, pukul 8 pagi tadi aku still kat Melaka, gegolek atas katil dgn my cute little princess. Sempat lagi salin pampers dia sebelum bertolak ke KL. Feelin great – but dats until sampai KL lah – boring.

Btry phone flat lagi hari nih (mls nak charge). Sampai opis, checked hp – ada 21 m/call.. *wallawei*.. baru pukul 9.30 pagi, mah – gimme a break. Byk number dari S’pore (sure Zu la tu).. and there’s few numbers yg “surprised” me a lot.. *wuts up?!*.. Anyways, sum, I did return the call.. sum I didn’t.

Talking ‘bout the hari raya celebration, nothing much. Cam biasa lah, tak ada yg lebih mengembirakan selain bersama family aite? Bangun pepagi, sunat pegi masjid dulu sebelum breakfast. Slalunya, taim raya haji org tak ziarah kubur – but I did – bawak Nina sekali – kenalkan dia dgn arwah mak. Then, pegi rumah nenek sebelah bapak, nenek sebelah arwah mak, nenek sebelah Aunt Shi, nenek-nenek sedara (fyi, aku takde datuk – nenek je yg tinggal). Malam, rutin yg sama setiap kali raya qurban – BBQ with d`siblings!.. *love u guys so much*

Thinking of my next trip for ‘cuti-cuti me’sia’.. how about T’ganu? Heard a lot ‘bout the beautiful beaches yg mengalahkan Bali, katanya.. *wink kat Am & Az*.. (if both of u free in Feb, let me know ya)

Next 2 weeks, will be tough. Tonnes of work to be done. Most probably, tak ada masa nak hang-out or tgk movie or etc. (note: I will spend my every weekend kat Melaka) But, no need to stress sgt.. me already got plan for end of January.

..new me.. make me feel great!

p/s: to my friends cC, faiez & nai.. thanks a lot 😉

Permalink 6 Comments

Me, afta the Qurban

January 11, 2006 at 2:27 pm (Uncategorized)

Another keje giler yg aku buat pagi nih: pegi keje dari Melaka. Yep, pukul 8 pagi tadi aku still kat Melaka, gegolek atas katil dgn my cute little princess. Sempat lagi salin pampers dia sebelum bertolak ke KL. Feelin great – but dats until sampai KL lah – boring.

Btry phone flat lagi hari nih (mls nak charge). Sampai opis, checked hp – ada 21 m/call.. *wallawei*.. baru pukul 9.30 pagi, mah – gimme a break. Byk number dari S’pore (sure Zu la tu).. and there’s few numbers yg “surprised” me a lot.. *wuts up?!*.. Anyways, sum, I did return the call.. sum I didn’t.

Talking ‘bout the hari raya celebration, nothing much. Cam biasa lah, tak ada yg lebih mengembirakan selain bersama family aite? Bangun pepagi, sunat pegi masjid dulu sebelum breakfast. Slalunya, taim raya haji org tak ziarah kubur – but I did – bawak Nina sekali – kenalkan dia dgn arwah mak. Then, pegi rumah nenek sebelah bapak, nenek sebelah arwah mak, nenek sebelah Aunt Shi, nenek-nenek sedara (fyi, aku takde datuk – nenek je yg tinggal). Malam, rutin yg sama setiap kali raya qurban – BBQ with d`siblings!.. *love u guys so much*

Thinking of my next trip for ‘cuti-cuti me’sia’.. how about T’ganu? Heard a lot ‘bout the beautiful beaches yg mengalahkan Bali, katanya.. *wink kat Am & Az*.. (if both of u free in Feb, let me know ya)

Next 2 weeks, will be tough. Tonnes of work to be done. Most probably, tak ada masa nak hang-out or tgk movie or etc. (note: I will spend my every weekend kat Melaka) But, no need to stress sgt.. me already got plan for end of January.

..new me.. make me feel great!

p/s: to my friends cC, faiez & nai.. thanks a lot 😉

Permalink 9 Comments

Me, afta the Qurban

January 11, 2006 at 6:27 am (Uncategorized)

Another keje giler yg aku buat pagi nih: pegi keje dari Melaka. Yep, pukul 8 pagi tadi aku still kat Melaka, gegolek atas katil dgn my cute little princess. Sempat lagi salin pampers dia sebelum bertolak ke KL. Feelin great – but dats until sampai KL lah – boring.

Btry phone flat lagi hari nih (mls nak charge). Sampai opis, checked hp – ada 21 m/call.. *wallawei*.. baru pukul 9.30 pagi, mah – gimme a break. Byk number dari S’pore (sure Zu la tu).. and there’s few numbers yg “surprised” me a lot.. *wuts up?!*.. Anyways, sum, I did return the call.. sum I didn’t.

Talking ‘bout the hari raya celebration, nothing much. Cam biasa lah, tak ada yg lebih mengembirakan selain bersama family aite? Bangun pepagi, sunat pegi masjid dulu sebelum breakfast. Slalunya, taim raya haji org tak ziarah kubur – but I did – bawak Nina sekali – kenalkan dia dgn arwah mak. Then, pegi rumah nenek sebelah bapak, nenek sebelah arwah mak, nenek sebelah Aunt Shi, nenek-nenek sedara (fyi, aku takde datuk – nenek je yg tinggal). Malam, rutin yg sama setiap kali raya qurban – BBQ with d`siblings!.. *love u guys so much*

Thinking of my next trip for ‘cuti-cuti me’sia’.. how about T’ganu? Heard a lot ‘bout the beautiful beaches yg mengalahkan Bali, katanya.. *wink kat Am & Az*.. (if both of u free in Feb, let me know ya)

Next 2 weeks, will be tough. Tonnes of work to be done. Most probably, tak ada masa nak hang-out or tgk movie or etc. (note: I will spend my every weekend kat Melaka) But, no need to stress sgt.. me already got plan for end of January.

..new me.. make me feel great!

p/s: to my friends cC, faiez & nai.. thanks a lot 😉

Permalink 6 Comments

>Salam Aidiladha

January 9, 2006 at 10:04 am (Uncategorized)

>

Done.. syukur alhamdullilah, Zu setuju nak gantikan aku. Tak sangka, dia sebenarnya mmg nak sgt join conference tu. Kata Zu, nasib baik passport dia still valid sampai end of January.. *syukurlah* – selesai satu masalah.

Ptg nih, aku balik Melaka lagi.. sambut raya kat sana. Kalau difikirkan, tak berbaloi balik ptg ni sbb esok dah kena balik KL – sekejap sgt. Tahun lepas, aku tak kisah pun sambut raya haji kat KL. Even taim tu aku celebrate sengsorang – bangun pagi mcm biasa – dengar orang takbir raya dari Masjid kawasan rumah ni – then masak rendang – alone – tp aku enjoy. Now, things changed, tak ada apa yg nak dibanggakan kat sini lagi – seriously NONE.

Mlm td, for the first time aku rasa selesa duduk rumah sendiri. Yep, selesa duduk sengsorang – tenang. Harapnya perasaan ni berterusan.. insyaAllah, aku boleh manage hidup aku sendiri tanpa sesiapa pun. Mcm yg pernah aku cakap dulu, I’m goin to have a very interesting life ahead.. *insyaAllah*

Buat semua rakan aku (termasuk juga mereka yg dah ‘buang’ aku sebagai kawan).. semoga korang bahagia, dimurahkan rezeki & dipanjangkan umur… Selamat Hari Raya.


******************************

Wut a relieved knowing dat u’re in gud condition (so as ur family). Thanks for d answer – understand. As promised, I wont ask for anything lagi.. and pls, don’t talk as if u know evrythg ‘bout me. Thanks for d song.. guess, its my turn to wish u a great life ahead with ur ‘sumone’.

Permalink 3 Comments

Salam Aidiladha

January 9, 2006 at 10:04 am (Uncategorized)

Done.. syukur alhamdullilah, Zu setuju nak gantikan aku. Tak sangka, dia sebenarnya mmg nak sgt join conference tu. Kata Zu, nasib baik passport dia still valid sampai end of January.. *syukurlah* – selesai satu masalah.

Ptg nih, aku balik Melaka lagi.. sambut raya kat sana. Kalau difikirkan, tak berbaloi balik ptg ni sbb esok dah kena balik KL – sekejap sgt. Tahun lepas, aku tak kisah pun sambut raya haji kat KL. Even taim tu aku celebrate sengsorang – bangun pagi mcm biasa – dengar orang takbir raya dari Masjid kawasan rumah ni – then masak rendang – alone – tp aku enjoy. Now, things changed, tak ada apa yg nak dibanggakan kat sini lagi – seriously NONE.

Mlm td, for the first time aku rasa selesa duduk rumah sendiri. Yep, selesa duduk sengsorang – tenang. Harapnya perasaan ni berterusan.. insyaAllah, aku boleh manage hidup aku sendiri tanpa sesiapa pun. Mcm yg pernah aku cakap dulu, I’m goin to have a very interesting life ahead.. *insyaAllah*

Buat semua rakan aku (termasuk juga mereka yg dah ‘buang’ aku sebagai kawan).. semoga korang bahagia, dimurahkan rezeki & dipanjangkan umur… Selamat Hari Raya.

******************************

Wut a relieved knowing dat u’re in gud condition (so as ur family). Thanks for d answer – understand. As promised, I wont ask for anything lagi.. and pls, don’t talk as if u know evrythg ‘bout me. Thanks for d song.. guess, its my turn to wish u a great life ahead with ur ‘sumone’.

Permalink 4 Comments

Salam Aidiladha

January 9, 2006 at 2:04 am (Uncategorized)

Done.. syukur alhamdullilah, Zu setuju nak gantikan aku. Tak sangka, dia sebenarnya mmg nak sgt join conference tu. Kata Zu, nasib baik passport dia still valid sampai end of January.. *syukurlah* – selesai satu masalah.

Ptg nih, aku balik Melaka lagi.. sambut raya kat sana. Kalau difikirkan, tak berbaloi balik ptg ni sbb esok dah kena balik KL – sekejap sgt. Tahun lepas, aku tak kisah pun sambut raya haji kat KL. Even taim tu aku celebrate sengsorang – bangun pagi mcm biasa – dengar orang takbir raya dari Masjid kawasan rumah ni – then masak rendang – alone – tp aku enjoy. Now, things changed, tak ada apa yg nak dibanggakan kat sini lagi – seriously NONE.

Mlm td, for the first time aku rasa selesa duduk rumah sendiri. Yep, selesa duduk sengsorang – tenang. Harapnya perasaan ni berterusan.. insyaAllah, aku boleh manage hidup aku sendiri tanpa sesiapa pun. Mcm yg pernah aku cakap dulu, I’m goin to have a very interesting life ahead.. *insyaAllah*

Buat semua rakan aku (termasuk juga mereka yg dah ‘buang’ aku sebagai kawan).. semoga korang bahagia, dimurahkan rezeki & dipanjangkan umur… Selamat Hari Raya.

******************************

Wut a relieved knowing dat u’re in gud condition (so as ur family). Thanks for d answer – understand. As promised, I wont ask for anything lagi.. and pls, don’t talk as if u know evrythg ‘bout me. Thanks for d song.. guess, its my turn to wish u a great life ahead with ur ‘sumone’.

Permalink 3 Comments

Next page »