>Konvo

September 12, 2006 at 11:19 am (Uncategorized)

>juz got back from Kedah diz morning.. kena direct pegi opis plak.. uwaa.. dah baper mlm aku tak tido… penat.. penat.. penat..

camnerpun, aku puas hatiiiiiii sgt.. coz dpt tgk adik lelaki aku yg no. 3 konvo kat UUM. dia dapat 2nd class upper!! dia org yg ke-4 naik atas stage terima ijazah ..*caiyok*.. cute sgt tgk dia lari-lari dlm baju jubah dia dapatkan kitaorg kat depan Dewan Muadzam Shah. bertambah hensem bila dia tanggalkan jubah & juz pakai tie and jacket.. dah besar dah rupanya adik aku sorang nih. bangga sey! (sory la no family pics not allowed kat sini – certain ppl je boleh share)

part yg tak best bila ramai ke-kwn dia ajak bergambar.. sampai family kitaorg kena tunggu turn.. *isk*.. pastu, aku kena jadi tukang pikul bunga & hadiah yg dia dpt.. kalau sejambak dua taper lah.. nih, sekali 4 jambak.. tu tak termasuk teddys lagik.. kalah potter! .. tp, taper.. dgn result dia yg cemerlang camtu, bagi satu tan lori bunga pun aku sanggup pikul.. *hehehe*

***************************



Kat kampung sebelum gerak ke Kedah:

Aku : lerr.. saper putuskan selipar along nih? tader selipar camner nk balik kl?
Aunt Shi : astaga.. along pakai selipar jepun je balik dari kl semlm??
Aku : err.. a’ah.. naper?
Bapak : Ambik kasut kat tepi rak tu.. pakai.
Aku : Alaa.. tanak arr bah, tak sesuai arr pakai kasut tu.. kita gi beli selipar kat kedai depan je lah.. murah je.. seringgit setengah.
Bapak : Jangan ngengada.. pakai kasut tu.
Aku : Dah melambak kasut along kat kl tu.. along nk selipar gak.. (tetiba aku jumpa selipar jamban kaler kuning kat blakang umah).. hah, selipar saper nih, along amik ey?
Bapak : Selipar abah tu..
Aku : Tak kira.. along nk ‘roket’ gak
Bapak : Bahasa apa along guna nih?.. Awak tgk D**** nih, dah tak mcm pompuan.. perangai bla bla bla.. selekeh bla bla bla.. masuk hutan keluar hutan bla bla bla.. ntah bila la nk kawen bla bla bla.. apa nk jadi bla bla bla..(sambil membebel kat Aunt Shi)

hurm.. kenkadang kelakar.. kenkadang sedih.. tader niat nk luka kan hati org tua.. tp, nk wat camner.. ni lah diri aku.. takkan nk hipokrit pulak.

Advertisements

9 Comments

  1. Anonymous said,

    >Bukan Diriku- Artist: SamsonsSetelah kupahamiKu bukan yang terbaikYang ada di hatimuTak dapat kusangsikanTernyata dirinyalahYang mengerti kamuBukanlah dirikuKini maafkanlah akuBila ku menjadi bisuKepada dirimuBukan santunku terbungkamHanya hatiku berbatasTuk mengerti kamuMaafkanlah akuWalau kumasih mencintaimuKuharus meninggalkanmuKuharus melupakanmuMeski hatiku menyayangimuNurani membutuhkanmuKuharus merelakanmuDan hanyalah dirimuYang mampu memahamikuYang dapat mengerti akuTernyata dirinyalahYang sanggup menyanjungmuYang lama menyentuhmuBukanlah diriku(LAgu ni besH..carilah aD)

  2. silent reader said,

    >hi aD,lama tk singgah sini. how u doing good

  3. amizgig said,

    >anonymous:thanks.. nnt aD carik =)silent reader:hey lama x dgr cerita.. hows life?.. im feelin great ere.. 😉

  4. Wecko said,

    >AD, Roket? Arman ajar ekk?

  5. silent reader said,

    >hehe, i’m good..maybe i guess, sampaikan anta msg pon bleh berterabur..it’s supposed to be hope u doing good. adeh, hey bile nk mkn cendol ni..next week dah nk pose.. :p

  6. amizgig said,

    >wecko:hi wan.. yep Arman Urukhai yg ajar.. kihkihkihsilent reader:dats nice wut.. boleh buka poser sesama kan kan kan

  7. silent reader said,

    >hahaha.. boleh je.. ape2 hal calling sajos aa cik aD..cakap je time bile mo buke pose samo2 adeh ngah pewai ni kt opis

  8. jaja said,

    >gurl, bila u all nak pergi gunung tahan? can i join u all gak ke? one of my dreams nieniwei, a fren of mine yg recommend me to your blog, very the vogeh va va vaemail gurl, mine at cik.tipah@gmail.com

  9. mrflizo said,

    >this 1 is cute….just drop by…pas nie tak sure biler lagi dapat masuk ** nyer blog..

Comments are closed.

%d bloggers like this: