>dah lapar..

May 31, 2006 at 1:29 pm (Uncategorized)

>mlm tadi, ingatkan nak keluar bergumbira dgn adik-adik pompuan aku since hari nih derang dah nak balik melaka. kengkunun nak buat ala-ala ‘girls nite’ laa.. tapi cam ampeh coz buipren adik aku tu, dgn muka tak malunya duk ikut kitaorg.. *dey yarree?*..

bengang tau. kenkadang aku tak paham la dgn ‘certain’ lelaki nih. bila aku dah cakap its ONLY for ‘girls’.. sendri mau ingat la kan.. yg kau ngengada nak ikut, pehal? bikin spoil mood je.. dah laa mood aku mmg sedia tak ‘ok’ dari opis lagi. tekanan sey.. *penin*.. part yg menambahkan ke-menyampah-an aku mlm td, taim nak makan.. boleh la plak mamat nih main lari-lari dari aku.. malu nak makan katanya.. kalau tak sebabkan nak jaga ati adik aku, mau aku sound tepet je kat muka dia.. *sabo sabo*

eniway, dat wuz yesterday.. lupakan.

pagi nih masuk opis lewat cam biasa.. dapat few unexpected email dari memember gunung.. terbahak-bahak aku baca depan pc nih.. it wuz sOo cute and funny.. wish i cud share it here, but kenot laa.. biar aku sengih sengsorang cukup la.. (to sender, gud luck for ur interview today!)

tapi yg ni boleh.. dari member gunung jugak.

aD… aku rasa aku memahami kau bila… baca blog kau… sembang ngan kau…. tgk fotopages kau… tapi tiba-tiba aku x memahami kau… yg aku tau, kau UNIK dan ada AURA mcm mawi….


to penulis ayat nih, lu buat hal la, beb.. sakit perut aku tahan gelak.. dey, btul ke kau tak paham?.. dah kau tak paham, aku laaaagilah tak paham.. *gelak tak hingat*..

..oh.. oh.. heres another one.. baru kejap tadi aku baca blog memember yg ‘ter-dekat’ dgn aku.. *sambung gelak lagi*.. hey, arinih hari gelak se-donia ka?.. thanks korang..*hugs*.. the lillte thing we did means alot y’know.. *grin*


Advertisements

Permalink Comments Off on >dah lapar..

dah lapar..

May 31, 2006 at 1:29 pm (Uncategorized)

mlm tadi, ingatkan nak keluar bergumbira dgn adik-adik pompuan aku since hari nih derang dah nak balik melaka. kengkunun nak buat ala-ala ‘girls nite’ laa.. tapi cam ampeh coz buipren adik aku tu, dgn muka tak malunya duk ikut kitaorg.. *dey yarree?*..

bengang tau. kenkadang aku tak paham la dgn ‘certain’ lelaki nih. bila aku dah cakap its ONLY for ‘girls’.. sendri mau ingat la kan.. yg kau ngengada nak ikut, pehal? bikin spoil mood je.. dah laa mood aku mmg sedia tak ‘ok’ dari opis lagi. tekanan sey.. *penin*.. part yg menambahkan ke-menyampah-an aku mlm td, taim nak makan.. boleh la plak mamat nih main lari-lari dari aku.. malu nak makan katanya.. kalau tak sebabkan nak jaga ati adik aku, mau aku sound tepet je kat muka dia.. *sabo sabo*

eniway, dat wuz yesterday.. lupakan.

pagi nih masuk opis lewat cam biasa.. dapat few unexpected email dari memember gunung.. terbahak-bahak aku baca depan pc nih.. it wuz sOo cute and funny.. wish i cud share it here, but kenot laa.. biar aku sengih sengsorang cukup la.. (to sender, gud luck for ur interview today!)

tapi yg ni boleh.. dari member gunung jugak.

aD… aku rasa aku memahami kau bila… baca blog kau… sembang ngan kau…. tgk fotopages kau… tapi tiba-tiba aku x memahami kau… yg aku tau, kau UNIK dan ada AURA mcm mawi….


to penulis ayat nih, lu buat hal la, beb.. sakit perut aku tahan gelak.. dey, btul ke kau tak paham?.. dah kau tak paham, aku laaaagilah tak paham.. *gelak tak hingat*..

..oh.. oh.. heres another one.. baru kejap tadi aku baca blog memember yg ‘ter-dekat’ dgn aku.. *sambung gelak lagi*.. hey, arinih hari gelak se-donia ka?.. thanks korang..*hugs*.. the lillte thing we did means alot y’know.. *grin*


Permalink Comments Off on dah lapar..

dah lapar..

May 31, 2006 at 5:29 am (Uncategorized)

mlm tadi, ingatkan nak keluar bergumbira dgn adik-adik pompuan aku since hari nih derang dah nak balik melaka. kengkunun nak buat ala-ala ‘girls nite’ laa.. tapi cam ampeh coz buipren adik aku tu, dgn muka tak malunya duk ikut kitaorg.. *dey yarree?*..

bengang tau. kenkadang aku tak paham la dgn ‘certain’ lelaki nih. bila aku dah cakap its ONLY for ‘girls’.. sendri mau ingat la kan.. yg kau ngengada nak ikut, pehal? bikin spoil mood je.. dah laa mood aku mmg sedia tak ‘ok’ dari opis lagi. tekanan sey.. *penin*.. part yg menambahkan ke-menyampah-an aku mlm td, taim nak makan.. boleh la plak mamat nih main lari-lari dari aku.. malu nak makan katanya.. kalau tak sebabkan nak jaga ati adik aku, mau aku sound tepet je kat muka dia.. *sabo sabo*

eniway, dat wuz yesterday.. lupakan.

pagi nih masuk opis lewat cam biasa.. dapat few unexpected email dari memember gunung.. terbahak-bahak aku baca depan pc nih.. it wuz sOo cute and funny.. wish i cud share it here, but kenot laa.. biar aku sengih sengsorang cukup la.. (to sender, gud luck for ur interview today!)

tapi yg ni boleh.. dari member gunung jugak.

aD… aku rasa aku memahami kau bila… baca blog kau… sembang ngan kau…. tgk fotopages kau… tapi tiba-tiba aku x memahami kau… yg aku tau, kau UNIK dan ada AURA mcm mawi….


to penulis ayat nih, lu buat hal la, beb.. sakit perut aku tahan gelak.. dey, btul ke kau tak paham?.. dah kau tak paham, aku laaaagilah tak paham.. *gelak tak hingat*..

..oh.. oh.. heres another one.. baru kejap tadi aku baca blog memember yg ‘ter-dekat’ dgn aku.. *sambung gelak lagi*.. hey, arinih hari gelak se-donia ka?.. thanks korang..*hugs*.. the lillte thing we did means alot y’know.. *grin*


Permalink Comments Off on dah lapar..

