>mellow

January 22, 2007 at 8:46 pm (Uncategorized)

>Aku sedih mlm nih. Sedih bila As & Yanie marahkan aku sbb terlalu menyebelahi Ain. Yanie marah sampai nak ambil barang depan aku pun sengaja dihentak-hentak. Tanda protes la tu. Apa patut aku buat? Serba salah dibuatnya.. tiga-tiga adik aku.. tiga-tiga aku sayang.. *pening*

Kul 12.30 mlm, aku kejut Ain. Kesian dia kena bangun tetengah mlm buta semata- mata nak di ‘ceramah’ kan. aku tak sampai hati nak marah-marah. Tapi terpaksa.. bila As dah start nangis. Sebak jadinya. Tak boleh tak, aku kena buat ‘conference’. Settle bebaik. Alhamdullilah, semua settled jugak.

Wiken semlm, aku gi Kuala Kubu. Join team EAT panjat Bukit Kutu. Nantilah aku tulis log. Mood tak berapa ok.

Problem hati pun satu hal. Sedih ah.. rasa mcm.. tataw mcm mana nak describe. Kadang-kadang, aku rasa mcm terlebih berharap pada sesuatu yg tak pasti. Rasanya, aku dah tunjukkan rasa hati nih seadanya. Segalanya terpulang. Takkan nak paksa org sukakan kita. Malu lah. Dlm hati ni, aku minta sgt.. kalau ditakdirkan dia untuk aku, permudahkan lah.. tapi, kalau bukan, jauhkan lah dia dari aku.. selamanya.

Hijrah tahun baru:

Nak jaga solat
Nak bykkan baca Quran
Nak banyakkan sedekah & amal jariah
Nak patuh pada janji
Nak jaga adik-adik
Nak jaga ayah
Nak jaga hubungan dgn Aunt Shi & adik-adik tiri
Nak jaga hubungan sesama kawan
… dan nak selarikan kerja dgn minat outdoor yg semakin tak terkawal

*amin*


p/s: pagi nih aku received ‘suprise’ tu.. to sender, thanks a lot.. * big hugs*

Advertisements

Permalink Comments Off on >mellow

mellow

January 22, 2007 at 8:46 pm (Uncategorized)

Aku sedih mlm nih. Sedih bila As & Yanie marahkan aku sbb terlalu menyebelahi Ain. Yanie marah sampai nak ambil barang depan aku pun sengaja dihentak-hentak. Tanda protes la tu. Apa patut aku buat? Serba salah dibuatnya.. tiga-tiga adik aku.. tiga-tiga aku sayang.. *pening*

Kul 12.30 mlm, aku kejut Ain. Kesian dia kena bangun tetengah mlm buta semata- mata nak di ‘ceramah’ kan. aku tak sampai hati nak marah-marah. Tapi terpaksa.. bila As dah start nangis. Sebak jadinya. Tak boleh tak, aku kena buat ‘conference’. Settle bebaik. Alhamdullilah, semua settled jugak.

Wiken semlm, aku gi Kuala Kubu. Join team EAT panjat Bukit Kutu. Nantilah aku tulis log. Mood tak berapa ok.

Problem hati pun satu hal. Sedih ah.. rasa mcm.. tataw mcm mana nak describe. Kadang-kadang, aku rasa mcm terlebih berharap pada sesuatu yg tak pasti. Rasanya, aku dah tunjukkan rasa hati nih seadanya. Segalanya terpulang. Takkan nak paksa org sukakan kita. Malu lah. Dlm hati ni, aku minta sgt.. kalau ditakdirkan dia untuk aku, permudahkan lah.. tapi, kalau bukan, jauhkan lah dia dari aku.. selamanya.

Hijrah tahun baru:

Nak jaga solat
Nak bykkan baca Quran
Nak banyakkan sedekah & amal jariah
Nak patuh pada janji
Nak jaga adik-adik
Nak jaga ayah
Nak jaga hubungan dgn Aunt Shi & adik-adik tiri
Nak jaga hubungan sesama kawan
… dan nak selarikan kerja dgn minat outdoor yg semakin tak terkawal

*amin*


p/s: pagi nih aku received ‘suprise’ tu.. to sender, thanks a lot.. * big hugs*

Permalink Comments Off on mellow

mellow

January 22, 2007 at 12:46 pm (Uncategorized)

Aku sedih mlm nih. Sedih bila As & Yanie marahkan aku sbb terlalu menyebelahi Ain. Yanie marah sampai nak ambil barang depan aku pun sengaja dihentak-hentak. Tanda protes la tu. Apa patut aku buat? Serba salah dibuatnya.. tiga-tiga adik aku.. tiga-tiga aku sayang.. *pening*

Kul 12.30 mlm, aku kejut Ain. Kesian dia kena bangun tetengah mlm buta semata- mata nak di ‘ceramah’ kan. aku tak sampai hati nak marah-marah. Tapi terpaksa.. bila As dah start nangis. Sebak jadinya. Tak boleh tak, aku kena buat ‘conference’. Settle bebaik. Alhamdullilah, semua settled jugak.

Wiken semlm, aku gi Kuala Kubu. Join team EAT panjat Bukit Kutu. Nantilah aku tulis log. Mood tak berapa ok.

Problem hati pun satu hal. Sedih ah.. rasa mcm.. tataw mcm mana nak describe. Kadang-kadang, aku rasa mcm terlebih berharap pada sesuatu yg tak pasti. Rasanya, aku dah tunjukkan rasa hati nih seadanya. Segalanya terpulang. Takkan nak paksa org sukakan kita. Malu lah. Dlm hati ni, aku minta sgt.. kalau ditakdirkan dia untuk aku, permudahkan lah.. tapi, kalau bukan, jauhkan lah dia dari aku.. selamanya.

Hijrah tahun baru:

Nak jaga solat
Nak bykkan baca Quran
Nak banyakkan sedekah & amal jariah
Nak patuh pada janji
Nak jaga adik-adik
Nak jaga ayah
Nak jaga hubungan dgn Aunt Shi & adik-adik tiri
Nak jaga hubungan sesama kawan
… dan nak selarikan kerja dgn minat outdoor yg semakin tak terkawal

*amin*


p/s: pagi nih aku received ‘suprise’ tu.. to sender, thanks a lot.. * big hugs*

Permalink Comments Off on mellow

>eyeshadow hijau

January 19, 2007 at 11:46 pm (Uncategorized)

>hari nih aku buang tebiat. pakai kebaya pi opis. kaler hijau pucuk pisang plak tu. hijrah tahun baru kah? ntah lah.

hari nih jugak, ada suprise utk aku. mender? ntah.. kalau aku tau, bukan suprise lagi la kan. so, kena sabar. tunggu je lah posmen datang hantar ‘suprise’ tu nanti. isk.. risau nih. bom ke?

met my old fren d other day at s/alam. she invited me to join her to Cherating for a holiday. hm, sounds good. tp, my schedule for this year are fully occupied with gunung xtvts. camno tu?

had a meeting with my gunung’s friend last nite. discussed abt rations for our trip. gonna meet them again tonite. beli barang pulak. everything have to be prepared before we depart to Kuala Kubu tomorrow. cant wait!

Mood : Ceria..

Wajah Kesayangan Hamba – Hail Amir

Ingin ku milik kasih.. ayu jelita
Wajah cantik berseri.. sinar cahaya
Sopan santun berbudi
Bergaya sederhana
Halus tutur bahasa.. sungguh mulia

Rambut panjang terurai.. bagai sutera
Hias bunga sekuntum.. tambah jelita
Bibir merah delima.. merdu alun suara
Penambat jiwa nan lara.. rasa bahagia

Pipi pauh dilayang
Alis matanya lentik
Sekali mataku memandang
Hati tertawan

Wajahnya mempersona
Tiada lagi tandingan
Bagai dewi menjelma
Jadi temanku

Datanglah wahai pujaan.. datang padaku
Lukisan wajah kasih.. di ruangan mata
Kalung dirimu sayang.. dengan cinta nan mesra
Wajah kesayangan hamba.. kini ku jumpa


Permalink Comments Off on >eyeshadow hijau

eyeshadow hijau

January 19, 2007 at 11:46 pm (Uncategorized)

hari nih aku buang tebiat. pakai kebaya pi opis. kaler hijau pucuk pisang plak tu. hijrah tahun baru kah? ntah lah.

hari nih jugak, ada suprise utk aku. mender? ntah.. kalau aku tau, bukan suprise lagi la kan. so, kena sabar. tunggu je lah posmen datang hantar ‘suprise’ tu nanti. isk.. risau nih. bom ke?

met my old fren d other day at s/alam. she invited me to join her to Cherating for a holiday. hm, sounds good. tp, my schedule for this year are fully occupied with gunung xtvts. camno tu?

had a meeting with my gunung’s friend last nite. discussed abt rations for our trip. gonna meet them again tonite. beli barang pulak. everything have to be prepared before we depart to Kuala Kubu tomorrow. cant wait!

