>wish me luCk

August 25, 2006 at 12:00 am (Uncategorized)

>

so diz is it.. pada me-member yg rasa nk dtg bagi semangat tu, jom la ge-gamai gi KL Sentral mlm nih.. ketapi gerak kul 8.45 pm.. so, till i write again next month.. bubyee.. *hugs & kisses*


Trans Titiwangsa V2 (26 Aug to 2 Sept 2006)

Day 1
Sg. Siput –> Lasah –> Kuala Mu –> Pondok 2 (kemsait)
Total trekking hours = 4 / 5 jam (tak termasuk 4 jam naik 4WD)

Day 2
Pondok 2 –> Last Water Point –> Gunung Yong Yap (kemsait)
Total trekking hours = 4 / 5 jam

Day 3
Gunung Yong Yap –> Gunung Bubu –> Kem Lopak Air –> Puncak Kayong –> Puncak Kambing –> Gunung Tok Nenek –> Kem Kacang (kemsait)
Total trekking hours = 8 / 9 jam

Day 4
Kem Kacang –> Puncak Bonsai –> Puncak Bonsai Semak –> Kem DGU –> Puncak View –> Puncak Bonsai Tengah –> Kem Agas (kemsait)
Total Trekking hours = 7 / 8 jam

Day 5
Kem Agas –> Puncak 6135 –> Puncak 5514 –> Puncak Junction Kecik –> Gunung Junction (kemsait)
Total trekking hours = 6 / 7 jam

Day 6
Gunung Junction –> Kem Cerek –> Gunung Gayong –> Gunung Korbu –> Gunung Junction (daypack) –> Kem H2O (kemsait)
Total trekking hours = 9 / 10 jam

Day 7
Kem H2O –> Puncak Anak Yong Belar –> Gunung Yong Belar –> Kem Kuali (kemsait)
Total trekking hours = 6 / 7 jam

Day 8
Kem Kuali –> Kem Kasut –> Kem Kabin –> Blue Valley Dam –> Tanah Rata Cameron –> Kem Forest (yey! malam kejayaan!!)
Total trekking hours = 4 jam (tak termasuk 2 jam naik 4WD)

p/s: tentatively, nih la log perjalanan yg bro Muzs prepare utk xpdc Trans Titiwangsa V2 nih. harap kitaorg tak byk trekking taim malam.. tp, kalau cuaca tak menentu / ramai yg pewai / ada org injured.. sure log lari. camnerpun, aku mmg bagi 99% keyakinan pd organizer esp our guide Topoi & Arman (ketua program).. selebihnya, tawakkal je lah..

Advertisements

Permalink 2 Comments

wish me luCk

August 25, 2006 at 12:00 am (Uncategorized)

so diz is it.. pada me-member yg rasa nk dtg bagi semangat tu, jom la ge-gamai gi KL Sentral mlm nih.. ketapi gerak kul 8.45 pm.. so, till i write again next month.. bubyee.. *hugs & kisses*


Trans Titiwangsa V2 (26 Aug to 2 Sept 2006)

Day 1
Sg. Siput –> Lasah –> Kuala Mu –> Pondok 2 (kemsait)
Total trekking hours = 4 / 5 jam (tak termasuk 4 jam naik 4WD)

Day 2
Pondok 2 –> Last Water Point –> Gunung Yong Yap (kemsait)
Total trekking hours = 4 / 5 jam

Day 3
Gunung Yong Yap –> Gunung Bubu –> Kem Lopak Air –> Puncak Kayong –> Puncak Kambing –> Gunung Tok Nenek –> Kem Kacang (kemsait)
Total trekking hours = 8 / 9 jam

Day 4
Kem Kacang –> Puncak Bonsai –> Puncak Bonsai Semak –> Kem DGU –> Puncak View –> Puncak Bonsai Tengah –> Kem Agas (kemsait)
Total Trekking hours = 7 / 8 jam

Day 5
Kem Agas –> Puncak 6135 –> Puncak 5514 –> Puncak Junction Kecik –> Gunung Junction (kemsait)
Total trekking hours = 6 / 7 jam

Day 6
Gunung Junction –> Kem Cerek –> Gunung Gayong –> Gunung Korbu –> Gunung Junction (daypack) –> Kem H2O (kemsait)
Total trekking hours = 9 / 10 jam

Day 7
Kem H2O –> Puncak Anak Yong Belar –> Gunung Yong Belar –> Kem Kuali (kemsait)
Total trekking hours = 6 / 7 jam

Day 8
Kem Kuali –> Kem Kasut –> Kem Kabin –> Blue Valley Dam –> Tanah Rata Cameron –> Kem Forest (yey! malam kejayaan!!)
Total trekking hours = 4 jam (tak termasuk 2 jam naik 4WD)

p/s: tentatively, nih la log perjalanan yg bro Muzs prepare utk xpdc Trans Titiwangsa V2 nih. harap kitaorg tak byk trekking taim malam.. tp, kalau cuaca tak menentu / ramai yg pewai / ada org injured.. sure log lari. camnerpun, aku mmg bagi 99% keyakinan pd organizer esp our guide Topoi & Arman (ketua program).. selebihnya, tawakkal je lah..

Permalink 3 Comments

>m.n.m (finale)

August 24, 2006 at 4:26 pm (Uncategorized)

>hari nih ntah naper hati aku berlagu riang (peh, ayat tak hingattt). finally, i got the chance to talk to him. bercerita ttg sumer yg aku rasa perlu. he still the same old frenz yg aku kenal dulu. tak ada yg berubah.. aku hepi sgt!

mlm nih ada meeting dgn team V2 kat Ampang. dunno la whether I can make it or not. tp, kalau aku tak datang, bila lagi nk agihkan be-brg nih? giler berat tuu.. satu dozen gas refill + ground + extra ration.. takkan nak punggah barang masa kat KL Sentral esok?.. adeiii, buat hal laa..

selingan: bila org tua kita ckp le-laju, maknanya derang tengah marah.. tp, kalau org tua kita ckp le-lambat, maknanya.. lariiiiiiii…!!!

“tadi makcik yg duduk kat negeri semilan tu dtg..”
“hm..”
“dia duk sampaikan pesan..”
“hmm..”
“ada org duk tanya pasal kamu..”
“hmm??”
“dah dua kali dia tanya…”
“tanak arr bah”
“tgk tu, terus tak nak.. kut ye pun tanya lah siapa dia”
“saper? Datuk K??”

huahuahua.. sure bapak bengang.. ya-ampun.. huahuahua.. se-sungguhnya aku tak nakkk!! – fullstop.

Permalink Comments Off on >m.n.m (finale)

m.n.m (finale)

August 24, 2006 at 4:26 pm (Uncategorized)

hari nih ntah naper hati aku berlagu riang (peh, ayat tak hingattt). finally, i got the chance to talk to him. bercerita ttg sumer yg aku rasa perlu. he still the same old frenz yg aku kenal dulu. tak ada yg berubah.. aku hepi sgt!

mlm nih ada meeting dgn team V2 kat Ampang. dunno la whether I can make it or not. tp, kalau aku tak datang, bila lagi nk agihkan be-brg nih? giler berat tuu.. satu dozen gas refill + ground + extra ration.. takkan nak punggah barang masa kat KL Sentral esok?.. adeiii, buat hal laa..

selingan: bila org tua kita ckp le-laju, maknanya derang tengah marah.. tp, kalau org tua kita ckp le-lambat, maknanya.. lariiiiiiii…!!!

“tadi makcik yg duduk kat negeri semilan tu dtg..”
“hm..”
“dia duk sampaikan pesan..”
“hmm..”
“ada org duk tanya pasal kamu..”
“hmm??”
“dah dua kali dia tanya…”
“tanak arr bah”
“tgk tu, terus tak nak.. kut ye pun tanya lah siapa dia”
“saper? Datuk K??”

huahuahua.. sure bapak bengang.. ya-ampun.. huahuahua.. se-sungguhnya aku tak nakkk!! – fullstop.

Permalink Comments Off on m.n.m (finale)

wish me luCk

August 24, 2006 at 4:00 pm (Uncategorized)

so diz is it.. pada me-member yg rasa nk dtg bagi semangat tu, jom la ge-gamai gi KL Sentral mlm nih.. ketapi gerak kul 8.45 pm.. so, till i write again next month.. bubyee.. *hugs & kisses*


Trans Titiwangsa V2 (26 Aug to 2 Sept 2006)

Day 1
Sg. Siput –> Lasah –> Kuala Mu –> Pondok 2 (kemsait)
Total trekking hours = 4 / 5 jam (tak termasuk 4 jam naik 4WD)

Day 2
Pondok 2 –> Last Water Point –> Gunung Yong Yap (kemsait)
Total trekking hours = 4 / 5 jam

