pleasant visit

March 27, 2007 at 5:30 am (Uncategorized)

sham & wife dtg mlm tadi. terkejut aku. kebetulan dia sampai serentak dgn aku yg baru balik keje nih. kata sham, dia ada kursus kat Crown Plaza (pagi nih). tu yang dia singgah umah aku jap.

hepi sakan kami mlm tadi. riuh umah aku dgn cerita kenduri yg tak sudah.. memasing duk menyakat sesama sendiri. seronok sey bila berkumpul gegamai camnih.. memacam cerita keluar.. kelakar!

lewat mlm, sham & Ida balik ke hotel. ikutkan aku nak derang tido kat umah je. risau nak lepaskan sham drive memalam buta camtu. tapi, biarlah.. pengantin baru katakan. petang nih derang datang umah lagi. hm, nak masak apa hari nih ek??

Permalink Comments Off on pleasant visit

>tapak kaki toyol

March 26, 2007 at 9:18 am (Uncategorized)

>

note: entry nih tader unsur seram.

wiken nih tak pegi mana pun. tader panjat gunung.. tader masuk utan.. tader abseiling, wall climbing, water rafting, canoeing or sumernya lah.

yang ada.. juz keje part taim tak bergaji mengecat umah orang. bunyik cam sedih & memenatkan.. silappp tuuuu.. aku enjoy sebenarnya. bestt woo mengecat nih (read as: aD buang tebiat)

ekceli sabtu rituh, aku tolong Chua & Fuzzy mengecat umah. derang sepatutnya pindah ke USJ. tapi last menet, derang tukar fikiran nak stay kat umah lama sekaligus meng-upgrade-kan umah tu. aku pun hepi hepi joy joy laaa sebab derang tak jadi pindah. kalau tak, hilang laa jiran outdoor terdekat yg rapat ngan aku. tuu laa pasal aku sanggup meng-volunteer-kan diri sendiri tulung mengecat. sebenornya, nih kali kedua aku masuk umah derang. first dulu, masa nak agihkan rations utk gunung Bubu.

eniwei, proses mengecat berjalan lancar. hasilnya pun agak memuaskan (even kena cat dua kali sebab tersilap warna). siap ada border lagikk. yang pentingggg trade mark yg aku buat. mrasalah derang dihantui tapak-tapak kaki toyol yg bersepah kat rumah tu.. hiks.

tetiba, aku rasa mcm citer Queer Eyes For the Straight Guys (or kata Chua, “Ape ke Entah for the Straight Guys”). cuma yg bezanya, dlm citer nih, Queer tu stand for aku lah kan (opss).

nih lagu peberet aku taim kekecik dulu. tak sangka Chua ada koleksi lagu Sudirman nih..

Toyol, dia dtg padaku berlari-lari
Tolong, kemana ku kan pergi
Toyol, mengapa pula aku yg kau cari
Tolong, rupanya hodoh woo huu woo

Kepala botak matanya terbeliak
Giginya bertaring merata-rata
Eiy seramnya ku melihat rupanya
Melambai.. melambai ketawa pula

Apa yg kau mahu datang kepadaku
Aku sudah tahu asal usulmu
Wahai toyol jangan ganggu

Padamu toyol sebenarnya ku tak rasa takut
Sengaja aku bersembunyi menggeletarkan lutut
Pergilah toyol jangan ganggu
Manalah ada duit disaku
Mana.. mana.. mana ada

Tiba-tiba aku rasa sakit dikepala
Ku terjatuh dari katilku sungguh besar dentumnya
Rupa-rupanya ku bermimpi
Manalah ada toyol dikaki
Mimpi.. mimpi.. Cuma mimpi

Toyol, jika kau datang lagi kedalam mimpi
Aku ajar engkau menari
Toyol jika kau ada lagi dizaman ini
Aku ajar engkau menyanyi

Permalink Comments Off on >tapak kaki toyol

tapak kaki toyol

March 26, 2007 at 9:18 am (Uncategorized)

note: entry nih tader unsur seram.

wiken nih tak pegi mana pun. tader panjat gunung.. tader masuk utan.. tader abseiling, wall climbing, water rafting, canoeing or sumernya lah.

yang ada.. juz keje part taim tak bergaji mengecat umah orang. bunyik cam sedih & memenatkan.. silappp tuuuu.. aku enjoy sebenarnya. bestt woo mengecat nih (read as: aD buang tebiat)

ekceli sabtu rituh, aku tolong Chua & Fuzzy mengecat umah. derang sepatutnya pindah ke USJ. tapi last menet, derang tukar fikiran nak stay kat umah lama sekaligus meng-upgrade-kan umah tu. aku pun hepi hepi joy joy laaa sebab derang tak jadi pindah. kalau tak, hilang laa jiran outdoor terdekat yg rapat ngan aku. tuu laa pasal aku sanggup meng-volunteer-kan diri sendiri tulung mengecat. sebenornya, nih kali kedua aku masuk umah derang. first dulu, masa nak agihkan rations utk gunung Bubu.

eniwei, proses mengecat berjalan lancar. hasilnya pun agak memuaskan (even kena cat dua kali sebab tersilap warna). siap ada border lagikk. yang pentingggg trade mark yg aku buat. mrasalah derang dihantui tapak-tapak kaki toyol yg bersepah kat rumah tu.. hiks.

tetiba, aku rasa mcm citer Queer Eyes For the Straight Guys (or kata Chua, “Ape ke Entah for the Straight Guys”). cuma yg bezanya, dlm citer nih, Queer tu stand for aku lah kan (opss).

nih lagu peberet aku taim kekecik dulu. tak sangka Chua ada koleksi lagu Sudirman nih..

Toyol, dia dtg padaku berlari-lari
Tolong, kemana ku kan pergi
Toyol, mengapa pula aku yg kau cari
Tolong, rupanya hodoh woo huu woo

Kepala botak matanya terbeliak
Giginya bertaring merata-rata
Eiy seramnya ku melihat rupanya
Melambai.. melambai ketawa pula

Apa yg kau mahu datang kepadaku
Aku sudah tahu asal usulmu
Wahai toyol jangan ganggu

Padamu toyol sebenarnya ku tak rasa takut
Sengaja aku bersembunyi menggeletarkan lutut
Pergilah toyol jangan ganggu
Manalah ada duit disaku
Mana.. mana.. mana ada

Tiba-tiba aku rasa sakit dikepala
Ku terjatuh dari katilku sungguh besar dentumnya
Rupa-rupanya ku bermimpi
Manalah ada toyol dikaki
Mimpi.. mimpi.. Cuma mimpi

Toyol, jika kau datang lagi kedalam mimpi
Aku ajar engkau menari
Toyol jika kau ada lagi dizaman ini
Aku ajar engkau menyanyi

Permalink Comments Off on tapak kaki toyol

tapak kaki toyol

March 26, 2007 at 1:18 am (Uncategorized)

note: entry nih tader unsur seram.

wiken nih tak pegi mana pun. tader panjat gunung.. tader masuk utan.. tader abseiling, wall climbing, water rafting, canoeing or sumernya lah.

yang ada.. juz keje part taim tak bergaji mengecat umah orang. bunyik cam sedih & memenatkan.. silappp tuuuu.. aku enjoy sebenarnya. bestt woo mengecat nih (read as: aD buang tebiat)

ekceli sabtu rituh, aku tolong Chua & Fuzzy mengecat umah. derang sepatutnya pindah ke USJ. tapi last menet, derang tukar fikiran nak stay kat umah lama sekaligus meng-upgrade-kan umah tu. aku pun hepi hepi joy joy laaa sebab derang tak jadi pindah. kalau tak, hilang laa jiran outdoor terdekat yg rapat ngan aku. tuu laa pasal aku sanggup meng-volunteer-kan diri sendiri tulung mengecat. sebenornya, nih kali kedua aku masuk umah derang. first dulu, masa nak agihkan rations utk gunung Bubu.

eniwei, proses mengecat berjalan lancar. hasilnya pun agak memuaskan (even kena cat dua kali sebab tersilap warna). siap ada border lagikk. yang pentingggg trade mark yg aku buat. mrasalah derang dihantui tapak-tapak kaki toyol yg bersepah kat rumah tu.. hiks.

tetiba, aku rasa mcm citer Queer Eyes For the Straight Guys (or kata Chua, “Ape ke Entah for the Straight Guys”). cuma yg bezanya, dlm citer nih, Queer tu stand for aku lah kan (opss).

nih lagu peberet aku taim kekecik dulu. tak sangka Chua ada koleksi lagu Sudirman nih..

Toyol, dia dtg padaku berlari-lari
Tolong, kemana ku kan pergi
Toyol, mengapa pula aku yg kau cari
Tolong, rupanya hodoh woo huu woo

Kepala botak matanya terbeliak
Giginya bertaring merata-rata
Eiy seramnya ku melihat rupanya
Melambai.. melambai ketawa pula

Apa yg kau mahu datang kepadaku
Aku sudah tahu asal usulmu
Wahai toyol jangan ganggu

Padamu toyol sebenarnya ku tak rasa takut
Sengaja aku bersembunyi menggeletarkan lutut
Pergilah toyol jangan ganggu
Manalah ada duit disaku
Mana.. mana.. mana ada

Tiba-tiba aku rasa sakit dikepala
Ku terjatuh dari katilku sungguh besar dentumnya
Rupa-rupanya ku bermimpi
Manalah ada toyol dikaki
Mimpi.. mimpi.. Cuma mimpi

Toyol, jika kau datang lagi kedalam mimpi
Aku ajar engkau menari
Toyol jika kau ada lagi dizaman ini
Aku ajar engkau menyanyi

Permalink Comments Off on tapak kaki toyol

>tahlil

March 23, 2007 at 2:03 pm (Uncategorized)

>

hari nih, 23 march 2007, genap 11 tahun arwah mak meninggalkan kami. semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yg beriman.

salam penuh kerinduan buat Bonda tersayang.
al~fatihah.

Ku tatapi potret mu berulang kali
Kurenungkan kalimah yang diberi
Tuhan Yang Esa ampuni dosa Ibu
Tempatkan mereka di antara kekasih-kekasih Mu
Oh Ibu kau kasih sejati
Kutaburkan doa untukmu Ibu
Ampunilah dosaku sejak ku dilahirkan hingga akhir hayatmu
Saat ini kuteruskan hidup tanpa bersamamu Ibu
Oh Ibu damailah engkau di sana
Ku taburi doa mewangi hadiah dari anakmu

Permalink 5 Comments

tahlil

March 23, 2007 at 2:03 pm (Uncategorized)

hari nih, 23 march 2007, genap 11 tahun arwah mak meninggalkan kami. semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yg beriman.

salam penuh kerinduan buat Bonda tersayang.
al~fatihah.

Ku tatapi potret mu berulang kali
Kurenungkan kalimah yang diberi
Tuhan Yang Esa ampuni dosa Ibu
Tempatkan mereka di antara kekasih-kekasih Mu
Oh Ibu kau kasih sejati
Kutaburkan doa untukmu Ibu
Ampunilah dosaku sejak ku dilahirkan hingga akhir hayatmu
Saat ini kuteruskan hidup tanpa bersamamu Ibu
Oh Ibu damailah engkau di sana
Ku taburi doa mewangi hadiah dari anakmu

Permalink 5 Comments

tahlil

March 23, 2007 at 6:03 am (Uncategorized)

hari nih, 23 march 2007, genap 11 tahun arwah mak meninggalkan kami. semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yg beriman.

salam penuh kerinduan buat Bonda tersayang.
al~fatihah.

Ku tatapi potret mu berulang kali
Kurenungkan kalimah yang diberi
Tuhan Yang Esa ampuni dosa Ibu
Tempatkan mereka di antara kekasih-kekasih Mu
Oh Ibu kau kasih sejati
Kutaburkan doa untukmu Ibu
Ampunilah dosaku sejak ku dilahirkan hingga akhir hayatmu
Saat ini kuteruskan hidup tanpa bersamamu Ibu
Oh Ibu damailah engkau di sana
Ku taburi doa mewangi hadiah dari anakmu

Permalink 5 Comments

>angan minah jenin

March 22, 2007 at 10:05 am (Uncategorized)

>

banyak mender aku nak buat utk tahun nih. kira cam azam gak arr. nih dah penghujung bulan March. laju btul masa berlalu. kejap je nak masuk pertengahan tahun.. *sighs*..

antara mender yg aku nak buat tahun nih (kira cam azam pertengahan tahun laa nih):

first, mender utk diri sendiri.. err, tak buleh reveal lah. kang org kata nk menunjuk. dah dapat nnt, baru buleh citer pjg lebar.. (hehehe)

second, utk bapak.. dah lama plan nak bagi bapak modal suh besar kan umah kat kampung tu. insyaAllah, kalau ada rezeki, aku tanak bertangguh lagi. adik bradik aku gamai. memasing semakin besar. rumah yg sedia ada skrg rasa cam tak muat plak nak sumbat gegamai camtuh.