>i feel gud ~

May 29, 2006 at 2:02 pm (Uncategorized)

>i feel gud.. na na na na na.. i knew dat i wud..

wut a wiken! ah, before dat, jumaat rituh aku dpt gud news for our august project. no need to mention it la.. enuff kut kalau aku tulis, aku hepi.. sangat-sangat. tak sabar rasanya nak tunggu exco meeting rabu nih..

hm, sepanjang dua minggu lepas (precisely, selepas balik dari gunung Ulu Jerneh), aku jarang apdet mender alah nih.. tader mood + bz.. tell d truth la kan, Carcosa event rituh mmg bagi a really big slap at my face (len kali jgn ober konpiden ok cik aD).. camner pun, guess i’m lucky kut – nasib baik last minit, semuanya ok.. *syukur*

talking abt my precious wiken.. *smiles*.. kali nih aku mmg enjoy giler.. balas dendam sey. mana tak nya, sepanjang minggu lepas, duk kosentret utk 2 projek sekaligus (serik – tanak jadi cam Carcosa lagi).. dua hari berturut aku bermalam kat opis.. *peh*.. (nih kalau tader increment ujung taun, tataw la nk cakap apa – *hehe) hm, kesian umah aku tu.. balik sekadar utk tukar baju.. (meybe aku patut konsider pindahkan katil ke opis – *gegelak).

wiken kali nih aku tak pegi memana xpdc (rindu sey, dah 2 minggu tak masuk hutan).. Godongs ada ajak join trip ke gunung Jono wiken rituh. Kata derang, bebudak MPPJ yg organize.. dan kata derang lagi, kalau aku join xpdc tu, aku entitle to join another trip ke gunung Tahan secara FOC minggu nih.. *not bad huh?*.. tapi clash dgn tarikh aku pegi gunung Yong Yap – lagi pun, dah berjanji.. so, tak bleh arr.. *sori nehh*..

back to de stori, last friday, lepas abes meeting (or more to discussion) kat opis, aku ada dinner dgn cC. i had a very gud laugh. as ussual, shes so cute and hilarious. sampai mender yg seriyes pun jadi kelakar (hey, its really nice to have u around dat nite).. ekceli theres a lots more to tell.. (tapi kan cC, i cudnt help myself from laughing, still!!).. so, biarlah remains untold.. (wut do u think?).. *laughs out loud*..

sabtu, kul 6.30 pagi, aku dah terjaga.. janji dgn As nak jumpa dia kat 7E pudu. Nak suruh dia datang umah, takut dia sesat. since aku kena fetch adik-adik pompuan aku dgn kekawan derang yg dtg dari melaka, better jumpa sekali kat sana. lepas breakfast, kitaorg gi shopping groceries kejap, then balik umah.

ekceli pagi tu aku dah janji dgn Fazi & Chua nk keluar beli haversack baru & join derang pegi kem Ampangan. tapi terpaksa ubah plan, sbb adik aku dtg secara tergempar.. family comes first aite?.. called Chua – inpom dia yg aku maybe lambat sikit.

petang, dalam kul 4, Fazi & Chua sampai. ingatkan nk terus shoot pegi Kuala Selangor, tapi derang bwk aku pegi Pertama & Campbell – survey deuter.. derang seboleh-bolehnya tanak aku tersilap beli beg. maklumlah, harga satu bag bukannya murah.. siap ada warranty for life tuu..

talking abt bag, aku plan nak beli deuter 50 + 10 tapi.. ntah la, derang cam tak setuju.. reason?.. 1) takut aku tak larat coz derang (as a man) pun terasa beban bwk deuter 55 + 10 , apatah lagi aku yg lemah lembut lagi sopan santun nih.. *dey, pigidaa*… 2) takut org amik kesempatan nak tumpang barang dalam beg aku.. hmm, make sense jugak alasan derang kan?.. aper pun, we’ll see..

yg sedihnya, tak jumpa beg yg berkenan di hati (ekceli ada, tapi aku tak minat kaler dia).. *huhuhu*.. mrasa la bebudak tu hangin dgn aku yg cerewet nih. alah, nama pun pompuan kan.. (jgn mare nahh). tapi yg tak besh tu, aku yg nak cari beg, derang lak yg lelebih bershoping utk diri sendrik.. *apa inih?*

lewat petang tu, kami gerak ke Kuala Selangor. jammed punyer pasal, maghrib baru kami sampai. singgah jap umah nenek Fazi.. seronok sgt duduk kat situ, be-borak dgn nenek.. kalau tak kenangkan matlamat utama pegi sana semata-mata nak ke Kem Ampangan, sure lagi lama aku melepak kat umah nenek Fazi (p/s: thanks Fazi for diz pics)

aku : hey.. nama sape?
adik comel : atira.. *me-malu*..
aku : umur berapa nih?
adik comel : 5 taun.. *senyum*
aku : pandainya dia cakap.. mana mama dia?
adik comel : *senyap*.. dah mati..

..terdiam aku sekejap..

aku : err.. papa?.. (konon nak tukar topik la nih)
adik comel : papa pun dah mati..

*ya Allah*.. tataw mcm mana nk describe rasa sedih taim tu.. aku terus peluk atira.. rasa bersalah pulak bila keluarkan soalan mcm tu.. tp, kan.. start dari situ, atira manja sangat dgn aku.. asyik nak duduk atas riba je.. pastu siap keluarkan alat tulis dgn buku.. tunjukkan ‘hasil karya’ dia kat aku.. *so cute*..

mlm, kami gerak ke Kem Ampangan. Fyi, kem ni mcm kem rekreasi yg lain.. mcm kem motivasi jugak.. memcm xtvt yg derang buat kat sini.. ada abseiling, flying fox, berakit etc. Chua & Fazi nih salah sorang dari jurulatih kat kem tu lah.. and guess wut? sepanjang jalan nak ke kem nih, kiri kanan jalan penuh dgn sawah padi.. (wahh.. macik suka!).. tapi sedihnya, mana nampak view.. malam katanya.. *uuu syedih*.. eniway, kebetulan malam tu, malam kebudayaan utk peserta kem (bebudak form 1 – form 4).. merasa la jugak tgk persembahan derang.. part yg best tu, aku berpeluang tgk Fazi & Chua conduct program.. it wuz totally fun!! esp masa tengok derang buat ‘banana dance’.. kelakar sey.. jurulatih punya joget mengalahkan peserta! gelek baek punyer. part yg malu tu, bila Fazi kenakan aku.. *cett*.. terkejut aku bila dia guna kuasa veto panggil nama aku – suruh join games.. sumer peserta plak sokong dia.. lebih memalukan bila kena denda.. aku plak kena buat ‘banana dance’.. *maluuu*.. drop my water face la dancing-dancing depan student nih.. *uwaa*.. (rugi laa, tak bawak kamera).. camner pun, ni mmg satu pengalaman yg baru utk aku.. hepi sgt!

dekat nak pukul 3 pagi, baru kami gerak balik KL. sempat pegi naik bukit melawati lagi tuu.. (byk lagi rupanya te-tempat yg aku tak penah pegi).. then kami singgah shah alam jap – supper. sesambil tu, bincang tentang trip ke gunung Bujang Melaka yg Chua nak buat. Memandangkan masa tu dah pukul 4 lebih, Fazi suggest kami lepak kat ‘Cape Hope’.. aku ok je.. lagipun kunci rumah tader kat aku.. kalau balik taim camtu, sure kena bunyikkan loceng pintu.. kang terganggu derang tido plak.. so, melepak la kami sampai ke siang.. kul 6 lebih baru balik umah.. *peh*.. sangap..

ahad – pagi nih aku mmg tak larat nak prepare breakfast. masak kat kedai je (bak kata Fazi).. lepas kekemas apa patut, aku bantai membuta. tak lama – 2 jam je coz dpt phone call dari adik adik lelaki aku ngan tunang dia – nak datang katanya (wah meriah la)..

petang ahad, aku keluar sekejap.. pegi kenduri kawen member.. lewat petang baru balik umah. Ingatkan nak rest, tapi adik lelaki aku ajak gi jenjalan – penuh satu keta. yg klakar tu, aku tukang tunjuk jalan.. *haha*.. dah la aku nih buta jalan kat KL nih (sesikit tu boleh la).. taim nak pegi ok.. tapi bila nak balik, aku jadi blurred.. habis satu KL kami pusing cari jalan balik umah aku.. (nama je duk KL bertahun.. nama jalan pun tak ingat). tepat kul doblas, kami still dalam keta mencari jalan pulang.. syian adik lelaki aku.. kitaorg wish besday dia dalam keta je la.. *kikikiki*..

diz goes to my brother..

Selamat Hari Lahir yg ke 26.. Semoga Panjang Umur, Murah Rezeki & Ceria Selalu.. Sayang Dia.. *kiss*
-aLong-


Permalink 8 Comments

i feel gud ~

May 29, 2006 at 2:02 pm (Uncategorized)

i feel gud.. na na na na na.. i knew dat i wud..

wut a wiken! ah, before dat, jumaat rituh aku dpt gud news for our august project. no need to mention it la.. enuff kut kalau aku tulis, aku hepi.. sangat-sangat. tak sabar rasanya nak tunggu exco meeting rabu nih..

hm, sepanjang dua minggu lepas (precisely, selepas balik dari gunung Ulu Jerneh), aku jarang apdet mender alah nih.. tader mood + bz.. tell d truth la kan, Carcosa event rituh mmg bagi a really big slap at my face (len kali jgn ober konpiden ok cik aD).. camner pun, guess i’m lucky kut – nasib baik last minit, semuanya ok.. *syukur*

talking abt my precious wiken.. *smiles*.. kali nih aku mmg enjoy giler.. balas dendam sey. mana tak nya, sepanjang minggu lepas, duk kosentret utk 2 projek sekaligus (serik – tanak jadi cam Carcosa lagi).. dua hari berturut aku bermalam kat opis.. *peh*.. (nih kalau tader increment ujung taun, tataw la nk cakap apa – *hehe) hm, kesian umah aku tu.. balik sekadar utk tukar baju.. (meybe aku patut konsider pindahkan katil ke opis – *gegelak).

wiken kali nih aku tak pegi memana xpdc (rindu sey, dah 2 minggu tak masuk hutan).. Godongs ada ajak join trip ke gunung Jono wiken rituh. Kata derang, bebudak MPPJ yg organize.. dan kata derang lagi, kalau aku join xpdc tu, aku entitle to join another trip ke gunung Tahan secara FOC minggu nih.. *not bad huh?*.. tapi clash dgn tarikh aku pegi gunung Yong Yap – lagi pun, dah berjanji.. so, tak bleh arr.. *sori nehh*..

back to de stori, last friday, lepas abes meeting (or more to discussion) kat opis, aku ada dinner dgn cC. i had a very gud laugh. as ussual, shes so cute and hilarious. sampai mender yg seriyes pun jadi kelakar (hey, its really nice to have u around dat nite).. ekceli theres a lots more to tell.. (tapi kan cC, i cudnt help myself from laughing, still!!).. so, biarlah remains untold.. (wut do u think?).. *laughs out loud*..

sabtu, kul 6.30 pagi, aku dah terjaga.. janji dgn As nak jumpa dia kat 7E pudu. Nak suruh dia datang umah, takut dia sesat. since aku kena fetch adik-adik pompuan aku dgn kekawan derang yg dtg dari melaka, better jumpa sekali kat sana. lepas breakfast, kitaorg gi shopping groceries kejap, then balik umah.

ekceli pagi tu aku dah janji dgn Fazi & Chua nk keluar beli haversack baru & join derang pegi kem Ampangan. tapi terpaksa ubah plan, sbb adik aku dtg secara tergempar.. family comes first aite?.. called Chua – inpom dia yg aku maybe lambat sikit.

petang, dalam kul 4, Fazi & Chua sampai. ingatkan nk terus shoot pegi Kuala Selangor, tapi derang bwk aku pegi Pertama & Campbell – survey deuter.. derang seboleh-bolehnya tanak aku tersilap beli beg. maklumlah, harga satu bag bukannya murah.. siap ada warranty for life tuu..

talking abt bag, aku plan nak beli deuter 50 + 10 tapi.. ntah la, derang cam tak setuju.. reason?.. 1) takut aku tak larat coz derang (as a man) pun terasa beban bwk deuter 55 + 10 , apatah lagi aku yg lemah lembut lagi sopan santun nih.. *dey, pigidaa*… 2) takut org amik kesempatan nak tumpang barang dalam beg aku.. hmm, make sense jugak alasan derang kan?.. aper pun, we’ll see..

yg sedihnya, tak jumpa beg yg berkenan di hati (ekceli ada, tapi aku tak minat kaler dia).. *huhuhu*.. mrasa la bebudak tu hangin dgn aku yg cerewet nih. alah, nama pun pompuan kan.. (jgn mare nahh). tapi yg tak besh tu, aku yg nak cari beg, derang lak yg lelebih bershoping utk diri sendrik.. *apa inih?*

lewat petang tu, kami gerak ke Kuala Selangor. jammed punyer pasal, maghrib baru kami sampai. singgah jap umah nenek Fazi.. seronok sgt duduk kat situ, be-borak dgn nenek.. kalau tak kenangkan matlamat utama pegi sana semata-mata nak ke Kem Ampangan, sure lagi lama aku melepak kat umah nenek Fazi (p/s: thanks Fazi for diz pics)

aku : hey.. nama sape?
adik comel : atira.. *me-malu*..
aku : umur berapa nih?
adik comel : 5 taun.. *senyum*
aku : pandainya dia cakap.. mana mama dia?
adik comel : *senyap*.. dah mati..

..terdiam aku sekejap..

aku : err.. papa?.. (konon nak tukar topik la nih)
adik comel : papa pun dah mati..