Day 3
Gunung Yong Yap –> Gunung Bubu –> Kem Lopak Air –> Puncak Kayong –> Puncak Kambing –> Gunung Tok Nenek –> Kem Kacang (kemsait)
Total trekking hours = 8 / 9 jam

Day 4
Kem Kacang –> Puncak Bonsai –> Puncak Bonsai Semak –> Kem DGU –> Puncak View –> Puncak Bonsai Tengah –> Kem Agas (kemsait)
Total Trekking hours = 7 / 8 jam

Day 5
Kem Agas –> Puncak 6135 –> Puncak 5514 –> Puncak Junction Kecik –> Gunung Junction (kemsait)
Total trekking hours = 6 / 7 jam

Day 6
Gunung Junction –> Kem Cerek –> Gunung Gayong –> Gunung Korbu –> Gunung Junction (daypack) –> Kem H2O (kemsait)
Total trekking hours = 9 / 10 jam

Day 7
Kem H2O –> Puncak Anak Yong Belar –> Gunung Yong Belar –> Kem Kuali (kemsait)
Total trekking hours = 6 / 7 jam

Day 8
Kem Kuali –> Kem Kasut –> Kem Kabin –> Blue Valley Dam –> Tanah Rata Cameron –> Kem Forest (yey! malam kejayaan!!)
Total trekking hours = 4 jam (tak termasuk 2 jam naik 4WD)

p/s: tentatively, nih la log perjalanan yg bro Muzs prepare utk xpdc Trans Titiwangsa V2 nih. harap kitaorg tak byk trekking taim malam.. tp, kalau cuaca tak menentu / ramai yg pewai / ada org injured.. sure log lari. camnerpun, aku mmg bagi 99% keyakinan pd organizer esp our guide Topoi & Arman (ketua program).. selebihnya, tawakkal je lah..

Permalink 2 Comments

m.n.m (finale)

August 24, 2006 at 8:26 am (Uncategorized)

hari nih ntah naper hati aku berlagu riang (peh, ayat tak hingattt). finally, i got the chance to talk to him. bercerita ttg sumer yg aku rasa perlu. he still the same old frenz yg aku kenal dulu. tak ada yg berubah.. aku hepi sgt!

mlm nih ada meeting dgn team V2 kat Ampang. dunno la whether I can make it or not. tp, kalau aku tak datang, bila lagi nk agihkan be-brg nih? giler berat tuu.. satu dozen gas refill + ground + extra ration.. takkan nak punggah barang masa kat KL Sentral esok?.. adeiii, buat hal laa..

selingan: bila org tua kita ckp le-laju, maknanya derang tengah marah.. tp, kalau org tua kita ckp le-lambat, maknanya.. lariiiiiiii…!!!

“tadi makcik yg duduk kat negeri semilan tu dtg..”
“hm..”
“dia duk sampaikan pesan..”
“hmm..”
“ada org duk tanya pasal kamu..”
“hmm??”
“dah dua kali dia tanya…”
“tanak arr bah”
“tgk tu, terus tak nak.. kut ye pun tanya lah siapa dia”
“saper? Datuk K??”

huahuahua.. sure bapak bengang.. ya-ampun.. huahuahua.. se-sungguhnya aku tak nakkk!! – fullstop.

Permalink Comments Off on m.n.m (finale)

>m.n.m 3

August 23, 2006 at 10:26 am (Uncategorized)

>lately, hati nih asyik teringat kat dia.. lama giler tak jumpa.. ada la 2 bulan kut.. rindu? tak kut.. kalau ada pun, rindu as a frenz je lah. aku tak suka nk commit apa per dgn sesiapa pun. rasa teringin nk hang-out se-sama dgn dia. layan movie-marathon or ape pe jelah. tapi skrg nih me-masing bz.. dia bz dgn keje baru – dgr citer, kompeni dia ada buat grand oppening kat subang.. while aku plak, sejak balik dari bangi rituh, mmg langsung tader masa nk rilek. le-lebih lagi bila aku kena kosentret kat trip V2 ni.

hm, tinggal 2 hari je lagi utk aku buat final preparation utk xpdc TransTT V2. nerbes sey. dalam sumer org bz pi gym, jogging, cycling etc, aku duk penin paler runner sensorang carik be-brg outdoor.. kalau me-mender tu boleh dapat dlm satu kedai taper lah jugak, nih dah habis satu KL aku tawap.. dari md vlly – klcc – bangsar – pertama – campbell – ampang outdoor – kedai hardware.. setahu aku, masa group meeting last saturday, fazi yg sepatutnya runner carik be-brg nih, last minit, fazi kena pegi outstation ke Desaru.. aku la yg jadi mangsa jadik bidan terjun.. humangggg penattttt weih. nih kalau team aku tak menghargai usaha murni lagi gigih aku nih, tataw la nk ckp camner..

arituh, aku ada called adik lelaki aku yg no. 2. inform dia pasal xpdc nih. mmg te-tiap kali nk pegi masuk utan, aku juz inform kat 3 org adik aku je. yg le-lain, termasuk bapak langsung takde idea tentang ektibti aku yg satu nih. bukan aper, aku tanak bapak susah hati. dah ler selama nih aku duk nyusahkan hati dia je.. bagi aku, kalau bapak dpt tahu pun, biarlah lepas xpdc nih tamat.. while on the phone dgn adik aku tu, sempat gak la aku inform dia ttg polisi insurans yg aku ada & another insurans yg bakal aku amik termasuk la insurans takaful yg organizer apply. ada 3 semuanya. in case if anything jadi kat aku dlm hutan nnt, aku juz nk dia tahu yg aku letak nama dia sebagai penerima..

wut else ey?..

Permalink Comments Off on >m.n.m 3

m.n.m 3

August 23, 2006 at 10:26 am (Uncategorized)

lately, hati nih asyik teringat kat dia.. lama giler tak jumpa.. ada la 2 bulan kut.. rindu? tak kut.. kalau ada pun, rindu as a frenz je lah. aku tak suka nk commit apa per dgn sesiapa pun. rasa teringin nk hang-out se-sama dgn dia. layan movie-marathon or ape pe jelah. tapi skrg nih me-masing bz.. dia bz dgn keje baru – dgr citer, kompeni dia ada buat grand oppening kat subang.. while aku plak, sejak balik dari bangi rituh, mmg langsung tader masa nk rilek. le-lebih lagi bila aku kena kosentret kat trip V2 ni.

hm, tinggal 2 hari je lagi utk aku buat final preparation utk xpdc TransTT V2. nerbes sey. dalam sumer org bz pi gym, jogging, cycling etc, aku duk penin paler runner sensorang carik be-brg outdoor.. kalau me-mender tu boleh dapat dlm satu kedai taper lah jugak, nih dah habis satu KL aku tawap.. dari md vlly – klcc – bangsar – pertama – campbell – ampang outdoor – kedai hardware.. setahu aku, masa group meeting last saturday, fazi yg sepatutnya runner carik be-brg nih, last minit, fazi kena pegi outstation ke Desaru.. aku la yg jadi mangsa jadik bidan terjun.. humangggg penattttt weih. nih kalau team aku tak menghargai usaha murni lagi gigih aku nih, tataw la nk ckp camner..

arituh, aku ada called adik lelaki aku yg no. 2. inform dia pasal xpdc nih. mmg te-tiap kali nk pegi masuk utan, aku juz inform kat 3 org adik aku je. yg le-lain, termasuk bapak langsung takde idea tentang ektibti aku yg satu nih. bukan aper, aku tanak bapak susah hati. dah ler selama nih aku duk nyusahkan hati dia je.. bagi aku, kalau bapak dpt tahu pun, biarlah lepas xpdc nih tamat.. while on the phone dgn adik aku tu, sempat gak la aku inform dia ttg polisi insurans yg aku ada & another insurans yg bakal aku amik termasuk la insurans takaful yg organizer apply. ada 3 semuanya. in case if anything jadi kat aku dlm hutan nnt, aku juz nk dia tahu yg aku letak nama dia sebagai penerima..

wut else ey?..

Permalink Comments Off on m.n.m 3

m.n.m 3

August 23, 2006 at 2:26 am (Uncategorized)

lately, hati nih asyik teringat kat dia.. lama giler tak jumpa.. ada la 2 bulan kut.. rindu? tak kut.. kalau ada pun, rindu as a frenz je lah. aku tak suka nk commit apa per dgn sesiapa pun. rasa teringin nk hang-out se-sama dgn dia. layan movie-marathon or ape pe jelah. tapi skrg nih me-masing bz.. dia bz dgn keje baru – dgr citer, kompeni dia ada buat grand oppening kat subang.. while aku plak, sejak balik dari bangi rituh, mmg langsung tader masa nk rilek. le-lebih lagi bila aku kena kosentret kat trip V2 ni.

hm, tinggal 2 hari je lagi utk aku buat final preparation utk xpdc TransTT V2. nerbes sey. dalam sumer org bz pi gym, jogging, cycling etc, aku duk penin paler runner sensorang carik be-brg outdoor.. kalau me-mender tu boleh dapat dlm satu kedai taper lah jugak, nih dah habis satu KL aku tawap.. dari md vlly – klcc – bangsar – pertama – campbell – ampang outdoor – kedai hardware.. setahu aku, masa group meeting last saturday, fazi yg sepatutnya runner carik be-brg nih, last minit, fazi kena pegi outstation ke Desaru.. aku la yg jadi mangsa jadik bidan terjun.. humangggg penattttt weih. nih kalau team aku tak menghargai usaha murni lagi gigih aku nih, tataw la nk ckp camner..

arituh, aku ada called adik lelaki aku yg no. 2. inform dia pasal xpdc nih. mmg te-tiap kali nk pegi masuk utan, aku juz inform kat 3 org adik aku je. yg le-lain, termasuk bapak langsung takde idea tentang ektibti aku yg satu nih. bukan aper, aku tanak bapak susah hati. dah ler selama nih aku duk nyusahkan hati dia je.. bagi aku, kalau bapak dpt tahu pun, biarlah lepas xpdc nih tamat.. while on the phone dgn adik aku tu, sempat gak la aku inform dia ttg polisi insurans yg aku ada & another insurans yg bakal aku amik termasuk la insurans takaful yg organizer apply. ada 3 semuanya. in case if anything jadi kat aku dlm hutan nnt, aku juz nk dia tahu yg aku letak nama dia sebagai penerima..

wut else ey?..

Permalink Comments Off on m.n.m 3

>m.n.m 2

August 22, 2006 at 10:42 am (Uncategorized)

>susah org nk tgk aku marah.. dlm keadaan apa pun, aku akan cuba yg terbaik utk jaga hati org.. ketepikan semua rasa tak puas hati.. bak kata pok yie dulu, jgn pandang keburukan org, cari kebaikan dlm diri mereka, betulkan diri sendiri dulu.. mungkin, kita yg bersalah

Every time I look, every time I stare upon a mirror
I really dunno who I thought I knew for years
Who’s the girl I see, she’s been fooling me
Keep telling me wut I thought I wuz supposed to be
27 years has passed, I made a lot of sacrifice
I did everything for everybody but me!
No one can really tell, I hide my tears so well
But by that time they look they can only see the smile.

kenkadang, aku rasa aku dh cukup faham apa yg aku nak dlm hidup ni.. biarpun ada kurang di mana-mana, still, aku rasa kekurangan tu tak cukup kuat utk calarkan apa yg aku ada sekarang.. tp, tak pd org lain.. kekurangan aku selalunya dijadikan punca..

Sometime I wonder, did they care as I much I care?
Would they really care to do they things I’ve done?
Anyway, don’t matter if they don’t do the same to me
I still been doing things I do, you see
My life is like a burning candle

Bringing joy to people, giving like though how much its hurting me.
If dat the way its gotta be then let it be
By the time the pain is too deep too hard.

kenkadang takde siapa tahu saat aku tgh marah / sedih.. saat aku susah / senang.. saat aku bebetul perlukan seseorg yg boleh aku percaya.. bukan senang beb utk aku simply share apa yg ada dlm hati nih dgn org lain.. kenal setahun dua pun belum tentu dapat korek apa yg ada dlm kepala aku nih.. sadly, bila kita dh jumpa org yg kita boleh rely on.. ppl tend to give their jugdements.. without knowing wut is really going on.. more worst, without trying to understand wut i’ve been thru all diz while.. sad isnt it? or perhaps aku je yg rasa camtu.

Every time I tried to tell myself dat everything’s okay
I cant deny I crying all than I can say..
God have mercy, please give me.. give me.. show the light to me
So I can give they joy the people wanna feel
So I can live another day until I have no will
To my heart, can no longer take diz pain
No longer sleep at night, I don’t wanna live another day
Don’t wanna fall apart
I juz wish I could vanish all that breaking me
Juz leave the misery and don’t look back.. I wont look back

hm, dah lumrah bila mender yg buat kita hepi tu selalunya tak boleh buat org lain gembira.. tp, dlm nk pastikan org sekeliling kita tertawa, kita pulak yg merana.. *sighs*.. biarlah..