third, utk adik-adik kesayangan aku nih.. bulan May nih ada family trip ke Ganu. Sham yg cadangkan gi sana. sounds like menarik. kena amik cuti la nampaknya… next year (chinese new year), aku plan nak bwk satu family gi Sabah. round de`sabah. kalau derang setuju, aku ingat nak bawak naik gunung kinabalu. eniwei, still under planning. tuu pun, kalau rezeki aku murah tahun nih. insyaAllah.

hari nih aku byk berangan.. pelik gak. kat opis pun buleh berangan. taapiiiii bukan berangan pasal cinta. takde maknanya.. aku berangan pasal pemily.. berangan camner nak hepikan bapak.. hepikan adik-adik.. hm, kalau lah arwah mak ada…

oh btw, tak sangka ramai yg berminat nk join team aku utk Kledang Challenge. sekarang dah kompem 3 org (aku, Fuzzy & Man).. lagi sorang lagi aku reserved antara Beckham & Betterman. derang bagi confirmation early april nih. so skrg, tinggal nak gather info (routemap, trek, checkpoint, games structures) tentang Kledang Challenge nih. harap tak byk halangan sangat. kalau setakat rappelling, hiking, climbing, running aku tak kisah sgt. jangan ada berenang-renang sudah.. buleh karam aku nanti.

Permalink 4 Comments

angan minah jenin

March 22, 2007 at 10:05 am (Uncategorized)

banyak mender aku nak buat utk tahun nih. kira cam azam gak arr. nih dah penghujung bulan March. laju btul masa berlalu. kejap je nak masuk pertengahan tahun.. *sighs*..

antara mender yg aku nak buat tahun nih (kira cam azam pertengahan tahun laa nih):

first, mender utk diri sendiri.. err, tak buleh reveal lah. kang org kata nk menunjuk. dah dapat nnt, baru buleh citer pjg lebar.. (hehehe)

second, utk bapak.. dah lama plan nak bagi bapak modal suh besar kan umah kat kampung tu. insyaAllah, kalau ada rezeki, aku tanak bertangguh lagi. adik bradik aku gamai. memasing semakin besar. rumah yg sedia ada skrg rasa cam tak muat plak nak sumbat gegamai camtuh.

third, utk adik-adik kesayangan aku nih.. bulan May nih ada family trip ke Ganu. Sham yg cadangkan gi sana. sounds like menarik. kena amik cuti la nampaknya… next year (chinese new year), aku plan nak bwk satu family gi Sabah. round de`sabah. kalau derang setuju, aku ingat nak bawak naik gunung kinabalu. eniwei, still under planning. tuu pun, kalau rezeki aku murah tahun nih. insyaAllah.

hari nih aku byk berangan.. pelik gak. kat opis pun buleh berangan. taapiiiii bukan berangan pasal cinta. takde maknanya.. aku berangan pasal pemily.. berangan camner nak hepikan bapak.. hepikan adik-adik.. hm, kalau lah arwah mak ada…

oh btw, tak sangka ramai yg berminat nk join team aku utk Kledang Challenge. sekarang dah kompem 3 org (aku, Fuzzy & Man).. lagi sorang lagi aku reserved antara Beckham & Betterman. derang bagi confirmation early april nih. so skrg, tinggal nak gather info (routemap, trek, checkpoint, games structures) tentang Kledang Challenge nih. harap tak byk halangan sangat. kalau setakat rappelling, hiking, climbing, running aku tak kisah sgt. jangan ada berenang-renang sudah.. buleh karam aku nanti.

Permalink 4 Comments

angan minah jenin

March 22, 2007 at 2:05 am (Uncategorized)

banyak mender aku nak buat utk tahun nih. kira cam azam gak arr. nih dah penghujung bulan March. laju btul masa berlalu. kejap je nak masuk pertengahan tahun.. *sighs*..

antara mender yg aku nak buat tahun nih (kira cam azam pertengahan tahun laa nih):

first, mender utk diri sendiri.. err, tak buleh reveal lah. kang org kata nk menunjuk. dah dapat nnt, baru buleh citer pjg lebar.. (hehehe)

second, utk bapak.. dah lama plan nak bagi bapak modal suh besar kan umah kat kampung tu. insyaAllah, kalau ada rezeki, aku tanak bertangguh lagi. adik bradik aku gamai. memasing semakin besar. rumah yg sedia ada skrg rasa cam tak muat plak nak sumbat gegamai camtuh.