*ya Allah*.. tataw mcm mana nk describe rasa sedih taim tu.. aku terus peluk atira.. rasa bersalah pulak bila keluarkan soalan mcm tu.. tp, kan.. start dari situ, atira manja sangat dgn aku.. asyik nak duduk atas riba je.. pastu siap keluarkan alat tulis dgn buku.. tunjukkan ‘hasil karya’ dia kat aku.. *so cute*..

mlm, kami gerak ke Kem Ampangan. Fyi, kem ni mcm kem rekreasi yg lain.. mcm kem motivasi jugak.. memcm xtvt yg derang buat kat sini.. ada abseiling, flying fox, berakit etc. Chua & Fazi nih salah sorang dari jurulatih kat kem tu lah.. and guess wut? sepanjang jalan nak ke kem nih, kiri kanan jalan penuh dgn sawah padi.. (wahh.. macik suka!).. tapi sedihnya, mana nampak view.. malam katanya.. *uuu syedih*.. eniway, kebetulan malam tu, malam kebudayaan utk peserta kem (bebudak form 1 – form 4).. merasa la jugak tgk persembahan derang.. part yg best tu, aku berpeluang tgk Fazi & Chua conduct program.. it wuz totally fun!! esp masa tengok derang buat ‘banana dance’.. kelakar sey.. jurulatih punya joget mengalahkan peserta! gelek baek punyer. part yg malu tu, bila Fazi kenakan aku.. *cett*.. terkejut aku bila dia guna kuasa veto panggil nama aku – suruh join games.. sumer peserta plak sokong dia.. lebih memalukan bila kena denda.. aku plak kena buat ‘banana dance’.. *maluuu*.. drop my water face la dancing-dancing depan student nih.. *uwaa*.. (rugi laa, tak bawak kamera).. camner pun, ni mmg satu pengalaman yg baru utk aku.. hepi sgt!

dekat nak pukul 3 pagi, baru kami gerak balik KL. sempat pegi naik bukit melawati lagi tuu.. (byk lagi rupanya te-tempat yg aku tak penah pegi).. then kami singgah shah alam jap – supper. sesambil tu, bincang tentang trip ke gunung Bujang Melaka yg Chua nak buat. Memandangkan masa tu dah pukul 4 lebih, Fazi suggest kami lepak kat ‘Cape Hope’.. aku ok je.. lagipun kunci rumah tader kat aku.. kalau balik taim camtu, sure kena bunyikkan loceng pintu.. kang terganggu derang tido plak.. so, melepak la kami sampai ke siang.. kul 6 lebih baru balik umah.. *peh*.. sangap..

ahad – pagi nih aku mmg tak larat nak prepare breakfast. masak kat kedai je (bak kata Fazi).. lepas kekemas apa patut, aku bantai membuta. tak lama – 2 jam je coz dpt phone call dari adik adik lelaki aku ngan tunang dia – nak datang katanya (wah meriah la)..

petang ahad, aku keluar sekejap.. pegi kenduri kawen member.. lewat petang baru balik umah. Ingatkan nak rest, tapi adik lelaki aku ajak gi jenjalan – penuh satu keta. yg klakar tu, aku tukang tunjuk jalan.. *haha*.. dah la aku nih buta jalan kat KL nih (sesikit tu boleh la).. taim nak pegi ok.. tapi bila nak balik, aku jadi blurred.. habis satu KL kami pusing cari jalan balik umah aku.. (nama je duk KL bertahun.. nama jalan pun tak ingat). tepat kul doblas, kami still dalam keta mencari jalan pulang.. syian adik lelaki aku.. kitaorg wish besday dia dalam keta je la.. *kikikiki*..

diz goes to my brother..

Selamat Hari Lahir yg ke 26.. Semoga Panjang Umur, Murah Rezeki & Ceria Selalu.. Sayang Dia.. *kiss*
-aLong-


Permalink 12 Comments

i feel gud ~

May 29, 2006 at 6:02 am (Uncategorized)

i feel gud.. na na na na na.. i knew dat i wud..

wut a wiken! ah, before dat, jumaat rituh aku dpt gud news for our august project. no need to mention it la.. enuff kut kalau aku tulis, aku hepi.. sangat-sangat. tak sabar rasanya nak tunggu exco meeting rabu nih..

hm, sepanjang dua minggu lepas (precisely, selepas balik dari gunung Ulu Jerneh), aku jarang apdet mender alah nih.. tader mood + bz.. tell d truth la kan, Carcosa event rituh mmg bagi a really big slap at my face (len kali jgn ober konpiden ok cik aD).. camner pun, guess i’m lucky kut – nasib baik last minit, semuanya ok.. *syukur*

talking abt my precious wiken.. *smiles*.. kali nih aku mmg enjoy giler.. balas dendam sey. mana tak nya, sepanjang minggu lepas, duk kosentret utk 2 projek sekaligus (serik – tanak jadi cam Carcosa lagi).. dua hari berturut aku bermalam kat opis.. *peh*.. (nih kalau tader increment ujung taun, tataw la nk cakap apa – *hehe) hm, kesian umah aku tu.. balik sekadar utk tukar baju.. (meybe aku patut konsider pindahkan katil ke opis – *gegelak).

wiken kali nih aku tak pegi memana xpdc (rindu sey, dah 2 minggu tak masuk hutan).. Godongs ada ajak join trip ke gunung Jono wiken rituh. Kata derang, bebudak MPPJ yg organize.. dan kata derang lagi, kalau aku join xpdc tu, aku entitle to join another trip ke gunung Tahan secara FOC minggu nih.. *not bad huh?*.. tapi clash dgn tarikh aku pegi gunung Yong Yap – lagi pun, dah berjanji.. so, tak bleh arr.. *sori nehh*..

back to de stori, last friday, lepas abes meeting (or more to discussion) kat opis, aku ada dinner dgn cC. i had a very gud laugh. as ussual, shes so cute and hilarious. sampai mender yg seriyes pun jadi kelakar (hey, its really nice to have u around dat nite).. ekceli theres a lots more to tell.. (tapi kan cC, i cudnt help myself from laughing, still!!).. so, biarlah remains untold.. (wut do u think?).. *laughs out loud*..

sabtu, kul 6.30 pagi, aku dah terjaga.. janji dgn As nak jumpa dia kat 7E pudu. Nak suruh dia datang umah, takut dia sesat. since aku kena fetch adik-adik pompuan aku dgn kekawan derang yg dtg dari melaka, better jumpa sekali kat sana. lepas breakfast, kitaorg gi shopping groceries kejap, then balik umah.

ekceli pagi tu aku dah janji dgn Fazi & Chua nk keluar beli haversack baru & join derang pegi kem Ampangan. tapi terpaksa ubah plan, sbb adik aku dtg secara tergempar.. family comes first aite?.. called Chua – inpom dia yg aku maybe lambat sikit.

petang, dalam kul 4, Fazi & Chua sampai. ingatkan nk terus shoot pegi Kuala Selangor, tapi derang bwk aku pegi Pertama & Campbell – survey deuter.. derang seboleh-bolehnya tanak aku tersilap beli beg. maklumlah, harga satu bag bukannya murah.. siap ada warranty for life tuu..

talking abt bag, aku plan nak beli deuter 50 + 10 tapi.. ntah la, derang cam tak setuju.. reason?.. 1) takut aku tak larat coz derang (as a man) pun terasa beban bwk deuter 55 + 10 , apatah lagi aku yg lemah lembut lagi sopan santun nih.. *dey, pigidaa*… 2) takut org amik kesempatan nak tumpang barang dalam beg aku.. hmm, make sense jugak alasan derang kan?.. aper pun, we’ll see..

yg sedihnya, tak jumpa beg yg berkenan di hati (ekceli ada, tapi aku tak minat kaler dia).. *huhuhu*.. mrasa la bebudak tu hangin dgn aku yg cerewet nih. alah, nama pun pompuan kan.. (jgn mare nahh). tapi yg tak besh tu, aku yg nak cari beg, derang lak yg lelebih bershoping utk diri sendrik.. *apa inih?*

lewat petang tu, kami gerak ke Kuala Selangor. jammed punyer pasal, maghrib baru kami sampai. singgah jap umah nenek Fazi.. seronok sgt duduk kat situ, be-borak dgn nenek.. kalau tak kenangkan matlamat utama pegi sana semata-mata nak ke Kem Ampangan, sure lagi lama aku melepak kat umah nenek Fazi (p/s: thanks Fazi for diz pics)

aku : hey.. nama sape?
adik comel : atira.. *me-malu*..
aku : umur berapa nih?
adik comel : 5 taun.. *senyum*
aku : pandainya dia cakap.. mana mama dia?
adik comel : *senyap*.. dah mati..

