>100 days left

October 31, 2007 at 3:38 pm (Uncategorized)

>

Here we go.. lets do the counting together..

Ok, now let see apa preparation yang aku dah buat.. apa ek.. err.. ekceli satu pun tak prepare lagi.. ha ha. Eh tak jugak, satu perkara dah settled – photographer. Aku dah confirmkan booking untuk amik jurugambar for that very special day. Antara banyak-banyak photographer, aku pilih Mr. Ghazali. Aku dah tengok hasil kerja dia.. memang memuaskan. Pakej yang dia offer agak menarik plus bayaran dia lebih murah dari photographer lain. RM 1,500 for custom picture + sticky album + 100pcs 4R printed photos + 3pcs 8R photos + satu photo saiz 10R beserta frame. Paling penting, dia setuju untuk nego dgn aku tentang pilihan gambar yang akan di-print. Package yang dia bagi kat aku (for that kind of price): sesi akad, sesi outdoor, sesi malam berinai & resepsi. Nice ey?

Selain dari tu.. yang lelain belum sedia apa pun lagi 😦

Anyway, not to worry much (pesan kat diri sendiri nih), InsyaAllah semuanya akan berjalan dgn lancar. Sabar nahh.

Rumah aku sunyi sekarang nih. Just tinggal aku dgn dua orang adik lelaki. Tak lama lagi sure lagi sunyi.. hm, guess aku kena cari altenatif lain untuk hilangkan sunyi nih. Naik gunung pun ok jugak kan? Tapi nak ke Mamoru tu? Dia agak bz lately nih.

Hari nih last day Mamoru keje kat Pejabat Tanah Dot Dot Dot. Ekceli last day untuk dia berada dalam goverment sampai hujung bulan November, tapi since dia ada 30 hari cuti tahunan, consider dia masih bekerja untuk goverment tapi dalam masa yang sama dia dah start bekerja untuk kompeni lain.. Kira hujung bulan November nih, dia akan dapat dua gaji dari dua kompeni berlainan lah. Meriah kan? Murah rezeki dia.

Pray all the best for him tomorrow. Love.
Advertisements

Permalink 11 Comments

100 days left

October 31, 2007 at 3:38 pm (Uncategorized)

Here we go.. lets do the counting together..

Ok, now let see apa preparation yang aku dah buat.. apa ek.. err.. ekceli satu pun tak prepare lagi.. ha ha. Eh tak jugak, satu perkara dah settled – photographer. Aku dah confirmkan booking untuk amik jurugambar for that very special day. Antara banyak-banyak photographer, aku pilih Mr. Ghazali. Aku dah tengok hasil kerja dia.. memang memuaskan. Pakej yang dia offer agak menarik plus bayaran dia lebih murah dari photographer lain. RM 1,500 for custom picture + sticky album + 100pcs 4R printed photos + 3pcs 8R photos + satu photo saiz 10R beserta frame. Paling penting, dia setuju untuk nego dgn aku tentang pilihan gambar yang akan di-print. Package yang dia bagi kat aku (for that kind of price): sesi akad, sesi outdoor, sesi malam berinai & resepsi. Nice ey?

Selain dari tu.. yang lelain belum sedia apa pun lagi 😦

Anyway, not to worry much (pesan kat diri sendiri nih), InsyaAllah semuanya akan berjalan dgn lancar. Sabar nahh.

Rumah aku sunyi sekarang nih. Just tinggal aku dgn dua orang adik lelaki. Tak lama lagi sure lagi sunyi.. hm, guess aku kena cari altenatif lain untuk hilangkan sunyi nih. Naik gunung pun ok jugak kan? Tapi nak ke Mamoru tu? Dia agak bz lately nih.

Hari nih last day Mamoru keje kat Pejabat Tanah Dot Dot Dot. Ekceli last day untuk dia berada dalam goverment sampai hujung bulan November, tapi since dia ada 30 hari cuti tahunan, consider dia masih bekerja untuk goverment tapi dalam masa yang sama dia dah start bekerja untuk kompeni lain.. Kira hujung bulan November nih, dia akan dapat dua gaji dari dua kompeni berlainan lah. Meriah kan? Murah rezeki dia.

Pray all the best for him tomorrow. Love.

Permalink 12 Comments

>New author

October 31, 2007 at 10:00 am (Uncategorized)

>

Kengkawan, say helo to my Mamoru~kun.

Sekarang blog nih dah ada dua author. Maknanya akan ada dua cerita berbeza kat sini. Hm, dunno how its gonna turn out to be.. but I think its a good start – for both of us to share whatever we have in mind.

Kan Mamoru?.. *wink*

Permalink Comments Off on >New author

New author

October 31, 2007 at 10:00 am (Uncategorized)

Kengkawan, say helo to my Mamoru~kun.

Sekarang blog nih dah ada dua author. Maknanya akan ada dua cerita berbeza kat sini. Hm, dunno how its gonna turn out to be.. but I think its a good start – for both of us to share whatever we have in mind.

Kan Mamoru?.. *wink*

Permalink Comments Off on New author

100 days left

October 31, 2007 at 7:38 am (Uncategorized)

Here we go.. lets do the counting together..

Ok, now let see apa preparation yang aku dah buat.. apa ek.. err.. ekceli satu pun tak prepare lagi.. ha ha. Eh tak jugak, satu perkara dah settled – photographer. Aku dah confirmkan booking untuk amik jurugambar for that very special day. Antara banyak-banyak photographer, aku pilih Mr. Ghazali. Aku dah tengok hasil kerja dia.. memang memuaskan. Pakej yang dia offer agak menarik plus bayaran dia lebih murah dari photographer lain. RM 1,500 for custom picture + sticky album + 100pcs 4R printed photos + 3pcs 8R photos + satu photo saiz 10R beserta frame. Paling penting, dia setuju untuk nego dgn aku tentang pilihan gambar yang akan di-print. Package yang dia bagi kat aku (for that kind of price): sesi akad, sesi outdoor, sesi malam berinai & resepsi. Nice ey?

Selain dari tu.. yang lelain belum sedia apa pun lagi 😦

Anyway, not to worry much (pesan kat diri sendiri nih), InsyaAllah semuanya akan berjalan dgn lancar. Sabar nahh.

Rumah aku sunyi sekarang nih. Just tinggal aku dgn dua orang adik lelaki. Tak lama lagi sure lagi sunyi.. hm, guess aku kena cari altenatif lain untuk hilangkan sunyi nih. Naik gunung pun ok jugak kan? Tapi nak ke Mamoru tu? Dia agak bz lately nih.

Hari nih last day Mamoru keje kat Pejabat Tanah Dot Dot Dot. Ekceli last day untuk dia berada dalam goverment sampai hujung bulan November, tapi since dia ada 30 hari cuti tahunan, consider dia masih bekerja untuk goverment tapi dalam masa yang sama dia dah start bekerja untuk kompeni lain.. Kira hujung bulan November nih, dia akan dapat dua gaji dari dua kompeni berlainan lah. Meriah kan? Murah rezeki dia.

Pray all the best for him tomorrow. Love.

Permalink 11 Comments

New author

October 31, 2007 at 2:00 am (Uncategorized)

Kengkawan, say helo to my Mamoru~kun.

Sekarang blog nih dah ada dua author. Maknanya akan ada dua cerita berbeza kat sini. Hm, dunno how its gonna turn out to be.. but I think its a good start – for both of us to share whatever we have in mind.

Kan Mamoru?.. *wink*

Permalink Comments Off on New author

>firSt

October 30, 2007 at 4:31 pm (Uncategorized)

>wanna say hiii…

Permalink Comments Off on >firSt

firSt

October 30, 2007 at 4:31 pm (Uncategorized)

wanna say hiii…

Permalink Comments Off on firSt

>Aunt Shi eksiden

October 30, 2007 at 4:20 pm (Uncategorized)

>

Pagi tadi on the phone dgn bapak. Dia informed Aunt Shi eksiden kat Alor Gajah semlm. Isk, sampai hati bapak tak nak bagi tau berita nih awal-awal. Tak nak kami risau katanya. Macam mana pun alhamdullilah, Aunt Shi tak cedera langsung. Cuma kereta je remuk bahagian depan & terbalik masa eksiden tu.

Kata bapak, Aunt Shi lately terlalu banyak berfikir. Maybe tu salah satu punca yang menyebabkan dia hilang kawalan. Kesian Aunt Shi, mana nak fikir tentang mak dia yg terlantar kat rumah tu.. mana nak fikir tentang anak-anak dia yang semakin nakal & tak mendengar kata..

Sesambil borak tentang Aunt Shi, bapak turut selitkan nasihat untuk aku (kes hari Ahad rituh) Bapak suruh aku lebih bersikap rasional dalam buat keputusan – jangan turut kata hati.. Sempat jugak tu dia puji Mamoru. Sampai aku rasa macam bapak menyebelahi Mamoru pulak. Apa pun, aku tahu bapak lebih memahami. Dalam rasa tak puas hati tu timbul juga rasa hepi bila mana bapak sebenarnya amat berpuas hati dgn ‘pilihan hati’ aku.

InsyaAllah, kalau takde apa-apa, aku nak balik Melaka hujung minggu nih.

Permalink Comments Off on >Aunt Shi eksiden

Aunt Shi eksiden

October 30, 2007 at 4:20 pm (Uncategorized)

Pagi tadi on the phone dgn bapak. Dia informed Aunt Shi eksiden kat Alor Gajah semlm. Isk, sampai hati bapak tak nak bagi tau berita nih awal-awal. Tak nak kami risau katanya. Macam mana pun alhamdullilah, Aunt Shi tak cedera langsung. Cuma kereta je remuk bahagian depan & terbalik masa eksiden tu.

Kata bapak, Aunt Shi lately terlalu banyak berfikir. Maybe tu salah satu punca yang menyebabkan dia hilang kawalan. Kesian Aunt Shi, mana nak fikir tentang mak dia yg terlantar kat rumah tu.. mana nak fikir tentang anak-anak dia yang semakin nakal & tak mendengar kata..

Sesambil borak tentang Aunt Shi, bapak turut selitkan nasihat untuk aku (kes hari Ahad rituh) Bapak suruh aku lebih bersikap rasional dalam buat keputusan – jangan turut kata hati.. Sempat jugak tu dia puji Mamoru. Sampai aku rasa macam bapak menyebelahi Mamoru pulak. Apa pun, aku tahu bapak lebih memahami. Dalam rasa tak puas hati tu timbul juga rasa hepi bila mana bapak sebenarnya amat berpuas hati dgn ‘pilihan hati’ aku.

InsyaAllah, kalau takde apa-apa, aku nak balik Melaka hujung minggu nih.

Permalink Comments Off on Aunt Shi eksiden

>Jujur

October 30, 2007 at 3:07 pm (Uncategorized)

>

Jumaat aritu aku cuti. MC. Takde lah teruk sangat pun demamnya – selsema je. Aku spent masa kat umah dgn mengemas & membasuh semua kain baju adik lelaki aku. Fyi, aku nih ada habit pelik sikit tentang membasuh baju nih – aku suka kira dan ingat jenis baju yg aku basuh. Bukan tu je, kalau sidai baju tu pun, aku akan susun dgn baik e.g., t-shirt satu baris, seluar jeans satu baris, underwear satu baris.. even cara menyidai pun kena seragam & lurus. Skema gila. Sesambil tunggu baju tu kering, merasalah sepuluh kali sekejap aku akan tertinjau-tinjau tengok baju-baju kat ampaian tu – tak tau kenapa – macam ada kepuasan bila tengok baju yang dah dibasuh.

Nak dijadikan cerita, lepas aku sidai baju tu, aku lepak jap dgn adik lelaki no.7 (dia takde kelas pagi tu). Sesambil tu aku berulang alik dari ruang tamu ke tingkap dapur untuk tengok baju yang aku jemur. Last sekali aku tengok, ada sorang cleaner tengah sapu sampah kat korridor. Setengah jam lepas tu aku tengok lagi.. tetiba selai seluar jeans takde. Aku cuak – seluar aku pulak tu. Jengah kat tingkat bawah, takde pulak seluar yang jatuh. Hati mula rasa tak sedap. Ada orang curi ke?

Aku panggil adik lelaki aku. Suruh dia turun tingkat bawah cari seluar tu kalau-kalau jatuh tersangkut ke haper. Tak sampai 10 minit aku dengar suara adik aku suruh turun. Dia tunjukkan penyangkut baju yang tersorok kat belakang pintu kat tepi tangga tingkat dua. Confirmed ada orang curi seluar aku & buang penyangkut baju kat situ. Aku turun sampai ke bawah. Terserempak dgn dua orang akak cleaner Indon kat depan tangga. Tanya dia kut-kut dia ada nampak seluar aku. Sorang akak nih cakap tak nampak. Sorang lagi (yg agak muda sikit) macam nak sorokkan sesuatu dalam beg plastik kat tepi dinding. Bila aku keraskan nada suara, cleaner yg muda tu keluarkan selai seluar jeans dari beg plastik tu. Katanya, dia jumpa seluar tu kat dalam tong sampah tepi tangga. Tapi tu bukan seluar aku arr. Aku jengah beg plastik dia. Nampak selai lagi seluar jeans siap berlipat kemas dalam tu. Aku paksa dia keluarkan. Dia dah start ketaq. Memang sah seluar aku yang dia curi. Still lembab lagi ok.

Aku tegur cleaner tu, bukan tegur memarah, tapi tegur secara tegas lah sebab aku tak suka orang mencuri nih. Minah tu pulak, dah terang-terang kesalahan yang dia buat, punnnn keras tanak mengaku nih. Siap buat muka berlagak lagi.. marah lah aku macam nih. Aku ugut nak bawak dia pegi management office, biar dia kena buang keje, biar dia kena hantar balik ke negara asal dia. Ekceli, aku acah je. Takde lah aku sekejam tu. Aku nak dia mengaku dan minta maaf je bukan kena bayar pun. Lepas dia mengaku, aku terus naik atas masuk umah. Ikutkan hati, aku berbelah bagi jugak nak lepaskan orang yg buat kesalahan macam nih, yelah takut berulang nanti. Tapi takperlah, harap timbul kesedaran dalam hati dia lepas dengar ceramah tak seberapa aku tu. Lagipun, aku macam kesian pulak kat dia. Mesti hidup dia susah sangat sampai seluar jeans aku yang dah koyak sikit kat kaki tu pun dia sanggup tibai.

Ahad pulak cerita lain. Ada reason yang kukuh untuk aku lancarkan perang. Habis peluru berpandu, machine-gun, bom atom, lembing, tombak, panah, sumpit, segala bagai aku gunakan. Hilang semua kewarasan akal. Tak pepasal, semua orang kena tempias amarah aku.

Ok, dalam situasi nih, puncanya BUKAN salah aku, tapi bila aku menggunakan emosi untuk menyelesaikan masalah, secara tak langsung aku turut bersalah. Moral of the story, jangan sesekali berahsia dgn pasangan anda lebih-lebih lagi bila melibatkan ex-girfriend / ex-boyfriend anda. Ok murid-murid?

Trauma yang melanda
Menikam-nikam jiwa
Selemah ku lemah aku berserah

Trauma yang kurasakan
Hanya padamu Tuhan
Yang memahami pedih di hati
Tiada pengubat bisa merawat luka
Ku dalam Trauma

Sekarang, kita tutup cerita tak best nih.

Permalink Comments Off on >Jujur

Jujur

October 30, 2007 at 3:07 pm (Uncategorized)

Jumaat aritu aku cuti. MC. Takde lah teruk sangat pun demamnya – selsema je. Aku spent masa kat umah dgn mengemas & membasuh semua kain baju adik lelaki aku. Fyi, aku nih ada habit pelik sikit tentang membasuh baju nih – aku suka kira dan ingat jenis baju yg aku basuh. Bukan tu je, kalau sidai baju tu pun, aku akan susun dgn baik e.g., t-shirt satu baris, seluar jeans satu baris, underwear satu baris.. even cara menyidai pun kena seragam & lurus. Skema gila. Sesambil tunggu baju tu kering, merasalah sepuluh kali sekejap aku akan tertinjau-tinjau tengok baju-baju kat ampaian tu – tak tau kenapa – macam ada kepuasan bila tengok baju yang dah dibasuh.

Nak dijadikan cerita, lepas aku sidai baju tu, aku lepak jap dgn adik lelaki no.7 (dia takde kelas pagi tu). Sesambil tu aku berulang alik dari ruang tamu ke tingkap dapur untuk tengok baju yang aku jemur. Last sekali aku tengok, ada sorang cleaner tengah sapu sampah kat korridor. Setengah jam lepas tu aku tengok lagi.. tetiba selai seluar jeans takde. Aku cuak – seluar aku pulak tu. Jengah kat tingkat bawah, takde pulak seluar yang jatuh. Hati mula rasa tak sedap. Ada orang curi ke?

Aku panggil adik lelaki aku. Suruh dia turun tingkat bawah cari seluar tu kalau-kalau jatuh tersangkut ke haper. Tak sampai 10 minit aku dengar suara adik aku suruh turun. Dia tunjukkan penyangkut baju yang tersorok kat belakang pintu kat tepi tangga tingkat dua. Confirmed ada orang curi seluar aku & buang penyangkut baju kat situ. Aku turun sampai ke bawah. Terserempak dgn dua orang akak cleaner Indon kat depan tangga. Tanya dia kut-kut dia ada nampak seluar aku. Sorang akak nih cakap tak nampak. Sorang lagi (yg agak muda sikit) macam nak sorokkan sesuatu dalam beg plastik kat tepi dinding. Bila aku keraskan nada suara, cleaner yg muda tu keluarkan selai seluar jeans dari beg plastik tu. Katanya, dia jumpa seluar tu kat dalam tong sampah tepi tangga. Tapi tu bukan seluar aku arr. Aku jengah beg plastik dia. Nampak selai lagi seluar jeans siap berlipat kemas dalam tu. Aku paksa dia keluarkan. Dia dah start ketaq. Memang sah seluar aku yang dia curi. Still lembab lagi ok.

Aku tegur cleaner tu, bukan tegur memarah, tapi tegur secara tegas lah sebab aku tak suka orang mencuri nih. Minah tu pulak, dah terang-terang kesalahan yang dia buat, punnnn keras tanak mengaku nih. Siap buat muka berlagak lagi.. marah lah aku macam nih. Aku ugut nak bawak dia pegi management office, biar dia kena buang keje, biar dia kena hantar balik ke negara asal dia. Ekceli, aku acah je. Takde lah aku sekejam tu. Aku nak dia mengaku dan minta maaf je bukan kena bayar pun. Lepas dia mengaku, aku terus naik atas masuk umah. Ikutkan hati, aku berbelah bagi jugak nak lepaskan orang yg buat kesalahan macam nih, yelah takut berulang nanti. Tapi takperlah, harap timbul kesedaran dalam hati dia lepas dengar ceramah tak seberapa aku tu. Lagipun, aku macam kesian pulak kat dia. Mesti hidup dia susah sangat sampai seluar jeans aku yang dah koyak sikit kat kaki tu pun dia sanggup tibai.

Ahad pulak cerita lain. Ada reason yang kukuh untuk aku lancarkan perang. Habis peluru berpandu, machine-gun, bom atom, lembing, tombak, panah, sumpit, segala bagai aku gunakan. Hilang semua kewarasan akal. Tak pepasal, semua orang kena tempias amarah aku.

Ok, dalam situasi nih, puncanya BUKAN salah aku, tapi bila aku menggunakan emosi untuk menyelesaikan masalah, secara tak langsung aku turut bersalah. Moral of the story, jangan sesekali berahsia dgn pasangan anda lebih-lebih lagi bila melibatkan ex-girfriend / ex-boyfriend anda. Ok murid-murid?

Trauma yang melanda
Menikam-nikam jiwa
Selemah ku lemah aku berserah

Trauma yang kurasakan
Hanya padamu Tuhan
Yang memahami pedih di hati
Tiada pengubat bisa merawat luka
Ku dalam Trauma

Sekarang, kita tutup cerita tak best nih.

Permalink Comments Off on Jujur

firSt

October 30, 2007 at 8:31 am (Uncategorized)

wanna say hiii…

Permalink Comments Off on firSt

Aunt Shi eksiden

October 30, 2007 at 8:20 am (Uncategorized)

Pagi tadi on the phone dgn bapak. Dia informed Aunt Shi eksiden kat Alor Gajah semlm. Isk, sampai hati bapak tak nak bagi tau berita nih awal-awal. Tak nak kami risau katanya. Macam mana pun alhamdullilah, Aunt Shi tak cedera langsung. Cuma kereta je remuk bahagian depan & terbalik masa eksiden tu.

Kata bapak, Aunt Shi lately terlalu banyak berfikir. Maybe tu salah satu punca yang menyebabkan dia hilang kawalan. Kesian Aunt Shi, mana nak fikir tentang mak dia yg terlantar kat rumah tu.. mana nak fikir tentang anak-anak dia yang semakin nakal & tak mendengar kata..

Sesambil borak tentang Aunt Shi, bapak turut selitkan nasihat untuk aku (kes hari Ahad rituh) Bapak suruh aku lebih bersikap rasional dalam buat keputusan – jangan turut kata hati.. Sempat jugak tu dia puji Mamoru. Sampai aku rasa macam bapak menyebelahi Mamoru pulak. Apa pun, aku tahu bapak lebih memahami. Dalam rasa tak puas hati tu timbul juga rasa hepi bila mana bapak sebenarnya amat berpuas hati dgn ‘pilihan hati’ aku.

InsyaAllah, kalau takde apa-apa, aku nak balik Melaka hujung minggu nih.

Permalink Comments Off on Aunt Shi eksiden

Jujur

October 30, 2007 at 7:07 am (Uncategorized)

Jumaat aritu aku cuti. MC. Takde lah teruk sangat pun demamnya – selsema je. Aku spent masa kat umah dgn mengemas & membasuh semua kain baju adik lelaki aku. Fyi, aku nih ada habit pelik sikit tentang membasuh baju nih – aku suka kira dan ingat jenis baju yg aku basuh. Bukan tu je, kalau sidai baju tu pun, aku akan susun dgn baik e.g., t-shirt satu baris, seluar jeans satu baris, underwear satu baris.. even cara menyidai pun kena seragam & lurus. Skema gila. Sesambil tunggu baju tu kering, merasalah sepuluh kali sekejap aku akan tertinjau-tinjau tengok baju-baju kat ampaian tu – tak tau kenapa – macam ada kepuasan bila tengok baju yang dah dibasuh.

Nak dijadikan cerita, lepas aku sidai baju tu, aku lepak jap dgn adik lelaki no.7 (dia takde kelas pagi tu). Sesambil tu aku berulang alik dari ruang tamu ke tingkap dapur untuk tengok baju yang aku jemur. Last sekali aku tengok, ada sorang cleaner tengah sapu sampah kat korridor. Setengah jam lepas tu aku tengok lagi.. tetiba selai seluar jeans takde. Aku cuak – seluar aku pulak tu. Jengah kat tingkat bawah, takde pulak seluar yang jatuh. Hati mula rasa tak sedap. Ada orang curi ke?

Aku panggil adik lelaki aku. Suruh dia turun tingkat bawah cari seluar tu kalau-kalau jatuh tersangkut ke haper. Tak sampai 10 minit aku dengar suara adik aku suruh turun. Dia tunjukkan penyangkut baju yang tersorok kat belakang pintu kat tepi tangga tingkat dua. Confirmed ada orang curi seluar aku & buang penyangkut baju kat situ. Aku turun sampai ke bawah. Terserempak dgn dua orang akak cleaner Indon kat depan tangga. Tanya dia kut-kut dia ada nampak seluar aku. Sorang akak nih cakap tak nampak. Sorang lagi (yg agak muda sikit) macam nak sorokkan sesuatu dalam beg plastik kat tepi dinding. Bila aku keraskan nada suara, cleaner yg muda tu keluarkan selai seluar jeans dari beg plastik tu. Katanya, dia jumpa seluar tu kat dalam tong sampah tepi tangga. Tapi tu bukan seluar aku arr. Aku jengah beg plastik dia. Nampak selai lagi seluar jeans siap berlipat kemas dalam tu. Aku paksa dia keluarkan. Dia dah start ketaq. Memang sah seluar aku yang dia curi. Still lembab lagi ok.

Aku tegur cleaner tu, bukan tegur memarah, tapi tegur secara tegas lah sebab aku tak suka orang mencuri nih. Minah tu pulak, dah terang-terang kesalahan yang dia buat, punnnn keras tanak mengaku nih. Siap buat muka berlagak lagi.. marah lah aku macam nih. Aku ugut nak bawak dia pegi management office, biar dia kena buang keje, biar dia kena hantar balik ke negara asal dia. Ekceli, aku acah je. Takde lah aku sekejam tu. Aku nak dia mengaku dan minta maaf je bukan kena bayar pun. Lepas dia mengaku, aku terus naik atas masuk umah. Ikutkan hati, aku berbelah bagi jugak nak lepaskan orang yg buat kesalahan macam nih, yelah takut berulang nanti. Tapi takperlah, harap timbul kesedaran dalam hati dia lepas dengar ceramah tak seberapa aku tu. Lagipun, aku macam kesian pulak kat dia. Mesti hidup dia susah sangat sampai seluar jeans aku yang dah koyak sikit kat kaki tu pun dia sanggup tibai.

Ahad pulak cerita lain. Ada reason yang kukuh untuk aku lancarkan perang. Habis peluru berpandu, machine-gun, bom atom, lembing, tombak, panah, sumpit, segala bagai aku gunakan. Hilang semua kewarasan akal. Tak pepasal, semua orang kena tempias amarah aku.

Ok, dalam situasi nih, puncanya BUKAN salah aku, tapi bila aku menggunakan emosi untuk menyelesaikan masalah, secara tak langsung aku turut bersalah. Moral of the story, jangan sesekali berahsia dgn pasangan anda lebih-lebih lagi bila melibatkan ex-girfriend / ex-boyfriend anda. Ok murid-murid?

Trauma yang melanda
Menikam-nikam jiwa
Selemah ku lemah aku berserah

Trauma yang kurasakan
Hanya padamu Tuhan
Yang memahami pedih di hati
Tiada pengubat bisa merawat luka
Ku dalam Trauma

Sekarang, kita tutup cerita tak best nih.

Permalink Comments Off on Jujur

Next page »