Everyday I pray I have the strength to carry on
Every night and day I pray things working my way
Well its better be dat way, with the dangerous game I play
But no one have to know all the heartache I take
Its nightmare out there
I got no one to share troubles in my mind… in my mind I bear
If dats the way is gotta be then let it be
By the time the pain too deep to hard.


Permalink Comments Off on >m.n.m 2

m.n.m 2

August 22, 2006 at 10:42 am (Uncategorized)

susah org nk tgk aku marah.. dlm keadaan apa pun, aku akan cuba yg terbaik utk jaga hati org.. ketepikan semua rasa tak puas hati.. bak kata pok yie dulu, jgn pandang keburukan org, cari kebaikan dlm diri mereka, betulkan diri sendiri dulu.. mungkin, kita yg bersalah

Every time I look, every time I stare upon a mirror
I really dunno who I thought I knew for years
Who’s the girl I see, she’s been fooling me
Keep telling me wut I thought I wuz supposed to be
27 years has passed, I made a lot of sacrifice
I did everything for everybody but me!
No one can really tell, I hide my tears so well
But by that time they look they can only see the smile.

kenkadang, aku rasa aku dh cukup faham apa yg aku nak dlm hidup ni.. biarpun ada kurang di mana-mana, still, aku rasa kekurangan tu tak cukup kuat utk calarkan apa yg aku ada sekarang.. tp, tak pd org lain.. kekurangan aku selalunya dijadikan punca..

Sometime I wonder, did they care as I much I care?
Would they really care to do they things I’ve done?
Anyway, don’t matter if they don’t do the same to me
I still been doing things I do, you see
My life is like a burning candle

Bringing joy to people, giving like though how much its hurting me.
If dat the way its gotta be then let it be
By the time the pain is too deep too hard.

kenkadang takde siapa tahu saat aku tgh marah / sedih.. saat aku susah / senang.. saat aku bebetul perlukan seseorg yg boleh aku percaya.. bukan senang beb utk aku simply share apa yg ada dlm hati nih dgn org lain.. kenal setahun dua pun belum tentu dapat korek apa yg ada dlm kepala aku nih.. sadly, bila kita dh jumpa org yg kita boleh rely on.. ppl tend to give their jugdements.. without knowing wut is really going on.. more worst, without trying to understand wut i’ve been thru all diz while.. sad isnt it? or perhaps aku je yg rasa camtu.

Every time I tried to tell myself dat everything’s okay
I cant deny I crying all than I can say..
God have mercy, please give me.. give me.. show the light to me
So I can give they joy the people wanna feel
So I can live another day until I have no will
To my heart, can no longer take diz pain
No longer sleep at night, I don’t wanna live another day
Don’t wanna fall apart
I juz wish I could vanish all that breaking me
Juz leave the misery and don’t look back.. I wont look back

hm, dah lumrah bila mender yg buat kita hepi tu selalunya tak boleh buat org lain gembira.. tp, dlm nk pastikan org sekeliling kita tertawa, kita pulak yg merana.. *sighs*.. biarlah..

Everyday I pray I have the strength to carry on
Every night and day I pray things working my way
Well its better be dat way, with the dangerous game I play
But no one have to know all the heartache I take
Its nightmare out there
I got no one to share troubles in my mind… in my mind I bear
If dats the way is gotta be then let it be
By the time the pain too deep to hard.


Permalink Comments Off on m.n.m 2

m.n.m 2

August 22, 2006 at 2:42 am (Uncategorized)

susah org nk tgk aku marah.. dlm keadaan apa pun, aku akan cuba yg terbaik utk jaga hati org.. ketepikan semua rasa tak puas hati.. bak kata pok yie dulu, jgn pandang keburukan org, cari kebaikan dlm diri mereka, betulkan diri sendiri dulu.. mungkin, kita yg bersalah

Every time I look, every time I stare upon a mirror
I really dunno who I thought I knew for years
Who’s the girl I see, she’s been fooling me
Keep telling me wut I thought I wuz supposed to be
27 years has passed, I made a lot of sacrifice
I did everything for everybody but me!
No one can really tell, I hide my tears so well
But by that time they look they can only see the smile.

kenkadang, aku rasa aku dh cukup faham apa yg aku nak dlm hidup ni.. biarpun ada kurang di mana-mana, still, aku rasa kekurangan tu tak cukup kuat utk calarkan apa yg aku ada sekarang.. tp, tak pd org lain.. kekurangan aku selalunya dijadikan punca..

Sometime I wonder, did they care as I much I care?
Would they really care to do they things I’ve done?
Anyway, don’t matter if they don’t do the same to me
I still been doing things I do, you see
My life is like a burning candle

Bringing joy to people, giving like though how much its hurting me.
If dat the way its gotta be then let it be
By the time the pain is too deep too hard.

kenkadang takde siapa tahu saat aku tgh marah / sedih.. saat aku susah / senang.. saat aku bebetul perlukan seseorg yg boleh aku percaya.. bukan senang beb utk aku simply share apa yg ada dlm hati nih dgn org lain.. kenal setahun dua pun belum tentu dapat korek apa yg ada dlm kepala aku nih.. sadly, bila kita dh jumpa org yg kita boleh rely on.. ppl tend to give their jugdements.. without knowing wut is really going on.. more worst, without trying to understand wut i’ve been thru all diz while.. sad isnt it? or perhaps aku je yg rasa camtu.

Every time I tried to tell myself dat everything’s okay
I cant deny I crying all than I can say..
God have mercy, please give me.. give me.. show the light to me
So I can give they joy the people wanna feel
So I can live another day until I have no will
To my heart, can no longer take diz pain
No longer sleep at night, I don’t wanna live another day
Don’t wanna fall apart
I juz wish I could vanish all that breaking me
Juz leave the misery and don’t look back.. I wont look back

hm, dah lumrah bila mender yg buat kita hepi tu selalunya tak boleh buat org lain gembira.. tp, dlm nk pastikan org sekeliling kita tertawa, kita pulak yg merana.. *sighs*.. biarlah..

Everyday I pray I have the strength to carry on
Every night and day I pray things working my way
Well its better be dat way, with the dangerous game I play
But no one have to know all the heartache I take
Its nightmare out there
I got no one to share troubles in my mind… in my mind I bear
If dats the way is gotta be then let it be
By the time the pain too deep to hard.


Permalink Comments Off on m.n.m 2

>m.n.m

August 21, 2006 at 5:06 pm (Uncategorized)

>wiken kali nih takde rest langsung.. start dari jumaat sampai la mlm tadi, aku tak lekat kat umah.. penat giler.. tapi enjoy sey.

thanks to Apek for the PGL musical teater kat Istana Budaya. it wuz unexpected.. but kinda cOol ekceli..! part yg paling klakar, bila kitaorg duk sembang pasal ke-pelik-an our ‘date’ mlm tu.. “org gunung tgk teater??”.. *peh*.. boleh jadi ‘bahan’ kat atas gunung nnt..

sabtu, spent masa dgn 2 org adik pompuan aku. shopping baju raya utk derang & adik-adik aku yg lain.. sempat gak belikan Aunt Shi sepasang kain kebaya utk ‘match’ kan dgn baju melayu biru bapak.. pepandai Aunt Shi la nk jahit cemana nnt..

hm, to sum other ppl, maybe cam terlalu awal utk beli persiapan raya nih. tapi nk buat camner, adik bradik aku bukannya sikit.. tu belum masuk yg tiri lagik.. kang mana nk tempah lagik.. lambat sikit je, alamat memasing pakai kain ela lilit kat badan ‘ala-ala’ sari ler jawabnye.

lewat ptg tu plak, aku join team V2 pegi beli rations kat Tesco Ampang. happening sey shopping gegamai nih. lepas shopping, kitaorg pegi umah Rain – bahagi rations.. mlm plak, pegi mendaki bukit Tabuh kat Melawati (mmg tak reti penat be-budak nih).. sepatutnya mlm tu aku gerak naik gunung Nuang. tp, derang racunnnnn aku ce-cukup.. suruh tukar plan ke bukit Tabuh.. layan je lah. ramai gak yg polow.. group kami je dh 10 org.. tu tak campur group Mat Wei yg dh mendaki lagi awal.. meriahh. satu je yg tak best, nyamuk byk siut.

ahad, sesubuh gaban dh bertolak turun bukit. ngeteh jap kat area melawati, pastu balik umah trus membuta sampai tengahari.. ptg, hantar adik aku balik kampung, pastu keluar dgn me-member gunung lagi.. lepakking sampai tgh mlm..

Permalink Comments Off on >m.n.m

m.n.m

August 21, 2006 at 5:06 pm (Uncategorized)

wiken kali nih takde rest langsung.. start dari jumaat sampai la mlm tadi, aku tak lekat kat umah.. penat giler.. tapi enjoy sey.

thanks to Apek for the PGL musical teater kat Istana Budaya. it wuz unexpected.. but kinda cOol ekceli..! part yg paling klakar, bila kitaorg duk sembang pasal ke-pelik-an our ‘date’ mlm tu.. “org gunung tgk teater??”.. *peh*.. boleh jadi ‘bahan’ kat atas gunung nnt..

sabtu, spent masa dgn 2 org adik pompuan aku. shopping baju raya utk derang & adik-adik aku yg lain.. sempat gak belikan Aunt Shi sepasang kain kebaya utk ‘match’ kan dgn baju melayu biru bapak.. pepandai Aunt Shi la nk jahit cemana nnt..

hm, to sum other ppl, maybe cam terlalu awal utk beli persiapan raya nih. tapi nk buat camner, adik bradik aku bukannya sikit.. tu belum masuk yg tiri lagik.. kang mana nk tempah lagik.. lambat sikit je, alamat memasing pakai kain ela lilit kat badan ‘ala-ala’ sari ler jawabnye.

lewat ptg tu plak, aku join team V2 pegi beli rations kat Tesco Ampang. happening sey shopping gegamai nih. lepas shopping, kitaorg pegi umah Rain – bahagi rations.. mlm plak, pegi mendaki bukit Tabuh kat Melawati (mmg tak reti penat be-budak nih).. sepatutnya mlm tu aku gerak naik gunung Nuang. tp, derang racunnnnn aku ce-cukup.. suruh tukar plan ke bukit Tabuh.. layan je lah. ramai gak yg polow.. group kami je dh 10 org.. tu tak campur group Mat Wei yg dh mendaki lagi awal.. meriahh. satu je yg tak best, nyamuk byk siut.

ahad, sesubuh gaban dh bertolak turun bukit. ngeteh jap kat area melawati, pastu balik umah trus membuta sampai tengahari.. ptg, hantar adik aku balik kampung, pastu keluar dgn me-member gunung lagi.. lepakking sampai tgh mlm..

Permalink Comments Off on m.n.m

m.n.m

August 21, 2006 at 9:06 am (Uncategorized)

wiken kali nih takde rest langsung.. start dari jumaat sampai la mlm tadi, aku tak lekat kat umah.. penat giler.. tapi enjoy sey.

thanks to Apek for the PGL musical teater kat Istana Budaya. it wuz unexpected.. but kinda cOol ekceli..! part yg paling klakar, bila kitaorg duk sembang pasal ke-pelik-an our ‘date’ mlm tu.. “org gunung tgk teater??”.. *peh*.. boleh jadi ‘bahan’ kat atas gunung nnt..

sabtu, spent masa dgn 2 org adik pompuan aku. shopping baju raya utk derang & adik-adik aku yg lain.. sempat gak belikan Aunt Shi sepasang kain kebaya utk ‘match’ kan dgn baju melayu biru bapak.. pepandai Aunt Shi la nk jahit cemana nnt..

hm, to sum other ppl, maybe cam terlalu awal utk beli persiapan raya nih. tapi nk buat camner, adik bradik aku bukannya sikit.. tu belum masuk yg tiri lagik.. kang mana nk tempah lagik.. lambat sikit je, alamat memasing pakai kain ela lilit kat badan ‘ala-ala’ sari ler jawabnye.

lewat ptg tu plak, aku join team V2 pegi beli rations kat Tesco Ampang. happening sey shopping gegamai nih. lepas shopping, kitaorg pegi umah Rain – bahagi rations.. mlm plak, pegi mendaki bukit Tabuh kat Melawati (mmg tak reti penat be-budak nih).. sepatutnya mlm tu aku gerak naik gunung Nuang. tp, derang racunnnnn aku ce-cukup.. suruh tukar plan ke bukit Tabuh.. layan je lah. ramai gak yg polow.. group kami je dh 10 org.. tu tak campur group Mat Wei yg dh mendaki lagi awal.. meriahh. satu je yg tak best, nyamuk byk siut.

ahad, sesubuh gaban dh bertolak turun bukit. ngeteh jap kat area melawati, pastu balik umah trus membuta sampai tengahari.. ptg, hantar adik aku balik kampung, pastu keluar dgn me-member gunung lagi.. lepakking sampai tgh mlm..

Permalink Comments Off on m.n.m

Next page »