>selamat berpuasa!

September 12, 2007 at 7:41 am (Uncategorized)

>

Geng, esok puasa lah!

Malam nih pulak dah start tarawikh. Teringat dulu masa kekecik aku dgn memember sekampung tukar nama solat tarawikh nih kepada ‘tala-kueh’ (means, pegi bedal juadah yg orang sediakan selepas solat tarawikh). Nakal btul akak taim tu. Hik. Tapi laaa nih tak buat lagi. Dah besar katakan, dah jadi gadis yg ayu gitu (sesekali perasan). Term rembat kuih nih dah ditukar kepada term sedekah kuih pulak.


Lafaz niat sembahyang Tarawikh:


Maksudnya: Sahaja aku sembahyang tarawikh dua rakat ma’mum kerana Allah Taala.

Ok lah, kita toksah citer pepanjang hari nih. Just nak susun jari minta maaf pada sumer kengkawan yg kenal diri aku nih. Sesama lah kita sambut bulan Ramadhan dgn hati yg ceria & gumbira.

Buat semua umat Islam di seluruh dunia & buat pembaca yg duk keluar masuk blog aku nih (sama ada yg berniat baik @ tak baik @ tader apa-pe niat langsung) aku nak ucap Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak dan Selamat Menjalani Ibadah Puasa kat korang (ikhlas nih)

p/s: Jangan lupa kunci jam bangun sahur nahh.

14 Comments

  1. Anonymous said,

    >Tahun nie, I nak belajar puasa coz lepas nie, dah jadi isteri org, dah kena berpuasa. Ehehehehe Selamat Berpuasa aD.

  2. aD said,

    >cik nih mua’alaf? tahniah in advance utk awak ek. Sesama lah kita meriahkan bulan puasa nih šŸ™‚

  3. Anonymous said,

    >Slmt berpuasa

  4. aD said,

    >Anony, selamat berpuasa jugak :)p/s: awat la byk sgt anony.. cuba hangpa sumer bubuh nama.. senang nak panggei

  5. Anonymous said,

    >tq… tapi i x posa… hehe

  6. Anonymous said,

    >Ekekekeek kesian cik puan aD. Haah mualaf. Lepas ni Islam lah yer hihihihi

  7. Johnny Ong said,

    >wld like to wish u selamat berpuasa then

  8. aD said,

    >Anony, owh u nih non-muslim ek.. sory. tenkiu again.johnny ong, thank you for the wish & thanks again for droppin by šŸ™‚

  9. d'greatest said,

    >aD, selamat berpuasa.. šŸ™‚ thn ni sebagai tunangan org.. semoga diberkati oleh Nya.. tk care.. šŸ™‚

  10. aD said,

    >yatt, thanks ey. selamat menyambut bulan ramadhan utk awak & selamat berpuasa šŸ™‚

  11. Anonymous said,

    >Risau kalau bubuh nama kang terkejut beruk pulak aD nanti šŸ˜‰

  12. aD said,

    >Anony, pulak? bagus apa kalau kita sesama kenal. try me, habaq mai je takkan aD terkejut nyer, baik kawan atau lawan. aD akan terkejut kalau yg mereply nih preity zinta @ aishwarya.. hehehe

  13. Anonymous said,

    >Takpe lah coz we go way way way back. I selalu singgah blog aD pon coz feel very happy that you’re doing great sekarang ni. Me pun bukak buku baru dah :)Ex-PLU jugak lah dikatakan, ehek ehek.But kalau aD nak jugak tahu, let me know, I akan email aD. Ok?

  14. aD said,

    >Anony.. congrat! its really good to hear dat. teringin jugak nk tau. boleh kita rapatkan lagi silaturrahim. btul kata org, kita buka buku baru. mungkin dulu ada terkasar bahasa, tersilap kata. taim nih lah kita nak perbetulkan semuanya, ye tak?

Comments are closed.

%d bloggers like this: