>giler gunung

March 30, 2007 at 8:03 pm (Uncategorized)

>

wiken nih, wiken terakhir dlm bulan March.. bermakna.. *senyum duluu*.. yep, maknanya aku dah lepas dari kena grounded masuk utan. cukup lah sebulan aku bercuti dari xtvt outdoor. hati nih dah meronta.. jiwaku terseksa.. *auww*

tadi, aku belek koleksi gambar xpdc. Tuhan je yg tau cemana rindunya aku nak masuk hutan. seriyes nih. rindu sey nak pakai “uniform” hutan aku tu.. esp, sarung tangan rainbow yg dah koyak sana sini. nak tukar lain, sayang woo. bukan sebab aku kedekut duit nak beli lain. dia punya sentimental value tu penting. biarlah jahit berulang-ulang kali sekalipun. aku rela.

bulan nih ada 3 trip penting:

1. XPDC Gunung Lebah kat area Tg. Malim (6-8 April)
Trip nih aku musti join. first, sebab aku belum penah naik gunung nih. second, aku dengar trek gi sana kira hardcore jugak la dan third sebab memember yg join trip nih aku kenal masa pegi Trans Bintang rituh.
2. Kledang Challenge anjuran Persatuan Mendaki Perak (27-29 April)
Aku suka join outdoor challenge camnih. last year aku join pertandingan orienteering. aku ingat, at least setahun sekali aku musti join memana outdoor challenge. taaaappppiiiiii.. hurm, tapir btul la. nampaknya aku kena lupakan hasrat nak masuk Kledang Challenge… *sedih siut*.. sumernya gara-gara aku terlupa janji aku ngan Pekatu masa kat PD last february. aku janji ngan dia nak pegi Gunung Tahan.. tarikh antara 2 trip nih clashed plakk.. huhuhu.. camner buleh terlupa. tak pepasal dia “bahan” aku kat dlm group email.. *pedassss*..
2. XPDC Gunung Tahan (28 April – 6 May)

Trip wajib pegi! lagipun aku yg beriya suggest Pekatu & Labryinth buat. dan kalau aku berjaya tamatkan trip nih, bermakna aku berjaya samakan rekod masuk hutan selama 8 hari utk tahun nih. kira sama dgn Trans V2 yg aku buat tahun lepas laa.. 8 hari jugak. yang menariknya utk trip nih, bukan setakat buat trans Merapoh -> Kuala, tapi siap layan air terjun 4 Step lagik! dengar citer, ramai yg nak pegi air terjun nih tapi terkandas dan terpaksa patah balik. harap team kami berjaya jejak air terjun nih. eyyy tak saboonyaaaa.

wokeh sekian sahaja laporan Buletin Outdoor dari cik outDOorFrEak. nantikan kesinambungannya pada minggu hadapan. hepi wiken ppl. lets gOo outdoor!! charer.
Advertisements

Permalink Comments Off on >giler gunung

giler gunung

March 30, 2007 at 8:03 pm (Uncategorized)

wiken nih, wiken terakhir dlm bulan March.. bermakna.. *senyum duluu*.. yep, maknanya aku dah lepas dari kena grounded masuk utan. cukup lah sebulan aku bercuti dari xtvt outdoor. hati nih dah meronta.. jiwaku terseksa.. *auww*

tadi, aku belek koleksi gambar xpdc. Tuhan je yg tau cemana rindunya aku nak masuk hutan. seriyes nih. rindu sey nak pakai “uniform” hutan aku tu.. esp, sarung tangan rainbow yg dah koyak sana sini. nak tukar lain, sayang woo. bukan sebab aku kedekut duit nak beli lain. dia punya sentimental value tu penting. biarlah jahit berulang-ulang kali sekalipun. aku rela.

bulan nih ada 3 trip penting:

1. XPDC Gunung Lebah kat area Tg. Malim (6-8 April)
Trip nih aku musti join. first, sebab aku belum penah naik gunung nih. second, aku dengar trek gi sana kira hardcore jugak la dan third sebab memember yg join trip nih aku kenal masa pegi Trans Bintang rituh.
2. Kledang Challenge anjuran Persatuan Mendaki Perak (27-29 April)
Aku suka join outdoor challenge camnih. last year aku join pertandingan orienteering. aku ingat, at least setahun sekali aku musti join memana outdoor challenge. taaaappppiiiiii.. hurm, tapir btul la. nampaknya aku kena lupakan hasrat nak masuk Kledang Challenge… *sedih siut*.. sumernya gara-gara aku terlupa janji aku ngan Pekatu masa kat PD last february. aku janji ngan dia nak pegi Gunung Tahan.. tarikh antara 2 trip nih clashed plakk.. huhuhu.. camner buleh terlupa. tak pepasal dia “bahan” aku kat dlm group email.. *pedassss*..
2. XPDC Gunung Tahan (28 April – 6 May)

Trip wajib pegi! lagipun aku yg beriya suggest Pekatu & Labryinth buat. dan kalau aku berjaya tamatkan trip nih, bermakna aku berjaya samakan rekod masuk hutan selama 8 hari utk tahun nih. kira sama dgn Trans V2 yg aku buat tahun lepas laa.. 8 hari jugak. yang menariknya utk trip nih, bukan setakat buat trans Merapoh -> Kuala, tapi siap layan air terjun 4 Step lagik! dengar citer, ramai yg nak pegi air terjun nih tapi terkandas dan terpaksa patah balik. harap team kami berjaya jejak air terjun nih. eyyy tak saboonyaaaa.

wokeh sekian sahaja laporan Buletin Outdoor dari cik outDOorFrEak. nantikan kesinambungannya pada minggu hadapan. hepi wiken ppl. lets gOo outdoor!! charer.

Permalink Comments Off on giler gunung

>Utas Travel Tour yg BANGANG

March 30, 2007 at 2:05 pm (Uncategorized)

>

arinih aku nak amuk satu dunia! naper? meh sini kita buat sesi menyumpah seranah sumer.

penah dengar agensi Utas Travel & Tour? tak penah? haa cuba klik website nih, http://www.utastravel.com.my/
oke dah dapat idea hapekemender Utas nih?

citer nih jadi kat Sham & Ida pagi tadi. supposed derang berdua nih fly ke Penang hari nih (naik MAS). tapi disebabkan ke-BEBAL-an staff di agensi Utas Travel Tour nih. maka derang tak dapat naik flight.

puncanya? salah nama pada tiket. sepatutnya ditulis Nor Wahida ditulis jadi Nor Mazlina.

aku call Rahizan (person in charge kat Utas), ada sorang minah nih cakap dia on leave. so, aku mintak lah no henpon dia nih.

first call, Rahizan angkat. katanya, memang Sham ada inform yg nama tu salah. dan Rahizan kata takper. setakat silap sikit camtu takde masalah. sure “lepas” naik flight katanya… huhh!! mengamuk aku on the phone tadik. bangang ke tak jawapan dia nih??

oh yer, for info.. Utas Travel & Tour yg Sham deal nih adalah Head Quarter Utas sendiri yg beroperasi di Alor Gajah, Melaka okeh. dan utk makluman, Utas Travel Tour nih ada 4 cawangan lain yg terletak di Bandar Melaka, Johor Bahru, Muar dan Kuala Lumpur.

lepas dgr suara aku dah memetir kat dlm phone tu, dia create alasan lain.. katanya Sham salah bagi nama wife dia. Laaagggiiiiiilahhh panas hati aku mendengarnya! Alasan bangang yg penah aku dengar. Sham salah bagi nama? hey, kamon lah. suami mana yg tak ingat nama bini (unless suami yg ada bykkk bini laa kan!). Takkan lah Sham boleh salah bagi nama? Nor Wahida dengan Nor Mazlina kan jauhh bezaa??? Lagi pun bukan ke Sham dah call awal-awal lagi inform yg pihak Utas salah tulis nama untuk tiket tu?? aper nih??!!!

tak tunggu lama, aku semburrr segala-mala ke-tak-puas-hati-an aku nih. aku nak derang refund balik sumernya atau ganti dgn tiket lain hari nih jugakk! bila dgr aku cakap camtu, dia mula kelam kabut. dia cakap dia try figure out camner and janji nak call balik.

lama aku tunggu dia call sampai flight yg sepatutnya adik aku naik pun dah berlepas. ada dia call?? tak ada oke!!! aku tipun no henpon dia. harammmm dia tak jawab. aku call opis. minah kat situ cakap derang akan deal dgn Rohizan nih. tapi tunggu punya tunggu macam hampehhh. sorang pun dari Utas tak call and explain or at least mintak maaf ke haper. bangang punyer servis.

lasstt.. aku call lagi. terus nak cakap dgn manager nih. tapi minah kat situ ckp manager keluar. bila aku mintak henpon manager, derang ckp tataw. geram btul aku! camnih ke cara Utas treat customer? helllloOooooo???

adik aku skrg nih on the way ke Penang. tapiii pegi naik BAS. cuti yg dia amik pun tak lama. so, terpaksa pegi jugak. kalau nak tunggu Utas, sampai kiamat pun belum tentu dia buat apa-apa. kesian adik aku. pegi honeymoon naik bas!

buat Utas Travel & Tour Agency, aku harap korang refund balik sumernya kat adik aku & wife dia dan MINTA MAAF. kalau tak, aku akan amik tindakan. dan sampai bebila pun aku akan tulis & sebarkan tentang betapa tak profesional nya kompeni nih buat keje!

Permalink 2 Comments

Utas Travel Tour yg BANGANG

March 30, 2007 at 2:05 pm (Uncategorized)

arinih aku nak amuk satu dunia! naper? meh sini kita buat sesi menyumpah seranah sumer.

penah dengar agensi Utas Travel & Tour? tak penah? haa cuba klik website nih, http://www.utastravel.com.my/
oke dah dapat idea hapekemender Utas nih?

citer nih jadi kat Sham & Ida pagi tadi. supposed derang berdua nih fly ke Penang hari nih (naik MAS). tapi disebabkan ke-BEBAL-an staff di agensi Utas Travel Tour nih. maka derang tak dapat naik flight.

puncanya? salah nama pada tiket. sepatutnya ditulis Nor Wahida ditulis jadi Nor Mazlina.

aku call Rahizan (person in charge kat Utas), ada sorang minah nih cakap dia on leave. so, aku mintak lah no henpon dia nih.

first call, Rahizan angkat. katanya, memang Sham ada inform yg nama tu salah. dan Rahizan kata takper. setakat silap sikit camtu takde masalah. sure “lepas” naik flight katanya… huhh!! mengamuk aku on the phone tadik. bangang ke tak jawapan dia nih??

oh yer, for info.. Utas Travel & Tour yg Sham deal nih adalah Head Quarter Utas sendiri yg beroperasi di Alor Gajah, Melaka okeh. dan utk makluman, Utas Travel Tour nih ada 4 cawangan lain yg terletak di Bandar Melaka, Johor Bahru, Muar dan Kuala Lumpur.

lepas dgr suara aku dah memetir kat dlm phone tu, dia create alasan lain.. katanya Sham salah bagi nama wife dia. Laaagggiiiiiilahhh panas hati aku mendengarnya! Alasan bangang yg penah aku dengar. Sham salah bagi nama? hey, kamon lah. suami mana yg tak ingat nama bini (unless suami yg ada bykkk bini laa kan!). Takkan lah Sham boleh salah bagi nama? Nor Wahida dengan Nor Mazlina kan jauhh bezaa??? Lagi pun bukan ke Sham dah call awal-awal lagi inform yg pihak Utas salah tulis nama untuk tiket tu?? aper nih??!!!

tak tunggu lama, aku semburrr segala-mala ke-tak-puas-hati-an aku nih. aku nak derang refund balik sumernya atau ganti dgn tiket lain hari nih jugakk! bila dgr aku cakap camtu, dia mula kelam kabut. dia cakap dia try figure out camner and janji nak call balik.

lama aku tunggu dia call sampai flight yg sepatutnya adik aku naik pun dah berlepas. ada dia call?? tak ada oke!!! aku tipun no henpon dia. harammmm dia tak jawab. aku call opis. minah kat situ cakap derang akan deal dgn Rohizan nih. tapi tunggu punya tunggu macam hampehhh. sorang pun dari Utas tak call and explain or at least mintak maaf ke haper. bangang punyer servis.

lasstt.. aku call lagi. terus nak cakap dgn manager nih. tapi minah kat situ ckp manager keluar. bila aku mintak henpon manager, derang ckp tataw. geram btul aku! camnih ke cara Utas treat customer? helllloOooooo???

adik aku skrg nih on the way ke Penang. tapiii pegi naik BAS. cuti yg dia amik pun tak lama. so, terpaksa pegi jugak. kalau nak tunggu Utas, sampai kiamat pun belum tentu dia buat apa-apa. kesian adik aku. pegi honeymoon naik bas!

buat Utas Travel & Tour Agency, aku harap korang refund balik sumernya kat adik aku & wife dia dan MINTA MAAF. kalau tak, aku akan amik tindakan. dan sampai bebila pun aku akan tulis & sebarkan tentang betapa tak profesional nya kompeni nih buat keje!

Permalink 2 Comments

giler gunung

March 30, 2007 at 12:03 pm (Uncategorized)

wiken nih, wiken terakhir dlm bulan March.. bermakna.. *senyum duluu*.. yep, maknanya aku dah lepas dari kena grounded masuk utan. cukup lah sebulan aku bercuti dari xtvt outdoor. hati nih dah meronta.. jiwaku terseksa.. *auww*

tadi, aku belek koleksi gambar xpdc. Tuhan je yg tau cemana rindunya aku nak masuk hutan. seriyes nih. rindu sey nak pakai “uniform” hutan aku tu.. esp, sarung tangan rainbow yg dah koyak sana sini. nak tukar lain, sayang woo. bukan sebab aku kedekut duit nak beli lain. dia punya sentimental value tu penting. biarlah jahit berulang-ulang kali sekalipun. aku rela.

bulan nih ada 3 trip penting:

1. XPDC Gunung Lebah kat area Tg. Malim (6-8 April)
Trip nih aku musti join. first, sebab aku belum penah naik gunung nih. second, aku dengar trek gi sana kira hardcore jugak la dan third sebab memember yg join trip nih aku kenal masa pegi Trans Bintang rituh.
2. Kledang Challenge anjuran Persatuan Mendaki Perak (27-29 April)
Aku suka join outdoor challenge camnih. last year aku join pertandingan orienteering. aku ingat, at least setahun sekali aku musti join memana outdoor challenge. taaaappppiiiiii.. hurm, tapir btul la. nampaknya aku kena lupakan hasrat nak masuk Kledang Challenge… *sedih siut*.. sumernya gara-gara aku terlupa janji aku ngan Pekatu masa kat PD last february. aku janji ngan dia nak pegi Gunung Tahan.. tarikh antara 2 trip nih clashed plakk.. huhuhu.. camner buleh terlupa. tak pepasal dia “bahan” aku kat dlm group email.. *pedassss*..
2. XPDC Gunung Tahan (28 April – 6 May)

Trip wajib pegi! lagipun aku yg beriya suggest Pekatu & Labryinth buat. dan kalau aku berjaya tamatkan trip nih, bermakna aku berjaya samakan rekod masuk hutan selama 8 hari utk tahun nih. kira sama dgn Trans V2 yg aku buat tahun lepas laa.. 8 hari jugak. yang menariknya utk trip nih, bukan setakat buat trans Merapoh -> Kuala, tapi siap layan air terjun 4 Step lagik! dengar citer, ramai yg nak pegi air terjun nih tapi terkandas dan terpaksa patah balik. harap team kami berjaya jejak air terjun nih. eyyy tak saboonyaaaa.

wokeh sekian sahaja laporan Buletin Outdoor dari cik outDOorFrEak. nantikan kesinambungannya pada minggu hadapan. hepi wiken ppl. lets gOo outdoor!! charer.

Permalink Comments Off on giler gunung

Utas Travel Tour yg BANGANG

March 30, 2007 at 6:05 am (Uncategorized)

arinih aku nak amuk satu dunia! naper? meh sini kita buat sesi menyumpah seranah sumer.

penah dengar agensi Utas Travel & Tour? tak penah? haa cuba klik website nih, http://www.utastravel.com.my/
oke dah dapat idea hapekemender Utas nih?

citer nih jadi kat Sham & Ida pagi tadi. supposed derang berdua nih fly ke Penang hari nih (naik MAS). tapi disebabkan ke-BEBAL-an staff di agensi Utas Travel Tour nih. maka derang tak dapat naik flight.

puncanya? salah nama pada tiket. sepatutnya ditulis Nor Wahida ditulis jadi Nor Mazlina.

aku call Rahizan (person in charge kat Utas), ada sorang minah nih cakap dia on leave. so, aku mintak lah no henpon dia nih.

first call, Rahizan angkat. katanya, memang Sham ada inform yg nama tu salah. dan Rahizan kata takper. setakat silap sikit camtu takde masalah. sure “lepas” naik flight katanya… huhh!! mengamuk aku on the phone tadik. bangang ke tak jawapan dia nih??

oh yer, for info.. Utas Travel & Tour yg Sham deal nih adalah Head Quarter Utas sendiri yg beroperasi di Alor Gajah, Melaka okeh. dan utk makluman, Utas Travel Tour nih ada 4 cawangan lain yg terletak di Bandar Melaka, Johor Bahru, Muar dan Kuala Lumpur.

lepas dgr suara aku dah memetir kat dlm phone tu, dia create alasan lain.. katanya Sham salah bagi nama wife dia. Laaagggiiiiiilahhh panas hati aku mendengarnya! Alasan bangang yg penah aku dengar. Sham salah bagi nama? hey, kamon lah. suami mana yg tak ingat nama bini (unless suami yg ada bykkk bini laa kan!). Takkan lah Sham boleh salah bagi nama? Nor Wahida dengan Nor Mazlina kan jauhh bezaa??? Lagi pun bukan ke Sham dah call awal-awal lagi inform yg pihak Utas salah tulis nama untuk tiket tu?? aper nih??!!!

tak tunggu lama, aku semburrr segala-mala ke-tak-puas-hati-an aku nih. aku nak derang refund balik sumernya atau ganti dgn tiket lain hari nih jugakk! bila dgr aku cakap camtu, dia mula kelam kabut. dia cakap dia try figure out camner and janji nak call balik.

lama aku tunggu dia call sampai flight yg sepatutnya adik aku naik pun dah berlepas. ada dia call?? tak ada oke!!! aku tipun no henpon dia. harammmm dia tak jawab. aku call opis. minah kat situ cakap derang akan deal dgn Rohizan nih. tapi tunggu punya tunggu macam hampehhh. sorang pun dari Utas tak call and explain or at least mintak maaf ke haper. bangang punyer servis.

lasstt.. aku call lagi. terus nak cakap dgn manager nih. tapi minah kat situ ckp manager keluar. bila aku mintak henpon manager, derang ckp tataw. geram btul aku! camnih ke cara Utas treat customer? helllloOooooo???

adik aku skrg nih on the way ke Penang. tapiii pegi naik BAS. cuti yg dia amik pun tak lama. so, terpaksa pegi jugak. kalau nak tunggu Utas, sampai kiamat pun belum tentu dia buat apa-apa. kesian adik aku. pegi honeymoon naik bas!

buat Utas Travel & Tour Agency, aku harap korang refund balik sumernya kat adik aku & wife dia dan MINTA MAAF. kalau tak, aku akan amik tindakan. dan sampai bebila pun aku akan tulis & sebarkan tentang betapa tak profesional nya kompeni nih buat keje!

Permalink 2 Comments

>rezeki yg belum pasti II

March 28, 2007 at 4:49 pm (Uncategorized)

>

as expected, chinese lady yg interbiu aku thru phone last week tipun lagi hari nih. kali nih, dia nak kompemkan date utk formal interbiu.. hahaha (gelak nerbes). aku dah lama giler tak pegi interbiu nih. lassssttt dulu, 5 tahun lepas. camner nih. tetiba rasa seram serrrjurrkk. aiyohh.. mcm budak baru grad plak aku nih.

memula, pompuan tu tanya sama ada aku free esok. aku cakap “tak”. ikutkan mmg aku boleh lari skejap gi attend interview. tapi takmo lah. pastu dia pilih hari jumaat. aku pun main bubuh je lah timing yg sesuai utk aku. tapi.. dia nyer director plak ada meeting taim tu. diskas punyer diskas, aku pilih hari isnin depan – 11.30 pagi. so, kompem.

hm, nak kena buat research sikit ttg kompeni nih.. nak tau gak saper BOD dia. kut-kut aku kenal ke. yelah, kalau tak, camner derang buleh kenal aku, ye tak?

doakan lah aku dapat keje nih ek. lama dah aku terperuk kat kompeni aku skrg nih. tak berkembang otak. kalau aku dapat, aku janji aku hapdet blog nih setiap hari, setiap masa.. (hehe mcm lah korang suka baca)

Permalink 4 Comments

rezeki yg belum pasti II

March 28, 2007 at 4:49 pm (Uncategorized)

as expected, chinese lady yg interbiu aku thru phone last week tipun lagi hari nih. kali nih, dia nak kompemkan date utk formal interbiu.. hahaha (gelak nerbes). aku dah lama giler tak pegi interbiu nih. lassssttt dulu, 5 tahun lepas. camner nih. tetiba rasa seram serrrjurrkk. aiyohh.. mcm budak baru grad plak aku nih.

memula, pompuan tu tanya sama ada aku free esok. aku cakap “tak”. ikutkan mmg aku boleh lari skejap gi attend interview. tapi takmo lah. pastu dia pilih hari jumaat. aku pun main bubuh je lah timing yg sesuai utk aku. tapi.. dia nyer director plak ada meeting taim tu. diskas punyer diskas, aku pilih hari isnin depan – 11.30 pagi. so, kompem.

hm, nak kena buat research sikit ttg kompeni nih.. nak tau gak saper BOD dia. kut-kut aku kenal ke. yelah, kalau tak, camner derang buleh kenal aku, ye tak?

doakan lah aku dapat keje nih ek. lama dah aku terperuk kat kompeni aku skrg nih. tak berkembang otak. kalau aku dapat, aku janji aku hapdet blog nih setiap hari, setiap masa.. (hehe mcm lah korang suka baca)

Permalink Comments Off on rezeki yg belum pasti II

rezeki yg belum pasti II

March 28, 2007 at 4:49 pm (Uncategorized)

as expected, chinese lady yg interbiu aku thru phone last week tipun lagi hari nih. kali nih, dia nak kompemkan date utk formal interbiu.. hahaha (gelak nerbes). aku dah lama giler tak pegi interbiu nih. lassssttt dulu, 5 tahun lepas. camner nih. tetiba rasa seram serrrjurrkk. aiyohh.. mcm budak baru grad plak aku nih.

memula, pompuan tu tanya sama ada aku free esok. aku cakap “tak”. ikutkan mmg aku boleh lari skejap gi attend interview. tapi takmo lah. pastu dia pilih hari jumaat. aku pun main bubuh je lah timing yg sesuai utk aku. tapi.. dia nyer director plak ada meeting taim tu. diskas punyer diskas, aku pilih hari isnin depan – 11.30 pagi. so, kompem.

hm, nak kena buat research sikit ttg kompeni nih.. nak tau gak saper BOD dia. kut-kut aku kenal ke. yelah, kalau tak, camner derang buleh kenal aku, ye tak?

doakan lah aku dapat keje nih ek. lama dah aku terperuk kat kompeni aku skrg nih. tak berkembang otak. kalau aku dapat, aku janji aku hapdet blog nih setiap hari, setiap masa.. (hehe mcm lah korang suka baca)

Permalink 4 Comments

>hati & somebody

March 28, 2007 at 9:06 am (Uncategorized)

>

tentang hati

aku rasa aku mcm suka kat seseorg. suka je lah. belum sampai tahap cinta gila babas. tapi.. cam ada mender yg buat aku pelik. kenapa ek, bila aku start suka kat seseorg, aku rasa cam diri aku tak secure? rasa cam aku suka dia tapi aku tak suka dia.. ala camner nak citer nih..

tentang dia

dulu aku tak amik port sangat. tapi tu lah, bila dh lama kenal.. bila dia bersungguh tunjukkan dia bebtul seriyes, aku terfikir juga.. dia baik orgnya. tapi tu lahh.. naper ntah aku nih. kenkadang bila dia cakap kat aku dia seriyes.. aku juz senyum.

tentang hati

ok aku ulang lagi skali.. mmg aku suka dia. mmg ada rasa cam nak bagi peluang.. tapi.. aku rasa tak secure. banyak mender buat aku tak secure. takut giler kalau dia tinggalkan aku bila aku start seriyes dgn dia nnt. giler. aku tau aku tak patut buat dia tertanya camtuh. yelah, tak baik buat org tertunggu-tunggu. kata org, kalau tak suka, berterus terang je lah kan.. tapi tu lahh.. masalahnya aku suka!

tentang dia

mmg penyabar. sanggup layan lawak bodoh aku. dia tau, kebarangkalian utk dia dapatkan aku agak kurang. tapi dia still tunggu. tak kira cemana aku layan dia or berapa byk kali aku duga dia pun.. dia tunggu jugak.

tentang hati

aku tau, kalau dia pergi pada org lain, kompem aku sedih. tapi tulah.. aku tak boleh nak halang dia coz aku pun tak sure dgn apa yg aku rasa. dan aku tak boleh la nak pentingkan diri sendiri. sampai bila aku nak jadi camnih pun aku tataw. setiap kali org nak approach je, mula la rasa tak secure. even hati sendiri dh start suka, tapi keep denying. sudahnya.. camnih lah..


Permalink 9 Comments

hati & somebody

March 28, 2007 at 9:06 am (Uncategorized)

tentang hati

aku rasa aku mcm suka kat seseorg. suka je lah. belum sampai tahap cinta gila babas. tapi.. cam ada mender yg buat aku pelik. kenapa ek, bila aku start suka kat seseorg, aku rasa cam diri aku tak secure? rasa cam aku suka dia tapi aku tak suka dia.. ala camner nak citer nih..

tentang dia

dulu aku tak amik port sangat. tapi tu lah, bila dh lama kenal.. bila dia bersungguh tunjukkan dia bebtul seriyes, aku terfikir juga.. dia baik orgnya. tapi tu lahh.. naper ntah aku nih. kenkadang bila dia cakap kat aku dia seriyes.. aku juz senyum.

tentang hati

ok aku ulang lagi skali.. mmg aku suka dia. mmg ada rasa cam nak bagi peluang.. tapi.. aku rasa tak secure. banyak mender buat aku tak secure. takut giler kalau dia tinggalkan aku bila aku start seriyes dgn dia nnt. giler. aku tau aku tak patut buat dia tertanya camtuh. yelah, tak baik buat org tertunggu-tunggu. kata org, kalau tak suka, berterus terang je lah kan.. tapi tu lahh.. masalahnya aku suka!

tentang dia

mmg penyabar. sanggup layan lawak bodoh aku. dia tau, kebarangkalian utk dia dapatkan aku agak kurang. tapi dia still tunggu. tak kira cemana aku layan dia or berapa byk kali aku duga dia pun.. dia tunggu jugak.

tentang hati

aku tau, kalau dia pergi pada org lain, kompem aku sedih. tapi tulah.. aku tak boleh nak halang dia coz aku pun tak sure dgn apa yg aku rasa. dan aku tak boleh la nak pentingkan diri sendiri. sampai bila aku nak jadi camnih pun aku tataw. setiap kali org nak approach je, mula la rasa tak secure. even hati sendiri dh start suka, tapi keep denying. sudahnya.. camnih lah..


Permalink 9 Comments

rezeki yg belum pasti II

March 28, 2007 at 8:49 am (Uncategorized)

as expected, chinese lady yg interbiu aku thru phone last week tipun lagi hari nih. kali nih, dia nak kompemkan date utk formal interbiu.. hahaha (gelak nerbes). aku dah lama giler tak pegi interbiu nih. lassssttt dulu, 5 tahun lepas. camner nih. tetiba rasa seram serrrjurrkk. aiyohh.. mcm budak baru grad plak aku nih.

memula, pompuan tu tanya sama ada aku free esok. aku cakap “tak”. ikutkan mmg aku boleh lari skejap gi attend interview. tapi takmo lah. pastu dia pilih hari jumaat. aku pun main bubuh je lah timing yg sesuai utk aku. tapi.. dia nyer director plak ada meeting taim tu. diskas punyer diskas, aku pilih hari isnin depan – 11.30 pagi. so, kompem.

hm, nak kena buat research sikit ttg kompeni nih.. nak tau gak saper BOD dia. kut-kut aku kenal ke. yelah, kalau tak, camner derang buleh kenal aku, ye tak?

doakan lah aku dapat keje nih ek. lama dah aku terperuk kat kompeni aku skrg nih. tak berkembang otak. kalau aku dapat, aku janji aku hapdet blog nih setiap hari, setiap masa.. (hehe mcm lah korang suka baca)

Permalink 4 Comments

hati & somebody

March 28, 2007 at 1:06 am (Uncategorized)

tentang hati

aku rasa aku mcm suka kat seseorg. suka je lah. belum sampai tahap cinta gila babas. tapi.. cam ada mender yg buat aku pelik. kenapa ek, bila aku start suka kat seseorg, aku rasa cam diri aku tak secure? rasa cam aku suka dia tapi aku tak suka dia.. ala camner nak citer nih..

tentang dia

dulu aku tak amik port sangat. tapi tu lah, bila dh lama kenal.. bila dia bersungguh tunjukkan dia bebtul seriyes, aku terfikir juga.. dia baik orgnya. tapi tu lahh.. naper ntah aku nih. kenkadang bila dia cakap kat aku dia seriyes.. aku juz senyum.

tentang hati

ok aku ulang lagi skali.. mmg aku suka dia. mmg ada rasa cam nak bagi peluang.. tapi.. aku rasa tak secure. banyak mender buat aku tak secure. takut giler kalau dia tinggalkan aku bila aku start seriyes dgn dia nnt. giler. aku tau aku tak patut buat dia tertanya camtuh. yelah, tak baik buat org tertunggu-tunggu. kata org, kalau tak suka, berterus terang je lah kan.. tapi tu lahh.. masalahnya aku suka!

tentang dia

mmg penyabar. sanggup layan lawak bodoh aku. dia tau, kebarangkalian utk dia dapatkan aku agak kurang. tapi dia still tunggu. tak kira cemana aku layan dia or berapa byk kali aku duga dia pun.. dia tunggu jugak.

tentang hati

aku tau, kalau dia pergi pada org lain, kompem aku sedih. tapi tulah.. aku tak boleh nak halang dia coz aku pun tak sure dgn apa yg aku rasa. dan aku tak boleh la nak pentingkan diri sendiri. sampai bila aku nak jadi camnih pun aku tataw. setiap kali org nak approach je, mula la rasa tak secure. even hati sendiri dh start suka, tapi keep denying. sudahnya.. camnih lah..


Permalink 9 Comments

>pleasant visit

March 27, 2007 at 1:30 pm (Uncategorized)

>

sham & wife dtg mlm tadi. terkejut aku. kebetulan dia sampai serentak dgn aku yg baru balik keje nih. kata sham, dia ada kursus kat Crown Plaza (pagi nih). tu yang dia singgah umah aku jap.

hepi sakan kami mlm tadi. riuh umah aku dgn cerita kenduri yg tak sudah.. memasing duk menyakat sesama sendiri. seronok sey bila berkumpul gegamai camnih.. memacam cerita keluar.. kelakar!

lewat mlm, sham & Ida balik ke hotel. ikutkan aku nak derang tido kat umah je. risau nak lepaskan sham drive memalam buta camtu. tapi, biarlah.. pengantin baru katakan. petang nih derang datang umah lagi. hm, nak masak apa hari nih ek??

Permalink Comments Off on >pleasant visit

pleasant visit

March 27, 2007 at 1:30 pm (Uncategorized)

sham & wife dtg mlm tadi. terkejut aku. kebetulan dia sampai serentak dgn aku yg baru balik keje nih. kata sham, dia ada kursus kat Crown Plaza (pagi nih). tu yang dia singgah umah aku jap.

hepi sakan kami mlm tadi. riuh umah aku dgn cerita kenduri yg tak sudah.. memasing duk menyakat sesama sendiri. seronok sey bila berkumpul gegamai camnih.. memacam cerita keluar.. kelakar!

lewat mlm, sham & Ida balik ke hotel. ikutkan aku nak derang tido kat umah je. risau nak lepaskan sham drive memalam buta camtu. tapi, biarlah.. pengantin baru katakan. petang nih derang datang umah lagi. hm, nak masak apa hari nih ek??

Permalink Comments Off on pleasant visit

Next page »