Mood : Ceria..

Wajah Kesayangan Hamba – Hail Amir

Ingin ku milik kasih.. ayu jelita
Wajah cantik berseri.. sinar cahaya
Sopan santun berbudi
Bergaya sederhana
Halus tutur bahasa.. sungguh mulia

Rambut panjang terurai.. bagai sutera
Hias bunga sekuntum.. tambah jelita
Bibir merah delima.. merdu alun suara
Penambat jiwa nan lara.. rasa bahagia

Pipi pauh dilayang
Alis matanya lentik
Sekali mataku memandang
Hati tertawan

Wajahnya mempersona
Tiada lagi tandingan
Bagai dewi menjelma
Jadi temanku

Datanglah wahai pujaan.. datang padaku
Lukisan wajah kasih.. di ruangan mata
Kalung dirimu sayang.. dengan cinta nan mesra
Wajah kesayangan hamba.. kini ku jumpa


Permalink Comments Off on eyeshadow hijau

eyeshadow hijau

January 19, 2007 at 3:46 pm (Uncategorized)

hari nih aku buang tebiat. pakai kebaya pi opis. kaler hijau pucuk pisang plak tu. hijrah tahun baru kah? ntah lah.

hari nih jugak, ada suprise utk aku. mender? ntah.. kalau aku tau, bukan suprise lagi la kan. so, kena sabar. tunggu je lah posmen datang hantar ‘suprise’ tu nanti. isk.. risau nih. bom ke?

met my old fren d other day at s/alam. she invited me to join her to Cherating for a holiday. hm, sounds good. tp, my schedule for this year are fully occupied with gunung xtvts. camno tu?

had a meeting with my gunung’s friend last nite. discussed abt rations for our trip. gonna meet them again tonite. beli barang pulak. everything have to be prepared before we depart to Kuala Kubu tomorrow. cant wait!

Mood : Ceria..

Wajah Kesayangan Hamba – Hail Amir

Ingin ku milik kasih.. ayu jelita
Wajah cantik berseri.. sinar cahaya
Sopan santun berbudi
Bergaya sederhana
Halus tutur bahasa.. sungguh mulia

Rambut panjang terurai.. bagai sutera
Hias bunga sekuntum.. tambah jelita
Bibir merah delima.. merdu alun suara
Penambat jiwa nan lara.. rasa bahagia

Pipi pauh dilayang
Alis matanya lentik
Sekali mataku memandang
Hati tertawan

Wajahnya mempersona
Tiada lagi tandingan
Bagai dewi menjelma
Jadi temanku

Datanglah wahai pujaan.. datang padaku
Lukisan wajah kasih.. di ruangan mata
Kalung dirimu sayang.. dengan cinta nan mesra
Wajah kesayangan hamba.. kini ku jumpa


Permalink Comments Off on eyeshadow hijau

>1428 Hijrah

January 18, 2007 at 4:46 pm (Uncategorized)

>

orkid hutan @ gunung Yong Belar

awal muharram dah dekat. sambut tahun baru lagi.. tahun baru Islam. maal hijrah. lagi dua minggu, sambut tahun baru Cina plak.. hm, meriah meriah.

baca paper pagi tadi. banjir kat selatan dah start surut. alhamdullilah. pelik banjir kali nih. biasa tu, dengar kat Ganu je. kali nih, Johor yg ‘gah’ tu pun boleh tewas. kuasa Tuhan, “kun-fayakun”. ada hikmah tu. sabar je lah.

lately, aku byk fikir ttg hati & perasaan. jiwang tul. eiyyyy, aku tak suka laa.. ikutkan, aku nak hidup hepi hepi.. tanak terikat sana sini.. tanak luka kan hati sesiapa.. tanak bercinta ngan sesaper.. tanak tanak tanak.. aku tanak jadi minah kuntum.

tp, tak kira tinggi mana gunung aku daki.. aku still tak boleh lari dari masalah camnih. susah tau kalau org dah bagi harapan nih. mula lah hati aku berbunga wangi. mengharap miracle boleh terjadi (perghh.. ayattt tak hingattt).

penin arr. aku tak suka penin-penin acamnih. nak kata problem tu sebesar alam, tidak lah. penyelesaian dia pun seciput je. cuma effect / impact result tu je yg agak besar. tp, still.. boleh dikontrol. kata org, hendak seribu daya.. tak hendak kalu, lupakan je.. yer tak?

tp, tulah.. nk tunggu keputusan dia. lama mana, tataw. one thing for sure, aku tak suka tunggu lama-lama. jgn di dera perasaan nih.

Awal Muharram – semoga ada penghijrahan dalam dirinya.. *amin*


Permalink 1 Comment

1428 Hijrah

January 18, 2007 at 4:46 pm (Uncategorized)

orkid hutan @ gunung Yong Belar

awal muharram dah dekat. sambut tahun baru lagi.. tahun baru Islam. maal hijrah. lagi dua minggu, sambut tahun baru Cina plak.. hm, meriah meriah.

baca paper pagi tadi. banjir kat selatan dah start surut. alhamdullilah. pelik banjir kali nih. biasa tu, dengar kat Ganu je. kali nih, Johor yg ‘gah’ tu pun boleh tewas. kuasa Tuhan, “kun-fayakun”. ada hikmah tu. sabar je lah.

lately, aku byk fikir ttg hati & perasaan. jiwang tul. eiyyyy, aku tak suka laa.. ikutkan, aku nak hidup hepi hepi.. tanak terikat sana sini.. tanak luka kan hati sesiapa.. tanak bercinta ngan sesaper.. tanak tanak tanak.. aku tanak jadi minah kuntum.

tp, tak kira tinggi mana gunung aku daki.. aku still tak boleh lari dari masalah camnih. susah tau kalau org dah bagi harapan nih. mula lah hati aku berbunga wangi. mengharap miracle boleh terjadi (perghh.. ayattt tak hingattt).

penin arr. aku tak suka penin-penin acamnih. nak kata problem tu sebesar alam, tidak lah. penyelesaian dia pun seciput je. cuma effect / impact result tu je yg agak besar. tp, still.. boleh dikontrol. kata org, hendak seribu daya.. tak hendak kalu, lupakan je.. yer tak?

tp, tulah.. nk tunggu keputusan dia. lama mana, tataw. one thing for sure, aku tak suka tunggu lama-lama. jgn di dera perasaan nih.

Awal Muharram – semoga ada penghijrahan dalam dirinya.. *amin*


Permalink 1 Comment

1428 Hijrah

January 18, 2007 at 8:46 am (Uncategorized)

orkid hutan @ gunung Yong Belar

awal muharram dah dekat. sambut tahun baru lagi.. tahun baru Islam. maal hijrah. lagi dua minggu, sambut tahun baru Cina plak.. hm, meriah meriah.

baca paper pagi tadi. banjir kat selatan dah start surut. alhamdullilah. pelik banjir kali nih. biasa tu, dengar kat Ganu je. kali nih, Johor yg ‘gah’ tu pun boleh tewas. kuasa Tuhan, “kun-fayakun”. ada hikmah tu. sabar je lah.

lately, aku byk fikir ttg hati & perasaan. jiwang tul. eiyyyy, aku tak suka laa.. ikutkan, aku nak hidup hepi hepi.. tanak terikat sana sini.. tanak luka kan hati sesiapa.. tanak bercinta ngan sesaper.. tanak tanak tanak.. aku tanak jadi minah kuntum.

tp, tak kira tinggi mana gunung aku daki.. aku still tak boleh lari dari masalah camnih. susah tau kalau org dah bagi harapan nih. mula lah hati aku berbunga wangi. mengharap miracle boleh terjadi (perghh.. ayattt tak hingattt).

penin arr. aku tak suka penin-penin acamnih. nak kata problem tu sebesar alam, tidak lah. penyelesaian dia pun seciput je. cuma effect / impact result tu je yg agak besar. tp, still.. boleh dikontrol. kata org, hendak seribu daya.. tak hendak kalu, lupakan je.. yer tak?

tp, tulah.. nk tunggu keputusan dia. lama mana, tataw. one thing for sure, aku tak suka tunggu lama-lama. jgn di dera perasaan nih.

Awal Muharram – semoga ada penghijrahan dalam dirinya.. *amin*


Permalink 1 Comment

>Datuk lagi..

January 16, 2007 at 4:46 pm (XPDC Gunung)

>

nih dah masuk minggu ke dua diri aku di-demam-kan. patutnya, wiken rituh dah cured. tapi, biasalah.. aku yg degil nih.. still nak panjat gunung gak..

jumaat rituh masa on d way ke Pudu, aku gaduh dgn taxi driver. mmg salah pacik driver tu jugak. aku dah cakap nak benti kat mana. dia plak, bentikan aku kat tempat lain. pastu tanak tolerate. naik tempreture aku skejap. marah la aku. siap bertegang urat saraf kat situ. aku paksa dia benti kat tempat yg aku nak (garangnya aku nih). sib baik aku sempat sampai on taim kat Pudu. kalau tak sure terlepas bas ke Segamat.

ekceli, aku ada trip ke Gunung Cabang Tiga & Gunung Besar kat Labis. tapi, disebabkan hujan & banjir kat Johor, team kami terkandas kat bas stand Segamat. tensi nyer pasal, derang buat trip naik Gunung Datuk kat negeri sembilan. memula tu aku mmg tanak polow. dah siap naik bas nak balik KL. tapi tewas gak ngan pujuk rayu seseorang tu.. *wink*

camnerpun, trip ke Datuk mmg enjoy (dalam demam). dapat kenal dgn orang-orang Johor.. member baru.. plus.. dapat kenal dgn lebih mesra lagi dgn memember lama. tader log utk kali nih coz nih bukan kali pertama aku gi Datuk.

Permalink 4 Comments

Datuk lagi..

January 16, 2007 at 4:46 pm (XPDC Gunung)

nih dah masuk minggu ke dua diri aku di-demam-kan. patutnya, wiken rituh dah cured. tapi, biasalah.. aku yg degil nih.. still nak panjat gunung gak..

jumaat rituh masa on d way ke Pudu, aku gaduh dgn taxi driver. mmg salah pacik driver tu jugak. aku dah cakap nak benti kat mana. dia plak, bentikan aku kat tempat lain. pastu tanak tolerate. naik tempreture aku skejap. marah la aku. siap bertegang urat saraf kat situ. aku paksa dia benti kat tempat yg aku nak (garangnya aku nih). sib baik aku sempat sampai on taim kat Pudu. kalau tak sure terlepas bas ke Segamat.

ekceli, aku ada trip ke Gunung Cabang Tiga & Gunung Besar kat Labis. tapi, disebabkan hujan & banjir kat Johor, team kami terkandas kat bas stand Segamat. tensi nyer pasal, derang buat trip naik Gunung Datuk kat negeri sembilan. memula tu aku mmg tanak polow. dah siap naik bas nak balik KL. tapi tewas gak ngan pujuk rayu seseorang tu.. *wink*

camnerpun, trip ke Datuk mmg enjoy (dalam demam). dapat kenal dgn orang-orang Johor.. member baru.. plus.. dapat kenal dgn lebih mesra lagi dgn memember lama. tader log utk kali nih coz nih bukan kali pertama aku gi Datuk.

Permalink 5 Comments

Datuk lagi..

January 16, 2007 at 8:46 am (XPDC Gunung)

nih dah masuk minggu ke dua diri aku di-demam-kan. patutnya, wiken rituh dah cured. tapi, biasalah.. aku yg degil nih.. still nak panjat gunung gak..

jumaat rituh masa on d way ke Pudu, aku gaduh dgn taxi driver. mmg salah pacik driver tu jugak. aku dah cakap nak benti kat mana. dia plak, bentikan aku kat tempat lain. pastu tanak tolerate. naik tempreture aku skejap. marah la aku. siap bertegang urat saraf kat situ. aku paksa dia benti kat tempat yg aku nak (garangnya aku nih). sib baik aku sempat sampai on taim kat Pudu. kalau tak sure terlepas bas ke Segamat.

ekceli, aku ada trip ke Gunung Cabang Tiga & Gunung Besar kat Labis. tapi, disebabkan hujan & banjir kat Johor, team kami terkandas kat bas stand Segamat. tensi nyer pasal, derang buat trip naik Gunung Datuk kat negeri sembilan. memula tu aku mmg tanak polow. dah siap naik bas nak balik KL. tapi tewas gak ngan pujuk rayu seseorang tu.. *wink*

camnerpun, trip ke Datuk mmg enjoy (dalam demam). dapat kenal dgn orang-orang Johor.. member baru.. plus.. dapat kenal dgn lebih mesra lagi dgn memember lama. tader log utk kali nih coz nih bukan kali pertama aku gi Datuk.

Permalink 4 Comments

>wishlist

January 15, 2007 at 1:46 pm (Uncategorized)

>PDA Phone with GPS Map : Dopod P800w
Price : RM 2,999

Specifications

Basics
– OS: Microsoft Windows Mobile 5.0
– Frequency: GSM Quadband (850/900/1800/1900)
– FM Radio Tuning Range: 87.5 MHz ~ 108.5 MHz
– Processor: TI OMAP 850
– Memory: 128MB ROM, 64MB RAM (persistent storage)
– Size: 108 x 58 x 16.8 mm
– Weight: 128 grams w/battery
– Standby time: up to 200 hours
– GPS Use / Talk Time: up to 5 hours
– Colour: Iron Grey

Ergonomics
– 360° scroll wheel
– 8-way track pointer
– MapKing shortcut key
– 2 soft keys
– Others

Interface/messaging
– Messages: SMS; MMS (English)
– Email support: Outlook, multiple POP3, Hotmail, Gmail, Yahoo mail (total up to 6 email accounts including Outlook)
– Push mail: Microsoft DirectPush (in conjunction with Exchange Server 2003 SP2)
– Recording: Unlimited (up to memory/storage card capacity)
– Voice tags: Yes
– Hands free: Yes

Data Communications
– Wide area connectivity: GPRS/EDGE
– WiFi: Yes, 802.11b/g
– Bluetooth: Yes, v2.0 with A2DP and AVRCP
– USB: Yes (Sync and charge)

Screen
– Display: 2.8″ 240 x 320 resolution (QVGA)
– Color depth : 65536 colors TFT screen (effective)

Multimedia
– Supported ring tones: Polyphonic, MP3, WMA, WAV, AAC, AMR
– JAVA: Yes
– Multimedia player: Windows Media Player 10 Mobile (music / video)
– Picture and Video viewer

Camera
– Primary: 2.0 megapixel CMOS
– Video Recording: Yes
– Expansion slot: MicroSD

Others
– Microsoft Office Mobile (Word, Excel, Powerpoint)
– Adobe PDF Viewer
– Audio Manager
– FM Radio
– Sprite Backup
– RSS News Reader (available in future via web download)

Nota kaki pisang : Jarang aku berminat dgn gadget elektronik yg sopistikated dan komplikated camnih.. ekceli, ada satu mender yg menarik perhatian aku kat henpon nih.. GPS system guna satelite! mmg canggih.. tapiiii.. aku ada satu problemo.. takut sangat kalau aku ter “hilangkan” henpon lagik.. termasuk hari jumaat lepas, genap 5 kali aku kehilangan henpon dalam tempoh 1 tahun 1 bulan..!!!!!!! cuba bayangkan kalau aku hilang henpon canggih acamnih?? mauuu botakkkk kepalaa beb!!… hm, nak beli ke tanak?

Permalink 6 Comments

wishlist

January 15, 2007 at 1:46 pm (Uncategorized)

PDA Phone with GPS Map : Dopod P800w
Price : RM 2,999

Specifications

Basics
– OS: Microsoft Windows Mobile 5.0
– Frequency: GSM Quadband (850/900/1800/1900)
– FM Radio Tuning Range: 87.5 MHz ~ 108.5 MHz
– Processor: TI OMAP 850
– Memory: 128MB ROM, 64MB RAM (persistent storage)
– Size: 108 x 58 x 16.8 mm
– Weight: 128 grams w/battery
– Standby time: up to 200 hours
– GPS Use / Talk Time: up to 5 hours
– Colour: Iron Grey

Ergonomics
– 360° scroll wheel
– 8-way track pointer
– MapKing shortcut key
– 2 soft keys
– Others

Interface/messaging
– Messages: SMS; MMS (English)
– Email support: Outlook, multiple POP3, Hotmail, Gmail, Yahoo mail (total up to 6 email accounts including Outlook)
– Push mail: Microsoft DirectPush (in conjunction with Exchange Server 2003 SP2)
– Recording: Unlimited (up to memory/storage card capacity)
– Voice tags: Yes
– Hands free: Yes

Data Communications
– Wide area connectivity: GPRS/EDGE
– WiFi: Yes, 802.11b/g
– Bluetooth: Yes, v2.0 with A2DP and AVRCP
– USB: Yes (Sync and charge)

Screen
– Display: 2.8″ 240 x 320 resolution (QVGA)
– Color depth : 65536 colors TFT screen (effective)

Multimedia
– Supported ring tones: Polyphonic, MP3, WMA, WAV, AAC, AMR
– JAVA: Yes
– Multimedia player: Windows Media Player 10 Mobile (music / video)
– Picture and Video viewer

Camera
– Primary: 2.0 megapixel CMOS
– Video Recording: Yes
– Expansion slot: MicroSD

Others
– Microsoft Office Mobile (Word, Excel, Powerpoint)
– Adobe PDF Viewer
– Audio Manager
– FM Radio
– Sprite Backup
– RSS News Reader (available in future via web download)

Nota kaki pisang : Jarang aku berminat dgn gadget elektronik yg sopistikated dan komplikated camnih.. ekceli, ada satu mender yg menarik perhatian aku kat henpon nih.. GPS system guna satelite! mmg canggih.. tapiiii.. aku ada satu problemo.. takut sangat kalau aku ter “hilangkan” henpon lagik.. termasuk hari jumaat lepas, genap 5 kali aku kehilangan henpon dalam tempoh 1 tahun 1 bulan..!!!!!!! cuba bayangkan kalau aku hilang henpon canggih acamnih?? mauuu botakkkk kepalaa beb!!… hm, nak beli ke tanak?

Permalink 7 Comments

wishlist

January 15, 2007 at 5:46 am (Uncategorized)

PDA Phone with GPS Map : Dopod P800w
Price : RM 2,999

Specifications

Basics
– OS: Microsoft Windows Mobile 5.0
– Frequency: GSM Quadband (850/900/1800/1900)
– FM Radio Tuning Range: 87.5 MHz ~ 108.5 MHz
– Processor: TI OMAP 850
– Memory: 128MB ROM, 64MB RAM (persistent storage)
– Size: 108 x 58 x 16.8 mm
– Weight: 128 grams w/battery
– Standby time: up to 200 hours
– GPS Use / Talk Time: up to 5 hours
– Colour: Iron Grey

Ergonomics
– 360° scroll wheel
– 8-way track pointer
– MapKing shortcut key
– 2 soft keys
– Others

Interface/messaging
– Messages: SMS; MMS (English)
– Email support: Outlook, multiple POP3, Hotmail, Gmail, Yahoo mail (total up to 6 email accounts including Outlook)
– Push mail: Microsoft DirectPush (in conjunction with Exchange Server 2003 SP2)
– Recording: Unlimited (up to memory/storage card capacity)
– Voice tags: Yes
– Hands free: Yes

Data Communications
– Wide area connectivity: GPRS/EDGE
– WiFi: Yes, 802.11b/g
– Bluetooth: Yes, v2.0 with A2DP and AVRCP
– USB: Yes (Sync and charge)

Screen
– Display: 2.8″ 240 x 320 resolution (QVGA)
– Color depth : 65536 colors TFT screen (effective)

Multimedia
– Supported ring tones: Polyphonic, MP3, WMA, WAV, AAC, AMR
– JAVA: Yes
– Multimedia player: Windows Media Player 10 Mobile (music / video)
– Picture and Video viewer

Camera
– Primary: 2.0 megapixel CMOS
– Video Recording: Yes
– Expansion slot: MicroSD

Others
– Microsoft Office Mobile (Word, Excel, Powerpoint)
– Adobe PDF Viewer
– Audio Manager
– FM Radio
– Sprite Backup
– RSS News Reader (available in future via web download)

Nota kaki pisang : Jarang aku berminat dgn gadget elektronik yg sopistikated dan komplikated camnih.. ekceli, ada satu mender yg menarik perhatian aku kat henpon nih.. GPS system guna satelite! mmg canggih.. tapiiii.. aku ada satu problemo.. takut sangat kalau aku ter “hilangkan” henpon lagik.. termasuk hari jumaat lepas, genap 5 kali aku kehilangan henpon dalam tempoh 1 tahun 1 bulan..!!!!!!! cuba bayangkan kalau aku hilang henpon canggih acamnih?? mauuu botakkkk kepalaa beb!!… hm, nak beli ke tanak?

Permalink 6 Comments

« Previous page · Next page »