>mahal kita!

February 26, 2007 at 12:32 pm (Uncategorized)

>

take note, by time aku menaip entry nih, senyum aku sampai ke telinga. sukernyaaa!

tadi masa discussion, DO tetap nak suruh aku pi Nilai hari rabu nih. amarah aku trus jadi tak terkawal nih. aku berkeras nak amik cuti gak (dasattt btul penangan outdoor nih). lagipun, aku tak nampak apa masalah yg timbul..

..nak brochure, aku dah siapkan.. dah dapat approval pun pagi tadi.

..meeting kat Nilai plak, kan dah ckp, tayah pi pun takpe. pegi setakat nak angguk-angguk kepala utk 15 menet. membazir duit minyak, tol, masa je.

setelah aku bertukar menjadi gaban bersepuluh, barulah DO konpem kan cuti aku.. err ekceli, aku mintak bebaik arr. keje beres kalu, boss pun sure senang hati nak bagi cuti kan? bermula esok, aku akan cuti 3 hari – sampai Khamis nih.

ok, tu satu..

kedua plak, semlm aku dpt bykkk gift dari Sc (plus gift sempena valentine yg dia tak sempat bagi rituh). sukernyaa!! ekceli, dia baru balik dari Manila. kata Sc, dia terkilan aku tak dapat pegi.. hm, jgn kata dia, aku nihhhh lebih laa lagi. dia ada ajak pi backpack ke Indochina plak June nnt.. insyaAllah. aku tanak kecewakan dia lagi.

sabtu rituh, aku pegi survey trek ke Gng Kutu & Sg. Chilling. masa pegi dgn Chua dulu, aku manader perati trek. jadi, macam ingat-ingat lupa lah jugak trek ke sana. pergi berdua je. ada lah dua tiga kali kami tersesat. sesat yg first, sib baik la terserempak dgn org asli. mamat asli tu baru balik cari petai dlm hutan. dia la yg bagitau kami dh tersilap trek. kalau tak.. huuu ntah kemana-mana hutan la aku redah. lepas ikut direction yg mamat asli tu bagi, punnn tersilap pilih trek lagik. tapi taim nih, aku ada six sense sendiri. so, patah balik cari trek asal.. lasttttt baru jumpa gak trek ke sana. alhamdullilah. legaaaa. baru la konpiden nak guide 60 pegawai PTD esok!

sempena hati yg berlagu ceria nih, aku nak nyanyi-nyanyi lah.. 3, 4

Seri Langkat Kuala Tungkal, amboi
Padi pulut enak rasanya, sayang
Kalaulah kail, kalaulah kail panjang sejengkal
Janganlah laut hendak diduga
Amboi, Seri Langkat
Amboi, Seri Langkat
Dayunglah sampan menuju pulau, amboi
Bila sampainya daku tak tahu, sayang
Ombak dan badai, ombak dan badai takkan kuhirau
Asalkan sampai tempat kutuju
Amboi, Seri Langkat
Amboi, Seri Langkat
Buahlah betik dalam perahu, amboi
Enak dimakan di hari petang, sayang
Hidup di dunia, hidup di dunia kalau berilmu
Jadi sanjungan setiap orang
Amboi, Seri Langkat
Amboi, Seri Langkat
Seri Langkat lagunya ini, amboi
Bunga melati di dalam hidup, sayang
Bagaikan sifat, bagaikan sifat si batang padi
Makin berisi tambah merunduk
Amboi, Seri Langkat
Amboi, Seri Langkat

p/s: sebenarnya, aku rindukan dia…
Advertisements

Permalink 3 Comments

mahal kita!

February 26, 2007 at 12:32 pm (Uncategorized)

take note, by time aku menaip entry nih, senyum aku sampai ke telinga. sukernyaaa!

tadi masa discussion, DO tetap nak suruh aku pi Nilai hari rabu nih. amarah aku trus jadi tak terkawal nih. aku berkeras nak amik cuti gak (dasattt btul penangan outdoor nih). lagipun, aku tak nampak apa masalah yg timbul..

..nak brochure, aku dah siapkan.. dah dapat approval pun pagi tadi.

..meeting kat Nilai plak, kan dah ckp, tayah pi pun takpe. pegi setakat nak angguk-angguk kepala utk 15 menet. membazir duit minyak, tol, masa je.

setelah aku bertukar menjadi gaban bersepuluh, barulah DO konpem kan cuti aku.. err ekceli, aku mintak bebaik arr. keje beres kalu, boss pun sure senang hati nak bagi cuti kan? bermula esok, aku akan cuti 3 hari – sampai Khamis nih.

ok, tu satu..

kedua plak, semlm aku dpt bykkk gift dari Sc (plus gift sempena valentine yg dia tak sempat bagi rituh). sukernyaa!! ekceli, dia baru balik dari Manila. kata Sc, dia terkilan aku tak dapat pegi.. hm, jgn kata dia, aku nihhhh lebih laa lagi. dia ada ajak pi backpack ke Indochina plak June nnt.. insyaAllah. aku tanak kecewakan dia lagi.

sabtu rituh, aku pegi survey trek ke Gng Kutu & Sg. Chilling. masa pegi dgn Chua dulu, aku manader perati trek. jadi, macam ingat-ingat lupa lah jugak trek ke sana. pergi berdua je. ada lah dua tiga kali kami tersesat. sesat yg first, sib baik la terserempak dgn org asli. mamat asli tu baru balik cari petai dlm hutan. dia la yg bagitau kami dh tersilap trek. kalau tak.. huuu ntah kemana-mana hutan la aku redah. lepas ikut direction yg mamat asli tu bagi, punnn tersilap pilih trek lagik. tapi taim nih, aku ada six sense sendiri. so, patah balik cari trek asal.. lasttttt baru jumpa gak trek ke sana. alhamdullilah. legaaaa. baru la konpiden nak guide 60 pegawai PTD esok!

sempena hati yg berlagu ceria nih, aku nak nyanyi-nyanyi lah.. 3, 4

Seri Langkat Kuala Tungkal, amboi
Padi pulut enak rasanya, sayang
Kalaulah kail, kalaulah kail panjang sejengkal
Janganlah laut hendak diduga
Amboi, Seri Langkat
Amboi, Seri Langkat
Dayunglah sampan menuju pulau, amboi
Bila sampainya daku tak tahu, sayang
Ombak dan badai, ombak dan badai takkan kuhirau
Asalkan sampai tempat kutuju
Amboi, Seri Langkat
Amboi, Seri Langkat
Buahlah betik dalam perahu, amboi
Enak dimakan di hari petang, sayang
Hidup di dunia, hidup di dunia kalau berilmu
Jadi sanjungan setiap orang
Amboi, Seri Langkat
Amboi, Seri Langkat
Seri Langkat lagunya ini, amboi
Bunga melati di dalam hidup, sayang
Bagaikan sifat, bagaikan sifat si batang padi
Makin berisi tambah merunduk
Amboi, Seri Langkat
Amboi, Seri Langkat

p/s: sebenarnya, aku rindukan dia…

Permalink 3 Comments

mahal kita!

February 26, 2007 at 4:32 am (Uncategorized)

take note, by time aku menaip entry nih, senyum aku sampai ke telinga. sukernyaaa!

tadi masa discussion, DO tetap nak suruh aku pi Nilai hari rabu nih. amarah aku trus jadi tak terkawal nih. aku berkeras nak amik cuti gak (dasattt btul penangan outdoor nih). lagipun, aku tak nampak apa masalah yg timbul..

..nak brochure, aku dah siapkan.. dah dapat approval pun pagi tadi.

..meeting kat Nilai plak, kan dah ckp, tayah pi pun takpe. pegi setakat nak angguk-angguk kepala utk 15 menet. membazir duit minyak, tol, masa je.

setelah aku bertukar menjadi gaban bersepuluh, barulah DO konpem kan cuti aku.. err ekceli, aku mintak bebaik arr. keje beres kalu, boss pun sure senang hati nak bagi cuti kan? bermula esok, aku akan cuti 3 hari – sampai Khamis nih.

ok, tu satu..

kedua plak, semlm aku dpt bykkk gift dari Sc (plus gift sempena valentine yg dia tak sempat bagi rituh). sukernyaa!! ekceli, dia baru balik dari Manila. kata Sc, dia terkilan aku tak dapat pegi.. hm, jgn kata dia, aku nihhhh lebih laa lagi. dia ada ajak pi backpack ke Indochina plak June nnt.. insyaAllah. aku tanak kecewakan dia lagi.

sabtu rituh, aku pegi survey trek ke Gng Kutu & Sg. Chilling. masa pegi dgn Chua dulu, aku manader perati trek. jadi, macam ingat-ingat lupa lah jugak trek ke sana. pergi berdua je. ada lah dua tiga kali kami tersesat. sesat yg first, sib baik la terserempak dgn org asli. mamat asli tu baru balik cari petai dlm hutan. dia la yg bagitau kami dh tersilap trek. kalau tak.. huuu ntah kemana-mana hutan la aku redah. lepas ikut direction yg mamat asli tu bagi, punnn tersilap pilih trek lagik. tapi taim nih, aku ada six sense sendiri. so, patah balik cari trek asal.. lasttttt baru jumpa gak trek ke sana. alhamdullilah. legaaaa. baru la konpiden nak guide 60 pegawai PTD esok!

sempena hati yg berlagu ceria nih, aku nak nyanyi-nyanyi lah.. 3, 4

Seri Langkat Kuala Tungkal, amboi
Padi pulut enak rasanya, sayang
Kalaulah kail, kalaulah kail panjang sejengkal
Janganlah laut hendak diduga
Amboi, Seri Langkat
Amboi, Seri Langkat
Dayunglah sampan menuju pulau, amboi
Bila sampainya daku tak tahu, sayang
Ombak dan badai, ombak dan badai takkan kuhirau
Asalkan sampai tempat kutuju
Amboi, Seri Langkat
Amboi, Seri Langkat
Buahlah betik dalam perahu, amboi
Enak dimakan di hari petang, sayang
Hidup di dunia, hidup di dunia kalau berilmu
Jadi sanjungan setiap orang
Amboi, Seri Langkat
Amboi, Seri Langkat
Seri Langkat lagunya ini, amboi
Bunga melati di dalam hidup, sayang
Bagaikan sifat, bagaikan sifat si batang padi
Makin berisi tambah merunduk
Amboi, Seri Langkat
Amboi, Seri Langkat

p/s: sebenarnya, aku rindukan dia…

Permalink 3 Comments

>menggeletis nak ke hutan

February 23, 2007 at 9:15 am (Uncategorized)

>

semlm, inform DO tentang pertukaran cuti aku. memula, dia cam tader masalah. tapi bila pikir pasal golf tourney hujung minggu depan dgn ads & brochure utk ogos program yg tak siap lagi, terus dia jadi kalut.

kata dia, aku kena pegi Nilai rabu depan. discuss tentang event kat sana. part ni aku tak risau sgt. kak Bunga (staff baru) kan ada. nih la masanya nak train dia. lagipun, bagi aku la, kalau tak pegi Nilai pun takpe. Mender boleh settle thru phone. simple. bila aku dah berdolak dalik pasal Nilai, dia bukak citer pasal advertisement & brochure plak. hm, cam susah jugak aku nak bercuti kali nih..

sudahnya, malam tadi aku terpaksa bersengkang mata siapkan draft brochure & advertisement utk paper The Star & NST. gedebak gedebuk sumer.. dekat kul 4.00 pagi baru siap. mata dah pedih tahap dewata bersepuluh. layan tido sekejap. kul 6.00 pagi bangun, mandi bersiap bagai.. gerak gi opis.

sempoi giler dressing aku pagi nih. juz pakai tank top, sweater & seluar besar lusuh. rambut main ikat ponytail je. simple tapi aku suker. ada org cakap aku nampak cam budak skolah pakai acamtu. sesekali feel muder belia remaja (prasannyaaaa).. *hiks*

ops, back to de stori.. hm, still takde keputusan yg muktamad tentang cuti aku utk minggu depan nih. hish, apa lagi laa yg dia riso kan. draft brochure & ads dah siap.. tinggal nak tunggu approval dari TS je.. tulunglaaa.. tulunglaaa lepaskan aku masuk hutannnn.

risau aku nih. dah laaa aku sorang je yg tau trek ke gunung tu. kalau aku tader, acamner??? saper yg boleh diharap jadi guide bawak bebudak PTD tu nanti?? hallaaa.. peningnyaa..

Permalink Comments Off on >menggeletis nak ke hutan

menggeletis nak ke hutan

February 23, 2007 at 9:15 am (Uncategorized)

semlm, inform DO tentang pertukaran cuti aku. memula, dia cam tader masalah. tapi bila pikir pasal golf tourney hujung minggu depan dgn ads & brochure utk ogos program yg tak siap lagi, terus dia jadi kalut.

kata dia, aku kena pegi Nilai rabu depan. discuss tentang event kat sana. part ni aku tak risau sgt. kak Bunga (staff baru) kan ada. nih la masanya nak train dia. lagipun, bagi aku la, kalau tak pegi Nilai pun takpe. Mender boleh settle thru phone. simple. bila aku dah berdolak dalik pasal Nilai, dia bukak citer pasal advertisement & brochure plak. hm, cam susah jugak aku nak bercuti kali nih..

sudahnya, malam tadi aku terpaksa bersengkang mata siapkan draft brochure & advertisement utk paper The Star & NST. gedebak gedebuk sumer.. dekat kul 4.00 pagi baru siap. mata dah pedih tahap dewata bersepuluh. layan tido sekejap. kul 6.00 pagi bangun, mandi bersiap bagai.. gerak gi opis.

sempoi giler dressing aku pagi nih. juz pakai tank top, sweater & seluar besar lusuh. rambut main ikat ponytail je. simple tapi aku suker. ada org cakap aku nampak cam budak skolah pakai acamtu. sesekali feel muder belia remaja (prasannyaaaa).. *hiks*

ops, back to de stori.. hm, still takde keputusan yg muktamad tentang cuti aku utk minggu depan nih. hish, apa lagi laa yg dia riso kan. draft brochure & ads dah siap.. tinggal nak tunggu approval dari TS je.. tulunglaaa.. tulunglaaa lepaskan aku masuk hutannnn.

risau aku nih. dah laaa aku sorang je yg tau trek ke gunung tu. kalau aku tader, acamner??? saper yg boleh diharap jadi guide bawak bebudak PTD tu nanti?? hallaaa.. peningnyaa..

Permalink Comments Off on menggeletis nak ke hutan

menggeletis nak ke hutan

February 23, 2007 at 1:15 am (Uncategorized)

semlm, inform DO tentang pertukaran cuti aku. memula, dia cam tader masalah. tapi bila pikir pasal golf tourney hujung minggu depan dgn ads & brochure utk ogos program yg tak siap lagi, terus dia jadi kalut.

kata dia, aku kena pegi Nilai rabu depan. discuss tentang event kat sana. part ni aku tak risau sgt. kak Bunga (staff baru) kan ada. nih la masanya nak train dia. lagipun, bagi aku la, kalau tak pegi Nilai pun takpe. Mender boleh settle thru phone. simple. bila aku dah berdolak dalik pasal Nilai, dia bukak citer pasal advertisement & brochure plak. hm, cam susah jugak aku nak bercuti kali nih..

sudahnya, malam tadi aku terpaksa bersengkang mata siapkan draft brochure & advertisement utk paper The Star & NST. gedebak gedebuk sumer.. dekat kul 4.00 pagi baru siap. mata dah pedih tahap dewata bersepuluh. layan tido sekejap. kul 6.00 pagi bangun, mandi bersiap bagai.. gerak gi opis.

sempoi giler dressing aku pagi nih. juz pakai tank top, sweater & seluar besar lusuh. rambut main ikat ponytail je. simple tapi aku suker. ada org cakap aku nampak cam budak skolah pakai acamtu. sesekali feel muder belia remaja (prasannyaaaa).. *hiks*

ops, back to de stori.. hm, still takde keputusan yg muktamad tentang cuti aku utk minggu depan nih. hish, apa lagi laa yg dia riso kan. draft brochure & ads dah siap.. tinggal nak tunggu approval dari TS je.. tulunglaaa.. tulunglaaa lepaskan aku masuk hutannnn.

risau aku nih. dah laaa aku sorang je yg tau trek ke gunung tu. kalau aku tader, acamner??? saper yg boleh diharap jadi guide bawak bebudak PTD tu nanti?? hallaaa.. peningnyaa..

Permalink Comments Off on menggeletis nak ke hutan

>bukan rezeki

February 22, 2007 at 12:46 am (Uncategorized)

>

tensi..

sedih tahap dewata raya bila terlepas flight ke Manila pagi 17 Feb rituh. by time aku sampai airport, gate dah closed. try called Sc, tp hp dia off. aku still tak putus asa. try book tiket lain, tapi akak kaunter ckp, tu je la satu-satunya flight ke Manila utk hari tu. try gak book tiket utk esoknya, tapiiii fully book la pulak. yang ada juz flight utk hari Isnin. nak book pun terpaksa pikir pat lima kali sebab masa hari Isnin tu nnt, team yg ada kat Manila akan bertolak naik local flight ke utara Luzon.. *sighs*

…sayu je hati nih tgk flight kami berlepas pagi tu.

aku rasa Sc still marahkan aku. dari malam seblm kami bertolak lagi dia dah ingatkan suruh sampai awal kat airport. hm, nk buat mcm mana.. aku dah try sehabis boleh utk sampai awal. bukan aku tanak ikut dia gi berkampung kat airport mlm tu. aku ada tanggungjawab kat sini. dgn keje.. adik-adik aku lagi.. byk hati yg nk dijaga. lagipun, haper ingat aku sesaja membazir duit beli return tiket flight semata-mata sengaja tanak naik??

…kalau dia rasa mender nih boleh effect relation aku dgn dia, biarlah.. sukatilah!

ikutkan, hari nih aku still bercuti. tapi semlm, ada group PTD yg tengah treneng kat INTAN request nak buat trip naik Gunung Ulu Semangkuk dgn air terjun Sg Chiling. trip yg derang nak organize nih katanya sebagai salah satu modul ntahapekebende (tak ingat laa) dalam latihan PTD derang. ada 60 peserta yg kompem join (30 lelaki + 30 pompuan).. ramai gilerr. masakkkk aku nak handle gegamai camnih.

sebenarnya, masa derang duk tercari-cari tempat nak buat trip, aku yg cadangkan pegi tempat tu. first, sebab kebanyakkan peserta yg join sumernya beginner. rasanya tader masalah kut kalau bawak derang mendaki gunung camtu. second, lepas pepenat naik gunung, derang buleh layan air terjun yg cuNnnn! based on apa yg kami discuss dgn salah seorg pelatih PTD semlm, sumer mcm ok je. tapi, kalau derang request mender yg lebih mencabar, aku buleh tambah satu port lagi.. layann mendaki Gunung Kutu.. *hehehe*.. (ada berani panjat 2 gunung dlm masa satu hari?)

tarikh program nih dah kompem dari selasa – 27 feb sampai khamis – 1 mac (3 hari 2 malam). disebabkan aku yg pepandai bagi cadangan tempat, maka nama aku masuk dalam senarai yg akan jadi guide. dannnn disebabkan tu jugakkk aku terpaksa amik cuti lagiiii.. dan disebabkan nak maintain tahap ke-profesional-an keje, maka cuti yg aku amik sekarang nih terpaksa dikanselkan dan ditukar pada minggu depan (sesuka hati aku jer kan nak tukar cuti.. cam aku ada syer je dlm opis nih). 4 org guide diperlukan utk trip nih. fuzzy & aku dah kompemkan nama.. tinggal 2 lagi.. hmm, saper lagi memember gunung yg ebelebel minggu depan ek??

Permalink Comments Off on >bukan rezeki

bukan rezeki

February 22, 2007 at 12:46 am (Uncategorized)

tensi..

sedih tahap dewata raya bila terlepas flight ke Manila pagi 17 Feb rituh. by time aku sampai airport, gate dah closed. try called Sc, tp hp dia off. aku still tak putus asa. try book tiket lain, tapi akak kaunter ckp, tu je la satu-satunya flight ke Manila utk hari tu. try gak book tiket utk esoknya, tapiiii fully book la pulak. yang ada juz flight utk hari Isnin. nak book pun terpaksa pikir pat lima kali sebab masa hari Isnin tu nnt, team yg ada kat Manila akan bertolak naik local flight ke utara Luzon.. *sighs*

…sayu je hati nih tgk flight kami berlepas pagi tu.

aku rasa Sc still marahkan aku. dari malam seblm kami bertolak lagi dia dah ingatkan suruh sampai awal kat airport. hm, nk buat mcm mana.. aku dah try sehabis boleh utk sampai awal. bukan aku tanak ikut dia gi berkampung kat airport mlm tu. aku ada tanggungjawab kat sini. dgn keje.. adik-adik aku lagi.. byk hati yg nk dijaga. lagipun, haper ingat aku sesaja membazir duit beli return tiket flight semata-mata sengaja tanak naik??

…kalau dia rasa mender nih boleh effect relation aku dgn dia, biarlah.. sukatilah!

ikutkan, hari nih aku still bercuti. tapi semlm, ada group PTD yg tengah treneng kat INTAN request nak buat trip naik Gunung Ulu Semangkuk dgn air terjun Sg Chiling. trip yg derang nak organize nih katanya sebagai salah satu modul ntahapekebende (tak ingat laa) dalam latihan PTD derang. ada 60 peserta yg kompem join (30 lelaki + 30 pompuan).. ramai gilerr. masakkkk aku nak handle gegamai camnih.

sebenarnya, masa derang duk tercari-cari tempat nak buat trip, aku yg cadangkan pegi tempat tu. first, sebab kebanyakkan peserta yg join sumernya beginner. rasanya tader masalah kut kalau bawak derang mendaki gunung camtu. second, lepas pepenat naik gunung, derang buleh layan air terjun yg cuNnnn! based on apa yg kami discuss dgn salah seorg pelatih PTD semlm, sumer mcm ok je. tapi, kalau derang request mender yg lebih mencabar, aku buleh tambah satu port lagi.. layann mendaki Gunung Kutu.. *hehehe*.. (ada berani panjat 2 gunung dlm masa satu hari?)

tarikh program nih dah kompem dari selasa – 27 feb sampai khamis – 1 mac (3 hari 2 malam). disebabkan aku yg pepandai bagi cadangan tempat, maka nama aku masuk dalam senarai yg akan jadi guide. dannnn disebabkan tu jugakkk aku terpaksa amik cuti lagiiii.. dan disebabkan nak maintain tahap ke-profesional-an keje, maka cuti yg aku amik sekarang nih terpaksa dikanselkan dan ditukar pada minggu depan (sesuka hati aku jer kan nak tukar cuti.. cam aku ada syer je dlm opis nih). 4 org guide diperlukan utk trip nih. fuzzy & aku dah kompemkan nama.. tinggal 2 lagi.. hmm, saper lagi memember gunung yg ebelebel minggu depan ek??

Permalink Comments Off on bukan rezeki

bukan rezeki

February 21, 2007 at 4:46 pm (Uncategorized)

tensi..

sedih tahap dewata raya bila terlepas flight ke Manila pagi 17 Feb rituh. by time aku sampai airport, gate dah closed. try called Sc, tp hp dia off. aku still tak putus asa. try book tiket lain, tapi akak kaunter ckp, tu je la satu-satunya flight ke Manila utk hari tu. try gak book tiket utk esoknya, tapiiii fully book la pulak. yang ada juz flight utk hari Isnin. nak book pun terpaksa pikir pat lima kali sebab masa hari Isnin tu nnt, team yg ada kat Manila akan bertolak naik local flight ke utara Luzon.. *sighs*

…sayu je hati nih tgk flight kami berlepas pagi tu.

aku rasa Sc still marahkan aku. dari malam seblm kami bertolak lagi dia dah ingatkan suruh sampai awal kat airport. hm, nk buat mcm mana.. aku dah try sehabis boleh utk sampai awal. bukan aku tanak ikut dia gi berkampung kat airport mlm tu. aku ada tanggungjawab kat sini. dgn keje.. adik-adik aku lagi.. byk hati yg nk dijaga. lagipun, haper ingat aku sesaja membazir duit beli return tiket flight semata-mata sengaja tanak naik??

…kalau dia rasa mender nih boleh effect relation aku dgn dia, biarlah.. sukatilah!

ikutkan, hari nih aku still bercuti. tapi semlm, ada group PTD yg tengah treneng kat INTAN request nak buat trip naik Gunung Ulu Semangkuk dgn air terjun Sg Chiling. trip yg derang nak organize nih katanya sebagai salah satu modul ntahapekebende (tak ingat laa) dalam latihan PTD derang. ada 60 peserta yg kompem join (30 lelaki + 30 pompuan).. ramai gilerr. masakkkk aku nak handle gegamai camnih.

sebenarnya, masa derang duk tercari-cari tempat nak buat trip, aku yg cadangkan pegi tempat tu. first, sebab kebanyakkan peserta yg join sumernya beginner. rasanya tader masalah kut kalau bawak derang mendaki gunung camtu. second, lepas pepenat naik gunung, derang buleh layan air terjun yg cuNnnn! based on apa yg kami discuss dgn salah seorg pelatih PTD semlm, sumer mcm ok je. tapi, kalau derang request mender yg lebih mencabar, aku buleh tambah satu port lagi.. layann mendaki Gunung Kutu.. *hehehe*.. (ada berani panjat 2 gunung dlm masa satu hari?)

tarikh program nih dah kompem dari selasa – 27 feb sampai khamis – 1 mac (3 hari 2 malam). disebabkan aku yg pepandai bagi cadangan tempat, maka nama aku masuk dalam senarai yg akan jadi guide. dannnn disebabkan tu jugakkk aku terpaksa amik cuti lagiiii.. dan disebabkan nak maintain tahap ke-profesional-an keje, maka cuti yg aku amik sekarang nih terpaksa dikanselkan dan ditukar pada minggu depan (sesuka hati aku jer kan nak tukar cuti.. cam aku ada syer je dlm opis nih). 4 org guide diperlukan utk trip nih. fuzzy & aku dah kompemkan nama.. tinggal 2 lagi.. hmm, saper lagi memember gunung yg ebelebel minggu depan ek??

Permalink Comments Off on bukan rezeki

>overseas trip

February 16, 2007 at 11:44 am (Uncategorized)

>

hah, finally..

i’ll be away for nearly 10 days. will spend my holidays in Philiphines.
hepi Chinese new year to those who celebrate it
till i come back home again, end of this month

assalamualaikum

Permalink 2 Comments

overseas trip

February 16, 2007 at 11:44 am (Uncategorized)

hah, finally..

i’ll be away for nearly 10 days. will spend my holidays in Philiphines.
hepi Chinese new year to those who celebrate it
till i come back home again, end of this month

assalamualaikum

Permalink 2 Comments

overseas trip

February 16, 2007 at 3:44 am (Uncategorized)

hah, finally..

i’ll be away for nearly 10 days. will spend my holidays in Philiphines.
hepi Chinese new year to those who celebrate it
till i come back home again, end of this month

assalamualaikum

Permalink 2 Comments

>new staff

February 15, 2007 at 4:03 pm (Uncategorized)

>finally, dapat staff baru. bz la pasnih nak brief, treneng bagai. nampak cam ok je. aku sukerr.

tadi gi lunch dgn memember gunung. nampak gayanya, sumer hikers dalam Me’sia plan nak masuk utan sempena cuti CNY. cam klakar bila pepikir balik.. sumer sojar / renjer nak keluar utan taim cuti.. yang derang terbalik plak, asal cuti jer kelam kabut masuk utan. addicted katanya. ntah la.. aku sendiri pun heran camner aku buleh ada hobi pelik acamnih.

masa lunch, tetiba sorang kawan nih cakap nak masuk meminang aku. tergamam gak. aku bebuat cool. dia memain je kut. tapi.. 2 kali lak tu dia mentioned mender yg sama. eniwei, topik tu habis camtu je. aku potong topik lain.

mlm nih nk tgk movie.. Ghost Rider.. dgr citer cam best jer.

Permalink 4 Comments

new staff

February 15, 2007 at 4:03 pm (Uncategorized)

finally, dapat staff baru. bz la pasnih nak brief, treneng bagai. nampak cam ok je. aku sukerr.

tadi gi lunch dgn memember gunung. nampak gayanya, sumer hikers dalam Me’sia plan nak masuk utan sempena cuti CNY. cam klakar bila pepikir balik.. sumer sojar / renjer nak keluar utan taim cuti.. yang derang terbalik plak, asal cuti jer kelam kabut masuk utan. addicted katanya. ntah la.. aku sendiri pun heran camner aku buleh ada hobi pelik acamnih.

masa lunch, tetiba sorang kawan nih cakap nak masuk meminang aku. tergamam gak. aku bebuat cool. dia memain je kut. tapi.. 2 kali lak tu dia mentioned mender yg sama. eniwei, topik tu habis camtu je. aku potong topik lain.

mlm nih nk tgk movie.. Ghost Rider.. dgr citer cam best jer.

Permalink 4 Comments

new staff

February 15, 2007 at 8:03 am (Uncategorized)

finally, dapat staff baru. bz la pasnih nak brief, treneng bagai. nampak cam ok je. aku sukerr.

tadi gi lunch dgn memember gunung. nampak gayanya, sumer hikers dalam Me’sia plan nak masuk utan sempena cuti CNY. cam klakar bila pepikir balik.. sumer sojar / renjer nak keluar utan taim cuti.. yang derang terbalik plak, asal cuti jer kelam kabut masuk utan. addicted katanya. ntah la.. aku sendiri pun heran camner aku buleh ada hobi pelik acamnih.

masa lunch, tetiba sorang kawan nih cakap nak masuk meminang aku. tergamam gak. aku bebuat cool. dia memain je kut. tapi.. 2 kali lak tu dia mentioned mender yg sama. eniwei, topik tu habis camtu je. aku potong topik lain.

mlm nih nk tgk movie.. Ghost Rider.. dgr citer cam best jer.

Permalink 4 Comments

Next page »