>Let it be

March 23, 2006 at 10:02 am (Uncategorized)

>Semlm, semua perasaan bercampur-baur.. hepi, sedih, marah.. semua ada – Dia ajak keluar.. it wuz um.. not necessary.. I can say, unexpected.. really.. and wuz like half an hour?. Sejujurnya, aku hepi jumpa dia. Yeah, we talked.. abt few things.. dari yg penting.. kurang penting.. tak penting. Hmm, ok lah. But in the end, I got pissed (tapi still boleh control). Aku tahu dia perasan aku marah. Masa nak balik, dia minta maaf.. so, aku okay.

Malam td, aku bz kan diri kat opis sampai lewat mlm. Dia call. Cakap nk drop by hantar ‘sumthing’. Aku? Yea, why not kan? Dah lama aku tak terima tetamu. Aku tunggu lah.. pukul 8.00.. 9.00.. 10.00.. 11.00.. tepat 11.30 mlm, aku dapat sms – “Sory, I cudnt make it. Too tired and bla bla bla..” – well, dats ok. Dunno why aku a bit frustrated. Called another friend of mine. Pegi makan + borak + lepak sampai 3.30 pagi (dgn office attire). Finally, aku balik rumah dgn mood yg ceria. Mandi.. then tido.

Pagi nih, bangun lambat. Pakai skirt putih + stripe blouse + white sandal.. bila dah turun bawah, aku rasa tak puas hati dgn dressing sendiri. Naik atas balik. Tukar baju (even aku tau dah lambat giler). Tp, terpaksa coz I got formal dinner tonite. Pakai skirt hitam + kemeja putih + coat hitam. Masa kat depan rumah, aku perasan ada kereta berhenti betul-betul depan aku. Dia? Terkejut? Of coz.. we talked – kali nih, more comfortable. Aku tak tanya pun kenapa dia tak dtg mlm tadi.. coz I know dat I’m no longer ‘his’ priority (and I’m ok with dat). Sepanjang jalan, aku dengar cerita tentang life dia.. ‘his’ new partner.. keje dia.. wut can I say.. I’m hepi for dia (it takes a while for me to say dat).. but yep, I’m hepi for dia – fullstop.


p/s: …guess I’m going alone to Marriot tonite.. cC ada date dgn partner dia (dats ok, my fren – nnt aD tapau utk u – hehe).. and hey.. thanks for listening to all my ‘crap’.. *gegelak*

Advertisements

11 Comments

  1. blue said,

    >hi AD..jgn sedih2 tau…kang muka berkerut nampak tua lah..hehehe…opss…just kidding ;)Michael Jackson – You Are Not Alone Another day has gone I’m still all alone How could this be You’re not here with me You never said goodbye Someone tell me why Did you have to go And leave my world so cold Everyday I sit and ask myself How did love slip away Something whispers in my ear and says That you are not alone For I am here with you Though you’re far away I am here to stay You are not alone I am here with you Though we’re far apart You’re always in my heart You are not alone All alone Why, oh Just the other night I thought I heard you cry Asking me to come And hold you in my arms I can hear your prayers Your burdens I will bear But first I need your hand So forever can begin Everyday I sit and ask myself How did love slip away Then something whispers in my ear and says That you are not alone For I am here with you Though you’re far away I am here to stay For you are not alone I am here with you Though we’re far apart You’re always in my heart And you are not alone Whisper three words and I’ll come runnin’ And girl you know that I’ll be there I’ll be there You are not alone I am here with you Though you’re far away I am here to stay You are not alone I am here with you Though we’re far apart You’re always in my heart You are not alone For I am here with you Though you’re far away I am here to stay For you are not alone For I am here with you Though we’re far apart You’re always in my heart For you are not alone

  2. cikbiskut said,

    >aD:dah lunch? hope dah la… well, bila bace ur entry ni… i felt it is good for you to meet her again, if you dapat handle segala celoteh pasal life baru dia, thats mean u r one step ahead dear. keep it up! and remember this: YOU ALSO DESERVE TO HAVE THE KIND OF LIFE THAT SHE HAS RIGHT NOW… maybe one day, apa kata u pulak yg cerita pasal ur new life to her bila u jumpa dia…what say u? ;o)*lalalalala ni tgh nyenyanyi kat u ni…u tak dgr pun takpela, buat2 dgr ek aD**kesiannya dinner sensorang… tp principe i… ahhh pedulik, layannn, makan tetap makan hahaha*

  3. d'Greatest said,

    >ad, saya temankan awk la eah :o)afterwork i straight take flight JHB-KUL 1840hrs :o)aarrrgghh!!!! hehehehe.. no lah.. but it is possible.. cuma.. kita tak mcm “tu” kan.. ? :o) i used to do like that..once.. arh! cut the crap! *melatah sendiri*.. N’way, enjoy ur event mlm nih..

  4. bluefroggie said,

    >:)

  5. AT80 said,

    >Ooooh aD…. we should’ve be together for the dinner… IF u pick up my call last nite. But oh well, rupanya dia duk tunggu owang lain. Well, takde jodoh! What about nge-soup together next week? Make sure u pick up my call or at least reply via SMS or get a new phone la.. motorola SLVR mcm kat advertisement near your office.

  6. amizgig said,

    >blue:thanks.. love Jacko!biskut:cerita ttg life aD?.. *smiles*.. tak ada yg menarik.. bebalik ttg gunung je wak.. *gegelak*yatt:really? wah.. been thr jugak – yep, kita tak mcm ‘tu’..=)froggie:*wink*at80 @ cC:*gelak besar*.. dh ramai gak yg komplen aD susah sgt nk reply sms / return call.. minggu nih ‘packed’ sgt.. truly sory… ads SLVR? bukan dah tukar ke MNG ‘hot babe’ ke?..

  7. cikbiskut said,

    >aD:so what? cite je la. at least sb dia la aD kini jadi pendaki gunung yg berjaya… kalau tak bukit pun belum tentu berjaya diterokai haaaa bonus for u la tu…dia blom tentu penah naik gunung mcm awak. pastu ckp le betapa ramainya godongs yg sygkan awak… lagi best dari syg dia kat awak. semua tu ur new life ape… appreciate it k… bukan senang nak dapat free syg org kat kita. kalau pun life awak nampak boring (which to me it’s not) to urself but to other mungkin tak. *boring ke hidup aku ni ek*

  8. amizgig said,

    >biskut:aD rasa kan wak, tulis kat sini dh lebih dari cukup.. kalau cakap / cerita, sesiapa mudah lupa.. kalau tulis.. sampai bebila pun ada.. boleh baca.. dan lagi.. dan lagi..*nak amik kopi kemaman nih – syedapp*

  9. cikbiskut said,

    >aD:slurpppppppp :)heh any kopi pun sedap to me. tp sb awak bagi sure la lagi sdap. mcm bunyi energyzer plak ek awak…*nak secawan lagi lg* 🙂

  10. FDB said,

    >thanks for ur comment in my blogs..or more likely a pat to me.

  11. amizgig said,

    >FDB:most wc =)

Comments are closed.

%d bloggers like this: