>away~

June 27, 2006 at 1:53 am (Uncategorized)

>

hey, i’ll b away for a while.. will not b updating diz blog till next week.. hv sumthing to concentrate on..

Ilahi lastu lilfirdausi ahla, walaa aqwa ‘alannaaril jahiimiFahabli taubatan waghfir dzunubi, fainnaka ghafirudz- dzanbil ‘adzimi..

Tuhanku… aku tidak layak masuk syurga-Mu.. tetapi tidak pula aku sanggup menghadapi neraka-Mu. Ku mohon taubat dan ampun atas dosaku.. sesungguhnya Engkau Maha Pengampun dosa-dosa besar

Dzunubi mitslu a’daadir- rimaali, fahabli taubatan ya Dzal Jalaali,Wa ‘umri naaqishun fi kulli yaumi, wa dzanbi zaaidun kaifa -htimali..

Dosa-dosaku seperti butiran pasir di pantai, maka anugerahilah diriku taubat, wahai Yang Memiliki Keagungan. Dan umurku berkurang setiap hari, sementara dosa-dosaku sentiasa bertambah, apalah dayaku

Ilahi ‘abdukal ‘aashi ataaka, muqirran bi dzunubi wa qad da’aakafain taghfir fa anta lidzaka ahlun, wain tadrud faman narju siwaaka..

Tuhanku… hamba-Mu penuh maksiat, datang kepada-Mu bersimpuh memohon ampunan. Jika Engkau mengampuniku, sememangnya Engkau adalah Pemilik Keampunan. Tetapi jika Engkau tolak, maka kepada siapa lagi aku berharap?

Advertisements

Permalink Comments Off on >away~

away~

June 27, 2006 at 1:53 am (Uncategorized)

hey, i’ll b away for a while.. will not b updating diz blog till next week.. hv sumthing to concentrate on..

Ilahi lastu lilfirdausi ahla, walaa aqwa ‘alannaaril jahiimiFahabli taubatan waghfir dzunubi, fainnaka ghafirudz- dzanbil ‘adzimi..

Tuhanku… aku tidak layak masuk syurga-Mu.. tetapi tidak pula aku sanggup menghadapi neraka-Mu. Ku mohon taubat dan ampun atas dosaku.. sesungguhnya Engkau Maha Pengampun dosa-dosa besar

Dzunubi mitslu a’daadir- rimaali, fahabli taubatan ya Dzal Jalaali,Wa ‘umri naaqishun fi kulli yaumi, wa dzanbi zaaidun kaifa -htimali..

Dosa-dosaku seperti butiran pasir di pantai, maka anugerahilah diriku taubat, wahai Yang Memiliki Keagungan. Dan umurku berkurang setiap hari, sementara dosa-dosaku sentiasa bertambah, apalah dayaku

Ilahi ‘abdukal ‘aashi ataaka, muqirran bi dzunubi wa qad da’aakafain taghfir fa anta lidzaka ahlun, wain tadrud faman narju siwaaka..

Tuhanku… hamba-Mu penuh maksiat, datang kepada-Mu bersimpuh memohon ampunan. Jika Engkau mengampuniku, sememangnya Engkau adalah Pemilik Keampunan. Tetapi jika Engkau tolak, maka kepada siapa lagi aku berharap?

Permalink Comments Off on away~

away~

June 26, 2006 at 5:53 pm (Uncategorized)

hey, i’ll b away for a while.. will not b updating diz blog till next week.. hv sumthing to concentrate on..

Ilahi lastu lilfirdausi ahla, walaa aqwa ‘alannaaril jahiimiFahabli taubatan waghfir dzunubi, fainnaka ghafirudz- dzanbil ‘adzimi..

Tuhanku… aku tidak layak masuk syurga-Mu.. tetapi tidak pula aku sanggup menghadapi neraka-Mu. Ku mohon taubat dan ampun atas dosaku.. sesungguhnya Engkau Maha Pengampun dosa-dosa besar

Dzunubi mitslu a’daadir- rimaali, fahabli taubatan ya Dzal Jalaali,Wa ‘umri naaqishun fi kulli yaumi, wa dzanbi zaaidun kaifa -htimali..

Dosa-dosaku seperti butiran pasir di pantai, maka anugerahilah diriku taubat, wahai Yang Memiliki Keagungan. Dan umurku berkurang setiap hari, sementara dosa-dosaku sentiasa bertambah, apalah dayaku

Ilahi ‘abdukal ‘aashi ataaka, muqirran bi dzunubi wa qad da’aakafain taghfir fa anta lidzaka ahlun, wain tadrud faman narju siwaaka..

Tuhanku… hamba-Mu penuh maksiat, datang kepada-Mu bersimpuh memohon ampunan. Jika Engkau mengampuniku, sememangnya Engkau adalah Pemilik Keampunan. Tetapi jika Engkau tolak, maka kepada siapa lagi aku berharap?

Permalink Comments Off on away~

>from kem with love

June 26, 2006 at 11:36 am (Uncategorized)

>





Permalink Comments Off on >from kem with love

from kem with love

June 26, 2006 at 11:36 am (Uncategorized)





Permalink Comments Off on from kem with love

>wiken yg.. *peh*

June 26, 2006 at 7:02 am (Uncategorized)

>

memcm hal arinih.. ada yg buat aku terkejut badak.. ada plak yg buat aku sedih & ada yg buat geram.. *peh*.. nasib baik mental aku nih cam dh di-train utk terima mender yg mendadak camnih.. so, mender yg tak penting nih, kita letak tepi dulu..

last wiken, agak kelam kabut sikit. ntah brp kali aku tukar plan. me-mula tu, plan nak spend masa kat sunway lagoon ngan sumer siblings.. tp, last minit, adik-adik aku pi bawak tunang/gelpren & buipren memasing join skali.. *adeih*.. dah memasing berpartner, tinggal laa aku sorang single & solo. pikir nyer pikir, takkan la aku nak jalan sen-sorang dlm water theme park tu. nak join derang plak, cam tak menarik je. kalau sesama adik-bradik je, ok la jugak.. nih bila ada org luar join sama.. *isk*.. sungguh la tak best.

mlm jumaat tu gak aku tukar plan – discuss dgn adik-adik sumer.. arrange balik program wiken.. final decision: aku decide nak shoot ke Kem dgn fazi & chua – spend satu hari kat kem, pastu ahad, balik KL – trekking ngan adik-adik aku kat bukit Tabur.

lewat giler kami gerak ke Kem mlm tu (yea.. salah aku gak – lambat balik dr opis). by time kitaorg sampai Kem, sumer student dah tido. borak jap ngan kak Lela.. pastu lepak kat dewan – sambung borak lagi dgn fazi sampai kul 4 pagi. agak-agak mata dah berat, aku pi masuk tido kat bilik urusetia. kak Lela dah siapkan tempat tido utk aku – sarung sleeping je beg, trus zZZzzz..

sabtu, kul 5.45 pagi aku dah terbangun. itupun sbb student pompuan duk ketuk pintu bilik (mak oii.. awalnya derang bangun). dgn muka yg mamai, aku bukak pintu. kat luar tu ada lah pat lima org student duk cari kak Lela. aku toleh kat kak Lela.. dia ce-cepat tarik selimut sorok muka. student tu plak duk tertinjau-tinjau bilik kami.

“err.. kak Lela tader la dik.. dia gi mandi.. ada apa?”
“cikgu, bebudak laki buat bising kat dlm khemah”

tergelak aku dibuatnya.. muka aku nih ada cam muka cikgu ke??..

“derang buat bising? ok nnt akak gi tengok”
“cikgu, ada kuliah subuh tak arinih?”

*matila nk menjawab mender yg aku tak taw*

“err.. kamu sumer pegi tggu dlm dewan. jap lagi abg trainer dtg”
“baik cikguuuu”

lahai comeinya bebudak nih.. sumernya mengikut kata lak tu.. pandainyerr.. lepas sumer bebudak tu masuk dewan, aku cecepat tutup pintu bilik. kak Lela pakat gelakkan aku..

lepas siap ke-kemas, aku salin baju – pakai kasut jogging. masa lalu tepi dewan, aku dengar suara chua & fazi duk bagi arahan kat student. aku tak amik port sangat.. lagipun aku bukannya tau camner nak instruct student. lain la kalau kak Lela, fazi & chua.. derang mmg qualified.. siap ada sijil lagi.

sementara org lain sibuk dgn keje memasing, aku duk jogging sen-sorang kat kawasan sawah padi area kem tu. gelap giler siut.. kalau jogging kat KL, ada gak la lampu jalan terang-benderang.. kat sini of coz la ada lampu jalan gak.. tp, jarak dia agak jauh la.

*peh*.. charer btul jogging kat tepi sawah nih. sronok layan view sampai tak sedar jauh giler aku jalan. tgh syiok berjogging, aku terjumpa ngan syafiq. haper lagik, re-ronda kawasan sawah naik moto la jawabnya.. luas giler beb!
on d way balik kem, terserempak dgn student yg baru habis sesi jogging. aku turun moto join derang. tp polow blakang je arr.. saiful (kem komandan) kemain garang lagi bagi arahan. syian tgk bebudak tu berlari.. terkedek-kedek je cam anak itik.. *comei*..

kat kem, zamri plak in-charge buat senaman pagi tu. aku duduk tepi je tgk sumer instructor comunicate ngan student..

lepas breakfast, aku berpeluang tgk bebudak nih buat xtvt flying fox & LDK.. it wuz totally fun!! i also took part helping kak Lela & fazi manage d students while chua, zamri, syafiq & saiful handling d flying fox thingy.

sronok beb, lelebih lagi bila sumer student nih jenis mendengar kata. frankly la kan, aku tak penah terbabit secara langsung dlm xtvt camnih. tp wiken aritu mmg cemerlang. aku berpeluang join derang conduct program.. believe it or not, i managed to handle 3 groups of students sekaligus!!! not bad for a first timer, ey?.. penat tapi best!!

tengahari tu hujan lebat. terpaksa hentikan kejap xtvt luar. masa derang buat xtvt dlm dewan, aku dah start sangap.. ngantuk beb.. se-senyap aku keluar dewan, pi masuk bilik – tido.. kununnya nak rehat skejap.. tak sangka terlajak sampai 3 jam.. tersedar pun masa tunang syafiq, Tuti & kawan dia, Hawa masuk bilik. Be-borak jap ngan derang.. they’re vry friendly.. even baru jumpa, tp berborak cam org yg dh kenal bertahun.. (thanks frens, y’guys roCk!)

ptg tu, sumer students sambung balik xtvt bertali & LDK.. aku juz le-lepak sesambil tolong syafiq turun kan student yg buat flying fox..

lepas habis sumer xtvts, bebudak nih di bwk berendam kat satu kawasan tali air sebelah sawah. kalau tak silap aku, nama tempat tu, Parit Takung.. huk aloh.. berkubang di tepi sawah tuuu..

me-mula tu, aku tanak join mandi (or shud i write, ‘berkubang’).. tapi lepas tgk fazi, syafiq & chua selamber buat tiruk kat situ, aku pun join gak laa.. kak Lela juz duduk tepi je gelakkan kitaorg.. *pergh*.. tak sangka dlm usia yg tua camnih, aku berpeluang mandi ‘parit’ lagi.. *gegelak*.. best siut. ada la dua tiga kali aku hampir lemas kat dlm parit tu.. tp, not to wury, ada ramai lifeguard kat sini.. *kikikiki*.. maghrib tu, kami menapak balik kem dlm keadaan basah kuyup..

mlm, yesss!! sesi yg dinanti-nantikan.. ada mlm kebudayaan, yg mana kami berpeluang tgk students nih punya persembahan.. ada group yg buat sketsa.. nyanyian.. & memacam persembahan lagi.. mmg menarik.. kenkadang aku rasa cam aku lak over reacted dari student tu sumer.. *hehehe*

lepas habis sumer xtvts, kami gerak balik KL.. memasing mmg letih giler. perjalanan yg sepatutnya amik masa dlm sejam lebih bertukar jadi berjam-jam disebabkan memasing mengantuk yg amat. dah dekat subuh baru sampai umah.. *hua hua hua*

ahad – subuh.. sampai je umah aku terus kejut sumer adik-adik aku.. ingatkan aku sorang je yg pewai, rupanya derang pun sama. penat sangat kut mandi kat sunway lagoon tu sampai derang tak larat nak bangun pagi tu.. *ish ish ish*.. nak tanak terpaksa la kanselkan plan utk trekking kat bukit Tabur.

pagi tu, lepas sarapan, kami konvoi 3 biji keta pi re-ronda KL.. habis sumer pelusuk KL kami masuk.. spent masa jen-jalan sambil cari be-barang utk hantaran adik lelaki aku ngan tunang dia.. penat giler.. maghrib tu, sampai je umah memasing trus terbaring.. syian..

mlm plak, tak sempat aku nak rilekkan badan, derang ajak keluar lagi.. *uuuuu*.. ronda lagi KL sampai ke shah alam sampai subuh.. pagi nih balik je umah, derang terus packing barang balik melaka.. while aku? sangap je masuk keje.. *yawnnnnnnnn*…

Permalink 2 Comments

wiken yg.. *peh*

June 26, 2006 at 7:02 am (Uncategorized)

memcm hal arinih.. ada yg buat aku terkejut badak.. ada plak yg buat aku sedih & ada yg buat geram.. *peh*.. nasib baik mental aku nih cam dh di-train utk terima mender yg mendadak camnih.. so, mender yg tak penting nih, kita letak tepi dulu..

last wiken, agak kelam kabut sikit. ntah brp kali aku tukar plan. me-mula tu, plan nak spend masa kat sunway lagoon ngan sumer siblings.. tp, last minit, adik-adik aku pi bawak tunang/gelpren & buipren memasing join skali.. *adeih*.. dah memasing berpartner, tinggal laa aku sorang single & solo. pikir nyer pikir, takkan la aku nak jalan sen-sorang dlm water theme park tu. nak join derang plak, cam tak menarik je. kalau sesama adik-bradik je, ok la jugak.. nih bila ada org luar join sama.. *isk*.. sungguh la tak best.

mlm jumaat tu gak aku tukar plan – discuss dgn adik-adik sumer.. arrange balik program wiken.. final decision: aku decide nak shoot ke Kem dgn fazi & chua – spend satu hari kat kem, pastu ahad, balik KL – trekking ngan adik-adik aku kat bukit Tabur.

lewat giler kami gerak ke Kem mlm tu (yea.. salah aku gak – lambat balik dr opis). by time kitaorg sampai Kem, sumer student dah tido. borak jap ngan kak Lela.. pastu lepak kat dewan – sambung borak lagi dgn fazi sampai kul 4 pagi. agak-agak mata dah berat, aku pi masuk tido kat bilik urusetia. kak Lela dah siapkan tempat tido utk aku – sarung sleeping je beg, trus zZZzzz..

sabtu, kul 5.45 pagi aku dah terbangun. itupun sbb student pompuan duk ketuk pintu bilik (mak oii.. awalnya derang bangun). dgn muka yg mamai, aku bukak pintu. kat luar tu ada lah pat lima org student duk cari kak Lela. aku toleh kat kak Lela.. dia ce-cepat tarik selimut sorok muka. student tu plak duk tertinjau-tinjau bilik kami.

“err.. kak Lela tader la dik.. dia gi mandi.. ada apa?”
“cikgu, bebudak laki buat bising kat dlm khemah”

tergelak aku dibuatnya.. muka aku nih ada cam muka cikgu ke??..

“derang buat bising? ok nnt akak gi tengok”
“cikgu, ada kuliah subuh tak arinih?”

*matila nk menjawab mender yg aku tak taw*

“err.. kamu sumer pegi tggu dlm dewan. jap lagi abg trainer dtg”
“baik cikguuuu”

lahai comeinya bebudak nih.. sumernya mengikut kata lak tu.. pandainyerr.. lepas sumer bebudak tu masuk dewan, aku cecepat tutup pintu bilik. kak Lela pakat gelakkan aku..

lepas siap ke-kemas, aku salin baju – pakai kasut jogging. masa lalu tepi dewan, aku dengar suara chua & fazi duk bagi arahan kat student. aku tak amik port sangat.. lagipun aku bukannya tau camner nak instruct student. lain la kalau kak Lela, fazi & chua.. derang mmg qualified.. siap ada sijil lagi.

sementara org lain sibuk dgn keje memasing, aku duk jogging sen-sorang kat kawasan sawah padi area kem tu. gelap giler siut.. kalau jogging kat KL, ada gak la lampu jalan terang-benderang.. kat sini of coz la ada lampu jalan gak.. tp, jarak dia agak jauh la.

*peh*.. charer btul jogging kat tepi sawah nih. sronok layan view sampai tak sedar jauh giler aku jalan. tgh syiok berjogging, aku terjumpa ngan syafiq. haper lagik, re-ronda kawasan sawah naik moto la jawabnya.. luas giler beb!
on d way balik kem, terserempak dgn student yg baru habis sesi jogging. aku turun moto join derang. tp polow blakang je arr.. saiful (kem komandan) kemain garang lagi bagi arahan. syian tgk bebudak tu berlari.. terkedek-kedek je cam anak itik.. *comei*..

kat kem, zamri plak in-charge buat senaman pagi tu. aku duduk tepi je tgk sumer instructor comunicate ngan student..

lepas breakfast, aku berpeluang tgk bebudak nih buat xtvt flying fox & LDK.. it wuz totally fun!! i also took part helping kak Lela & fazi manage d students while chua, zamri, syafiq & saiful handling d flying fox thingy.

sronok beb, lelebih lagi bila sumer student nih jenis mendengar kata. frankly la kan, aku tak penah terbabit secara langsung dlm xtvt camnih. tp wiken aritu mmg cemerlang. aku berpeluang join derang conduct program.. believe it or not, i managed to handle 3 groups of students sekaligus!!! not bad for a first timer, ey?.. penat tapi best!!

tengahari tu hujan lebat. terpaksa hentikan kejap xtvt luar. masa derang buat xtvt dlm dewan, aku dah start sangap.. ngantuk beb.. se-senyap aku keluar dewan, pi masuk bilik – tido.. kununnya nak rehat skejap.. tak sangka terlajak sampai 3 jam.. tersedar pun masa tunang syafiq, Tuti & kawan dia, Hawa masuk bilik. Be-borak jap ngan derang.. they’re vry friendly.. even baru jumpa, tp berborak cam org yg dh kenal bertahun.. (thanks frens, y’guys roCk!)

ptg tu, sumer students sambung balik xtvt bertali & LDK.. aku juz le-lepak sesambil tolong syafiq turun kan student yg buat flying fox..

lepas habis sumer xtvts, bebudak nih di bwk berendam kat satu kawasan tali air sebelah sawah. kalau tak silap aku, nama tempat tu, Parit Takung.. huk aloh.. berkubang di tepi sawah tuuu..

me-mula tu, aku tanak join mandi (or shud i write, ‘berkubang’).. tapi lepas tgk fazi, syafiq & chua selamber buat tiruk kat situ, aku pun join gak laa.. kak Lela juz duduk tepi je gelakkan kitaorg.. *pergh*.. tak sangka dlm usia yg tua camnih, aku berpeluang mandi ‘parit’ lagi.. *gegelak*.. best siut. ada la dua tiga kali aku hampir lemas kat dlm parit tu.. tp, not to wury, ada ramai lifeguard kat sini.. *kikikiki*.. maghrib tu, kami menapak balik kem dlm keadaan basah kuyup..

mlm, yesss!! sesi yg dinanti-nantikan.. ada mlm kebudayaan, yg mana kami berpeluang tgk students nih punya persembahan.. ada group yg buat sketsa.. nyanyian.. & memacam persembahan lagi.. mmg menarik.. kenkadang aku rasa cam aku lak over reacted dari student tu sumer.. *hehehe*

lepas habis sumer xtvts, kami gerak balik KL.. memasing mmg letih giler. perjalanan yg sepatutnya amik masa dlm sejam lebih bertukar jadi berjam-jam disebabkan memasing mengantuk yg amat. dah dekat subuh baru sampai umah.. *hua hua hua*

ahad – subuh.. sampai je umah aku terus kejut sumer adik-adik aku.. ingatkan aku sorang je yg pewai, rupanya derang pun sama. penat sangat kut mandi kat sunway lagoon tu sampai derang tak larat nak bangun pagi tu.. *ish ish ish*.. nak tanak terpaksa la kanselkan plan utk trekking kat bukit Tabur.

pagi tu, lepas sarapan, kami konvoi 3 biji keta pi re-ronda KL.. habis sumer pelusuk KL kami masuk.. spent masa jen-jalan sambil cari be-barang utk hantaran adik lelaki aku ngan tunang dia.. penat giler.. maghrib tu, sampai je umah memasing trus terbaring.. syian..

mlm plak, tak sempat aku nak rilekkan badan, derang ajak keluar lagi.. *uuuuu*.. ronda lagi KL sampai ke shah alam sampai subuh.. pagi nih balik je umah, derang terus packing barang balik melaka.. while aku? sangap je masuk keje.. *yawnnnnnnnn*…

Permalink 3 Comments

from kem with love

June 26, 2006 at 3:36 am (Uncategorized)





Permalink Comments Off on from kem with love

wiken yg.. *peh*

June 25, 2006 at 11:02 pm (Uncategorized)

memcm hal arinih.. ada yg buat aku terkejut badak.. ada plak yg buat aku sedih & ada yg buat geram.. *peh*.. nasib baik mental aku nih cam dh di-train utk terima mender yg mendadak camnih.. so, mender yg tak penting nih, kita letak tepi dulu..

last wiken, agak kelam kabut sikit. ntah brp kali aku tukar plan. me-mula tu, plan nak spend masa kat sunway lagoon ngan sumer siblings.. tp, last minit, adik-adik aku pi bawak tunang/gelpren & buipren memasing join skali.. *adeih*.. dah memasing berpartner, tinggal laa aku sorang single & solo. pikir nyer pikir, takkan la aku nak jalan sen-sorang dlm water theme park tu. nak join derang plak, cam tak menarik je. kalau sesama adik-bradik je, ok la jugak.. nih bila ada org luar join sama.. *isk*.. sungguh la tak best.

mlm jumaat tu gak aku tukar plan – discuss dgn adik-adik sumer.. arrange balik program wiken.. final decision: aku decide nak shoot ke Kem dgn fazi & chua – spend satu hari kat kem, pastu ahad, balik KL – trekking ngan adik-adik aku kat bukit Tabur.

lewat giler kami gerak ke Kem mlm tu (yea.. salah aku gak – lambat balik dr opis). by time kitaorg sampai Kem, sumer student dah tido. borak jap ngan kak Lela.. pastu lepak kat dewan – sambung borak lagi dgn fazi sampai kul 4 pagi. agak-agak mata dah berat, aku pi masuk tido kat bilik urusetia. kak Lela dah siapkan tempat tido utk aku – sarung sleeping je beg, trus zZZzzz..

sabtu, kul 5.45 pagi aku dah terbangun. itupun sbb student pompuan duk ketuk pintu bilik (mak oii.. awalnya derang bangun). dgn muka yg mamai, aku bukak pintu. kat luar tu ada lah pat lima org student duk cari kak Lela. aku toleh kat kak Lela.. dia ce-cepat tarik selimut sorok muka. student tu plak duk tertinjau-tinjau bilik kami.

“err.. kak Lela tader la dik.. dia gi mandi.. ada apa?”
“cikgu, bebudak laki buat bising kat dlm khemah”

tergelak aku dibuatnya.. muka aku nih ada cam muka cikgu ke??..

“derang buat bising? ok nnt akak gi tengok”
“cikgu, ada kuliah subuh tak arinih?”

*matila nk menjawab mender yg aku tak taw*

“err.. kamu sumer pegi tggu dlm dewan. jap lagi abg trainer dtg”
“baik cikguuuu”

lahai comeinya bebudak nih.. sumernya mengikut kata lak tu.. pandainyerr.. lepas sumer bebudak tu masuk dewan, aku cecepat tutup pintu bilik. kak Lela pakat gelakkan aku..

lepas siap ke-kemas, aku salin baju – pakai kasut jogging. masa lalu tepi dewan, aku dengar suara chua & fazi duk bagi arahan kat student. aku tak amik port sangat.. lagipun aku bukannya tau camner nak instruct student. lain la kalau kak Lela, fazi & chua.. derang mmg qualified.. siap ada sijil lagi.

sementara org lain sibuk dgn keje memasing, aku duk jogging sen-sorang kat kawasan sawah padi area kem tu. gelap giler siut.. kalau jogging kat KL, ada gak la lampu jalan terang-benderang.. kat sini of coz la ada lampu jalan gak.. tp, jarak dia agak jauh la.

*peh*.. charer btul jogging kat tepi sawah nih. sronok layan view sampai tak sedar jauh giler aku jalan. tgh syiok berjogging, aku terjumpa ngan syafiq. haper lagik, re-ronda kawasan sawah naik moto la jawabnya.. luas giler beb!
on d way balik kem, terserempak dgn student yg baru habis sesi jogging. aku turun moto join derang. tp polow blakang je arr.. saiful (kem komandan) kemain garang lagi bagi arahan. syian tgk bebudak tu berlari.. terkedek-kedek je cam anak itik.. *comei*..

kat kem, zamri plak in-charge buat senaman pagi tu. aku duduk tepi je tgk sumer instructor comunicate ngan student..

lepas breakfast, aku berpeluang tgk bebudak nih buat xtvt flying fox & LDK.. it wuz totally fun!! i also took part helping kak Lela & fazi manage d students while chua, zamri, syafiq & saiful handling d flying fox thingy.

sronok beb, lelebih lagi bila sumer student nih jenis mendengar kata. frankly la kan, aku tak penah terbabit secara langsung dlm xtvt camnih. tp wiken aritu mmg cemerlang. aku berpeluang join derang conduct program.. believe it or not, i managed to handle 3 groups of students sekaligus!!! not bad for a first timer, ey?.. penat tapi best!!

tengahari tu hujan lebat. terpaksa hentikan kejap xtvt luar. masa derang buat xtvt dlm dewan, aku dah start sangap.. ngantuk beb.. se-senyap aku keluar dewan, pi masuk bilik – tido.. kununnya nak rehat skejap.. tak sangka terlajak sampai 3 jam.. tersedar pun masa tunang syafiq, Tuti & kawan dia, Hawa masuk bilik. Be-borak jap ngan derang.. they’re vry friendly.. even baru jumpa, tp berborak cam org yg dh kenal bertahun.. (thanks frens, y’guys roCk!)

ptg tu, sumer students sambung balik xtvt bertali & LDK.. aku juz le-lepak sesambil tolong syafiq turun kan student yg buat flying fox..

lepas habis sumer xtvts, bebudak nih di bwk berendam kat satu kawasan tali air sebelah sawah. kalau tak silap aku, nama tempat tu, Parit Takung.. huk aloh.. berkubang di tepi sawah tuuu..

me-mula tu, aku tanak join mandi (or shud i write, ‘berkubang’).. tapi lepas tgk fazi, syafiq & chua selamber buat tiruk kat situ, aku pun join gak laa.. kak Lela juz duduk tepi je gelakkan kitaorg.. *pergh*.. tak sangka dlm usia yg tua camnih, aku berpeluang mandi ‘parit’ lagi.. *gegelak*.. best siut. ada la dua tiga kali aku hampir lemas kat dlm parit tu.. tp, not to wury, ada ramai lifeguard kat sini.. *kikikiki*.. maghrib tu, kami menapak balik kem dlm keadaan basah kuyup..

mlm, yesss!! sesi yg dinanti-nantikan.. ada mlm kebudayaan, yg mana kami berpeluang tgk students nih punya persembahan.. ada group yg buat sketsa.. nyanyian.. & memacam persembahan lagi.. mmg menarik.. kenkadang aku rasa cam aku lak over reacted dari student tu sumer.. *hehehe*

lepas habis sumer xtvts, kami gerak balik KL.. memasing mmg letih giler. perjalanan yg sepatutnya amik masa dlm sejam lebih bertukar jadi berjam-jam disebabkan memasing mengantuk yg amat. dah dekat subuh baru sampai umah.. *hua hua hua*

ahad – subuh.. sampai je umah aku terus kejut sumer adik-adik aku.. ingatkan aku sorang je yg pewai, rupanya derang pun sama. penat sangat kut mandi kat sunway lagoon tu sampai derang tak larat nak bangun pagi tu.. *ish ish ish*.. nak tanak terpaksa la kanselkan plan utk trekking kat bukit Tabur.

pagi tu, lepas sarapan, kami konvoi 3 biji keta pi re-ronda KL.. habis sumer pelusuk KL kami masuk.. spent masa jen-jalan sambil cari be-barang utk hantaran adik lelaki aku ngan tunang dia.. penat giler.. maghrib tu, sampai je umah memasing trus terbaring.. syian..

mlm plak, tak sempat aku nak rilekkan badan, derang ajak keluar lagi.. *uuuuu*.. ronda lagi KL sampai ke shah alam sampai subuh.. pagi nih balik je umah, derang terus packing barang balik melaka.. while aku? sangap je masuk keje.. *yawnnnnnnnn*…

Permalink 2 Comments

>tukar plan

June 23, 2006 at 1:04 am (Uncategorized)

>

ptg semlm, adik lelaki aku yg no.2 dtg KL. lelepak ngan dia kat opis jap sementara tggu jln kat KL nih clear. pastu gerak ke tmn melawati jumpa sorang lg adik lelaki aku.. syian adik aku yg sorang nih. kering je aku tgk dia. ngengada nak menyewa ngan kekawan kat KL ni. kalau dh keje tu tak kisah la.. nih praktikal je.. bukannya ada elaun pun.

on d way blk umah, cam biasalah.. kalau tak sesat tu, bukan aku la namanya.. bengang gak la adik aku drive mlm tadi. mana taknya, ntah baper kali kitaorg duk pusing zoo negara tu cari jalan balik.. sampai dia cakap..

“along, kut yer pun nak pegi zoo, tunggu la taim siang”..

“pasnih, kalau kita jumpa catu caves lagi, along turun la kat sana ek?”

erm, nmpk nya wiken nih aku terpaksa kensel sumer plan.. all d`siblings will be in KL. derang nak sangat pegi sunway lagoon (aiyark.. baru rituh pegi sana).. taper lah, family comes first aite?

eniwei, since aku kena ikut plan derang sabtu nih.. utk ahad plak, derang kena ikut plan aku.. *gelak jahat*.. aku plan nk bwk derang trekking.. tp, tgk keadaan cuaca dulu. risau gak kalau trek licin. kalau apa per jadi kat aku taper.. jangan kat adik-bradik aku sudah lah. harap semuanya ok wiken nih..

p/s: dear frens (u know who u are).. sory tak dpt polow gi kem. guess u guys hv to proceed without me lor.. hv fun ok. kim salam kat sumer member kem, esp kak Lela.

Permalink 7 Comments

tukar plan

June 23, 2006 at 1:04 am (Uncategorized)

ptg semlm, adik lelaki aku yg no.2 dtg KL. lelepak ngan dia kat opis jap sementara tggu jln kat KL nih clear. pastu gerak ke tmn melawati jumpa sorang lg adik lelaki aku.. syian adik aku yg sorang nih. kering je aku tgk dia. ngengada nak menyewa ngan kekawan kat KL ni. kalau dh keje tu tak kisah la.. nih praktikal je.. bukannya ada elaun pun.

on d way blk umah, cam biasalah.. kalau tak sesat tu, bukan aku la namanya.. bengang gak la adik aku drive mlm tadi. mana taknya, ntah baper kali kitaorg duk pusing zoo negara tu cari jalan balik.. sampai dia cakap..

“along, kut yer pun nak pegi zoo, tunggu la taim siang”..

“pasnih, kalau kita jumpa catu caves lagi, along turun la kat sana ek?”

erm, nmpk nya wiken nih aku terpaksa kensel sumer plan.. all d`siblings will be in KL. derang nak sangat pegi sunway lagoon (aiyark.. baru rituh pegi sana).. taper lah, family comes first aite?

eniwei, since aku kena ikut plan derang sabtu nih.. utk ahad plak, derang kena ikut plan aku.. *gelak jahat*.. aku plan nk bwk derang trekking.. tp, tgk keadaan cuaca dulu. risau gak kalau trek licin. kalau apa per jadi kat aku taper.. jangan kat adik-bradik aku sudah lah. harap semuanya ok wiken nih..

p/s: dear frens (u know who u are).. sory tak dpt polow gi kem. guess u guys hv to proceed without me lor.. hv fun ok. kim salam kat sumer member kem, esp kak Lela.

Permalink 18 Comments

tukar plan

June 22, 2006 at 5:04 pm (Uncategorized)

ptg semlm, adik lelaki aku yg no.2 dtg KL. lelepak ngan dia kat opis jap sementara tggu jln kat KL nih clear. pastu gerak ke tmn melawati jumpa sorang lg adik lelaki aku.. syian adik aku yg sorang nih. kering je aku tgk dia. ngengada nak menyewa ngan kekawan kat KL ni. kalau dh keje tu tak kisah la.. nih praktikal je.. bukannya ada elaun pun.

on d way blk umah, cam biasalah.. kalau tak sesat tu, bukan aku la namanya.. bengang gak la adik aku drive mlm tadi. mana taknya, ntah baper kali kitaorg duk pusing zoo negara tu cari jalan balik.. sampai dia cakap..

“along, kut yer pun nak pegi zoo, tunggu la taim siang”..

“pasnih, kalau kita jumpa catu caves lagi, along turun la kat sana ek?”

erm, nmpk nya wiken nih aku terpaksa kensel sumer plan.. all d`siblings will be in KL. derang nak sangat pegi sunway lagoon (aiyark.. baru rituh pegi sana).. taper lah, family comes first aite?

eniwei, since aku kena ikut plan derang sabtu nih.. utk ahad plak, derang kena ikut plan aku.. *gelak jahat*.. aku plan nk bwk derang trekking.. tp, tgk keadaan cuaca dulu. risau gak kalau trek licin. kalau apa per jadi kat aku taper.. jangan kat adik-bradik aku sudah lah. harap semuanya ok wiken nih..

p/s: dear frens (u know who u are).. sory tak dpt polow gi kem. guess u guys hv to proceed without me lor.. hv fun ok. kim salam kat sumer member kem, esp kak Lela.

Permalink 12 Comments

>blessed

June 22, 2006 at 3:35 am (Uncategorized)

>talking abt werk.. alhamdulillah. semuanya under kontrol.. guess sejarah 2004 akan berulang! semlm ada meeting dgn semua supliers – senang, semua skali aku kumpulkan. stakat nih tader masalah. cuma tadi ada selisih faham dgn DOY. ntah naper tetiber je dia nk tukar patern & kaler material. masa discuss rituh, semua stuju bila aku pilih kaler maroon.. now nk tukar kaler dark blue plak. hm.. macam-macam. taper lah mender kecik, ikut je lah. saper lah aku nk lawan cakap dia..

minggu nih, kalau ikut plan asal, aku ikut team Muz naik gunung chabang. tp, after all d`hassles and evrythg, aku decide utk kansel-kan je. bak kata memember terdekat, nak naik gunung nih, hati kena ikhlas.. baru enjoy. kalau rasa tak sedap hati, better lupakan dulu. byk masa lagi kan.. lagipun Muz ada bagi satu tarikh baru kalau aku nak ke chabang (thanks ey!)

so, nk spend kat mana wiken nih? balik kampung? rasanya its not a gud idea kut.. my ex-bf is gettin engage diz saturday. since umah dia dekat dgn umah aku, kang tempias-tempias dari kenduri tu sure kena kat batang idung sendrik. malas arr nk menjawab soklan-soklan yg tak diingini. the best choice is, jangan balik. end of stori.

ahad nih team KHK buat trip ke bukit Tabur (area Gombak kut). memula dulu, aku ingatkan bukit Tabur nih cam cikai je.. skali bila dh tgk gambo.. *peh*.. cun siut. trek dia mmg lawa giler.. view plak toksah cakap lah. tak sangka ada bukit yg very d`natural dlm KL nih.. cayalah. tp, sayang.. aku dh janji ngan member nak pegi kem. nak tolong apa per yg patut kat sana (sebenarnya nk spend masa tgk sawah padi – syahduuu)

erm, tadi borak dgn sorang member nih.. dia suruh aku dgr lagu nih.. lagu lama.. cam best je lirik dia.. kita share gegamai la..

Lihatlah sekitar alam
Dunia luas terbentang
Langit tinggi kebiruan
Pohon-pohon kehijauan
Hembusan bayu yang menyegarkan

Dengarkan di sana-sini
Beburung riang menyanyi
Berbunga aneka warna
Sumber kedamaian jiwa
Mensyukuri nikmat Maha Esa

Begitu berharga kehidupan ini
Bagi mereka yang tahu menghargai
Mengapa terdorong oleh perasaan
Kalau turutkan hati diri menjadi korban

Tiada yang dapat lari dari masalah diri
Hadapi lah dengan tenang
Tiap cabaran yang datang
Atasinya dengan keimanan

Sekadar buat renungan
Untukmu teman tersayang
Hitam putih masa depan
Sendirian menentukan
Hidup ini usah persiakan


.. eh. bulu mata jatuh selai atas meja.. apa maksudnya ek?.. *smiles*

Permalink 3 Comments

blessed

June 22, 2006 at 3:35 am (Uncategorized)

talking abt werk.. alhamdulillah. semuanya under kontrol.. guess sejarah 2004 akan berulang! semlm ada meeting dgn semua supliers – senang, semua skali aku kumpulkan. stakat nih tader masalah. cuma tadi ada selisih faham dgn DOY. ntah naper tetiber je dia nk tukar patern & kaler material. masa discuss rituh, semua stuju bila aku pilih kaler maroon.. now nk tukar kaler dark blue plak. hm.. macam-macam. taper lah mender kecik, ikut je lah. saper lah aku nk lawan cakap dia..

minggu nih, kalau ikut plan asal, aku ikut team Muz naik gunung chabang. tp, after all d`hassles and evrythg, aku decide utk kansel-kan je. bak kata memember terdekat, nak naik gunung nih, hati kena ikhlas.. baru enjoy. kalau rasa tak sedap hati, better lupakan dulu. byk masa lagi kan.. lagipun Muz ada bagi satu tarikh baru kalau aku nak ke chabang (thanks ey!)

so, nk spend kat mana wiken nih? balik kampung? rasanya its not a gud idea kut.. my ex-bf is gettin engage diz saturday. since umah dia dekat dgn umah aku, kang tempias-tempias dari kenduri tu sure kena kat batang idung sendrik. malas arr nk menjawab soklan-soklan yg tak diingini. the best choice is, jangan balik. end of stori.

ahad nih team KHK buat trip ke bukit Tabur (area Gombak kut). memula dulu, aku ingatkan bukit Tabur nih cam cikai je.. skali bila dh tgk gambo.. *peh*.. cun siut. trek dia mmg lawa giler.. view plak toksah cakap lah. tak sangka ada bukit yg very d`natural dlm KL nih.. cayalah. tp, sayang.. aku dh janji ngan member nak pegi kem. nak tolong apa per yg patut kat sana (sebenarnya nk spend masa tgk sawah padi – syahduuu)

erm, tadi borak dgn sorang member nih.. dia suruh aku dgr lagu nih.. lagu lama.. cam best je lirik dia.. kita share gegamai la..

Lihatlah sekitar alam
Dunia luas terbentang
Langit tinggi kebiruan
Pohon-pohon kehijauan
Hembusan bayu yang menyegarkan

Dengarkan di sana-sini
Beburung riang menyanyi
Berbunga aneka warna
Sumber kedamaian jiwa
Mensyukuri nikmat Maha Esa

Begitu berharga kehidupan ini
Bagi mereka yang tahu menghargai
Mengapa terdorong oleh perasaan
Kalau turutkan hati diri menjadi korban

Tiada yang dapat lari dari masalah diri
Hadapi lah dengan tenang
Tiap cabaran yang datang
Atasinya dengan keimanan

Sekadar buat renungan
Untukmu teman tersayang
Hitam putih masa depan
Sendirian menentukan
Hidup ini usah persiakan


.. eh. bulu mata jatuh selai atas meja.. apa maksudnya ek?.. *smiles*

Permalink 5 Comments

blessed

June 21, 2006 at 7:35 pm (Uncategorized)

talking abt werk.. alhamdulillah. semuanya under kontrol.. guess sejarah 2004 akan berulang! semlm ada meeting dgn semua supliers – senang, semua skali aku kumpulkan. stakat nih tader masalah. cuma tadi ada selisih faham dgn DOY. ntah naper tetiber je dia nk tukar patern & kaler material. masa discuss rituh, semua stuju bila aku pilih kaler maroon.. now nk tukar kaler dark blue plak. hm.. macam-macam. taper lah mender kecik, ikut je lah. saper lah aku nk lawan cakap dia..

minggu nih, kalau ikut plan asal, aku ikut team Muz naik gunung chabang. tp, after all d`hassles and evrythg, aku decide utk kansel-kan je. bak kata memember terdekat, nak naik gunung nih, hati kena ikhlas.. baru enjoy. kalau rasa tak sedap hati, better lupakan dulu. byk masa lagi kan.. lagipun Muz ada bagi satu tarikh baru kalau aku nak ke chabang (thanks ey!)

so, nk spend kat mana wiken nih? balik kampung? rasanya its not a gud idea kut.. my ex-bf is gettin engage diz saturday. since umah dia dekat dgn umah aku, kang tempias-tempias dari kenduri tu sure kena kat batang idung sendrik. malas arr nk menjawab soklan-soklan yg tak diingini. the best choice is, jangan balik. end of stori.

ahad nih team KHK buat trip ke bukit Tabur (area Gombak kut). memula dulu, aku ingatkan bukit Tabur nih cam cikai je.. skali bila dh tgk gambo.. *peh*.. cun siut. trek dia mmg lawa giler.. view plak toksah cakap lah. tak sangka ada bukit yg very d`natural dlm KL nih.. cayalah. tp, sayang.. aku dh janji ngan member nak pegi kem. nak tolong apa per yg patut kat sana (sebenarnya nk spend masa tgk sawah padi – syahduuu)

erm, tadi borak dgn sorang member nih.. dia suruh aku dgr lagu nih.. lagu lama.. cam best je lirik dia.. kita share gegamai la..

Lihatlah sekitar alam
Dunia luas terbentang
Langit tinggi kebiruan
Pohon-pohon kehijauan
Hembusan bayu yang menyegarkan

Dengarkan di sana-sini
Beburung riang menyanyi
Berbunga aneka warna
Sumber kedamaian jiwa
Mensyukuri nikmat Maha Esa

Begitu berharga kehidupan ini
Bagi mereka yang tahu menghargai
Mengapa terdorong oleh perasaan
Kalau turutkan hati diri menjadi korban

Tiada yang dapat lari dari masalah diri
Hadapi lah dengan tenang
Tiap cabaran yang datang
Atasinya dengan keimanan

Sekadar buat renungan
Untukmu teman tersayang
Hitam putih masa depan
Sendirian menentukan
Hidup ini usah persiakan


.. eh. bulu mata jatuh selai atas meja.. apa maksudnya ek?.. *smiles*

Permalink 3 Comments

Next page »