third, utk adik-adik kesayangan aku nih.. bulan May nih ada family trip ke Ganu. Sham yg cadangkan gi sana. sounds like menarik. kena amik cuti la nampaknya… next year (chinese new year), aku plan nak bwk satu family gi Sabah. round de`sabah. kalau derang setuju, aku ingat nak bawak naik gunung kinabalu. eniwei, still under planning. tuu pun, kalau rezeki aku murah tahun nih. insyaAllah.

hari nih aku byk berangan.. pelik gak. kat opis pun buleh berangan. taapiiiii bukan berangan pasal cinta. takde maknanya.. aku berangan pasal pemily.. berangan camner nak hepikan bapak.. hepikan adik-adik.. hm, kalau lah arwah mak ada…

oh btw, tak sangka ramai yg berminat nk join team aku utk Kledang Challenge. sekarang dah kompem 3 org (aku, Fuzzy & Man).. lagi sorang lagi aku reserved antara Beckham & Betterman. derang bagi confirmation early april nih. so skrg, tinggal nak gather info (routemap, trek, checkpoint, games structures) tentang Kledang Challenge nih. harap tak byk halangan sangat. kalau setakat rappelling, hiking, climbing, running aku tak kisah sgt. jangan ada berenang-renang sudah.. buleh karam aku nanti.

Permalink 4 Comments

>open minded

March 21, 2007 at 12:49 pm (Uncategorized)

>dah 2 malam berturut hujan lebat (taim malam) since aku balik dari Mlk. siap petir kilat lagi tu. gerun sey. tak lena tido aku. kekejap kang terjaga. bila dh terjaga tu, aku keluar dari bilik. cek adik-adik aku. takut kalau derang terjaga. adik-adik pompuan aku nih boleh tahan gak penakutnya (like old sister like young sister laaa kan). bukan apa, adik aku terjaga, buleh gak takut sesama.. peluk-peluk sesama. tapiiii sumernya lenaaaa… syiok la tu tido taim hujan. aku gak yg terkulat-kulat pekup telinga ngan bantal sengsorang.

cam ampeh je kan, kalau kilat petir dalam hutan, selamba je aku harung. poyo tul aku nih.

talking abt hutan nih, hullaaa.. dah dekat sebulan aku tak masuk utan. rindunyaaa. semlm dapat invitation utk xpdc Gunung Lebah kat area Tg Malim. menarik gak. insyaAllah aku join. Hujung bulan April nih plak ada Kledang Challenge – anjuran Persatuan Mendaki Perak. aku cam eksaited nak join. tapi kena cari lagi 3 orang lagi sebab satu team kena ada 4 org. pertandingan nih amik masa 2 hari. kena bebtul fit and kena pandai baca kompas. some sort like orinteering jugak kut.. bab menang kalah tak penting, pengalaman tu lebih beharga.

hm, kena exercise nih.. yearghh. semangattt. tapi.. err, siapa lagi 3 orang tu nanti? btw, nih borang & syarat pertandingan tuk masuk Kledang Challenge 2007. sesaper yg berminat tu juz klik kat gambo. aku tolong promot je – tade komisen – FOC. kalau rasa nak “fight” sesama, jomma skalikk.

semlm gak, aku dapat present. somebody hadiahkan henpon. aku cam susah nak terima. tak best terhutang budi nih. tapi since dia beriya dan since aku nak jaga hati, aku amik gak. nih hah, ada dalam kotak depan aku nih. nak guna ke tak?? simpan dulu arr.

rituh tgk citer Road to Terebithia.. cam ampeh. aku tak minat citer imaginasi kekanak. pastu sambung marathon dgn citer Muhsin. org kata citer nih best giler sampai menang award. hm.. ntah la bagi aku, biasa je. tak beremosi pung. 3 adik beradik dlm satu citer err cam org lain tak berbakat plak. ops.. no offend. org gunung cam aku mana lah layak nak komen-komen acamnih. aku harap, filem Jibam bawak satu kelainan dalam dunia perfileman (cewahhh ayattt). tp, btul la tu.. aku nak kan kelainan!

Permalink 10 Comments

open minded

March 21, 2007 at 12:49 pm (Uncategorized)

dah 2 malam berturut hujan lebat (taim malam) since aku balik dari Mlk. siap petir kilat lagi tu. gerun sey. tak lena tido aku. kekejap kang terjaga. bila dh terjaga tu, aku keluar dari bilik. cek adik-adik aku. takut kalau derang terjaga. adik-adik pompuan aku nih boleh tahan gak penakutnya (like old sister like young sister laaa kan). bukan apa, adik aku terjaga, buleh gak takut sesama.. peluk-peluk sesama. tapiiii sumernya lenaaaa… syiok la tu tido taim hujan. aku gak yg terkulat-kulat pekup telinga ngan bantal sengsorang.

cam ampeh je kan, kalau kilat petir dalam hutan, selamba je aku harung. poyo tul aku nih.

talking abt hutan nih, hullaaa.. dah dekat sebulan aku tak masuk utan. rindunyaaa. semlm dapat invitation utk xpdc Gunung Lebah kat area Tg Malim. menarik gak. insyaAllah aku join. Hujung bulan April nih plak ada Kledang Challenge – anjuran Persatuan Mendaki Perak. aku cam eksaited nak join. tapi kena cari lagi 3 orang lagi sebab satu team kena ada 4 org. pertandingan nih amik masa 2 hari. kena bebtul fit and kena pandai baca kompas. some sort like orinteering jugak kut.. bab menang kalah tak penting, pengalaman tu lebih beharga.

hm, kena exercise nih.. yearghh. semangattt. tapi.. err, siapa lagi 3 orang tu nanti? btw, nih borang & syarat pertandingan tuk masuk Kledang Challenge 2007. sesaper yg berminat tu juz klik kat gambo. aku tolong promot je – tade komisen – FOC. kalau rasa nak “fight” sesama, jomma skalikk.

semlm gak, aku dapat present. somebody hadiahkan henpon. aku cam susah nak terima. tak best terhutang budi nih. tapi since dia beriya dan since aku nak jaga hati, aku amik gak. nih hah, ada dalam kotak depan aku nih. nak guna ke tak?? simpan dulu arr.

rituh tgk citer Road to Terebithia.. cam ampeh. aku tak minat citer imaginasi kekanak. pastu sambung marathon dgn citer Muhsin. org kata citer nih best giler sampai menang award. hm.. ntah la bagi aku, biasa je. tak beremosi pung. 3 adik beradik dlm satu citer err cam org lain tak berbakat plak. ops.. no offend. org gunung cam aku mana lah layak nak komen-komen acamnih. aku harap, filem Jibam bawak satu kelainan dalam dunia perfileman (cewahhh ayattt). tp, btul la tu.. aku nak kan kelainan!

Permalink 14 Comments

open minded

March 21, 2007 at 4:49 am (Uncategorized)

dah 2 malam berturut hujan lebat (taim malam) since aku balik dari Mlk. siap petir kilat lagi tu. gerun sey. tak lena tido aku. kekejap kang terjaga. bila dh terjaga tu, aku keluar dari bilik. cek adik-adik aku. takut kalau derang terjaga. adik-adik pompuan aku nih boleh tahan gak penakutnya (like old sister like young sister laaa kan). bukan apa, adik aku terjaga, buleh gak takut sesama.. peluk-peluk sesama. tapiiii sumernya lenaaaa… syiok la tu tido taim hujan. aku gak yg terkulat-kulat pekup telinga ngan bantal sengsorang.

cam ampeh je kan, kalau kilat petir dalam hutan, selamba je aku harung. poyo tul aku nih.

talking abt hutan nih, hullaaa.. dah dekat sebulan aku tak masuk utan. rindunyaaa. semlm dapat invitation utk xpdc Gunung Lebah kat area Tg Malim. menarik gak. insyaAllah aku join. Hujung bulan April nih plak ada Kledang Challenge – anjuran Persatuan Mendaki Perak. aku cam eksaited nak join. tapi kena cari lagi 3 orang lagi sebab satu team kena ada 4 org. pertandingan nih amik masa 2 hari. kena bebtul fit and kena pandai baca kompas. some sort like orinteering jugak kut.. bab menang kalah tak penting, pengalaman tu lebih beharga.

hm, kena exercise nih.. yearghh. semangattt. tapi.. err, siapa lagi 3 orang tu nanti? btw, nih borang & syarat pertandingan tuk masuk Kledang Challenge 2007. sesaper yg berminat tu juz klik kat gambo. aku tolong promot je – tade komisen – FOC. kalau rasa nak “fight” sesama, jomma skalikk.

semlm gak, aku dapat present. somebody hadiahkan henpon. aku cam susah nak terima. tak best terhutang budi nih. tapi since dia beriya dan since aku nak jaga hati, aku amik gak. nih hah, ada dalam kotak depan aku nih. nak guna ke tak?? simpan dulu arr.

rituh tgk citer Road to Terebithia.. cam ampeh. aku tak minat citer imaginasi kekanak. pastu sambung marathon dgn citer Muhsin. org kata citer nih best giler sampai menang award. hm.. ntah la bagi aku, biasa je. tak beremosi pung. 3 adik beradik dlm satu citer err cam org lain tak berbakat plak. ops.. no offend. org gunung cam aku mana lah layak nak komen-komen acamnih. aku harap, filem Jibam bawak satu kelainan dalam dunia perfileman (cewahhh ayattt). tp, btul la tu.. aku nak kan kelainan!

Permalink 10 Comments

>rezeki yg belum pasti

March 20, 2007 at 4:01 pm (Uncategorized)

>aku baru je nak updet cv.. baru je berfikir-fikir mana nak carik keje..

tetiba je pagi nih dapat call dari satu kompeni nih. pompuan yg bercakap. chinese. katanya, ada org rekemen kan nama aku utk Manager position kat situ. terusss dia interview aku thru phone. memula tu aku curious gak. try tanya nama kompeni dia. tapi dia refused nak reveal.

lepas borak-borak dalam setengah jam, dia kata cam suka kat aku. ekceli cemacam lagilah katanya.. dan keje yg dia offer tu plak, sikit lebih kurang cam apa yg aku buat sekarang nih. lepas dia puas hati dgn aku barulah dia reveal nama kompeni dia. aku try seach nama kompeni tu kat internet. not bad gak la background kompeni nih. patron dia, Bank Negara (menarik ey?). sebelum abis phone interview tu, sempat gak dia tanya current salary dgn benefit yg aku dapat kat sini. seems like dia still interested nak jumpa aku utk formal interview. hm, we’ll see camner nanti.

ikutkan, mmg laa aku eksaited dgn call tadi. tapi, tak buleh nak hepi-hepi. mender belum tentu. lain lah kalau dah dapat offer letter ke haper. camner pun, aku still nak cari peluang lain juga. kalau boleh biarlah ada dua tiga choice. sedap sikit nak buat pilihan.

satu mender yg aku confused. tentang org yg promote nama aku nih.. DA ke? setau aku, sorang pun tataw lagi pasal aku nak resign. pelik.


Permalink 9 Comments

rezeki yg belum pasti

March 20, 2007 at 4:01 pm (Uncategorized)

aku baru je nak updet cv.. baru je berfikir-fikir mana nak carik keje..

tetiba je pagi nih dapat call dari satu kompeni nih. pompuan yg bercakap. chinese. katanya, ada org rekemen kan nama aku utk Manager position kat situ. terusss dia interview aku thru phone. memula tu aku curious gak. try tanya nama kompeni dia. tapi dia refused nak reveal.

lepas borak-borak dalam setengah jam, dia kata cam suka kat aku. ekceli cemacam lagilah katanya.. dan keje yg dia offer tu plak, sikit lebih kurang cam apa yg aku buat sekarang nih. lepas dia puas hati dgn aku barulah dia reveal nama kompeni dia. aku try seach nama kompeni tu kat internet. not bad gak la background kompeni nih. patron dia, Bank Negara (menarik ey?). sebelum abis phone interview tu, sempat gak dia tanya current salary dgn benefit yg aku dapat kat sini. seems like dia still interested nak jumpa aku utk formal interview. hm, we’ll see camner nanti.

ikutkan, mmg laa aku eksaited dgn call tadi. tapi, tak buleh nak hepi-hepi. mender belum tentu. lain lah kalau dah dapat offer letter ke haper. camner pun, aku still nak cari peluang lain juga. kalau boleh biarlah ada dua tiga choice. sedap sikit nak buat pilihan.

satu mender yg aku confused. tentang org yg promote nama aku nih.. DA ke? setau aku, sorang pun tataw lagi pasal aku nak resign. pelik.


Permalink 9 Comments

« Previous page · Next page »