..terdiam aku sekejap..

aku : err.. papa?.. (konon nak tukar topik la nih)
adik comel : papa pun dah mati..

*ya Allah*.. tataw mcm mana nk describe rasa sedih taim tu.. aku terus peluk atira.. rasa bersalah pulak bila keluarkan soalan mcm tu.. tp, kan.. start dari situ, atira manja sangat dgn aku.. asyik nak duduk atas riba je.. pastu siap keluarkan alat tulis dgn buku.. tunjukkan ‘hasil karya’ dia kat aku.. *so cute*..

mlm, kami gerak ke Kem Ampangan. Fyi, kem ni mcm kem rekreasi yg lain.. mcm kem motivasi jugak.. memcm xtvt yg derang buat kat sini.. ada abseiling, flying fox, berakit etc. Chua & Fazi nih salah sorang dari jurulatih kat kem tu lah.. and guess wut? sepanjang jalan nak ke kem nih, kiri kanan jalan penuh dgn sawah padi.. (wahh.. macik suka!).. tapi sedihnya, mana nampak view.. malam katanya.. *uuu syedih*.. eniway, kebetulan malam tu, malam kebudayaan utk peserta kem (bebudak form 1 – form 4).. merasa la jugak tgk persembahan derang.. part yg best tu, aku berpeluang tgk Fazi & Chua conduct program.. it wuz totally fun!! esp masa tengok derang buat ‘banana dance’.. kelakar sey.. jurulatih punya joget mengalahkan peserta! gelek baek punyer. part yg malu tu, bila Fazi kenakan aku.. *cett*.. terkejut aku bila dia guna kuasa veto panggil nama aku – suruh join games.. sumer peserta plak sokong dia.. lebih memalukan bila kena denda.. aku plak kena buat ‘banana dance’.. *maluuu*.. drop my water face la dancing-dancing depan student nih.. *uwaa*.. (rugi laa, tak bawak kamera).. camner pun, ni mmg satu pengalaman yg baru utk aku.. hepi sgt!

dekat nak pukul 3 pagi, baru kami gerak balik KL. sempat pegi naik bukit melawati lagi tuu.. (byk lagi rupanya te-tempat yg aku tak penah pegi).. then kami singgah shah alam jap – supper. sesambil tu, bincang tentang trip ke gunung Bujang Melaka yg Chua nak buat. Memandangkan masa tu dah pukul 4 lebih, Fazi suggest kami lepak kat ‘Cape Hope’.. aku ok je.. lagipun kunci rumah tader kat aku.. kalau balik taim camtu, sure kena bunyikkan loceng pintu.. kang terganggu derang tido plak.. so, melepak la kami sampai ke siang.. kul 6 lebih baru balik umah.. *peh*.. sangap..

ahad – pagi nih aku mmg tak larat nak prepare breakfast. masak kat kedai je (bak kata Fazi).. lepas kekemas apa patut, aku bantai membuta. tak lama – 2 jam je coz dpt phone call dari adik adik lelaki aku ngan tunang dia – nak datang katanya (wah meriah la)..

petang ahad, aku keluar sekejap.. pegi kenduri kawen member.. lewat petang baru balik umah. Ingatkan nak rest, tapi adik lelaki aku ajak gi jenjalan – penuh satu keta. yg klakar tu, aku tukang tunjuk jalan.. *haha*.. dah la aku nih buta jalan kat KL nih (sesikit tu boleh la).. taim nak pegi ok.. tapi bila nak balik, aku jadi blurred.. habis satu KL kami pusing cari jalan balik umah aku.. (nama je duk KL bertahun.. nama jalan pun tak ingat). tepat kul doblas, kami still dalam keta mencari jalan pulang.. syian adik lelaki aku.. kitaorg wish besday dia dalam keta je la.. *kikikiki*..

diz goes to my brother..

Selamat Hari Lahir yg ke 26.. Semoga Panjang Umur, Murah Rezeki & Ceria Selalu.. Sayang Dia.. *kiss*
-aLong-


Permalink 8 Comments

>yawn~

May 24, 2006 at 1:14 am (Uncategorized)

>mrasa la macik post cit cat pewai utk malam nih (err pagi sebenonya.. seb baek la ada member nih.. dapek lah hilang kan ke-sangap-an di samping kosentret kejor dateline esok.. *macih awok ateh lagu tu*..

……………………………………………………………………………………..
silent_reader : knal ****** dak melaka tu eh
shahadly: kenal gak.. idak la rapat.. tp penah la duduk semeja..
silent_reader: ye ke
shahadly: taim dolu-dolu la.. setat macik menjanda nih.. mmg lama dah tak jumpa
silent_reader: owh ye ke
silent_reader : menjanda
silent_reader: ahaha
silent_reader: comel je
shahadly: hehheeehehe
silent_reader: i guess u’ll find a better perosn
silent_reader: eh awok mmg minat sudirman ke?
shahadly: itu la.. heharapnya la.. susah jadi janda nih.. jiran duk pandang serong je.. *eh cam real je kan*..
shahadly: uuuu… minat la sesangat.. pasai tak dapat kawen ngan dia la macik jadi senget…
silent_reader: agaggagagagagagaga
silent_reader: real jugak lew
shahadly: nk buek guano..
silent_reader: so skang mmg dok sowang?
silent_reader : takpe jodoh lain akan ade ler tu
shahadly: itu la.. ado anak.. tp ex-hubby yg jaga.. makamah putuskan hak ditangan dio.. macik pasrah..
silent_reader: erkk
silent_reader: ade anak ke?
silent_reader: sape name?
shahadly: ado.. cici namo dio
shahadly: cumil.. putih melepak.. ikut kulit macik..
silent_reader: laki2 ke pompuan
shahadly: lelaki..
silent_reader : nk tingok gambo
silent_reader: ade tk?
shahadly: mati doh.. taun lepas
silent_reader : aaaaa
silent_reader : kenapa
shahadly: ntah la.. kena dera ngan mak tiri la tu gamaknya
silent_reader : err
shahadly: syedih macik..
silent_reader : cici tu org ke kucing?
shahadly: arnab
silent_reader : lerrrr
silent_reader : cuak sehhh
silent_reader : ingat org
shahadly: kalau orang.. mau meroyan macik..
silent_reader : ad
silent_reader : dapat tak?
silent_reader : lagu itu
shahadly: tadok pung
silent_reader : mek g attach kat mail
shahadly: ya ka? lahai.. macik nih buta IT sikit..
silent_reader : ahehahaha
silent_reader : takpa
silent_reader : pelan2 kayuh
shahadly: iyer..iyer.. macik kayuh la nih.. pakai garpu megi mee
silent_reader : patah kang garpu itu
shahadly: taper.. jari pun buleh..
silent_reader : ahahahahahaha
silent_reader : comel laa
silent_reader : pastu jari jemari crem
shahadly: uik? tang mana tu?.. uish.. advanced la awok nih.. macik shy-shy laaa
silent_reader : alamak
silent_reader : opss opss
shahadly: hehehhe.. bahayo nih.. macik nih jando.. susah kang ada mengato
silent_reader: ahaha
silent_reader : gurau gurau jer
shahadly: taper… macik pun gitu gak.. gegurau org dewasa gitu la..

………………………………………………………………………………………

Permalink 9 Comments

yawn~

May 24, 2006 at 1:14 am (Uncategorized)

mrasa la macik post cit cat pewai utk malam nih (err pagi sebenonya.. seb baek la ada member nih.. dapek lah hilang kan ke-sangap-an di samping kosentret kejor dateline esok.. *macih awok ateh lagu tu*..

……………………………………………………………………………………..
silent_reader : knal ****** dak melaka tu eh
shahadly: kenal gak.. idak la rapat.. tp penah la duduk semeja..
silent_reader: ye ke
shahadly: taim dolu-dolu la.. setat macik menjanda nih.. mmg lama dah tak jumpa
silent_reader: owh ye ke
silent_reader : menjanda
silent_reader: ahaha
silent_reader: comel je
shahadly: hehheeehehe
silent_reader: i guess u’ll find a better perosn
silent_reader: eh awok mmg minat sudirman ke?
shahadly: itu la.. heharapnya la.. susah jadi janda nih.. jiran duk pandang serong je.. *eh cam real je kan*..
shahadly: uuuu… minat la sesangat.. pasai tak dapat kawen ngan dia la macik jadi senget…
silent_reader: agaggagagagagagaga
silent_reader: real jugak lew
shahadly: nk buek guano..
silent_reader: so skang mmg dok sowang?
silent_reader : takpe jodoh lain akan ade ler tu
shahadly: itu la.. ado anak.. tp ex-hubby yg jaga.. makamah putuskan hak ditangan dio.. macik pasrah..
silent_reader: erkk
silent_reader: ade anak ke?
silent_reader: sape name?
shahadly: ado.. cici namo dio
shahadly: cumil.. putih melepak.. ikut kulit macik..
silent_reader: laki2 ke pompuan
shahadly: lelaki..
silent_reader : nk tingok gambo
silent_reader: ade tk?
shahadly: mati doh.. taun lepas
silent_reader : aaaaa
silent_reader : kenapa
shahadly: ntah la.. kena dera ngan mak tiri la tu gamaknya
silent_reader : err
shahadly: syedih macik..
silent_reader : cici tu org ke kucing?
shahadly: arnab
silent_reader : lerrrr
silent_reader : cuak sehhh
silent_reader : ingat org
shahadly: kalau orang.. mau meroyan macik..
silent_reader : ad
silent_reader : dapat tak?
silent_reader : lagu itu
shahadly: tadok pung
silent_reader : mek g attach kat mail
shahadly: ya ka? lahai.. macik nih buta IT sikit..
silent_reader : ahehahaha
silent_reader : takpa
silent_reader : pelan2 kayuh
shahadly: iyer..iyer.. macik kayuh la nih.. pakai garpu megi mee
silent_reader : patah kang garpu itu
shahadly: taper.. jari pun buleh..
silent_reader : ahahahahahaha
silent_reader : comel laa
silent_reader : pastu jari jemari crem
shahadly: uik? tang mana tu?.. uish.. advanced la awok nih.. macik shy-shy laaa
silent_reader : alamak
silent_reader : opss opss
shahadly: hehehhe.. bahayo nih.. macik nih jando.. susah kang ada mengato
silent_reader: ahaha
silent_reader : gurau gurau jer
shahadly: taper… macik pun gitu gak.. gegurau org dewasa gitu la..

………………………………………………………………………………………

Permalink 12 Comments

yawn~

May 23, 2006 at 5:14 pm (Uncategorized)

mrasa la macik post cit cat pewai utk malam nih (err pagi sebenonya.. seb baek la ada member nih.. dapek lah hilang kan ke-sangap-an di samping kosentret kejor dateline esok.. *macih awok ateh lagu tu*..

……………………………………………………………………………………..
silent_reader : knal ****** dak melaka tu eh
shahadly: kenal gak.. idak la rapat.. tp penah la duduk semeja..
silent_reader: ye ke
shahadly: taim dolu-dolu la.. setat macik menjanda nih.. mmg lama dah tak jumpa
silent_reader: owh ye ke
silent_reader : menjanda
silent_reader: ahaha
silent_reader: comel je
shahadly: hehheeehehe
silent_reader: i guess u’ll find a better perosn
silent_reader: eh awok mmg minat sudirman ke?
shahadly: itu la.. heharapnya la.. susah jadi janda nih.. jiran duk pandang serong je.. *eh cam real je kan*..
shahadly: uuuu… minat la sesangat.. pasai tak dapat kawen ngan dia la macik jadi senget…
silent_reader: agaggagagagagagaga
silent_reader: real jugak lew
shahadly: nk buek guano..
silent_reader: so skang mmg dok sowang?
silent_reader : takpe jodoh lain akan ade ler tu
shahadly: itu la.. ado anak.. tp ex-hubby yg jaga.. makamah putuskan hak ditangan dio.. macik pasrah..
silent_reader: erkk
silent_reader: ade anak ke?
silent_reader: sape name?
shahadly: ado.. cici namo dio
shahadly: cumil.. putih melepak.. ikut kulit macik..
silent_reader: laki2 ke pompuan
shahadly: lelaki..
silent_reader : nk tingok gambo
silent_reader: ade tk?
shahadly: mati doh.. taun lepas
silent_reader : aaaaa
silent_reader : kenapa
shahadly: ntah la.. kena dera ngan mak tiri la tu gamaknya
silent_reader : err
shahadly: syedih macik..
silent_reader : cici tu org ke kucing?
shahadly: arnab
silent_reader : lerrrr
silent_reader : cuak sehhh
silent_reader : ingat org
shahadly: kalau orang.. mau meroyan macik..
silent_reader : ad
silent_reader : dapat tak?
silent_reader : lagu itu
shahadly: tadok pung
silent_reader : mek g attach kat mail
shahadly: ya ka? lahai.. macik nih buta IT sikit..
silent_reader : ahehahaha
silent_reader : takpa
silent_reader : pelan2 kayuh
shahadly: iyer..iyer.. macik kayuh la nih.. pakai garpu megi mee
silent_reader : patah kang garpu itu
shahadly: taper.. jari pun buleh..
silent_reader : ahahahahahaha
silent_reader : comel laa
silent_reader : pastu jari jemari crem
shahadly: uik? tang mana tu?.. uish.. advanced la awok nih.. macik shy-shy laaa
silent_reader : alamak
silent_reader : opss opss
shahadly: hehehhe.. bahayo nih.. macik nih jando.. susah kang ada mengato
silent_reader: ahaha
silent_reader : gurau gurau jer
shahadly: taper… macik pun gitu gak.. gegurau org dewasa gitu la..

………………………………………………………………………………………

Permalink 9 Comments

>wahlau..

May 22, 2006 at 3:59 pm (Uncategorized)

>..8.50 am.. aku rushing dari melaka ke KL.. 11.15 am.. here I am. Ntah naper mcm dpt semangat baru utk teruskan event kat Carcosa. Alhamdullilah, when theres a will, there will alwiz a way kan? Thanks to kepala otak aku yg degil nih.. (and of coz, syukur pada Tuhan).. rasanya tak sia-sia hundreds of phone calls yg aku buat dari Melaka sepanjang weekend rituh (oh ya TS, don’t forget my bonus, so I can pay my dad’s phone bills – hehe).. now, bolehlah macik jalan tonggek-tonggek pi Carcosa.. no need to shame-shame la.. *gelak lelompat*

Talking abt my holiday kat melaka.. nothing new.. semuanya cam biasa;

Lil- Nina dah pandai berjalan..*caiyok*.. tp, kaki dia still terketar-ketar jugak la kalau berdiri lelama tu.. plus dia dah pandai tiru cakap / perbuatan orang.. *so cute la*.. tak puas rasanya ge-golek dgn dia.. *miss u la tomei*

Rasanya sepanjang cuti kat kampung nih, aku lebih ‘terjaga’.. esp bab makan la. Sehari sekali aku musti makan nasi.. kira ok la dari kat KL, seminggu sekali je jamah nasi (itupun taim dalam hutan).. oh, btw, skrg nih musim buah mangga.. *peh peberet tuu*.. asal celik mata je, aku pulun mangga dgn kicap.. baik pagi, petang, siang malam.. mangga je yg aku bedal.. *muehehe*..

Isu ke-senget-an dah tak timbul langsung.. *syukur*.. tp, yg tak besh tu, isu lain plak yg timbul.. esp bila adik-adik aku tengok pic aku trekking dgn bebudak gunung nih. Ada ke derang buleh main pilih-pilih kan buipren utk aku.. suruh pilih yg tu lah.. yg ni lah.. haper ingat ikan masin ke nak pe-pilih acamtu. Ce-cepat aku tukar topic lain.. kang kalau bapak pun dah menyampuk, abes lah..

Discuss dgn adik lelaki aku tentang preparation utk majlis kawen dia. Masa bebincang tu, aku tengah sibuk dgn paperwork.. se-sambil tu duk dengar dia membebel.. all of sudden, dia cam kecik hati dgn aku.. dia terus bangun dari katil, then keluar dari bilik aku (maybe sbb aku tak kosentret kat apa yg dia nk sampaikan).. *isk*.. haper lah aku nih. Sepatutnya, aku dengar bebtul apa probs dia.. maybe dia a bit nerbes bila tarikh perkahwinan tu makin hampir kut.. *isk*.. bodohnya aku! Patutnya aku lebih maklum, dalam family nih, aku yg paling tua.. of coz dia harapkan aku dlm bab-bab camnih.. dan aku tak sepatutnya cakap aku tak reti adat / upacara / proses nak buat majlis nikah nih.. *sighs*.. (wei aD, ko buat corp event be-besor gheti.. takkan event utk wedding tak ghetti?!!).. *duh*.. Forgive me bro. Promise ya’, I’ll do my best for ur wedding day! Don’t worry ya lil bro? I’ll do anything for you.. *promise*.. (hm, kalaulah arwah mak masih ada..)

One more thing, before I forget.. Met xxxx and the ex in-laws diz morning (buleh ke tulih acamnih?) Hm, tak bertegur pun. Wuz rushing taim tu.. *sorry nehh*.. anyway, tomorrow your birthday kan.. (we used to celebrate it together – ahh old story).. aper pun, juz wanna wish you Happy 27 th Birthday.. semoga hepi sokmo disamping partner & keluarga. My pray will alwiz be with you.. *ikhlas nih tau*..

erm, nk balik awal.. i’m on leave arinih remember? now, buleh la sambung tido kat umah..

Permalink Comments Off on >wahlau..

wahlau..

May 22, 2006 at 3:59 pm (Uncategorized)

..8.50 am.. aku rushing dari melaka ke KL.. 11.15 am.. here I am. Ntah naper mcm dpt semangat baru utk teruskan event kat Carcosa. Alhamdullilah, when theres a will, there will alwiz a way kan? Thanks to kepala otak aku yg degil nih.. (and of coz, syukur pada Tuhan).. rasanya tak sia-sia hundreds of phone calls yg aku buat dari Melaka sepanjang weekend rituh (oh ya TS, don’t forget my bonus, so I can pay my dad’s phone bills – hehe).. now, bolehlah macik jalan tonggek-tonggek pi Carcosa.. no need to shame-shame la.. *gelak lelompat*

Talking abt my holiday kat melaka.. nothing new.. semuanya cam biasa;

Lil- Nina dah pandai berjalan..*caiyok*.. tp, kaki dia still terketar-ketar jugak la kalau berdiri lelama tu.. plus dia dah pandai tiru cakap / perbuatan orang.. *so cute la*.. tak puas rasanya ge-golek dgn dia.. *miss u la tomei*

Rasanya sepanjang cuti kat kampung nih, aku lebih ‘terjaga’.. esp bab makan la. Sehari sekali aku musti makan nasi.. kira ok la dari kat KL, seminggu sekali je jamah nasi (itupun taim dalam hutan).. oh, btw, skrg nih musim buah mangga.. *peh peberet tuu*.. asal celik mata je, aku pulun mangga dgn kicap.. baik pagi, petang, siang malam.. mangga je yg aku bedal.. *muehehe*..

Isu ke-senget-an dah tak timbul langsung.. *syukur*.. tp, yg tak besh tu, isu lain plak yg timbul.. esp bila adik-adik aku tengok pic aku trekking dgn bebudak gunung nih. Ada ke derang buleh main pilih-pilih kan buipren utk aku.. suruh pilih yg tu lah.. yg ni lah.. haper ingat ikan masin ke nak pe-pilih acamtu. Ce-cepat aku tukar topic lain.. kang kalau bapak pun dah menyampuk, abes lah..

Discuss dgn adik lelaki aku tentang preparation utk majlis kawen dia. Masa bebincang tu, aku tengah sibuk dgn paperwork.. se-sambil tu duk dengar dia membebel.. all of sudden, dia cam kecik hati dgn aku.. dia terus bangun dari katil, then keluar dari bilik aku (maybe sbb aku tak kosentret kat apa yg dia nk sampaikan).. *isk*.. haper lah aku nih. Sepatutnya, aku dengar bebtul apa probs dia.. maybe dia a bit nerbes bila tarikh perkahwinan tu makin hampir kut.. *isk*.. bodohnya aku! Patutnya aku lebih maklum, dalam family nih, aku yg paling tua.. of coz dia harapkan aku dlm bab-bab camnih.. dan aku tak sepatutnya cakap aku tak reti adat / upacara / proses nak buat majlis nikah nih.. *sighs*.. (wei aD, ko buat corp event be-besor gheti.. takkan event utk wedding tak ghetti?!!).. *duh*.. Forgive me bro. Promise ya’, I’ll do my best for ur wedding day! Don’t worry ya lil bro? I’ll do anything for you.. *promise*.. (hm, kalaulah arwah mak masih ada..)

One more thing, before I forget.. Met xxxx and the ex in-laws diz morning (buleh ke tulih acamnih?) Hm, tak bertegur pun. Wuz rushing taim tu.. *sorry nehh*.. anyway, tomorrow your birthday kan.. (we used to celebrate it together – ahh old story).. aper pun, juz wanna wish you Happy 27 th Birthday.. semoga hepi sokmo disamping partner & keluarga. My pray will alwiz be with you.. *ikhlas nih tau*..

erm, nk balik awal.. i’m on leave arinih remember? now, buleh la sambung tido kat umah..

Permalink Comments Off on wahlau..

wahlau..

May 22, 2006 at 7:59 am (Uncategorized)

..8.50 am.. aku rushing dari melaka ke KL.. 11.15 am.. here I am. Ntah naper mcm dpt semangat baru utk teruskan event kat Carcosa. Alhamdullilah, when theres a will, there will alwiz a way kan? Thanks to kepala otak aku yg degil nih.. (and of coz, syukur pada Tuhan).. rasanya tak sia-sia hundreds of phone calls yg aku buat dari Melaka sepanjang weekend rituh (oh ya TS, don’t forget my bonus, so I can pay my dad’s phone bills – hehe).. now, bolehlah macik jalan tonggek-tonggek pi Carcosa.. no need to shame-shame la.. *gelak lelompat*

Talking abt my holiday kat melaka.. nothing new.. semuanya cam biasa;

Lil- Nina dah pandai berjalan..*caiyok*.. tp, kaki dia still terketar-ketar jugak la kalau berdiri lelama tu.. plus dia dah pandai tiru cakap / perbuatan orang.. *so cute la*.. tak puas rasanya ge-golek dgn dia.. *miss u la tomei*

Rasanya sepanjang cuti kat kampung nih, aku lebih ‘terjaga’.. esp bab makan la. Sehari sekali aku musti makan nasi.. kira ok la dari kat KL, seminggu sekali je jamah nasi (itupun taim dalam hutan).. oh, btw, skrg nih musim buah mangga.. *peh peberet tuu*.. asal celik mata je, aku pulun mangga dgn kicap.. baik pagi, petang, siang malam.. mangga je yg aku bedal.. *muehehe*..

Isu ke-senget-an dah tak timbul langsung.. *syukur*.. tp, yg tak besh tu, isu lain plak yg timbul.. esp bila adik-adik aku tengok pic aku trekking dgn bebudak gunung nih. Ada ke derang buleh main pilih-pilih kan buipren utk aku.. suruh pilih yg tu lah.. yg ni lah.. haper ingat ikan masin ke nak pe-pilih acamtu. Ce-cepat aku tukar topic lain.. kang kalau bapak pun dah menyampuk, abes lah..

Discuss dgn adik lelaki aku tentang preparation utk majlis kawen dia. Masa bebincang tu, aku tengah sibuk dgn paperwork.. se-sambil tu duk dengar dia membebel.. all of sudden, dia cam kecik hati dgn aku.. dia terus bangun dari katil, then keluar dari bilik aku (maybe sbb aku tak kosentret kat apa yg dia nk sampaikan).. *isk*.. haper lah aku nih. Sepatutnya, aku dengar bebtul apa probs dia.. maybe dia a bit nerbes bila tarikh perkahwinan tu makin hampir kut.. *isk*.. bodohnya aku! Patutnya aku lebih maklum, dalam family nih, aku yg paling tua.. of coz dia harapkan aku dlm bab-bab camnih.. dan aku tak sepatutnya cakap aku tak reti adat / upacara / proses nak buat majlis nikah nih.. *sighs*.. (wei aD, ko buat corp event be-besor gheti.. takkan event utk wedding tak ghetti?!!).. *duh*.. Forgive me bro. Promise ya’, I’ll do my best for ur wedding day! Don’t worry ya lil bro? I’ll do anything for you.. *promise*.. (hm, kalaulah arwah mak masih ada..)

One more thing, before I forget.. Met xxxx and the ex in-laws diz morning (buleh ke tulih acamnih?) Hm, tak bertegur pun. Wuz rushing taim tu.. *sorry nehh*.. anyway, tomorrow your birthday kan.. (we used to celebrate it together – ahh old story).. aper pun, juz wanna wish you Happy 27 th Birthday.. semoga hepi sokmo disamping partner & keluarga. My pray will alwiz be with you.. *ikhlas nih tau*..

erm, nk balik awal.. i’m on leave arinih remember? now, buleh la sambung tido kat umah..

Permalink Comments Off on wahlau..

>here’s another one

May 19, 2006 at 3:38 pm (Uncategorized)

>bad news: most probably i have to cancel diz 24th event at Carcosa Seri Negara.. maNn, none of our new potential member available for the tea-gathering.. how sad.. *dem*.. i never failed to organize any event before.. how am i suppose to face diz?? wut shall i put in my report to TS?.. *argh*.. drop my water face la wey!

thank God we still didnt pay the booking fee to Carcosa yet.. (cudnt imagine if we did – i’ll surely be in deep trouble).. *sighed*

i need a break.. i need to be away.. i’m so dem tired.. no, its not dat me cnnt stand the work-pressure.. its sumthing else.. its um.. personal.

heading to melaka diz evening.. will be back in KL on Tuesday.

Permalink 2 Comments

here’s another one

May 19, 2006 at 3:38 pm (Uncategorized)

bad news: most probably i have to cancel diz 24th event at Carcosa Seri Negara.. maNn, none of our new potential member available for the tea-gathering.. how sad.. *dem*.. i never failed to organize any event before.. how am i suppose to face diz?? wut shall i put in my report to TS?.. *argh*.. drop my water face la wey!

thank God we still didnt pay the booking fee to Carcosa yet.. (cudnt imagine if we did – i’ll surely be in deep trouble).. *sighed*

i need a break.. i need to be away.. i’m so dem tired.. no, its not dat me cnnt stand the work-pressure.. its sumthing else.. its um.. personal.

heading to melaka diz evening.. will be back in KL on Tuesday.

Permalink 4 Comments

here’s another one

May 19, 2006 at 7:38 am (Uncategorized)

bad news: most probably i have to cancel diz 24th event at Carcosa Seri Negara.. maNn, none of our new potential member available for the tea-gathering.. how sad.. *dem*.. i never failed to organize any event before.. how am i suppose to face diz?? wut shall i put in my report to TS?.. *argh*.. drop my water face la wey!

thank God we still didnt pay the booking fee to Carcosa yet.. (cudnt imagine if we did – i’ll surely be in deep trouble).. *sighed*

i need a break.. i need to be away.. i’m so dem tired.. no, its not dat me cnnt stand the work-pressure.. its sumthing else.. its um.. personal.

heading to melaka diz evening.. will be back in KL on Tuesday.

Permalink 2 Comments

Next page »