>anugerah terindah

October 31, 2006 at 1:12 pm (Uncategorized)

>my brother will be staying with me starting from next week kut.. *yey*.. cant wait! pasnih, ada la member nk ajak bertekak kt umah tu. tader la sunyi sgt. dan paling penting, at least aku ada reason yg kukuh utk balik rumah tetiap hari & kurangkan xtvt naik gunung (once a month for a start, maybe?). tho aku rasa cam berat hati nk tinggalkan outdoor, tp demi adik-adik, aku turutkan.. derang sumer anugerah terindah dlm hidup nih. takde apa yg lebih bermakna selain dari kasih sayang yg derang berikan.

talking abt raya tahun ni.. ada satu insiden pagi raya yg bebtul buat aku tersentuh – bapak merajuk.. seriyes, aku tak sedar bapak merajuk dgn kami adik-beradik. ya-Allah, derhakanya aku sebagai anak.

petang seblm raya, aku tertidur dlm bilik – penat mengemas umah. terbangun masa aku dengar suara bapak marahkan adik tiri aku yg pemalas yg amat. marahnya plak, bawak ke malam.. patutla masa last berbuka tu bapak tak jamah nasi pun. dia minum secawan air, pastu terus keluar umah. tp, masa tu aku cam bodoh.. insensitive kata org. tak perasan langsung.

pagi raya, subuh gaban bapak keluar tataw gi mana. masa sesi nk salam-salam pun bapak takde. aku ajak adik-adik gi kubur arwah ibu. kat sebelah kubur arwah, aku perasan ada beberapa puntung rokok bapak. hm, kesian bapak.. tataw berapa lama dia duduk kat situ – sure dia luahkan rasa sedih pada arwah mak.. taim nih aku rasa berdosa sgt. kalau la Tuhan cabut nyawa aku taim tu.. kompem hell punyerlah.

dekat nk pukul 8.00 pagi baru nmpk kelibat bapak. dia terus pegi belakang umah, duduk bwk pokok durian. aku tanya Aunt Shi pasal bapak.. dia juz angkat bahu. aku turut bapak.. kat bawah pokok durian tu gak aku cium tangan dia.. mintak ampun maaf. bapak diam – lama. aku plak cam tak terkeluar ayat nk berborak dgn dia. last, bapak cerita.. dia kecik hati dgn perangai adik-adik aku yg cam nak jauhkan diri sejak dia kawen dgn Aunt Shi.. kata bapak lagi, dia turut kecik hati dgn sikap adik-adik tiri aku yg tak boleh ditegur.. serak suara bapak bercerita. mengalir air mata mendengarnya.. betapa hati bapak terguris.. lama kami duduk kat kebun mini bapak.. daripada aku duduk mencangkung sampai laa aku terpaksa bersimpuh atas tanah. bapak plak, duduk atas buah kelapa tua – menghadap aku.. bapak tinggalkan aku sengsorang bila terdengar takbir kat masjid, tanda sembahyang raya nk mula.

“ayah dh sampaikan apa yg ayah rasa perlu.. terpulang pada Along mcm mana nk tegur yg lain-lain.. ayah sayang semua anak-anak ayah.. tak pernah ayah berbahagi-bagi kasih..”

(adik, dengar tak? ayah menangis.. sendunya tak kedengaran.. air matanya tak kelihatan)

balik dari masjid, bapak kembali ceria (not sure whether he’s pretending or wut). well, at least it did ‘save’ our raya. since then bapak nak aku sentiasa ada depan mata dia.. hm, rasanya bapak mmg perlukan pendengar. lelebih lagi dari aku as anak yg sulung.. yg lebih byk menyaksikan sejarah suka duka hidup bapak.

Advertisements

Permalink 6 Comments

anugerah terindah

October 31, 2006 at 1:12 pm (Uncategorized)

my brother will be staying with me starting from next week kut.. *yey*.. cant wait! pasnih, ada la member nk ajak bertekak kt umah tu. tader la sunyi sgt. dan paling penting, at least aku ada reason yg kukuh utk balik rumah tetiap hari & kurangkan xtvt naik gunung (once a month for a start, maybe?). tho aku rasa cam berat hati nk tinggalkan outdoor, tp demi adik-adik, aku turutkan.. derang sumer anugerah terindah dlm hidup nih. takde apa yg lebih bermakna selain dari kasih sayang yg derang berikan.

talking abt raya tahun ni.. ada satu insiden pagi raya yg bebtul buat aku tersentuh – bapak merajuk.. seriyes, aku tak sedar bapak merajuk dgn kami adik-beradik. ya-Allah, derhakanya aku sebagai anak.

petang seblm raya, aku tertidur dlm bilik – penat mengemas umah. terbangun masa aku dengar suara bapak marahkan adik tiri aku yg pemalas yg amat. marahnya plak, bawak ke malam.. patutla masa last berbuka tu bapak tak jamah nasi pun. dia minum secawan air, pastu terus keluar umah. tp, masa tu aku cam bodoh.. insensitive kata org. tak perasan langsung.

pagi raya, subuh gaban bapak keluar tataw gi mana. masa sesi nk salam-salam pun bapak takde. aku ajak adik-adik gi kubur arwah ibu. kat sebelah kubur arwah, aku perasan ada beberapa puntung rokok bapak. hm, kesian bapak.. tataw berapa lama dia duduk kat situ – sure dia luahkan rasa sedih pada arwah mak.. taim nih aku rasa berdosa sgt. kalau la Tuhan cabut nyawa aku taim tu.. kompem hell punyerlah.

dekat nk pukul 8.00 pagi baru nmpk kelibat bapak. dia terus pegi belakang umah, duduk bwk pokok durian. aku tanya Aunt Shi pasal bapak.. dia juz angkat bahu. aku turut bapak.. kat bawah pokok durian tu gak aku cium tangan dia.. mintak ampun maaf. bapak diam – lama. aku plak cam tak terkeluar ayat nk berborak dgn dia. last, bapak cerita.. dia kecik hati dgn perangai adik-adik aku yg cam nak jauhkan diri sejak dia kawen dgn Aunt Shi.. kata bapak lagi, dia turut kecik hati dgn sikap adik-adik tiri aku yg tak boleh ditegur.. serak suara bapak bercerita. mengalir air mata mendengarnya.. betapa hati bapak terguris.. lama kami duduk kat kebun mini bapak.. daripada aku duduk mencangkung sampai laa aku terpaksa bersimpuh atas tanah. bapak plak, duduk atas buah kelapa tua – menghadap aku.. bapak tinggalkan aku sengsorang bila terdengar takbir kat masjid, tanda sembahyang raya nk mula.

“ayah dh sampaikan apa yg ayah rasa perlu.. terpulang pada Along mcm mana nk tegur yg lain-lain.. ayah sayang semua anak-anak ayah.. tak pernah ayah berbahagi-bagi kasih..”

(adik, dengar tak? ayah menangis.. sendunya tak kedengaran.. air matanya tak kelihatan)

balik dari masjid, bapak kembali ceria (not sure whether he’s pretending or wut). well, at least it did ‘save’ our raya. since then bapak nak aku sentiasa ada depan mata dia.. hm, rasanya bapak mmg perlukan pendengar. lelebih lagi dari aku as anak yg sulung.. yg lebih byk menyaksikan sejarah suka duka hidup bapak.

Permalink 11 Comments

anugerah terindah

October 31, 2006 at 5:12 am (Uncategorized)

my brother will be staying with me starting from next week kut.. *yey*.. cant wait! pasnih, ada la member nk ajak bertekak kt umah tu. tader la sunyi sgt. dan paling penting, at least aku ada reason yg kukuh utk balik rumah tetiap hari & kurangkan xtvt naik gunung (once a month for a start, maybe?). tho aku rasa cam berat hati nk tinggalkan outdoor, tp demi adik-adik, aku turutkan.. derang sumer anugerah terindah dlm hidup nih. takde apa yg lebih bermakna selain dari kasih sayang yg derang berikan.

talking abt raya tahun ni.. ada satu insiden pagi raya yg bebtul buat aku tersentuh – bapak merajuk.. seriyes, aku tak sedar bapak merajuk dgn kami adik-beradik. ya-Allah, derhakanya aku sebagai anak.

petang seblm raya, aku tertidur dlm bilik – penat mengemas umah. terbangun masa aku dengar suara bapak marahkan adik tiri aku yg pemalas yg amat. marahnya plak, bawak ke malam.. patutla masa last berbuka tu bapak tak jamah nasi pun. dia minum secawan air, pastu terus keluar umah. tp, masa tu aku cam bodoh.. insensitive kata org. tak perasan langsung.

pagi raya, subuh gaban bapak keluar tataw gi mana. masa sesi nk salam-salam pun bapak takde. aku ajak adik-adik gi kubur arwah ibu. kat sebelah kubur arwah, aku perasan ada beberapa puntung rokok bapak. hm, kesian bapak.. tataw berapa lama dia duduk kat situ – sure dia luahkan rasa sedih pada arwah mak.. taim nih aku rasa berdosa sgt. kalau la Tuhan cabut nyawa aku taim tu.. kompem hell punyerlah.

dekat nk pukul 8.00 pagi baru nmpk kelibat bapak. dia terus pegi belakang umah, duduk bwk pokok durian. aku tanya Aunt Shi pasal bapak.. dia juz angkat bahu. aku turut bapak.. kat bawah pokok durian tu gak aku cium tangan dia.. mintak ampun maaf. bapak diam – lama. aku plak cam tak terkeluar ayat nk berborak dgn dia. last, bapak cerita.. dia kecik hati dgn perangai adik-adik aku yg cam nak jauhkan diri sejak dia kawen dgn Aunt Shi.. kata bapak lagi, dia turut kecik hati dgn sikap adik-adik tiri aku yg tak boleh ditegur.. serak suara bapak bercerita. mengalir air mata mendengarnya.. betapa hati bapak terguris.. lama kami duduk kat kebun mini bapak.. daripada aku duduk mencangkung sampai laa aku terpaksa bersimpuh atas tanah. bapak plak, duduk atas buah kelapa tua – menghadap aku.. bapak tinggalkan aku sengsorang bila terdengar takbir kat masjid, tanda sembahyang raya nk mula.

“ayah dh sampaikan apa yg ayah rasa perlu.. terpulang pada Along mcm mana nk tegur yg lain-lain.. ayah sayang semua anak-anak ayah.. tak pernah ayah berbahagi-bagi kasih..”

(adik, dengar tak? ayah menangis.. sendunya tak kedengaran.. air matanya tak kelihatan)

balik dari masjid, bapak kembali ceria (not sure whether he’s pretending or wut). well, at least it did ‘save’ our raya. since then bapak nak aku sentiasa ada depan mata dia.. hm, rasanya bapak mmg perlukan pendengar. lelebih lagi dari aku as anak yg sulung.. yg lebih byk menyaksikan sejarah suka duka hidup bapak.

Permalink 6 Comments

>manisnya senyumanmu

October 30, 2006 at 9:42 am (Uncategorized)

>

eksaited nk balik raya sambil dgr lagu tema:

hari raya.. hari yg gembira
penuh beerti.. sesama kita
tua muda.. miskin dan kaya
menyambutnya dgn gembira
berhati-hati di jalan raya
semoga anda selamat tiba
ucapan selamat hari raya
dari kami untuk semuaaaaa..
bakar lemang sambil dgr lagu tema:

menjelang hari raya, berahirnya puasa
bergema takbir senja menyambut syawal tiba
suasana riang ria terlihat sini sana
menyeri malam raya, terhias indah rupa
kacau dodol sambil dgr lagu tema:

kuih dan muih beraneka macam
makan la jgn hanya dipandang
ketupat rendang sila nikmati kawan
penat memasak malam ke pagi
wajik dan dodol jangan lupakan
peninggalan nenek zaman berzaman

alhamdullilah.. raya kali nih mmg tak menghampakan.. terima kasih yg tak terhingga buat ayah & adik-adik yg aku sayangi.. tak lupa juga buat Aunt Shi & adik-adik tiri.. korang la pembakar semangat dlm diri ni.. sayang korang.. sayang semua..

buat arwah ibu yg dirindui.. 10 tahun raya tanpa kasihmu.. aku redha.. semoga tenang di sana.. al-fatihah.

Permalink 12 Comments

manisnya senyumanmu

October 30, 2006 at 9:42 am (Uncategorized)

eksaited nk balik raya sambil dgr lagu tema:

hari raya.. hari yg gembira
penuh beerti.. sesama kita
tua muda.. miskin dan kaya
menyambutnya dgn gembira
berhati-hati di jalan raya
semoga anda selamat tiba
ucapan selamat hari raya
dari kami untuk semuaaaaa..
bakar lemang sambil dgr lagu tema:

menjelang hari raya, berahirnya puasa
bergema takbir senja menyambut syawal tiba
suasana riang ria terlihat sini sana
menyeri malam raya, terhias indah rupa
kacau dodol sambil dgr lagu tema:

kuih dan muih beraneka macam
makan la jgn hanya dipandang
ketupat rendang sila nikmati kawan
penat memasak malam ke pagi
wajik dan dodol jangan lupakan
peninggalan nenek zaman berzaman

alhamdullilah.. raya kali nih mmg tak menghampakan.. terima kasih yg tak terhingga buat ayah & adik-adik yg aku sayangi.. tak lupa juga buat Aunt Shi & adik-adik tiri.. korang la pembakar semangat dlm diri ni.. sayang korang.. sayang semua..

buat arwah ibu yg dirindui.. 10 tahun raya tanpa kasihmu.. aku redha.. semoga tenang di sana.. al-fatihah.

Permalink 19 Comments

manisnya senyumanmu

October 30, 2006 at 1:42 am (Uncategorized)

eksaited nk balik raya sambil dgr lagu tema:

hari raya.. hari yg gembira
penuh beerti.. sesama kita
tua muda.. miskin dan kaya
menyambutnya dgn gembira
berhati-hati di jalan raya
semoga anda selamat tiba
ucapan selamat hari raya
dari kami untuk semuaaaaa..
bakar lemang sambil dgr lagu tema:

menjelang hari raya, berahirnya puasa
bergema takbir senja menyambut syawal tiba
suasana riang ria terlihat sini sana
menyeri malam raya, terhias indah rupa
kacau dodol sambil dgr lagu tema:

kuih dan muih beraneka macam
makan la jgn hanya dipandang
ketupat rendang sila nikmati kawan
penat memasak malam ke pagi
wajik dan dodol jangan lupakan
peninggalan nenek zaman berzaman

alhamdullilah.. raya kali nih mmg tak menghampakan.. terima kasih yg tak terhingga buat ayah & adik-adik yg aku sayangi.. tak lupa juga buat Aunt Shi & adik-adik tiri.. korang la pembakar semangat dlm diri ni.. sayang korang.. sayang semua..

buat arwah ibu yg dirindui.. 10 tahun raya tanpa kasihmu.. aku redha.. semoga tenang di sana.. al-fatihah.

Permalink 12 Comments

>Salam Aidilfitri

October 19, 2006 at 2:17 pm (Uncategorized)

>

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin



will be away for a week.. sempena hari yg mulia nih, aD doakan kebahagian buat semua yg mengenali diri ni.. semoga Syawal yg bakal menjelma membawa satu pengertian dalam hidup kita semua.

buat semua rakan senget, walaupun aD dh jarang join korang sumer, juz nk korang tau, aD still mcm dulu.. byk yg aD belajar ttg hidup nih dari korang.. aD takkan lupa sumer tu.. korang sentiasa dlm hati.. salam sayang buat sumer.

buat rakan sepergunungan, tima kaseh yg tak terhingga sbb buat aD lebih mengenali diri sendiri. tima kaseh juga atas teguran, tunjuk ajar dan persahabatan nih. tanpa korang belum tentu aD sekuat nih.

buat keluarga yg tersayang, ampun & maaf dipinta. terlalu byk kekhilafan yg dilakukan dan tak terhingga pula kemaafan sering diberikan.. korang sumer anugerah yg terindah dlm hidup aD.. doakan lah penghijrahan ini.. insyaAllah.

buat kekasih hati, tima kaseh kerana.. eh, wait de menet.. aku manader partner.. nak wish haper kejadahnya.. hehehe giler.. wish raya pjg berjela.. ngalahkan ucapan menteri nak pancing undi plak..

okeh la, jumpa lagi pasnih.. jaga diri.. jaga hati.. Selamat Hari Raya buat korang sumer.. aD mintak mahap bebyk dari hujung Padang Besar.. ke hujung Johor Bharu.. jumpa lagi.

askum wbt

Permalink 6 Comments

Salam Aidilfitri

October 19, 2006 at 2:17 pm (Uncategorized)

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin



will be away for a week.. sempena hari yg mulia nih, aD doakan kebahagian buat semua yg mengenali diri ni.. semoga Syawal yg bakal menjelma membawa satu pengertian dalam hidup kita semua.

buat semua rakan senget, walaupun aD dh jarang join korang sumer, juz nk korang tau, aD still mcm dulu.. byk yg aD belajar ttg hidup nih dari korang.. aD takkan lupa sumer tu.. korang sentiasa dlm hati.. salam sayang buat sumer.

buat rakan sepergunungan, tima kaseh yg tak terhingga sbb buat aD lebih mengenali diri sendiri. tima kaseh juga atas teguran, tunjuk ajar dan persahabatan nih. tanpa korang belum tentu aD sekuat nih.

buat keluarga yg tersayang, ampun & maaf dipinta. terlalu byk kekhilafan yg dilakukan dan tak terhingga pula kemaafan sering diberikan.. korang sumer anugerah yg terindah dlm hidup aD.. doakan lah penghijrahan ini.. insyaAllah.

buat kekasih hati, tima kaseh kerana.. eh, wait de menet.. aku manader partner.. nak wish haper kejadahnya.. hehehe giler.. wish raya pjg berjela.. ngalahkan ucapan menteri nak pancing undi plak..

okeh la, jumpa lagi pasnih.. jaga diri.. jaga hati.. Selamat Hari Raya buat korang sumer.. aD mintak mahap bebyk dari hujung Padang Besar.. ke hujung Johor Bharu.. jumpa lagi.

askum wbt

Permalink 16 Comments

Salam Aidilfitri

October 19, 2006 at 6:17 am (Uncategorized)

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin



will be away for a week.. sempena hari yg mulia nih, aD doakan kebahagian buat semua yg mengenali diri ni.. semoga Syawal yg bakal menjelma membawa satu pengertian dalam hidup kita semua.

buat semua rakan senget, walaupun aD dh jarang join korang sumer, juz nk korang tau, aD still mcm dulu.. byk yg aD belajar ttg hidup nih dari korang.. aD takkan lupa sumer tu.. korang sentiasa dlm hati.. salam sayang buat sumer.

buat rakan sepergunungan, tima kaseh yg tak terhingga sbb buat aD lebih mengenali diri sendiri. tima kaseh juga atas teguran, tunjuk ajar dan persahabatan nih. tanpa korang belum tentu aD sekuat nih.

buat keluarga yg tersayang, ampun & maaf dipinta. terlalu byk kekhilafan yg dilakukan dan tak terhingga pula kemaafan sering diberikan.. korang sumer anugerah yg terindah dlm hidup aD.. doakan lah penghijrahan ini.. insyaAllah.

buat kekasih hati, tima kaseh kerana.. eh, wait de menet.. aku manader partner.. nak wish haper kejadahnya.. hehehe giler.. wish raya pjg berjela.. ngalahkan ucapan menteri nak pancing undi plak..

okeh la, jumpa lagi pasnih.. jaga diri.. jaga hati.. Selamat Hari Raya buat korang sumer.. aD mintak mahap bebyk dari hujung Padang Besar.. ke hujung Johor Bharu.. jumpa lagi.

askum wbt

Permalink 10 Comments

>paging for alleycats

October 18, 2006 at 3:35 pm (Uncategorized)

>Harinih 25 Ramadhan 1427 Hijrah.. juz ada 5 hari lagi utk berposer.

sakan aku amik cuti raya tahun nih.. start sabtu nih, sampai laa hari isnin lps raya.. 10 hari beb.. tp, spend kat melaka tak lama pun.. hari jumaat depan aku dh ada kt KL coz ada projek baekkk punyerrr.

ekceli nuthing much for today.. juz nk dediked satu entry spesel buat band favorita aku.. and now, presenting.. the legendary Alleycats..!!

ulps.. nih bukan David oke.. nih anak sedara dia.. aD Arumugam.. miahaha

back to de stori mori.. band nih sebenonya asal dari Penang.. ditubuhkan pada tahun 1979 (sama dgn tarikh lahir aku – no wonder ada kimia).. anggota band nih terdiri dari;

  • Loganathan Arumugam and David Arumugam – vocals
  • Tan Chin Hock – drums
  • Shunmugam Arumugam – lead guitar
  • Chester Anthony Passerella – saxophone
  • Khoo Fook Sin and Greenville – keyboards
  • Frank Ong – bass
  • aD Arumugam – penari latar (ulps, yg nih aku sesajer tambah – matila kena hempok dgn David)

yg best tu, derang boleh bwk lagu melayu dgn cemerlang sekali.. walhal ada beberapa anggota kumpulan nih tak fasih berbahasa melayu.. power arr. setiap album yg derang keluarkan plak mmg berhantu!

tataw la naper aku minat giler kat kumpulan Alleycats nih.. teringin bebenor nak tengok life performance band nih. tujuan aku tulih entry nih pun juz nak tanya kut-kut ada sesaper tau kat mana derang ada buat show, inpom la kat macikk nahh (tak kira lah kat club, pub, hotel etc).. *fanatiknya hakuu*

ok laa.. tu je..

Permalink 7 Comments

paging for alleycats

October 18, 2006 at 3:35 pm (Uncategorized)

Harinih 25 Ramadhan 1427 Hijrah.. juz ada 5 hari lagi utk berposer.

sakan aku amik cuti raya tahun nih.. start sabtu nih, sampai laa hari isnin lps raya.. 10 hari beb.. tp, spend kat melaka tak lama pun.. hari jumaat depan aku dh ada kt KL coz ada projek baekkk punyerrr.

ekceli nuthing much for today.. juz nk dediked satu entry spesel buat band favorita aku.. and now, presenting.. the legendary Alleycats..!!

ulps.. nih bukan David oke.. nih anak sedara dia.. aD Arumugam.. miahaha

back to de stori mori.. band nih sebenonya asal dari Penang.. ditubuhkan pada tahun 1979 (sama dgn tarikh lahir aku – no wonder ada kimia).. anggota band nih terdiri dari;

  • Loganathan Arumugam and David Arumugam – vocals
  • Tan Chin Hock – drums
  • Shunmugam Arumugam – lead guitar
  • Chester Anthony Passerella – saxophone
  • Khoo Fook Sin and Greenville – keyboards
  • Frank Ong – bass
  • aD Arumugam – penari latar (ulps, yg nih aku sesajer tambah – matila kena hempok dgn David)

yg best tu, derang boleh bwk lagu melayu dgn cemerlang sekali.. walhal ada beberapa anggota kumpulan nih tak fasih berbahasa melayu.. power arr. setiap album yg derang keluarkan plak mmg berhantu!

tataw la naper aku minat giler kat kumpulan Alleycats nih.. teringin bebenor nak tengok life performance band nih. tujuan aku tulih entry nih pun juz nak tanya kut-kut ada sesaper tau kat mana derang ada buat show, inpom la kat macikk nahh (tak kira lah kat club, pub, hotel etc).. *fanatiknya hakuu*

ok laa.. tu je..

Permalink 9 Comments

paging for alleycats

October 18, 2006 at 7:35 am (Uncategorized)

Harinih 25 Ramadhan 1427 Hijrah.. juz ada 5 hari lagi utk berposer.

sakan aku amik cuti raya tahun nih.. start sabtu nih, sampai laa hari isnin lps raya.. 10 hari beb.. tp, spend kat melaka tak lama pun.. hari jumaat depan aku dh ada kt KL coz ada projek baekkk punyerrr.

ekceli nuthing much for today.. juz nk dediked satu entry spesel buat band favorita aku.. and now, presenting.. the legendary Alleycats..!!

ulps.. nih bukan David oke.. nih anak sedara dia.. aD Arumugam.. miahaha

back to de stori mori.. band nih sebenonya asal dari Penang.. ditubuhkan pada tahun 1979 (sama dgn tarikh lahir aku – no wonder ada kimia).. anggota band nih terdiri dari;

  • Loganathan Arumugam and David Arumugam – vocals
  • Tan Chin Hock – drums
  • Shunmugam Arumugam – lead guitar
  • Chester Anthony Passerella – saxophone
  • Khoo Fook Sin and Greenville – keyboards
  • Frank Ong – bass
  • aD Arumugam – penari latar (ulps, yg nih aku sesajer tambah – matila kena hempok dgn David)

yg best tu, derang boleh bwk lagu melayu dgn cemerlang sekali.. walhal ada beberapa anggota kumpulan nih tak fasih berbahasa melayu.. power arr. setiap album yg derang keluarkan plak mmg berhantu!

tataw la naper aku minat giler kat kumpulan Alleycats nih.. teringin bebenor nak tengok life performance band nih. tujuan aku tulih entry nih pun juz nak tanya kut-kut ada sesaper tau kat mana derang ada buat show, inpom la kat macikk nahh (tak kira lah kat club, pub, hotel etc).. *fanatiknya hakuu*

ok laa.. tu je..

Permalink 7 Comments

>meriam buluh

October 16, 2006 at 1:18 pm (Uncategorized)

>if laa, sumone ask abt my wiken, surely aku jawab.. it wuz marbeles!

sabtu rituh, aku gerak ke Tg Karang dgn chua & fazi. ada berbuka gathering dgn sumer instructor kem Ampangan. kalau ikut plan asal, kami nk buat mejelis tu kat dalam kem.. last menet, tukar plan.. owner kem tu tak dpt dtg. so, tak manis la kalau buat mejelis tanpa tuan punya tempat.. sib baik syafiq volunteer nk hold gath kat umah dia. tunang syafiq, tuty volunteer nk masak sup & rendang.. alhamdullilah, murah rezki bulan Ramadhan nih.

arrived umah nenek fazi dlm kul 3.00 ptg…unload barang dari keta, pastu terus start siang ayam. enjoy btul bila memasak gegamai nih.. fazi amik port siang ayam. sampai 4 ekor ayam tuu.. chua plak tolong cuci kuali.. aku & nenek duk bz potong cili ngan bawang.. menu: ayam masak merah.

part yg best, bila kami kena goreng ayam guna dapur kayu sbb kuali yg diguna tu terlalu besar.. takut ayam lambat masak kalau guna dapur gas. mrasalahhh masak syle orang dolu-dolu. nenek tak bagi aku handle dapur kayu.. takut sangat aku kena minyak panas.. even taim nk hidupkan api pun dia tak bagi aku sentuh.. iskkkk nenek nihhh..

sementara chua & fazi goreng ayam kat luar, aku bz masak sambal & nasi impit. dekat kul 5.00 ptg baru sumer settled.. legaaa. masa tengah lelepak, aku ajak derang pegi petik buah mangga. cadang nk petik dua, tiga bijik je.. sekali derang pedajal petik satu plastik besar.. nenek plak, siap bwk galah.. *matilah sakit perut melantak mangga*

taim nk gerak ke kem, pacik fazi tanya aku nak kelapa muda tak? uishhhh.. peberet tuu.. laju je aku cakap ‘nakkk’. rasanya hampir satu tandan kelapa muda pacik fazi petik. dapat penuh satu bekas besar air kelapa muda! best! best!

tepat kul 6.30 ptg, kami gerak ke umah syafiq. ekceli umah syafiq terletak bebtul kat tengah sawah (dekat dgn kem). view sepanjang jalan mmg pehhh.. o~la~la.. kena pulak taim padi tengah berbuah (chua ckp padi tak ‘berbuah’.. dia suh pilih ayat lain utk describe padi yg dh start ‘berisi’ or is it ‘berberas’.. ntah, konpius la. BM aku bukannya power pong. lantok).. eniwei, aku mmg teruja tgk sawah yg luas nih. syahduuu.. terasa btul meriahnya raya kat sini. esp, kalau jenjalan pakai baju kurung / melayu kat tengah sawah.. lahaiii.. indahnya tradisi melayu.

tak sangka ramai jugak yg datang.. selain our host, syafiq & tunang (plus parents syafiq), kuding & friend, hawa, man & gelpren dia (zu), pengantin baru (zin & effa), najib, wood and.. err ada lagi ke? tak ingat arr.. aper pun, mmg meriah.. aku mkn tak hingat dunia.. senak perut dibuatnya.

lepas mkn, kami lepak kat depan umah.. maceh kat syafiq sbb tolong cabut serumpun padi utk aku (nak keringkan & bubuh dlm frame).. nak main bunga api, tadok stok la plak.. main pelita je laa.. oh yer, aku belajar ayat baru.. selain dari panjut, pelita jugak dikenali dgn nama damaran kat area Tg. Karang nih. pelik kan bunyiknya? disebabkan ada byk slang / loghat org kat situ yg aku tataw, teruk giler aku kena bahann.. taper, sabau.. sabau.. kalau korang dtg melaka nnt, siap laaa..

dalam berborak tu, derang bawak keluar 3 bungkus karbait. uiks?? hidup-hidup aku kena tipu dgn chua.. nak pasang damaran karbait katanya.. walhal derang nak bakar meriam buluh!!! giler arrr.. yg buat aku cuak tu, meriam yg derang nk guna bukan dibuat dari buluh.. ntah besi mana derang amik. bapak punyer besarrrr!!! kalau sumbat kepala aku yg comel nih, sure muat punyerlah.. panjang meriam besi tu, ada laa dalam 2 meter lebih)

tapii.. hehehe.. dalam tetakut tu, aku curious gak.. sempat gak aku menyelit tengok wood, chua, syafiq & kuding bubuh mixed-kan karbait dgn air sebelum masukkan dlm meriam besor tu. kat hujung meriam, ada satu lubang kecik. derang tutup lubang tu dgn kain. taim nih sumer org lari jejauh.. aku siap nyuruk belakang pokok lagi tuu.. lepas tunggu dlm seminit dua (tunggu air dgn karbait sebati kut), baru la syafiq alihkan kain buruk yg tutup lubang meriam tadi & cucuh api kat situ (guna kayu yg pjgnya dlm semeter).. bunyik diaaa… bapakkk punyer kuatttt!!! bak kata froggie, terpanjat makkk..

bukan sekali dua derang bakar meriam tu.. byk kali.. sampai aku yg tengok drpd jauh rasa cam best plak nk tgk dedekat. bila aku ckp nk try cucuh sendiri meriam tu, derang macam.. “biar betik budak aD nihh??!!!!”.

berdebar giler jantung nih masa pegang kayu yg dinyalakan dgn api kat hujungnye. aku suruh chua berdiri dekat dgn aku.. cuakk seyy!!! bila wood suruh cucuh meriam tu, aku pun halakan api kat lubang meriam.. tangan kanan duk pegang kayu.. tangan kiri aku genggam tangan chua.. tp, aiseyyy tak meletup plak.. try lagik… bOOoMm!!! makkk datukk, barai jantung hakuuuu… jatuh terduduk aku kat tepi semak tu.. bingit telinga.. sumer org cuak tgk aku jatuh.. tapi pastu sumer pakat gelak mcm org giler.. bahan aku laa tu.. huh! hilang macho aku mlm tu.. bertambah malu bila fazi duk rakam aksi kitaorg bakar meriam.. haruuu.. yg best, bukan sekali tu je aku buat.. byk kaliii.. miahahaha. aku sorang je pompuan yg join keje giler camtu. yg lelain sumer duk jejauh.

lepas penat main meriam, kami gi supper plak. perut still kenyang.. so minum je lah. sangap aku dibuatnya duduk kt kedai makan tu.. ngantuk~~ dekat kul 2.00 pagi baru balik umah nenek fazi. supposed mlm tu gak balik KL.. memasing dh tak larat. tido umah nenek fazi je la jawabnya.

sampai umah, nenek siap kan bantal & kain selimut.. tp, mata cam segar plak.. chua start potong buah mangga, haper lagi.. sampai kul 4.00 pagi layan buah mangga cicah kicap.. syedapppp. tak ingat kul berapa aku tertidur kat ruang bawah umah tu.. sesedor je jam dah pukul 7 pagi. chua & fazi plak tido kat atas tikar depan aku..

masa aku tgh makan buah mangga dgn chua & fazi..
fazi: we should do diz more often..
aku: wut?
fazi: spend more time together.. 3 of us.

guys, i love u both – korang mmg kawan yg baik!.. *hugs*

pagi ahad, lepas mandi, aku pegi cuci kuali yg hitam legam kena api dapur kayu pastu kemas apa per patut.. aku plan nak balik KL awal.. sekali nenek cakap dia kena pegi umah org meninggal.. nenek suh jaga Tia (Atira) sekejap. aku angguk je.. lagipun, balik KL awal bukan ada apa. sementara nk tunggu nenek, fazi ajak pegi Pantai Remis. Tia seems so exited..

masa tgh ikat rambut Tia, dia ckp aku nih mcm ibu dia.. pastu dia naik atas riba & peluk aku ~ lama. aku balas pelukan dia. sedih sey.. fazi pun terdiam tgk telatah Tia.. pastu Tia tak henti-henti cium pipi aku.. yg kelakar tu, even bibir aku pun dia nak kiss.. aiyarkk.. sib baik aku sua kan pipi.. uiks Tia.. tamau.. tamau.. hm, kesian Tia, kecik lagi dah hilang mak-ayah. aku ada belikan dia baju raya.. hope she like it.

utk first time dlm hidup aku boleh duduk melepak tepi pantai tanpa rasa boring.. lama lak tu.. dari kul 11 pagi sampai kul 4 ptg. selalu tu kalau org ajak piknik, cepat je aku rasa bosan.. kali nih, cam sumthing plak. zin & effa pun join sekali. kalau tak disebabkan ada nyamuk jahat masuk dlm telinga aku nih, sure lagi lama kami melepak.. eniwei, sib baik sumer ok..

lewat ptg, lepas hantar Tia balik umah nenek, kami gerak ke summit usj. berbuka gegamai kat sana. pastu main bowling sampai lebam.. then, gi supper plak.. dekat nak tengah malam baru balik umah.. huiiii penatttt.. taper, last enjoy ngan kekawan sebelum raya.. minggu nih, dah tak buleh jumpa lagik coz nak balik kampunggggg.. rayerrrr!!!!

Permalink 6 Comments

meriam buluh

October 16, 2006 at 1:18 pm (Uncategorized)

if laa, sumone ask abt my wiken, surely aku jawab.. it wuz marbeles!

sabtu rituh, aku gerak ke Tg Karang dgn chua & fazi. ada berbuka gathering dgn sumer instructor kem Ampangan. kalau ikut plan asal, kami nk buat mejelis tu kat dalam kem.. last menet, tukar plan.. owner kem tu tak dpt dtg. so, tak manis la kalau buat mejelis tanpa tuan punya tempat.. sib baik syafiq volunteer nk hold gath kat umah dia. tunang syafiq, tuty volunteer nk masak sup & rendang.. alhamdullilah, murah rezki bulan Ramadhan nih.

arrived umah nenek fazi dlm kul 3.00 ptg…unload barang dari keta, pastu terus start siang ayam. enjoy btul bila memasak gegamai nih.. fazi amik port siang ayam. sampai 4 ekor ayam tuu.. chua plak tolong cuci kuali.. aku & nenek duk bz potong cili ngan bawang.. menu: ayam masak merah.

part yg best, bila kami kena goreng ayam guna dapur kayu sbb kuali yg diguna tu terlalu besar.. takut ayam lambat masak kalau guna dapur gas. mrasalahhh masak syle orang dolu-dolu. nenek tak bagi aku handle dapur kayu.. takut sangat aku kena minyak panas.. even taim nk hidupkan api pun dia tak bagi aku sentuh.. iskkkk nenek nihhh..

sementara chua & fazi goreng ayam kat luar, aku bz masak sambal & nasi impit. dekat kul 5.00 ptg baru sumer settled.. legaaa. masa tengah lelepak, aku ajak derang pegi petik buah mangga. cadang nk petik dua, tiga bijik je.. sekali derang pedajal petik satu plastik besar.. nenek plak, siap bwk galah.. *matilah sakit perut melantak mangga*

taim nk gerak ke kem, pacik fazi tanya aku nak kelapa muda tak? uishhhh.. peberet tuu.. laju je aku cakap ‘nakkk’. rasanya hampir satu tandan kelapa muda pacik fazi petik. dapat penuh satu bekas besar air kelapa muda! best! best!

tepat kul 6.30 ptg, kami gerak ke umah syafiq. ekceli umah syafiq terletak bebtul kat tengah sawah (dekat dgn kem). view sepanjang jalan mmg pehhh.. o~la~la.. kena pulak taim padi tengah berbuah (chua ckp padi tak ‘berbuah’.. dia suh pilih ayat lain utk describe padi yg dh start ‘berisi’ or is it ‘berberas’.. ntah, konpius la. BM aku bukannya power pong. lantok).. eniwei, aku mmg teruja tgk sawah yg luas nih. syahduuu.. terasa btul meriahnya raya kat sini. esp, kalau jenjalan pakai baju kurung / melayu kat tengah sawah.. lahaiii.. indahnya tradisi melayu.

tak sangka ramai jugak yg datang.. selain our host, syafiq & tunang (plus parents syafiq), kuding & friend, hawa, man & gelpren dia (zu), pengantin baru (zin & effa), najib, wood and.. err ada lagi ke? tak ingat arr.. aper pun, mmg meriah.. aku mkn tak hingat dunia.. senak perut dibuatnya.

lepas mkn, kami lepak kat depan umah.. maceh kat syafiq sbb tolong cabut serumpun padi utk aku (nak keringkan & bubuh dlm frame).. nak main bunga api, tadok stok la plak.. main pelita je laa.. oh yer, aku belajar ayat baru.. selain dari panjut, pelita jugak dikenali dgn nama damaran kat area Tg. Karang nih. pelik kan bunyiknya? disebabkan ada byk slang / loghat org kat situ yg aku tataw, teruk giler aku kena bahann.. taper, sabau.. sabau.. kalau korang dtg melaka nnt, siap laaa..

dalam berborak tu, derang bawak keluar 3 bungkus karbait. uiks?? hidup-hidup aku kena tipu dgn chua.. nak pasang damaran karbait katanya.. walhal derang nak bakar meriam buluh!!! giler arrr.. yg buat aku cuak tu, meriam yg derang nk guna bukan dibuat dari buluh.. ntah besi mana derang amik. bapak punyer besarrrr!!! kalau sumbat kepala aku yg comel nih, sure muat punyerlah.. panjang meriam besi tu, ada laa dalam 2 meter lebih)

tapii.. hehehe.. dalam tetakut tu, aku curious gak.. sempat gak aku menyelit tengok wood, chua, syafiq & kuding bubuh mixed-kan karbait dgn air sebelum masukkan dlm meriam besor tu. kat hujung meriam, ada satu lubang kecik. derang tutup lubang tu dgn kain. taim nih sumer org lari jejauh.. aku siap nyuruk belakang pokok lagi tuu.. lepas tunggu dlm seminit dua (tunggu air dgn karbait sebati kut), baru la syafiq alihkan kain buruk yg tutup lubang meriam tadi & cucuh api kat situ (guna kayu yg pjgnya dlm semeter).. bunyik diaaa… bapakkk punyer kuatttt!!! bak kata froggie, terpanjat makkk..

bukan sekali dua derang bakar meriam tu.. byk kali.. sampai aku yg tengok drpd jauh rasa cam best plak nk tgk dedekat. bila aku ckp nk try cucuh sendiri meriam tu, derang macam.. “biar betik budak aD nihh??!!!!”.

berdebar giler jantung nih masa pegang kayu yg dinyalakan dgn api kat hujungnye. aku suruh chua berdiri dekat dgn aku.. cuakk seyy!!! bila wood suruh cucuh meriam tu, aku pun halakan api kat lubang meriam.. tangan kanan duk pegang kayu.. tangan kiri aku genggam tangan chua.. tp, aiseyyy tak meletup plak.. try lagik… bOOoMm!!! makkk datukk, barai jantung hakuuuu… jatuh terduduk aku kat tepi semak tu.. bingit telinga.. sumer org cuak tgk aku jatuh.. tapi pastu sumer pakat gelak mcm org giler.. bahan aku laa tu.. huh! hilang macho aku mlm tu.. bertambah malu bila fazi duk rakam aksi kitaorg bakar meriam.. haruuu.. yg best, bukan sekali tu je aku buat.. byk kaliii.. miahahaha. aku sorang je pompuan yg join keje giler camtu. yg lelain sumer duk jejauh.

lepas penat main meriam, kami gi supper plak. perut still kenyang.. so minum je lah. sangap aku dibuatnya duduk kt kedai makan tu.. ngantuk~~ dekat kul 2.00 pagi baru balik umah nenek fazi. supposed mlm tu gak balik KL.. memasing dh tak larat. tido umah nenek fazi je la jawabnya.

sampai umah, nenek siap kan bantal & kain selimut.. tp, mata cam segar plak.. chua start potong buah mangga, haper lagi.. sampai kul 4.00 pagi layan buah mangga cicah kicap.. syedapppp. tak ingat kul berapa aku tertidur kat ruang bawah umah tu.. sesedor je jam dah pukul 7 pagi. chua & fazi plak tido kat atas tikar depan aku..

masa aku tgh makan buah mangga dgn chua & fazi..
fazi: we should do diz more often..
aku: wut?
fazi: spend more time together.. 3 of us.

guys, i love u both – korang mmg kawan yg baik!.. *hugs*

pagi ahad, lepas mandi, aku pegi cuci kuali yg hitam legam kena api dapur kayu pastu kemas apa per patut.. aku plan nak balik KL awal.. sekali nenek cakap dia kena pegi umah org meninggal.. nenek suh jaga Tia (Atira) sekejap. aku angguk je.. lagipun, balik KL awal bukan ada apa. sementara nk tunggu nenek, fazi ajak pegi Pantai Remis. Tia seems so exited..

masa tgh ikat rambut Tia, dia ckp aku nih mcm ibu dia.. pastu dia naik atas riba & peluk aku ~ lama. aku balas pelukan dia. sedih sey.. fazi pun terdiam tgk telatah Tia.. pastu Tia tak henti-henti cium pipi aku.. yg kelakar tu, even bibir aku pun dia nak kiss.. aiyarkk.. sib baik aku sua kan pipi.. uiks Tia.. tamau.. tamau.. hm, kesian Tia, kecik lagi dah hilang mak-ayah. aku ada belikan dia baju raya.. hope she like it.

utk first time dlm hidup aku boleh duduk melepak tepi pantai tanpa rasa boring.. lama lak tu.. dari kul 11 pagi sampai kul 4 ptg. selalu tu kalau org ajak piknik, cepat je aku rasa bosan.. kali nih, cam sumthing plak. zin & effa pun join sekali. kalau tak disebabkan ada nyamuk jahat masuk dlm telinga aku nih, sure lagi lama kami melepak.. eniwei, sib baik sumer ok..

lewat ptg, lepas hantar Tia balik umah nenek, kami gerak ke summit usj. berbuka gegamai kat sana. pastu main bowling sampai lebam.. then, gi supper plak.. dekat nak tengah malam baru balik umah.. huiiii penatttt.. taper, last enjoy ngan kekawan sebelum raya.. minggu nih, dah tak buleh jumpa lagik coz nak balik kampunggggg.. rayerrrr!!!!

Permalink 8 Comments

meriam buluh

October 16, 2006 at 5:18 am (Uncategorized)

if laa, sumone ask abt my wiken, surely aku jawab.. it wuz marbeles!

sabtu rituh, aku gerak ke Tg Karang dgn chua & fazi. ada berbuka gathering dgn sumer instructor kem Ampangan. kalau ikut plan asal, kami nk buat mejelis tu kat dalam kem.. last menet, tukar plan.. owner kem tu tak dpt dtg. so, tak manis la kalau buat mejelis tanpa tuan punya tempat.. sib baik syafiq volunteer nk hold gath kat umah dia. tunang syafiq, tuty volunteer nk masak sup & rendang.. alhamdullilah, murah rezki bulan Ramadhan nih.

arrived umah nenek fazi dlm kul 3.00 ptg…unload barang dari keta, pastu terus start siang ayam. enjoy btul bila memasak gegamai nih.. fazi amik port siang ayam. sampai 4 ekor ayam tuu.. chua plak tolong cuci kuali.. aku & nenek duk bz potong cili ngan bawang.. menu: ayam masak merah.

part yg best, bila kami kena goreng ayam guna dapur kayu sbb kuali yg diguna tu terlalu besar.. takut ayam lambat masak kalau guna dapur gas. mrasalahhh masak syle orang dolu-dolu. nenek tak bagi aku handle dapur kayu.. takut sangat aku kena minyak panas.. even taim nk hidupkan api pun dia tak bagi aku sentuh.. iskkkk nenek nihhh..

sementara chua & fazi goreng ayam kat luar, aku bz masak sambal & nasi impit. dekat kul 5.00 ptg baru sumer settled.. legaaa. masa tengah lelepak, aku ajak derang pegi petik buah mangga. cadang nk petik dua, tiga bijik je.. sekali derang pedajal petik satu plastik besar.. nenek plak, siap bwk galah.. *matilah sakit perut melantak mangga*

taim nk gerak ke kem, pacik fazi tanya aku nak kelapa muda tak? uishhhh.. peberet tuu.. laju je aku cakap ‘nakkk’. rasanya hampir satu tandan kelapa muda pacik fazi petik. dapat penuh satu bekas besar air kelapa muda! best! best!

tepat kul 6.30 ptg, kami gerak ke umah syafiq. ekceli umah syafiq terletak bebtul kat tengah sawah (dekat dgn kem). view sepanjang jalan mmg pehhh.. o~la~la.. kena pulak taim padi tengah berbuah (chua ckp padi tak ‘berbuah’.. dia suh pilih ayat lain utk describe padi yg dh start ‘berisi’ or is it ‘berberas’.. ntah, konpius la. BM aku bukannya power pong. lantok).. eniwei, aku mmg teruja tgk sawah yg luas nih. syahduuu.. terasa btul meriahnya raya kat sini. esp, kalau jenjalan pakai baju kurung / melayu kat tengah sawah.. lahaiii.. indahnya tradisi melayu.

tak sangka ramai jugak yg datang.. selain our host, syafiq & tunang (plus parents syafiq), kuding & friend, hawa, man & gelpren dia (zu), pengantin baru (zin & effa), najib, wood and.. err ada lagi ke? tak ingat arr.. aper pun, mmg meriah.. aku mkn tak hingat dunia.. senak perut dibuatnya.

lepas mkn, kami lepak kat depan umah.. maceh kat syafiq sbb tolong cabut serumpun padi utk aku (nak keringkan & bubuh dlm frame).. nak main bunga api, tadok stok la plak.. main pelita je laa.. oh yer, aku belajar ayat baru.. selain dari panjut, pelita jugak dikenali dgn nama damaran kat area Tg. Karang nih. pelik kan bunyiknya? disebabkan ada byk slang / loghat org kat situ yg aku tataw, teruk giler aku kena bahann.. taper, sabau.. sabau.. kalau korang dtg melaka nnt, siap laaa..

dalam berborak tu, derang bawak keluar 3 bungkus karbait. uiks?? hidup-hidup aku kena tipu dgn chua.. nak pasang damaran karbait katanya.. walhal derang nak bakar meriam buluh!!! giler arrr.. yg buat aku cuak tu, meriam yg derang nk guna bukan dibuat dari buluh.. ntah besi mana derang amik. bapak punyer besarrrr!!! kalau sumbat kepala aku yg comel nih, sure muat punyerlah.. panjang meriam besi tu, ada laa dalam 2 meter lebih)

tapii.. hehehe.. dalam tetakut tu, aku curious gak.. sempat gak aku menyelit tengok wood, chua, syafiq & kuding bubuh mixed-kan karbait dgn air sebelum masukkan dlm meriam besor tu. kat hujung meriam, ada satu lubang kecik. derang tutup lubang tu dgn kain. taim nih sumer org lari jejauh.. aku siap nyuruk belakang pokok lagi tuu.. lepas tunggu dlm seminit dua (tunggu air dgn karbait sebati kut), baru la syafiq alihkan kain buruk yg tutup lubang meriam tadi & cucuh api kat situ (guna kayu yg pjgnya dlm semeter).. bunyik diaaa… bapakkk punyer kuatttt!!! bak kata froggie, terpanjat makkk..

bukan sekali dua derang bakar meriam tu.. byk kali.. sampai aku yg tengok drpd jauh rasa cam best plak nk tgk dedekat. bila aku ckp nk try cucuh sendiri meriam tu, derang macam.. “biar betik budak aD nihh??!!!!”.

berdebar giler jantung nih masa pegang kayu yg dinyalakan dgn api kat hujungnye. aku suruh chua berdiri dekat dgn aku.. cuakk seyy!!! bila wood suruh cucuh meriam tu, aku pun halakan api kat lubang meriam.. tangan kanan duk pegang kayu.. tangan kiri aku genggam tangan chua.. tp, aiseyyy tak meletup plak.. try lagik… bOOoMm!!! makkk datukk, barai jantung hakuuuu… jatuh terduduk aku kat tepi semak tu.. bingit telinga.. sumer org cuak tgk aku jatuh.. tapi pastu sumer pakat gelak mcm org giler.. bahan aku laa tu.. huh! hilang macho aku mlm tu.. bertambah malu bila fazi duk rakam aksi kitaorg bakar meriam.. haruuu.. yg best, bukan sekali tu je aku buat.. byk kaliii.. miahahaha. aku sorang je pompuan yg join keje giler camtu. yg lelain sumer duk jejauh.

lepas penat main meriam, kami gi supper plak. perut still kenyang.. so minum je lah. sangap aku dibuatnya duduk kt kedai makan tu.. ngantuk~~ dekat kul 2.00 pagi baru balik umah nenek fazi. supposed mlm tu gak balik KL.. memasing dh tak larat. tido umah nenek fazi je la jawabnya.

sampai umah, nenek siap kan bantal & kain selimut.. tp, mata cam segar plak.. chua start potong buah mangga, haper lagi.. sampai kul 4.00 pagi layan buah mangga cicah kicap.. syedapppp. tak ingat kul berapa aku tertidur kat ruang bawah umah tu.. sesedor je jam dah pukul 7 pagi. chua & fazi plak tido kat atas tikar depan aku..

masa aku tgh makan buah mangga dgn chua & fazi..
fazi: we should do diz more often..
aku: wut?
fazi: spend more time together.. 3 of us.

guys, i love u both – korang mmg kawan yg baik!.. *hugs*

pagi ahad, lepas mandi, aku pegi cuci kuali yg hitam legam kena api dapur kayu pastu kemas apa per patut.. aku plan nak balik KL awal.. sekali nenek cakap dia kena pegi umah org meninggal.. nenek suh jaga Tia (Atira) sekejap. aku angguk je.. lagipun, balik KL awal bukan ada apa. sementara nk tunggu nenek, fazi ajak pegi Pantai Remis. Tia seems so exited..

masa tgh ikat rambut Tia, dia ckp aku nih mcm ibu dia.. pastu dia naik atas riba & peluk aku ~ lama. aku balas pelukan dia. sedih sey.. fazi pun terdiam tgk telatah Tia.. pastu Tia tak henti-henti cium pipi aku.. yg kelakar tu, even bibir aku pun dia nak kiss.. aiyarkk.. sib baik aku sua kan pipi.. uiks Tia.. tamau.. tamau.. hm, kesian Tia, kecik lagi dah hilang mak-ayah. aku ada belikan dia baju raya.. hope she like it.

utk first time dlm hidup aku boleh duduk melepak tepi pantai tanpa rasa boring.. lama lak tu.. dari kul 11 pagi sampai kul 4 ptg. selalu tu kalau org ajak piknik, cepat je aku rasa bosan.. kali nih, cam sumthing plak. zin & effa pun join sekali. kalau tak disebabkan ada nyamuk jahat masuk dlm telinga aku nih, sure lagi lama kami melepak.. eniwei, sib baik sumer ok..

lewat ptg, lepas hantar Tia balik umah nenek, kami gerak ke summit usj. berbuka gegamai kat sana. pastu main bowling sampai lebam.. then, gi supper plak.. dekat nak tengah malam baru balik umah.. huiiii penatttt.. taper, last enjoy ngan kekawan sebelum raya.. minggu nih, dah tak buleh jumpa lagik coz nak balik kampunggggg.. rayerrrr!!!!

Permalink 6 Comments

Next page »