>kluar stesen

July 28, 2006 at 1:08 pm (Uncategorized)

>

will b out of town for 3 weeks.. starting from tuudayyy..

deyy mana mau pigi?

keje laa tamby.. mana lagi..

yaa laaa.. mana itu tempat. kasi tau laa

tarak jauh la.. dekat saja

aiyoo manyak susah la ini aci mau apdet blog sikarang

tarak masa la kena keje la tamby.. keje.. keje..

deyy ini macam keje kalu, buleh mati oOoo

deyy tamby, mati pun bukan boleh rilek laa.. kena keje juga..

????
Advertisements

Permalink 7 Comments

kluar stesen

July 28, 2006 at 1:08 pm (Uncategorized)

will b out of town for 3 weeks.. starting from tuudayyy..

deyy mana mau pigi?

keje laa tamby.. mana lagi..

yaa laaa.. mana itu tempat. kasi tau laa

tarak jauh la.. dekat saja

aiyoo manyak susah la ini aci mau apdet blog sikarang

tarak masa la kena keje la tamby.. keje.. keje..

deyy ini macam keje kalu, buleh mati oOoo

deyy tamby, mati pun bukan boleh rilek laa.. kena keje juga..

????

Permalink 12 Comments

kluar stesen

July 28, 2006 at 5:08 am (Uncategorized)

will b out of town for 3 weeks.. starting from tuudayyy..

deyy mana mau pigi?

keje laa tamby.. mana lagi..

yaa laaa.. mana itu tempat. kasi tau laa

tarak jauh la.. dekat saja

aiyoo manyak susah la ini aci mau apdet blog sikarang

tarak masa la kena keje la tamby.. keje.. keje..

deyy ini macam keje kalu, buleh mati oOoo

deyy tamby, mati pun bukan boleh rilek laa.. kena keje juga..

????

Permalink 7 Comments

>psyco

July 25, 2006 at 11:53 am (Uncategorized)

>

pening.. rasa cam aku perlu buat sesuatu.. tp mender? fade up giler bila fikirkan org sekeliling aku.. sesetgh tu cam tak puas hati dgn aku.. its not dat i care pun wutever fak yg derang buat.. the thing is, kalau rasa cam tak suka kt aku.. menyampah giler ke etc, kau blah je lah.. depan aku kemain lagi baik.. blakang, cam aperntah kau kutuk.. talam.. talam..

bengang giler dgn org camni.. rasa cam nak tembak je jantung derang.. biar berlubang.. pastu tumbuk muka derang le-laju.. biar sampai pengsan..

*sighs*

.. tp kan, sebenarnya lah.. aku lebih marahkan diri sendiri.. bukan derang.. sepatutnya aku pull trigger tu kat paler sendrik.. ye lah, dah tau certain org tu mmg menyakitkan hati, still gak nak berkawan.. still gak nak jaga hati.. still gak nak sembah hormat bagai.. *bodow*

Permalink 3 Comments

psyco

July 25, 2006 at 11:53 am (Uncategorized)

pening.. rasa cam aku perlu buat sesuatu.. tp mender? fade up giler bila fikirkan org sekeliling aku.. sesetgh tu cam tak puas hati dgn aku.. its not dat i care pun wutever fak yg derang buat.. the thing is, kalau rasa cam tak suka kt aku.. menyampah giler ke etc, kau blah je lah.. depan aku kemain lagi baik.. blakang, cam aperntah kau kutuk.. talam.. talam..

bengang giler dgn org camni.. rasa cam nak tembak je jantung derang.. biar berlubang.. pastu tumbuk muka derang le-laju.. biar sampai pengsan..

*sighs*

.. tp kan, sebenarnya lah.. aku lebih marahkan diri sendiri.. bukan derang.. sepatutnya aku pull trigger tu kat paler sendrik.. ye lah, dah tau certain org tu mmg menyakitkan hati, still gak nak berkawan.. still gak nak jaga hati.. still gak nak sembah hormat bagai.. *bodow*

Permalink 5 Comments

psyco

July 25, 2006 at 3:53 am (Uncategorized)

pening.. rasa cam aku perlu buat sesuatu.. tp mender? fade up giler bila fikirkan org sekeliling aku.. sesetgh tu cam tak puas hati dgn aku.. its not dat i care pun wutever fak yg derang buat.. the thing is, kalau rasa cam tak suka kt aku.. menyampah giler ke etc, kau blah je lah.. depan aku kemain lagi baik.. blakang, cam aperntah kau kutuk.. talam.. talam..

bengang giler dgn org camni.. rasa cam nak tembak je jantung derang.. biar berlubang.. pastu tumbuk muka derang le-laju.. biar sampai pengsan..

*sighs*

.. tp kan, sebenarnya lah.. aku lebih marahkan diri sendiri.. bukan derang.. sepatutnya aku pull trigger tu kat paler sendrik.. ye lah, dah tau certain org tu mmg menyakitkan hati, still gak nak berkawan.. still gak nak jaga hati.. still gak nak sembah hormat bagai.. *bodow*

Permalink 3 Comments

>XPDC Gunung Bubu

July 20, 2006 at 7:03 pm (XPDC Gunung)

>

tercapai gak ce-cecita aku nk ke masjid Ubudiah, Kuala Kangsar
huuu.. giler bwk lesung & deghoyan naik puncak

puncak gunung Bubu & view sunset

hm.. tader masa nak nulih detail.. paler sarat ngan keje.. *penin*.. bubuh log je udah la kan.. janji ader hapdet. at least, bila dh tua nnt ada gak mender aku nak ingat & gelakkan.. (pics yg le-lain ada kat fotopages)

Log gunung Bubu

Jumaat – 14 Julai

8.45 pm – naik ketapi dr KL sentral ke Kuala Kangsar, Perak. Line up dari KL: Aku, Ayu, Beckham, Wan, Mat Wei, Hafiz, Apexx, Pinky, Joyah, Cdin & Mak Su.
2.15 am – arrived Kuala Kangsar. Met: Muzs, Mail d`legend, Arman
3.30 am – bertolak ke hutan lipur Ulu Kenas
4.00 am – membuta kat starting point: tido dlm keta, dlm hammock, atas meja, atas kusi, atas ground, etc..

Sabtu – 15 Julai

6.50 am – solat
7.30 am – srapan oleh crew SOS (emm syedap masakan org umah bro Muzs) – met Kadiaq, Zaidi dari penang + Saiful, Zamri, Asri dari Kajang + cik Hamid
9.00 am – start trekking jln balak (pacat ada la se-sikit).. cuaca baekk punyerrrr cantekk
9.25 am – start masuk utan.. *peh*.. pacat bykk siuttttt.. *mentallllllll*…
11.00 am – sampai kat sg. gading.. take 5 jap.. buang pacat yg melekat
1.30 pm – sambung trekking.. pacat dh kurang sket.. aku lead trek dgn wan.. terserempak ngan babi hutan.. *cuak*.. dah ler aku berdua je jln kat depan.. tak bwk parang lak tu.. sib baek menatang tu lari.. *pheww*..
2.45 pm – sampai kemsait ulu sg gading.. lunch jap + solat jamak
4.55 pm – start trekking balik sampai last water point.. haa, taim nih pacat dah tadok coz tahap ketinggian kut.. bak kata Arman, pacat pun pewai trekking te-tinggi nih..
6.05 pm – sampai kat last water point (LWP). refill bekalan air.. pastu aku trus shoot ke puncak dgn Becham.. nak kejar sunset katanya..
6.55 pm – arrived puncak gunung Bubu.. *takbir*.. alhamdullilah sempat gak tgk sunset.. terpaksa panjat pokok ngan Beckhan & mail nk tgk view
7.30 pm – dh setat sejuk giler babas.. kata Muzs, back in 2000, ada sorang trekker (arwah Mahathir), meninggal dunia kat kemsait kitaorg tu sbb kena panah petir.. *al-fatihah*.. eniwei, lepas solat trus boooommm… zZzzZZZ… tak ingat kul brp Muzs kejut suh dinner.. sempat gak melantak 3 bijik durian yg Mail pikul.. oh ya, Beckham siap bwk lesung batu.. nak tumbuk bawang katanya.. huuu giler.

Ahad 16 Julai

6.55 am – solat
9.00 am – srapan oleh crew SOS.. aku pi ngayat roti lubnan cik Hamid.. *hehehe*.. err, meehoon yg arman masak pong leh tahan sedapnya.. *nyumm*..
11.15 am – gerak turun.. aku lupa bwk turun sampah megi cup & tin livita (bernanah telinga kena perli ngan arman).. *huuuuu*.. macik terlupa!
11.50 am – sampai LWP.. taim nih aku trekking sengsorang
12.30 pm – sampai kat ulu sg gading.. minum jap pastu trus gerak berdua dgn wan
2.40 pm – sampai sg gading.. take 5 jap pekena limau
3.00 pm – gerak keluar dgn Muzs, Wan & Hafiz..
4.05 pm – arrived trek balak.. terserempak dgn anak seladang… besau giler.. kerbau pun kalah!
4.25 pm – arrived starting point.. ramai giler org berpiknik kat kawasan rekreasi ulu kenas nih.. cam jadi perhatian je bila kluar hutan bwk haversack.. dgn baju berselut.. kaki berdarah kena pacat.. sempat pekena rojak kat warung tepi hutan nih.. pastu beremdam dlm sungai.. *charer*
6.00 pm – group last sampai starting point.. packing balik.. sempat gak singgah masjid Ubudiah – solat… pastu lepakking kat stesen ketapi Kuala Kangsar..
12.00 am – acara mengenakan aku sempena besday aku yg ke-27.. *tua dah aku ghupernya*
12.55 am – ketapi sampai.. gerak balik KL..

nih aku edit dari Muzs punyer log:

Hmmm pagi yang indah dan mendamaikan, minggu ketiga di bulan julai… beberapa insan yang lahir di bukan Julai tersenyum girang disebabkan ahhhhhaaaaaaaaaaa ini kan bulan kami!!! Bangkitlah Sang Cancer….. berbintangkan hidupan air adalah suatu kenyataan yang mengujakan… dikatakan spesis yang ROMANTIS, MENGAMBIL BERAT TENTANG PASANGANNYA, dan sangat SESUAI UNTUK DIJADIKAN KEKASIH…

1. Adlyana (aD) 17 Julai
2. Muzafar (Muzs) 5 Julai
3. Hafiz (member Mat Wei) 10 Julai

Semuga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, hidup semakin diberkati dan dapat meneruskan pelbagai bakti Aaamiin. Ngap ngap ngap ngappp… nyum nyum nyum nyum roti sardin ditelan oleh rakan2 pendaki sekalian.. Terima kasih ISTERIKU yang sangat memahami minat dan peranan yang dimainkan aku dalam sesebuah XPDC… Sebagai seorang penganjur dibelakangnya ada seorang isteri yang cukup supporting dan sporting… i luv u “yang” cewahhhh (sardin disediakan oleh Isteriku pada malm hari nya sebelum XPDC bermula)

Taklimat pagi diberi menandakan XPDC semakin hampir dimulakan sambil para peserta menadah tangan memohon keberkatan ilahi (bacaan doa oleh OGLJB) ada juga peserta yang menekup hdung menahan bau si Birthday Girl kita.. aD la sapa lagi…. gilos boleh putus kawan… Jangan silap semua, bukannya dia tak mandi tapi BAYGON punya pasal.

9.00 pagi perjalanan dimulakan.. 1st checkpoint adalah Rumah Pam Hulu Kenas (20min) kueng – kueng -kuang, keupayaan peserta diukur dengan teliti oleh aku demi memastikan tiada yang patah balik dan menghidapi masalah kesihatan meruncing. Hmmm tunggu punya tunggu nampaknya last man masih jauh… untuk tidak melengahkan kesemua ahli xpdc maka keputusan dibuat dengan meneruskan perjalanan ke Sg Gading (1jam 45min)..

11.00pagi sebahagian besar peserta telah pun tiba disini dengan kaki dipenuhi pacat!!! Bak kata Cd Din – boleh timba pacat kat kakinya!!! Masakan aD menghabiskan satu tin Baygonnya di tepi sungai Gading semata-mata nak mengelak pacat… Akibat dari perbuatan tersebut.. rakan2 pewai bila ikut belakang aD.. rasa cam ikut lori sembur racun..

..keh keh keh.. stakat nih je la yg mampu aku cut & paste log si Muzs nih.. citer selanjutnya nya, carik la sendrik..

Permalink 1 Comment

XPDC Gunung Bubu

July 20, 2006 at 7:03 pm (XPDC Gunung)

tercapai gak ce-cecita aku nk ke masjid Ubudiah, Kuala Kangsar
huuu.. giler bwk lesung & deghoyan naik puncak

puncak gunung Bubu & view sunset

hm.. tader masa nak nulih detail.. paler sarat ngan keje.. *penin*.. bubuh log je udah la kan.. janji ader hapdet. at least, bila dh tua nnt ada gak mender aku nak ingat & gelakkan.. (pics yg le-lain ada kat fotopages)

Log gunung Bubu

Jumaat – 14 Julai

8.45 pm – naik ketapi dr KL sentral ke Kuala Kangsar, Perak. Line up dari KL: Aku, Ayu, Beckham, Wan, Mat Wei, Hafiz, Apexx, Pinky, Joyah, Cdin & Mak Su.
2.15 am – arrived Kuala Kangsar. Met: Muzs, Mail d`legend, Arman
3.30 am – bertolak ke hutan lipur Ulu Kenas
4.00 am – membuta kat starting point: tido dlm keta, dlm hammock, atas meja, atas kusi, atas ground, etc..

Sabtu – 15 Julai

6.50 am – solat
7.30 am – srapan oleh crew SOS (emm syedap masakan org umah bro Muzs) – met Kadiaq, Zaidi dari penang + Saiful, Zamri, Asri dari Kajang + cik Hamid
9.00 am – start trekking jln balak (pacat ada la se-sikit).. cuaca baekk punyerrrr cantekk
9.25 am – start masuk utan.. *peh*.. pacat bykk siuttttt.. *mentallllllll*…
11.00 am – sampai kat sg. gading.. take 5 jap.. buang pacat yg melekat
1.30 pm – sambung trekking.. pacat dh kurang sket.. aku lead trek dgn wan.. terserempak ngan babi hutan.. *cuak*.. dah ler aku berdua je jln kat depan.. tak bwk parang lak tu.. sib baek menatang tu lari.. *pheww*..
2.45 pm – sampai kemsait ulu sg gading.. lunch jap + solat jamak
4.55 pm – start trekking balik sampai last water point.. haa, taim nih pacat dah tadok coz tahap ketinggian kut.. bak kata Arman, pacat pun pewai trekking te-tinggi nih..
6.05 pm – sampai kat last water point (LWP). refill bekalan air.. pastu aku trus shoot ke puncak dgn Becham.. nak kejar sunset katanya..
6.55 pm – arrived puncak gunung Bubu.. *takbir*.. alhamdullilah sempat gak tgk sunset.. terpaksa panjat pokok ngan Beckhan & mail nk tgk view
7.30 pm – dh setat sejuk giler babas.. kata Muzs, back in 2000, ada sorang trekker (arwah Mahathir), meninggal dunia kat kemsait kitaorg tu sbb kena panah petir.. *al-fatihah*.. eniwei, lepas solat trus boooommm… zZzzZZZ… tak ingat kul brp Muzs kejut suh dinner.. sempat gak melantak 3 bijik durian yg Mail pikul.. oh ya, Beckham siap bwk lesung batu.. nak tumbuk bawang katanya.. huuu giler.

Ahad 16 Julai

6.55 am – solat
9.00 am – srapan oleh crew SOS.. aku pi ngayat roti lubnan cik Hamid.. *hehehe*.. err, meehoon yg arman masak pong leh tahan sedapnya.. *nyumm*..
11.15 am – gerak turun.. aku lupa bwk turun sampah megi cup & tin livita (bernanah telinga kena perli ngan arman).. *huuuuu*.. macik terlupa!
11.50 am – sampai LWP.. taim nih aku trekking sengsorang
12.30 pm – sampai kat ulu sg gading.. minum jap pastu trus gerak berdua dgn wan
2.40 pm – sampai sg gading.. take 5 jap pekena limau
3.00 pm – gerak keluar dgn Muzs, Wan & Hafiz..
4.05 pm – arrived trek balak.. terserempak dgn anak seladang… besau giler.. kerbau pun kalah!
4.25 pm – arrived starting point.. ramai giler org berpiknik kat kawasan rekreasi ulu kenas nih.. cam jadi perhatian je bila kluar hutan bwk haversack.. dgn baju berselut.. kaki berdarah kena pacat.. sempat pekena rojak kat warung tepi hutan nih.. pastu beremdam dlm sungai.. *charer*
6.00 pm – group last sampai starting point.. packing balik.. sempat gak singgah masjid Ubudiah – solat… pastu lepakking kat stesen ketapi Kuala Kangsar..
12.00 am – acara mengenakan aku sempena besday aku yg ke-27.. *tua dah aku ghupernya*
12.55 am – ketapi sampai.. gerak balik KL..

nih aku edit dari Muzs punyer log:

Hmmm pagi yang indah dan mendamaikan, minggu ketiga di bulan julai… beberapa insan yang lahir di bukan Julai tersenyum girang disebabkan ahhhhhaaaaaaaaaaa ini kan bulan kami!!! Bangkitlah Sang Cancer….. berbintangkan hidupan air adalah suatu kenyataan yang mengujakan… dikatakan spesis yang ROMANTIS, MENGAMBIL BERAT TENTANG PASANGANNYA, dan sangat SESUAI UNTUK DIJADIKAN KEKASIH…

1. Adlyana (aD) 17 Julai
2. Muzafar (Muzs) 5 Julai
3. Hafiz (member Mat Wei) 10 Julai

Semuga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, hidup semakin diberkati dan dapat meneruskan pelbagai bakti Aaamiin. Ngap ngap ngap ngappp… nyum nyum nyum nyum roti sardin ditelan oleh rakan2 pendaki sekalian.. Terima kasih ISTERIKU yang sangat memahami minat dan peranan yang dimainkan aku dalam sesebuah XPDC… Sebagai seorang penganjur dibelakangnya ada seorang isteri yang cukup supporting dan sporting… i luv u “yang” cewahhhh (sardin disediakan oleh Isteriku pada malm hari nya sebelum XPDC bermula)

Taklimat pagi diberi menandakan XPDC semakin hampir dimulakan sambil para peserta menadah tangan memohon keberkatan ilahi (bacaan doa oleh OGLJB) ada juga peserta yang menekup hdung menahan bau si Birthday Girl kita.. aD la sapa lagi…. gilos boleh putus kawan… Jangan silap semua, bukannya dia tak mandi tapi BAYGON punya pasal.

9.00 pagi perjalanan dimulakan.. 1st checkpoint adalah Rumah Pam Hulu Kenas (20min) kueng – kueng -kuang, keupayaan peserta diukur dengan teliti oleh aku demi memastikan tiada yang patah balik dan menghidapi masalah kesihatan meruncing. Hmmm tunggu punya tunggu nampaknya last man masih jauh… untuk tidak melengahkan kesemua ahli xpdc maka keputusan dibuat dengan meneruskan perjalanan ke Sg Gading (1jam 45min)..

11.00pagi sebahagian besar peserta telah pun tiba disini dengan kaki dipenuhi pacat!!! Bak kata Cd Din – boleh timba pacat kat kakinya!!! Masakan aD menghabiskan satu tin Baygonnya di tepi sungai Gading semata-mata nak mengelak pacat… Akibat dari perbuatan tersebut.. rakan2 pewai bila ikut belakang aD.. rasa cam ikut lori sembur racun..

..keh keh keh.. stakat nih je la yg mampu aku cut & paste log si Muzs nih.. citer selanjutnya nya, carik la sendrik..

Permalink 2 Comments

>kimia 2

July 20, 2006 at 11:48 am (Uncategorized)

>rasanya keje aku utk sepjg 3 atau 4 minggu akan dtg nih akan bagi tekanan (phisically + mentally) kat aku.. wat masa nih aku malas nak fikir apa yg bakal jadi (samada baik / buruk). mcm mana pun, aku takkan lepas tangan camtu je. selagi boleh diperbaiki, selagi ada masa, selagi aku larat.. aku akan buat yg terbaik. insyaAllah.

water rafting.. hm, trip utk wiken nih terpaksa di kanselkan. aku takut badan jadi terlalu penat sampai tak leh kosentret buat keje.. me-mana unofficial appointment pun kena letak tepi dulu.. biarla org nk kata aku nih anti-sosial ke haper.. lantak ler. keje aku.. orang haper tau.

taim keje biar keje bebtul.. taim rileks baru enjoy pe-puas.

Permalink 8 Comments

kimia 2

July 20, 2006 at 11:48 am (Uncategorized)

rasanya keje aku utk sepjg 3 atau 4 minggu akan dtg nih akan bagi tekanan (phisically + mentally) kat aku.. wat masa nih aku malas nak fikir apa yg bakal jadi (samada baik / buruk). mcm mana pun, aku takkan lepas tangan camtu je. selagi boleh diperbaiki, selagi ada masa, selagi aku larat.. aku akan buat yg terbaik. insyaAllah.

water rafting.. hm, trip utk wiken nih terpaksa di kanselkan. aku takut badan jadi terlalu penat sampai tak leh kosentret buat keje.. me-mana unofficial appointment pun kena letak tepi dulu.. biarla org nk kata aku nih anti-sosial ke haper.. lantak ler. keje aku.. orang haper tau.

taim keje biar keje bebtul.. taim rileks baru enjoy pe-puas.

Permalink 19 Comments

XPDC Gunung Bubu

July 20, 2006 at 11:03 am (XPDC Gunung)

tercapai gak ce-cecita aku nk ke masjid Ubudiah, Kuala Kangsar
huuu.. giler bwk lesung & deghoyan naik puncak

puncak gunung Bubu & view sunset

hm.. tader masa nak nulih detail.. paler sarat ngan keje.. *penin*.. bubuh log je udah la kan.. janji ader hapdet. at least, bila dh tua nnt ada gak mender aku nak ingat & gelakkan.. (pics yg le-lain ada kat fotopages)

Log gunung Bubu

Jumaat – 14 Julai

8.45 pm – naik ketapi dr KL sentral ke Kuala Kangsar, Perak. Line up dari KL: Aku, Ayu, Beckham, Wan, Mat Wei, Hafiz, Apexx, Pinky, Joyah, Cdin & Mak Su.
2.15 am – arrived Kuala Kangsar. Met: Muzs, Mail d`legend, Arman
3.30 am – bertolak ke hutan lipur Ulu Kenas
4.00 am – membuta kat starting point: tido dlm keta, dlm hammock, atas meja, atas kusi, atas ground, etc..

Sabtu – 15 Julai

6.50 am – solat
7.30 am – srapan oleh crew SOS (emm syedap masakan org umah bro Muzs) – met Kadiaq, Zaidi dari penang + Saiful, Zamri, Asri dari Kajang + cik Hamid
9.00 am – start trekking jln balak (pacat ada la se-sikit).. cuaca baekk punyerrrr cantekk
9.25 am – start masuk utan.. *peh*.. pacat bykk siuttttt.. *mentallllllll*…
11.00 am – sampai kat sg. gading.. take 5 jap.. buang pacat yg melekat
1.30 pm – sambung trekking.. pacat dh kurang sket.. aku lead trek dgn wan.. terserempak ngan babi hutan.. *cuak*.. dah ler aku berdua je jln kat depan.. tak bwk parang lak tu.. sib baek menatang tu lari.. *pheww*..
2.45 pm – sampai kemsait ulu sg gading.. lunch jap + solat jamak
4.55 pm – start trekking balik sampai last water point.. haa, taim nih pacat dah tadok coz tahap ketinggian kut.. bak kata Arman, pacat pun pewai trekking te-tinggi nih..
6.05 pm – sampai kat last water point (LWP). refill bekalan air.. pastu aku trus shoot ke puncak dgn Becham.. nak kejar sunset katanya..
6.55 pm – arrived puncak gunung Bubu.. *takbir*.. alhamdullilah sempat gak tgk sunset.. terpaksa panjat pokok ngan Beckhan & mail nk tgk view
7.30 pm – dh setat sejuk giler babas.. kata Muzs, back in 2000, ada sorang trekker (arwah Mahathir), meninggal dunia kat kemsait kitaorg tu sbb kena panah petir.. *al-fatihah*.. eniwei, lepas solat trus boooommm… zZzzZZZ… tak ingat kul brp Muzs kejut suh dinner.. sempat gak melantak 3 bijik durian yg Mail pikul.. oh ya, Beckham siap bwk lesung batu.. nak tumbuk bawang katanya.. huuu giler.

Ahad 16 Julai

6.55 am – solat
9.00 am – srapan oleh crew SOS.. aku pi ngayat roti lubnan cik Hamid.. *hehehe*.. err, meehoon yg arman masak pong leh tahan sedapnya.. *nyumm*..
11.15 am – gerak turun.. aku lupa bwk turun sampah megi cup & tin livita (bernanah telinga kena perli ngan arman).. *huuuuu*.. macik terlupa!
11.50 am – sampai LWP.. taim nih aku trekking sengsorang
12.30 pm – sampai kat ulu sg gading.. minum jap pastu trus gerak berdua dgn wan
2.40 pm – sampai sg gading.. take 5 jap pekena limau
3.00 pm – gerak keluar dgn Muzs, Wan & Hafiz..
4.05 pm – arrived trek balak.. terserempak dgn anak seladang… besau giler.. kerbau pun kalah!
4.25 pm – arrived starting point.. ramai giler org berpiknik kat kawasan rekreasi ulu kenas nih.. cam jadi perhatian je bila kluar hutan bwk haversack.. dgn baju berselut.. kaki berdarah kena pacat.. sempat pekena rojak kat warung tepi hutan nih.. pastu beremdam dlm sungai.. *charer*
6.00 pm – group last sampai starting point.. packing balik.. sempat gak singgah masjid Ubudiah – solat… pastu lepakking kat stesen ketapi Kuala Kangsar..
12.00 am – acara mengenakan aku sempena besday aku yg ke-27.. *tua dah aku ghupernya*
12.55 am – ketapi sampai.. gerak balik KL..

nih aku edit dari Muzs punyer log:

Hmmm pagi yang indah dan mendamaikan, minggu ketiga di bulan julai… beberapa insan yang lahir di bukan Julai tersenyum girang disebabkan ahhhhhaaaaaaaaaaa ini kan bulan kami!!! Bangkitlah Sang Cancer….. berbintangkan hidupan air adalah suatu kenyataan yang mengujakan… dikatakan spesis yang ROMANTIS, MENGAMBIL BERAT TENTANG PASANGANNYA, dan sangat SESUAI UNTUK DIJADIKAN KEKASIH…

1. Adlyana (aD) 17 Julai
2. Muzafar (Muzs) 5 Julai
3. Hafiz (member Mat Wei) 10 Julai

Semuga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, hidup semakin diberkati dan dapat meneruskan pelbagai bakti Aaamiin. Ngap ngap ngap ngappp… nyum nyum nyum nyum roti sardin ditelan oleh rakan2 pendaki sekalian.. Terima kasih ISTERIKU yang sangat memahami minat dan peranan yang dimainkan aku dalam sesebuah XPDC… Sebagai seorang penganjur dibelakangnya ada seorang isteri yang cukup supporting dan sporting… i luv u “yang” cewahhhh (sardin disediakan oleh Isteriku pada malm hari nya sebelum XPDC bermula)

Taklimat pagi diberi menandakan XPDC semakin hampir dimulakan sambil para peserta menadah tangan memohon keberkatan ilahi (bacaan doa oleh OGLJB) ada juga peserta yang menekup hdung menahan bau si Birthday Girl kita.. aD la sapa lagi…. gilos boleh putus kawan… Jangan silap semua, bukannya dia tak mandi tapi BAYGON punya pasal.

9.00 pagi perjalanan dimulakan.. 1st checkpoint adalah Rumah Pam Hulu Kenas (20min) kueng – kueng -kuang, keupayaan peserta diukur dengan teliti oleh aku demi memastikan tiada yang patah balik dan menghidapi masalah kesihatan meruncing. Hmmm tunggu punya tunggu nampaknya last man masih jauh… untuk tidak melengahkan kesemua ahli xpdc maka keputusan dibuat dengan meneruskan perjalanan ke Sg Gading (1jam 45min)..

11.00pagi sebahagian besar peserta telah pun tiba disini dengan kaki dipenuhi pacat!!! Bak kata Cd Din – boleh timba pacat kat kakinya!!! Masakan aD menghabiskan satu tin Baygonnya di tepi sungai Gading semata-mata nak mengelak pacat… Akibat dari perbuatan tersebut.. rakan2 pewai bila ikut belakang aD.. rasa cam ikut lori sembur racun..

..keh keh keh.. stakat nih je la yg mampu aku cut & paste log si Muzs nih.. citer selanjutnya nya, carik la sendrik..

Permalink 1 Comment

kimia 2

July 20, 2006 at 3:48 am (Uncategorized)

rasanya keje aku utk sepjg 3 atau 4 minggu akan dtg nih akan bagi tekanan (phisically + mentally) kat aku.. wat masa nih aku malas nak fikir apa yg bakal jadi (samada baik / buruk). mcm mana pun, aku takkan lepas tangan camtu je. selagi boleh diperbaiki, selagi ada masa, selagi aku larat.. aku akan buat yg terbaik. insyaAllah.

water rafting.. hm, trip utk wiken nih terpaksa di kanselkan. aku takut badan jadi terlalu penat sampai tak leh kosentret buat keje.. me-mana unofficial appointment pun kena letak tepi dulu.. biarla org nk kata aku nih anti-sosial ke haper.. lantak ler. keje aku.. orang haper tau.

taim keje biar keje bebtul.. taim rileks baru enjoy pe-puas.

Permalink 13 Comments

>quickie

July 19, 2006 at 1:29 pm (Uncategorized)

>balik dari xpdc gunung bubu pagi isnin.. 6.45am.
sarapan then shoot ke opis – pakai baju yg aku amik kt kedai loundry
sepjg hari ada discussion dgn DOY – ttg august project + t’ganu program + lumut program
mlm, gerak dari opis ke melaka. almost tgh mlm baru sampai kampung
selasa pagi ada appointment kat AG melaka
tengahari shoot KL – arrived nearly lunch hour
jumpa adik lelaki aku jap. pass barang dia yg aku bwk dari kampung
then pegi straight ke opis – meeting lagi dgn DOY & Cosmos supplier non stop smpi ptg
mlm meeting frens kat sunway.. and another frens kat ampang
pastu balik opis sambung keje.
hmm.. stakat hari nih, aku balik rumah juz utk mandi & salin baju.

satu perkara yg aku kesal sangat.. conversation dgn adik lelaki aku semlm:

as: 30 hb ni kena hantar report praktikal.. ingat nak gi awal, 26hb ni.. along nk ikut?
aku: err.. 30hb? kena outstation taim tu.. as pegi sorang ek.
as: em konvo nih along free?
aku: bila?
as: bln sembilan..

..received call dr DOY taim nih, tanya aku kt mana coz he’s otw ke opis..

aku: err.. as, kita bincang lain kali ok. along rushing skrg ni. ada meeting
as: *diam – angguk tak, geleng pun tak*

masa kt opis aku duk fikir balik apa yg aku ckp kt adik aku.. *dem*.. aku layan dia as if dia tu one of my client.. no wonder dia cepat sgt kecik hati dgn aku skrg nih..

..headache dari pagi td tak hilang lg.. *pening siut*


Permalink 4 Comments

quickie

July 19, 2006 at 1:29 pm (Uncategorized)

balik dari xpdc gunung bubu pagi isnin.. 6.45am.
sarapan then shoot ke opis – pakai baju yg aku amik kt kedai loundry
sepjg hari ada discussion dgn DOY – ttg august project + t’ganu program + lumut program
mlm, gerak dari opis ke melaka. almost tgh mlm baru sampai kampung
selasa pagi ada appointment kat AG melaka
tengahari shoot KL – arrived nearly lunch hour
jumpa adik lelaki aku jap. pass barang dia yg aku bwk dari kampung
then pegi straight ke opis – meeting lagi dgn DOY & Cosmos supplier non stop smpi ptg
mlm meeting frens kat sunway.. and another frens kat ampang
pastu balik opis sambung keje.
hmm.. stakat hari nih, aku balik rumah juz utk mandi & salin baju.

satu perkara yg aku kesal sangat.. conversation dgn adik lelaki aku semlm:

as: 30 hb ni kena hantar report praktikal.. ingat nak gi awal, 26hb ni.. along nk ikut?
aku: err.. 30hb? kena outstation taim tu.. as pegi sorang ek.
as: em konvo nih along free?
aku: bila?
as: bln sembilan..

..received call dr DOY taim nih, tanya aku kt mana coz he’s otw ke opis..

aku: err.. as, kita bincang lain kali ok. along rushing skrg ni. ada meeting
as: *diam – angguk tak, geleng pun tak*

masa kt opis aku duk fikir balik apa yg aku ckp kt adik aku.. *dem*.. aku layan dia as if dia tu one of my client.. no wonder dia cepat sgt kecik hati dgn aku skrg nih..

..headache dari pagi td tak hilang lg.. *pening siut*


Permalink 14 Comments

quickie

July 19, 2006 at 5:29 am (Uncategorized)

balik dari xpdc gunung bubu pagi isnin.. 6.45am.
sarapan then shoot ke opis – pakai baju yg aku amik kt kedai loundry
sepjg hari ada discussion dgn DOY – ttg august project + t’ganu program + lumut program
mlm, gerak dari opis ke melaka. almost tgh mlm baru sampai kampung
selasa pagi ada appointment kat AG melaka
tengahari shoot KL – arrived nearly lunch hour
jumpa adik lelaki aku jap. pass barang dia yg aku bwk dari kampung
then pegi straight ke opis – meeting lagi dgn DOY & Cosmos supplier non stop smpi ptg
mlm meeting frens kat sunway.. and another frens kat ampang
pastu balik opis sambung keje.
hmm.. stakat hari nih, aku balik rumah juz utk mandi & salin baju.

satu perkara yg aku kesal sangat.. conversation dgn adik lelaki aku semlm:

as: 30 hb ni kena hantar report praktikal.. ingat nak gi awal, 26hb ni.. along nk ikut?
aku: err.. 30hb? kena outstation taim tu.. as pegi sorang ek.
as: em konvo nih along free?
aku: bila?
as: bln sembilan..

..received call dr DOY taim nih, tanya aku kt mana coz he’s otw ke opis..

aku: err.. as, kita bincang lain kali ok. along rushing skrg ni. ada meeting
as: *diam – angguk tak, geleng pun tak*

masa kt opis aku duk fikir balik apa yg aku ckp kt adik aku.. *dem*.. aku layan dia as if dia tu one of my client.. no wonder dia cepat sgt kecik hati dgn aku skrg nih..

..headache dari pagi td tak hilang lg.. *pening siut*


Permalink 9 Comments

Next page »