>Gian nak mendaki

February 28, 2008 at 1:22 pm (Uncategorized)

>

Malam tadi encik tukang pintu datang. Rajan nama dia. Kejap je dia datang. Nak amik ukuran je katanya. Lepas beborak tentang jenis pintu yg aku nak, dia pun balik. Esok baru dia datang pasang pintu baru. Dah alang-alang tu, aku nak suruh dia drill dinding dapur sekali. Nak buat para. Senang nak isi barang atas tu. Dapur rumah baru nih kecik sangat lah. Susah nak susun barang.

Since Rajan nak start bertukang pagi esok, terpaksalah aku amik cuti. Maklum lah Mamoru bukannya boleh escape dari opis. Nak tanak kena lah aku monitor keje si Rajan nih. Takper lah, bukan aku sorang je yg ada kat rumah esok. Adik lelaki no.7 pun ada. Kelas dia start pukul 2.30 ptg. Pagi tu boleh lah dia temankan aku.

Lately nih, semangat aku nak mendaki gunung semakin meluap-luap pulak. Bila aku suarakan kat Mamoru, dia suruh sabar dulu. Kataya, banyak lagi sedara-mara yg kami belum habis ziarah. Lagipun, jadual wiken kami sampai hujung bulan nih pack sangat. Minggu nih pegi Cameron, minggu depan pegi rumah sedara Mamoru yg kahwin kat Ipoh, minggu lagik depan pulak, aku kena organize tournament kat Mantin.. hah, bilanya aku free?

Ex-housemate Mamoru, Chua ada suruh kami organize xpdc ke gunung Suku-Irau (Trans Jerging) dalam bulan March nih, tapi.. aku rasa tak sanggup lah. Kalau suruh aku jadi AJK untuk arrange guide / transport je boleh lah. Kalau nak aku buat SEMUA sekaligus (guide, transport, budget costing, cari participants, permit, rations, peralatan camping).. ohhhh.. aku tak cukup masa nak buat semua nih. Maaf ye encik Chua. Bulan nih kami still bz nak penuhi undangan dari sedara-mara / kengkawan. InsyaAllah, lain kali kalau dibeli peluang untuk jadi organizer lagi, aku takkan tolak punya.

Aku ada plan nak panjat gunung Datuk lagi hujung bulan March nih. Nak bergambar dgn baju nikah kami kat atas tu. Yelah, sebagai tanda pertemuan pertama kami kat puncak gunung Kinabalu dulu. Kalau nak pakai baju nikah kat puncak Kinabalu, toksah harap lahh.. serrjuuurrrrkkkk.. ada yg beku kerasss kejunggg nanti.

Kalau ada antara korang yg baca blog nih berminat nat join kami pegi mendaki gunung Datuk hujung bulan March nanti, tinggalkanlah email / contact no. kat ruangan komen. Gunung Datuk nih takder lah tinggi sangat. Tapi jgn memain, view kat puncak memang carerr! Penuh dgn batu.. ala-ala kat Kinabalu jugak lah.. hehehe. Tarikh? Tak tetap lagi. Sama ada 22-23 March atau 29-30 March. Nanti aku confirmkan dgn Mamoru. Ok?

Advertisements

Permalink 2 Comments

Gian nak mendaki

February 28, 2008 at 1:22 pm (Uncategorized)

Malam tadi encik tukang pintu datang. Rajan nama dia. Kejap je dia datang. Nak amik ukuran je katanya. Lepas beborak tentang jenis pintu yg aku nak, dia pun balik. Esok baru dia datang pasang pintu baru. Dah alang-alang tu, aku nak suruh dia drill dinding dapur sekali. Nak buat para. Senang nak isi barang atas tu. Dapur rumah baru nih kecik sangat lah. Susah nak susun barang.

Since Rajan nak start bertukang pagi esok, terpaksalah aku amik cuti. Maklum lah Mamoru bukannya boleh escape dari opis. Nak tanak kena lah aku monitor keje si Rajan nih. Takper lah, bukan aku sorang je yg ada kat rumah esok. Adik lelaki no.7 pun ada. Kelas dia start pukul 2.30 ptg. Pagi tu boleh lah dia temankan aku.

Lately nih, semangat aku nak mendaki gunung semakin meluap-luap pulak. Bila aku suarakan kat Mamoru, dia suruh sabar dulu. Kataya, banyak lagi sedara-mara yg kami belum habis ziarah. Lagipun, jadual wiken kami sampai hujung bulan nih pack sangat. Minggu nih pegi Cameron, minggu depan pegi rumah sedara Mamoru yg kahwin kat Ipoh, minggu lagik depan pulak, aku kena organize tournament kat Mantin.. hah, bilanya aku free?

Ex-housemate Mamoru, Chua ada suruh kami organize xpdc ke gunung Suku-Irau (Trans Jerging) dalam bulan March nih, tapi.. aku rasa tak sanggup lah. Kalau suruh aku jadi AJK untuk arrange guide / transport je boleh lah. Kalau nak aku buat SEMUA sekaligus (guide, transport, budget costing, cari participants, permit, rations, peralatan camping).. ohhhh.. aku tak cukup masa nak buat semua nih. Maaf ye encik Chua. Bulan nih kami still bz nak penuhi undangan dari sedara-mara / kengkawan. InsyaAllah, lain kali kalau dibeli peluang untuk jadi organizer lagi, aku takkan tolak punya.

Aku ada plan nak panjat gunung Datuk lagi hujung bulan March nih. Nak bergambar dgn baju nikah kami kat atas tu. Yelah, sebagai tanda pertemuan pertama kami kat puncak gunung Kinabalu dulu. Kalau nak pakai baju nikah kat puncak Kinabalu, toksah harap lahh.. serrjuuurrrrkkkk.. ada yg beku kerasss kejunggg nanti.

Kalau ada antara korang yg baca blog nih berminat nat join kami pegi mendaki gunung Datuk hujung bulan March nanti, tinggalkanlah email / contact no. kat ruangan komen. Gunung Datuk nih takder lah tinggi sangat. Tapi jgn memain, view kat puncak memang carerr! Penuh dgn batu.. ala-ala kat Kinabalu jugak lah.. hehehe. Tarikh? Tak tetap lagi. Sama ada 22-23 March atau 29-30 March. Nanti aku confirmkan dgn Mamoru. Ok?

Permalink 2 Comments

Gian nak mendaki

February 28, 2008 at 5:22 am (Uncategorized)

Malam tadi encik tukang pintu datang. Rajan nama dia. Kejap je dia datang. Nak amik ukuran je katanya. Lepas beborak tentang jenis pintu yg aku nak, dia pun balik. Esok baru dia datang pasang pintu baru. Dah alang-alang tu, aku nak suruh dia drill dinding dapur sekali. Nak buat para. Senang nak isi barang atas tu. Dapur rumah baru nih kecik sangat lah. Susah nak susun barang.

Since Rajan nak start bertukang pagi esok, terpaksalah aku amik cuti. Maklum lah Mamoru bukannya boleh escape dari opis. Nak tanak kena lah aku monitor keje si Rajan nih. Takper lah, bukan aku sorang je yg ada kat rumah esok. Adik lelaki no.7 pun ada. Kelas dia start pukul 2.30 ptg. Pagi tu boleh lah dia temankan aku.

Lately nih, semangat aku nak mendaki gunung semakin meluap-luap pulak. Bila aku suarakan kat Mamoru, dia suruh sabar dulu. Kataya, banyak lagi sedara-mara yg kami belum habis ziarah. Lagipun, jadual wiken kami sampai hujung bulan nih pack sangat. Minggu nih pegi Cameron, minggu depan pegi rumah sedara Mamoru yg kahwin kat Ipoh, minggu lagik depan pulak, aku kena organize tournament kat Mantin.. hah, bilanya aku free?

Ex-housemate Mamoru, Chua ada suruh kami organize xpdc ke gunung Suku-Irau (Trans Jerging) dalam bulan March nih, tapi.. aku rasa tak sanggup lah. Kalau suruh aku jadi AJK untuk arrange guide / transport je boleh lah. Kalau nak aku buat SEMUA sekaligus (guide, transport, budget costing, cari participants, permit, rations, peralatan camping).. ohhhh.. aku tak cukup masa nak buat semua nih. Maaf ye encik Chua. Bulan nih kami still bz nak penuhi undangan dari sedara-mara / kengkawan. InsyaAllah, lain kali kalau dibeli peluang untuk jadi organizer lagi, aku takkan tolak punya.

Aku ada plan nak panjat gunung Datuk lagi hujung bulan March nih. Nak bergambar dgn baju nikah kami kat atas tu. Yelah, sebagai tanda pertemuan pertama kami kat puncak gunung Kinabalu dulu. Kalau nak pakai baju nikah kat puncak Kinabalu, toksah harap lahh.. serrjuuurrrrkkkk.. ada yg beku kerasss kejunggg nanti.

Kalau ada antara korang yg baca blog nih berminat nat join kami pegi mendaki gunung Datuk hujung bulan March nanti, tinggalkanlah email / contact no. kat ruangan komen. Gunung Datuk nih takder lah tinggi sangat. Tapi jgn memain, view kat puncak memang carerr! Penuh dgn batu.. ala-ala kat Kinabalu jugak lah.. hehehe. Tarikh? Tak tetap lagi. Sama ada 22-23 March atau 29-30 March. Nanti aku confirmkan dgn Mamoru. Ok?

Permalink 2 Comments

>Planning yg tak hehabis

February 27, 2008 at 2:08 pm (Uncategorized)

>

Malam tadi plan nak panggil tukang baiki pintu. Nak suruh tukar satu set pintu depan rumah dengan solid wood. Pintu plywood tu dah banyak sangat pecahnya. Tombol pun dah rosak. Nasib baik tuan rumah lama tu bagi kebenaran. So, tolak dgn sewa rumah je lah. Tapi, kedai tukang pintu tutup lah pulah. Postpone malam nih lah nampaknya.

Bosan tataw nak buat apa mlm tadi, aku pegi shopping bebarang dapur kat pasaraya Hero dgn Mamoru. Kononnya nak masak cemacam untuk malam tu. Tapi sampai rumah, badan dah penat. Nak masak pun pikir pat lima kali. Mamoru offer beli nasik kat kedai (memahami betul dia nih kan?).. Tapi, tanak lah. Aku dah tak lalu dah makan kat kedai nih. Nampak je sedap tapi rasa ntahapehaper. Nak tanak, terpaksa lah masak jugak. Buat yg simple-simple je. Masak sambal sardin (guna cili hidup), tumis sayur terung dgn cili padi, goreng telur dadar & buat cencaluk sikit.. bila makan dgn nasik panas.. fuhhh.. berselera sungguh!
Wiken ni insyaAllah, aku pegi Cameron pulak. Pegi dgn adik-adik. Tapi tak semuanya ikut sebab ada antara adik-adik aku attached dgn kelas / exam (Takpe lah ek sayang, len kali kita pegi sesama. Pelajaran tu lebih penting). Oh ada satu berita baik, adik lelaki no.5 baru je dapat tawaran sambung belajar (part time belajar sambil keje) dari UUM. Alhamdulilah, lepas jugak hasrat dia nak sambung belajar.
Adik aku yg no.5 nih, rezeki belajar dia berat sikit kalau nak banding dgn adik-adik yg lain. Tapi yg aku suka tu, sikap dia yg tak penah putus asa. Dulu dia keje kat kilang buat keta. Hampir dua tahun gak lah dia keje situ sebelum aku tarik dia keje kat KL awal tahun lepas – buat keje admin. Sejak duduk KL nih, rezeki dia mencurah-curah. Dengar aritu, boss dia nak bagi kenaikan pangkat. Tambah pulak dgn offer study dari UUM nih. Murah rezeki adik aku. Syukur sangat. Aku sentiasa doakan yg terbaik untuk dia dan adik-adik aku yg lain.
Petang nih maybe aku balik awal lagi sebab nak ikut Mamoru pegi tengok rumah contoh kat Meru. Tak sesabar dia nak beli rumah sendiri. Aku pun excited jugak nih.. hehe. InsyaAllah, kalau rumah tu memenuhi ciri-ciri rumah idaman kami (landed, spacious, safe & accessible) dan kalau kena dgn kemampuan aku, why not kan? Jauh sikit apa ada hal.. ye tak?
Note: Untuk ex-officemates Mamoru kat Pejabat Tanah dot dot dot, terima kasih atas jamuan & hadiah semalam. Esp to his ex-boss, Puan Haslina (betul ke ejaan nih?). Peramah orangnya, seronok berborak.. tak sangka boss dia pun blogger mcm aku jugak. Kecik dunia blogging ni ye? Pusing-pusing, ke situ jugak. Thanks atas tips semalam. InsyaAllah, kalau ada rezeki derang panggil saya utk assesstment, saya akan pratikkan. Doakan je lah.. hehe.

Permalink Comments Off on >Planning yg tak hehabis

Planning yg tak hehabis

February 27, 2008 at 2:08 pm (Uncategorized)

Malam tadi plan nak panggil tukang baiki pintu. Nak suruh tukar satu set pintu depan rumah dengan solid wood. Pintu plywood tu dah banyak sangat pecahnya. Tombol pun dah rosak. Nasib baik tuan rumah lama tu bagi kebenaran. So, tolak dgn sewa rumah je lah. Tapi, kedai tukang pintu tutup lah pulah. Postpone malam nih lah nampaknya.

Bosan tataw nak buat apa mlm tadi, aku pegi shopping bebarang dapur kat pasaraya Hero dgn Mamoru. Kononnya nak masak cemacam untuk malam tu. Tapi sampai rumah, badan dah penat. Nak masak pun pikir pat lima kali. Mamoru offer beli nasik kat kedai (memahami betul dia nih kan?).. Tapi, tanak lah. Aku dah tak lalu dah makan kat kedai nih. Nampak je sedap tapi rasa ntahapehaper. Nak tanak, terpaksa lah masak jugak. Buat yg simple-simple je. Masak sambal sardin (guna cili hidup), tumis sayur terung dgn cili padi, goreng telur dadar & buat cencaluk sikit.. bila makan dgn nasik panas.. fuhhh.. berselera sungguh!
Wiken ni insyaAllah, aku pegi Cameron pulak. Pegi dgn adik-adik. Tapi tak semuanya ikut sebab ada antara adik-adik aku attached dgn kelas / exam (Takpe lah ek sayang, len kali kita pegi sesama. Pelajaran tu lebih penting). Oh ada satu berita baik, adik lelaki no.5 baru je dapat tawaran sambung belajar (part time belajar sambil keje) dari UUM. Alhamdulilah, lepas jugak hasrat dia nak sambung belajar.
Adik aku yg no.5 nih, rezeki belajar dia berat sikit kalau nak banding dgn adik-adik yg lain. Tapi yg aku suka tu, sikap dia yg tak penah putus asa. Dulu dia keje kat kilang buat keta. Hampir dua tahun gak lah dia keje situ sebelum aku tarik dia keje kat KL awal tahun lepas – buat keje admin. Sejak duduk KL nih, rezeki dia mencurah-curah. Dengar aritu, boss dia nak bagi kenaikan pangkat. Tambah pulak dgn offer study dari UUM nih. Murah rezeki adik aku. Syukur sangat. Aku sentiasa doakan yg terbaik untuk dia dan adik-adik aku yg lain.
Petang nih maybe aku balik awal lagi sebab nak ikut Mamoru pegi tengok rumah contoh kat Meru. Tak sesabar dia nak beli rumah sendiri. Aku pun excited jugak nih.. hehe. InsyaAllah, kalau rumah tu memenuhi ciri-ciri rumah idaman kami (landed, spacious, safe & accessible) dan kalau kena dgn kemampuan aku, why not kan? Jauh sikit apa ada hal.. ye tak?
Note: Untuk ex-officemates Mamoru kat Pejabat Tanah dot dot dot, terima kasih atas jamuan & hadiah semalam. Esp to his ex-boss, Puan Haslina (betul ke ejaan nih?). Peramah orangnya, seronok berborak.. tak sangka boss dia pun blogger mcm aku jugak. Kecik dunia blogging ni ye? Pusing-pusing, ke situ jugak. Thanks atas tips semalam. InsyaAllah, kalau ada rezeki derang panggil saya utk assesstment, saya akan pratikkan. Doakan je lah.. hehe.

Permalink Comments Off on Planning yg tak hehabis

Planning yg tak hehabis

February 27, 2008 at 6:08 am (Uncategorized)

Malam tadi plan nak panggil tukang baiki pintu. Nak suruh tukar satu set pintu depan rumah dengan solid wood. Pintu plywood tu dah banyak sangat pecahnya. Tombol pun dah rosak. Nasib baik tuan rumah lama tu bagi kebenaran. So, tolak dgn sewa rumah je lah. Tapi, kedai tukang pintu tutup lah pulah. Postpone malam nih lah nampaknya.

Bosan tataw nak buat apa mlm tadi, aku pegi shopping bebarang dapur kat pasaraya Hero dgn Mamoru. Kononnya nak masak cemacam untuk malam tu. Tapi sampai rumah, badan dah penat. Nak masak pun pikir pat lima kali. Mamoru offer beli nasik kat kedai (memahami betul dia nih kan?).. Tapi, tanak lah. Aku dah tak lalu dah makan kat kedai nih. Nampak je sedap tapi rasa ntahapehaper. Nak tanak, terpaksa lah masak jugak. Buat yg simple-simple je. Masak sambal sardin (guna cili hidup), tumis sayur terung dgn cili padi, goreng telur dadar & buat cencaluk sikit.. bila makan dgn nasik panas.. fuhhh.. berselera sungguh!
Wiken ni insyaAllah, aku pegi Cameron pulak. Pegi dgn adik-adik. Tapi tak semuanya ikut sebab ada antara adik-adik aku attached dgn kelas / exam (Takpe lah ek sayang, len kali kita pegi sesama. Pelajaran tu lebih penting). Oh ada satu berita baik, adik lelaki no.5 baru je dapat tawaran sambung belajar (part time belajar sambil keje) dari UUM. Alhamdulilah, lepas jugak hasrat dia nak sambung belajar.
Adik aku yg no.5 nih, rezeki belajar dia berat sikit kalau nak banding dgn adik-adik yg lain. Tapi yg aku suka tu, sikap dia yg tak penah putus asa. Dulu dia keje kat kilang buat keta. Hampir dua tahun gak lah dia keje situ sebelum aku tarik dia keje kat KL awal tahun lepas – buat keje admin. Sejak duduk KL nih, rezeki dia mencurah-curah. Dengar aritu, boss dia nak bagi kenaikan pangkat. Tambah pulak dgn offer study dari UUM nih. Murah rezeki adik aku. Syukur sangat. Aku sentiasa doakan yg terbaik untuk dia dan adik-adik aku yg lain.
Petang nih maybe aku balik awal lagi sebab nak ikut Mamoru pegi tengok rumah contoh kat Meru. Tak sesabar dia nak beli rumah sendiri. Aku pun excited jugak nih.. hehe. InsyaAllah, kalau rumah tu memenuhi ciri-ciri rumah idaman kami (landed, spacious, safe & accessible) dan kalau kena dgn kemampuan aku, why not kan? Jauh sikit apa ada hal.. ye tak?
Note: Untuk ex-officemates Mamoru kat Pejabat Tanah dot dot dot, terima kasih atas jamuan & hadiah semalam. Esp to his ex-boss, Puan Haslina (betul ke ejaan nih?). Peramah orangnya, seronok berborak.. tak sangka boss dia pun blogger mcm aku jugak. Kecik dunia blogging ni ye? Pusing-pusing, ke situ jugak. Thanks atas tips semalam. InsyaAllah, kalau ada rezeki derang panggil saya utk assesstment, saya akan pratikkan. Doakan je lah.. hehe.

Permalink Comments Off on Planning yg tak hehabis

>Honeymoon free II

February 26, 2008 at 12:35 pm (Uncategorized)

>

Sabtu lepas, seperti yang dah dirancangkan, aku pegi Genting Highlands dgn Mamoru. Lambat kami gerak dari rumah. Dekat nak pukul 2.00 petang baru bertolak. Itu pun nyaris kami nak kansel je trip tu.

Kami sampai sana dalam pukul 3.30 ptg. Memula sampai tu agak tercangak-cangak jugak lah. Mengucap kami tengok jumlah umat yg beratur kat check in counter. Gila ramai! Tapi yang bestnya, kami tak perlu go trough the whole proses check-in segala. Semuanya dah tersedia. Siap ada welcome drink lagi. Merasa kami di rai ala VIP.. hehe. Masa nak masuk bilik, staff kat situ tanya sama ada kami nak join trip untuk round satu Genting. Aku geleng kepala. Takpe lah. Bukan aku tak penah rayau satu Genting. Dah naik muak rasanya. Baik aku spend masa-masa sejuk camtu kat dalam bilik sementara nak tunggu function lain.

Kul 6.00 ptg kami di escort ke Safari. Derang ada buat cocktail kat sana. Impress jugak bila satu kelab malam tu derang booked khas untuk kami. Masuk je Safari, kami di sambut oleh waiter / waitress yg berpakaian ala-ala kaum Zulu. Derang served air kelapa mawar sorang sebijik. Best!

Kat dalam kelab malam tu dah tersedia makanan untuk dinner. Susunan makanan pulak, memang heaven! Macam-macam ada! Sampai terlupa aku sekejap yang kami berada dalam disco taim tu.. ahahaha belasahhh..

Tengah syiok makan, air kelapa aku habis lah pulak. Sib baik tak tercekik daging kambing yang aku telan bila waiter kat situ hulur beer. Cecepat aku geleng kepala. Rupanya, kat dalam kelab nih derang just serve beer & assorted wine for free. Patut lah sepuluh-kali-sekejap ada je waiter yg datang hulur gelas berisi arak kat kami. Jenuh nah menggeleng. Kut muka aku nih macam muka mat saleh gamaknya (wakakaka). Tu yg dia asyik la offer air setan tu kat kami. Aku suruh budak waiter bawak dua gelas coke je. Masa aku baru je nak sua kan air coke ke bibir, Mamoru tegah aku. Dia curious dgn kandungan air tu. Takut kekalau derang campur dgn arak. Mamoru suruh budak waiter tu bawak air kosong je. So, minum air kosong je lah. hehe. Apa pun, aku puas hati dgn makanan malam tu. Sedap!

Lepas dinner, kami di bawa pegi tengok show Dreamz kat Pavillion. Lebih kurang macam musical theater jugak lah. Menarik! Siap ada pertunjukkan magik, akrobatik, silap mata dan paling best, dapat tengok singa warna putih live! Excited sangat walaupun taim tu aku cuak nak mampus takut singa tu terkam kami.. hehehehe.

Ahad, pepagi lagi kami dah gerak turun dari Genting. Spent saki baki cuti kat Kuala Selangor.

Malam tadi, masa nak beli perabot rumah, aku terserempak dgn Adhazira dgn Syed (labyrinth). Hujung bulan tiga nih derang kahwin. Wahh.. tak sangka ey ramai memember gunung yg aku kenal kahwin tahun ni. Alhamdullilah. (InsyaAllah, kalau takde aral, aku pegi kenduri korang nanti)

Ops, aku stop kat sini dulu lah. Nenanti citer lagik. Mamoru dah called. Aku kena pegi opis lama dia kat USJ. Jabatan lama tempat Mamoru keje dulu buat majlis khas sempena perkahwinan kami kat sana. So, wajib utk aku pegi.. hehehe syiok kan? Tak hehabis orang celebrate perkahwinan kami. Rasa dihargai sangat! Ok la nahh.. baiiii

Permalink 2 Comments

Honeymoon free II

February 26, 2008 at 12:35 pm (Uncategorized)

Sabtu lepas, seperti yang dah dirancangkan, aku pegi Genting Highlands dgn Mamoru. Lambat kami gerak dari rumah. Dekat nak pukul 2.00 petang baru bertolak. Itu pun nyaris kami nak kansel je trip tu.

Kami sampai sana dalam pukul 3.30 ptg. Memula sampai tu agak tercangak-cangak jugak lah. Mengucap kami tengok jumlah umat yg beratur kat check in counter. Gila ramai! Tapi yang bestnya, kami tak perlu go trough the whole proses check-in segala. Semuanya dah tersedia. Siap ada welcome drink lagi. Merasa kami di rai ala VIP.. hehe. Masa nak masuk bilik, staff kat situ tanya sama ada kami nak join trip untuk round satu Genting. Aku geleng kepala. Takpe lah. Bukan aku tak penah rayau satu Genting. Dah naik muak rasanya. Baik aku spend masa-masa sejuk camtu kat dalam bilik sementara nak tunggu function lain.

Kul 6.00 ptg kami di escort ke Safari. Derang ada buat cocktail kat sana. Impress jugak bila satu kelab malam tu derang booked khas untuk kami. Masuk je Safari, kami di sambut oleh waiter / waitress yg berpakaian ala-ala kaum Zulu. Derang served air kelapa mawar sorang sebijik. Best!

Kat dalam kelab malam tu dah tersedia makanan untuk dinner. Susunan makanan pulak, memang heaven! Macam-macam ada! Sampai terlupa aku sekejap yang kami berada dalam disco taim tu.. ahahaha belasahhh..

Tengah syiok makan, air kelapa aku habis lah pulak. Sib baik tak tercekik daging kambing yang aku telan bila waiter kat situ hulur beer. Cecepat aku geleng kepala. Rupanya, kat dalam kelab nih derang just serve beer & assorted wine for free. Patut lah sepuluh-kali-sekejap ada je waiter yg datang hulur gelas berisi arak kat kami. Jenuh nah menggeleng. Kut muka aku nih macam muka mat saleh gamaknya (wakakaka). Tu yg dia asyik la offer air setan tu kat kami. Aku suruh budak waiter bawak dua gelas coke je. Masa aku baru je nak sua kan air coke ke bibir, Mamoru tegah aku. Dia curious dgn kandungan air tu. Takut kekalau derang campur dgn arak. Mamoru suruh budak waiter tu bawak air kosong je. So, minum air kosong je lah. hehe. Apa pun, aku puas hati dgn makanan malam tu. Sedap!

Lepas dinner, kami di bawa pegi tengok show Dreamz kat Pavillion. Lebih kurang macam musical theater jugak lah. Menarik! Siap ada pertunjukkan magik, akrobatik, silap mata dan paling best, dapat tengok singa warna putih live! Excited sangat walaupun taim tu aku cuak nak mampus takut singa tu terkam kami.. hehehehe.

Ahad, pepagi lagi kami dah gerak turun dari Genting. Spent saki baki cuti kat Kuala Selangor.

Malam tadi, masa nak beli perabot rumah, aku terserempak dgn Adhazira dgn Syed (labyrinth). Hujung bulan tiga nih derang kahwin. Wahh.. tak sangka ey ramai memember gunung yg aku kenal kahwin tahun ni. Alhamdullilah. (InsyaAllah, kalau takde aral, aku pegi kenduri korang nanti)

Ops, aku stop kat sini dulu lah. Nenanti citer lagik. Mamoru dah called. Aku kena pegi opis lama dia kat USJ. Jabatan lama tempat Mamoru keje dulu buat majlis khas sempena perkahwinan kami kat sana. So, wajib utk aku pegi.. hehehe syiok kan? Tak hehabis orang celebrate perkahwinan kami. Rasa dihargai sangat! Ok la nahh.. baiiii

Permalink Comments Off on Honeymoon free II

Honeymoon free II

February 26, 2008 at 12:35 pm (Uncategorized)

Sabtu lepas, seperti yang dah dirancangkan, aku pegi Genting Highlands dgn Mamoru. Lambat kami gerak dari rumah. Dekat nak pukul 2.00 petang baru bertolak. Itu pun nyaris kami nak kansel je trip tu.

Kami sampai sana dalam pukul 3.30 ptg. Memula sampai tu agak tercangak-cangak jugak lah. Mengucap kami tengok jumlah umat yg beratur kat check in counter. Gila ramai! Tapi yang bestnya, kami tak perlu go trough the whole proses check-in segala. Semuanya dah tersedia. Siap ada welcome drink lagi. Merasa kami di rai ala VIP.. hehe. Masa nak masuk bilik, staff kat situ tanya sama ada kami nak join trip untuk round satu Genting. Aku geleng kepala. Takpe lah. Bukan aku tak penah rayau satu Genting. Dah naik muak rasanya. Baik aku spend masa-masa sejuk camtu kat dalam bilik sementara nak tunggu function lain.

Kul 6.00 ptg kami di escort ke Safari. Derang ada buat cocktail kat sana. Impress jugak bila satu kelab malam tu derang booked khas untuk kami. Masuk je Safari, kami di sambut oleh waiter / waitress yg berpakaian ala-ala kaum Zulu. Derang served air kelapa mawar sorang sebijik. Best!

Kat dalam kelab malam tu dah tersedia makanan untuk dinner. Susunan makanan pulak, memang heaven! Macam-macam ada! Sampai terlupa aku sekejap yang kami berada dalam disco taim tu.. ahahaha belasahhh..

Tengah syiok makan, air kelapa aku habis lah pulak. Sib baik tak tercekik daging kambing yang aku telan bila waiter kat situ hulur beer. Cecepat aku geleng kepala. Rupanya, kat dalam kelab nih derang just serve beer & assorted wine for free. Patut lah sepuluh-kali-sekejap ada je waiter yg datang hulur gelas berisi arak kat kami. Jenuh nah menggeleng. Kut muka aku nih macam muka mat saleh gamaknya (wakakaka). Tu yg dia asyik la offer air setan tu kat kami. Aku suruh budak waiter bawak dua gelas coke je. Masa aku baru je nak sua kan air coke ke bibir, Mamoru tegah aku. Dia curious dgn kandungan air tu. Takut kekalau derang campur dgn arak. Mamoru suruh budak waiter tu bawak air kosong je. So, minum air kosong je lah. hehe. Apa pun, aku puas hati dgn makanan malam tu. Sedap!

Lepas dinner, kami di bawa pegi tengok show Dreamz kat Pavillion. Lebih kurang macam musical theater jugak lah. Menarik! Siap ada pertunjukkan magik, akrobatik, silap mata dan paling best, dapat tengok singa warna putih live! Excited sangat walaupun taim tu aku cuak nak mampus takut singa tu terkam kami.. hehehehe.

Ahad, pepagi lagi kami dah gerak turun dari Genting. Spent saki baki cuti kat Kuala Selangor.

Malam tadi, masa nak beli perabot rumah, aku terserempak dgn Adhazira dgn Syed (labyrinth). Hujung bulan tiga nih derang kahwin. Wahh.. tak sangka ey ramai memember gunung yg aku kenal kahwin tahun ni. Alhamdullilah. (InsyaAllah, kalau takde aral, aku pegi kenduri korang nanti)

Ops, aku stop kat sini dulu lah. Nenanti citer lagik. Mamoru dah called. Aku kena pegi opis lama dia kat USJ. Jabatan lama tempat Mamoru keje dulu buat majlis khas sempena perkahwinan kami kat sana. So, wajib utk aku pegi.. hehehe syiok kan? Tak hehabis orang celebrate perkahwinan kami. Rasa dihargai sangat! Ok la nahh.. baiiii

Permalink 3 Comments

>Rumah baru

February 26, 2008 at 10:47 am (Uncategorized)

>

Camnih lah rupa rumah sewa baru kami yg dah siap di cat. Tenang je rasa bila tengok kaler apple green dgn putih kalau nak compare dgn warna merah menyala sebelum ni. Ekceli, rumah nih lebih kurang je dgn rumah lama yg dulu, tapi yg penting, rumah nih ada tiga bilik. Rumah dulu tu harapkan besar je lebih, tapi dua bilik je. Haru ok, bila adik-beradik aku bertandang terpaksa tidur bergelimpang kat ruang tamu. Nih gambar masa dua minggu lepas. Taim rumah nih kosong lagi (laaa nih tengah berserabut sikit). Nanti dah settle semua urusan mengemas & menyusun semua barang baru aku upload gambar lagi nahh?

Pada yg nak menjimatkan kos membeli border dinding (err betul ke nama mender alah nih?), korang boleh ikut style aku nih. Caranya, korang beli tape pelekat warna putih, pastu lekatkan sepanjang dinding yg korang nak buat border tu. Make sure jarak antara tape pelekat tu sama dan lurus. Pastu, korang cat bahagian dalam dinding yg dah ditampal pelekat tu. Lepas warna cat border tu kering, korang tambah lah daya kreativiti korang untuk buat corak kat border nih. Nak cap tapak tangan sendiri ke, cap jari ke.. tak pun cap tapak kaki toyol yg aku buat nih.. hehe. Lepas semuanya siap, tanggalkan pita pelekat tadi perlahan-lahan… Haaaa, kan dah dapat border yg cantik, simple & unik!

Selamat mencuba!

Permalink Comments Off on >Rumah baru

Rumah baru

February 26, 2008 at 10:47 am (Uncategorized)

Camnih lah rupa rumah sewa baru kami yg dah siap di cat. Tenang je rasa bila tengok kaler apple green dgn putih kalau nak compare dgn warna merah menyala sebelum ni. Ekceli, rumah nih lebih kurang je dgn rumah lama yg dulu, tapi yg penting, rumah nih ada tiga bilik. Rumah dulu tu harapkan besar je lebih, tapi dua bilik je. Haru ok, bila adik-beradik aku bertandang terpaksa tidur bergelimpang kat ruang tamu. Nih gambar masa dua minggu lepas. Taim rumah nih kosong lagi (laaa nih tengah berserabut sikit). Nanti dah settle semua urusan mengemas & menyusun semua barang baru aku upload gambar lagi nahh?

Pada yg nak menjimatkan kos membeli border dinding (err betul ke nama mender alah nih?), korang boleh ikut style aku nih. Caranya, korang beli tape pelekat warna putih, pastu lekatkan sepanjang dinding yg korang nak buat border tu. Make sure jarak antara tape pelekat tu sama dan lurus. Pastu, korang cat bahagian dalam dinding yg dah ditampal pelekat tu. Lepas warna cat border tu kering, korang tambah lah daya kreativiti korang untuk buat corak kat border nih. Nak cap tapak tangan sendiri ke, cap jari ke.. tak pun cap tapak kaki toyol yg aku buat nih.. hehe. Lepas semuanya siap, tanggalkan pita pelekat tadi perlahan-lahan… Haaaa, kan dah dapat border yg cantik, simple & unik!

Selamat mencuba!

Permalink Comments Off on Rumah baru

Honeymoon free II

February 26, 2008 at 4:35 am (Uncategorized)

Sabtu lepas, seperti yang dah dirancangkan, aku pegi Genting Highlands dgn Mamoru. Lambat kami gerak dari rumah. Dekat nak pukul 2.00 petang baru bertolak. Itu pun nyaris kami nak kansel je trip tu.

Kami sampai sana dalam pukul 3.30 ptg. Memula sampai tu agak tercangak-cangak jugak lah. Mengucap kami tengok jumlah umat yg beratur kat check in counter. Gila ramai! Tapi yang bestnya, kami tak perlu go trough the whole proses check-in segala. Semuanya dah tersedia. Siap ada welcome drink lagi. Merasa kami di rai ala VIP.. hehe. Masa nak masuk bilik, staff kat situ tanya sama ada kami nak join trip untuk round satu Genting. Aku geleng kepala. Takpe lah. Bukan aku tak penah rayau satu Genting. Dah naik muak rasanya. Baik aku spend masa-masa sejuk camtu kat dalam bilik sementara nak tunggu function lain.

Kul 6.00 ptg kami di escort ke Safari. Derang ada buat cocktail kat sana. Impress jugak bila satu kelab malam tu derang booked khas untuk kami. Masuk je Safari, kami di sambut oleh waiter / waitress yg berpakaian ala-ala kaum Zulu. Derang served air kelapa mawar sorang sebijik. Best!

Kat dalam kelab malam tu dah tersedia makanan untuk dinner. Susunan makanan pulak, memang heaven! Macam-macam ada! Sampai terlupa aku sekejap yang kami berada dalam disco taim tu.. ahahaha belasahhh..

Tengah syiok makan, air kelapa aku habis lah pulak. Sib baik tak tercekik daging kambing yang aku telan bila waiter kat situ hulur beer. Cecepat aku geleng kepala. Rupanya, kat dalam kelab nih derang just serve beer & assorted wine for free. Patut lah sepuluh-kali-sekejap ada je waiter yg datang hulur gelas berisi arak kat kami. Jenuh nah menggeleng. Kut muka aku nih macam muka mat saleh gamaknya (wakakaka). Tu yg dia asyik la offer air setan tu kat kami. Aku suruh budak waiter bawak dua gelas coke je. Masa aku baru je nak sua kan air coke ke bibir, Mamoru tegah aku. Dia curious dgn kandungan air tu. Takut kekalau derang campur dgn arak. Mamoru suruh budak waiter tu bawak air kosong je. So, minum air kosong je lah. hehe. Apa pun, aku puas hati dgn makanan malam tu. Sedap!

Lepas dinner, kami di bawa pegi tengok show Dreamz kat Pavillion. Lebih kurang macam musical theater jugak lah. Menarik! Siap ada pertunjukkan magik, akrobatik, silap mata dan paling best, dapat tengok singa warna putih live! Excited sangat walaupun taim tu aku cuak nak mampus takut singa tu terkam kami.. hehehehe.

Ahad, pepagi lagi kami dah gerak turun dari Genting. Spent saki baki cuti kat Kuala Selangor.

Malam tadi, masa nak beli perabot rumah, aku terserempak dgn Adhazira dgn Syed (labyrinth). Hujung bulan tiga nih derang kahwin. Wahh.. tak sangka ey ramai memember gunung yg aku kenal kahwin tahun ni. Alhamdullilah. (InsyaAllah, kalau takde aral, aku pegi kenduri korang nanti)

Ops, aku stop kat sini dulu lah. Nenanti citer lagik. Mamoru dah called. Aku kena pegi opis lama dia kat USJ. Jabatan lama tempat Mamoru keje dulu buat majlis khas sempena perkahwinan kami kat sana. So, wajib utk aku pegi.. hehehe syiok kan? Tak hehabis orang celebrate perkahwinan kami. Rasa dihargai sangat! Ok la nahh.. baiiii

Permalink 2 Comments

Rumah baru

February 26, 2008 at 2:47 am (Uncategorized)

Camnih lah rupa rumah sewa baru kami yg dah siap di cat. Tenang je rasa bila tengok kaler apple green dgn putih kalau nak compare dgn warna merah menyala sebelum ni. Ekceli, rumah nih lebih kurang je dgn rumah lama yg dulu, tapi yg penting, rumah nih ada tiga bilik. Rumah dulu tu harapkan besar je lebih, tapi dua bilik je. Haru ok, bila adik-beradik aku bertandang terpaksa tidur bergelimpang kat ruang tamu. Nih gambar masa dua minggu lepas. Taim rumah nih kosong lagi (laaa nih tengah berserabut sikit). Nanti dah settle semua urusan mengemas & menyusun semua barang baru aku upload gambar lagi nahh?

Pada yg nak menjimatkan kos membeli border dinding (err betul ke nama mender alah nih?), korang boleh ikut style aku nih. Caranya, korang beli tape pelekat warna putih, pastu lekatkan sepanjang dinding yg korang nak buat border tu. Make sure jarak antara tape pelekat tu sama dan lurus. Pastu, korang cat bahagian dalam dinding yg dah ditampal pelekat tu. Lepas warna cat border tu kering, korang tambah lah daya kreativiti korang untuk buat corak kat border nih. Nak cap tapak tangan sendiri ke, cap jari ke.. tak pun cap tapak kaki toyol yg aku buat nih.. hehe. Lepas semuanya siap, tanggalkan pita pelekat tadi perlahan-lahan… Haaaa, kan dah dapat border yg cantik, simple & unik!

Selamat mencuba!

Permalink Comments Off on Rumah baru

>Hepi wiken

February 22, 2008 at 12:26 pm (Uncategorized)

>

Semlm sepatutnya aku gi jumpa Gee & husband dia. Plan nak jumpa kat area Bandar Tasik Permaisuri, tapi last minit kansel. Memasing bz. (Takpe lah, len kali ok girl?) Gee bagi tau satu berita baik: She’s pregnant! O-mai-god! Seronoknya! apa kata orang tua-tua dulu.. bunting pelamin? Kemain hepi lagi dengar suara Gee dalam henpon aritu. Tahniah.. tahniah.. tahniah..

Aku ada tanya Mamoru, mcm mana kalau aku pregnant dalam masa sebulan-dua akan datang? Memula tu aku ingat Mamoru akan diam or amik masa nak jawab soalan aku, tapi tak sangka lajuuuu je dia cakap dia excited & tak sabar nak tunggu ‘berita baik’ tu. Siap buat muka mengharap lagi.. ahaha (gelak nerbes) – aku pulak yg cuak.

Aku tanya dia lagi, kalau aku pregnant, mcm mana dgn trip honeymoon kami untuk mendaki Gunung Mulu & Gunung Api kat Sarawak bulan June nanti? Selamba je dia jawab; “Kita pegi je lah sana. Tapiiii.. sayang kena duduk kat resort kat bawah, biar saya je yang naik sampai puncak”… Aduhh, melepaslah hasrat nak tawan dua puncak gunung nih kalau aku ditakdirkan pregnant nanti. Lama ok kena cuti panjat gunung. Sembilan bulan beb! Tu belum campur tempoh pantang lagik. Mau setahun gak lah aku ‘cuti’ masuk hutan.

Hm, apa pun tak kisah lah, demi nak dapat anak, aku relaaaa.. (tak sabar nih!). Sok, kalau anak dah besar, boleh lah angkut bawak masuk hutan sekali (ewah, belum apa-apa dah berangan). Hehe.

Esok aku ada kat Genting. Honeymoon first yg ditaja sepenuhnya oleh pihak Genting World Resort. Tho Genting nih takde tersenarai langsung pun dalan destinasi hanimun aku, tapi orang dah kasik pree, takkan nak tolak rezeki? Siap ada accomodation, transportation, welcome drink kat Safari (mati lah disco), dinner, free show kat Pavillion, breakfast & program aperntah lagik. Tengok lah kalau aku rajin nak follow jadual event yg pihak Genting bagi. Kut tak larat, aku prefer duduk dalam bilik je dgn Mamoru.. hehehe.

Ok lah, hepi wiken people.

Permalink Comments Off on >Hepi wiken

Hepi wiken

February 22, 2008 at 12:26 pm (Uncategorized)

Semlm sepatutnya aku gi jumpa Gee & husband dia. Plan nak jumpa kat area Bandar Tasik Permaisuri, tapi last minit kansel. Memasing bz. (Takpe lah, len kali ok girl?) Gee bagi tau satu berita baik: She’s pregnant! O-mai-god! Seronoknya! apa kata orang tua-tua dulu.. bunting pelamin? Kemain hepi lagi dengar suara Gee dalam henpon aritu. Tahniah.. tahniah.. tahniah..

Aku ada tanya Mamoru, mcm mana kalau aku pregnant dalam masa sebulan-dua akan datang? Memula tu aku ingat Mamoru akan diam or amik masa nak jawab soalan aku, tapi tak sangka lajuuuu je dia cakap dia excited & tak sabar nak tunggu ‘berita baik’ tu. Siap buat muka mengharap lagi.. ahaha (gelak nerbes) – aku pulak yg cuak.

Aku tanya dia lagi, kalau aku pregnant, mcm mana dgn trip honeymoon kami untuk mendaki Gunung Mulu & Gunung Api kat Sarawak bulan June nanti? Selamba je dia jawab; “Kita pegi je lah sana. Tapiiii.. sayang kena duduk kat resort kat bawah, biar saya je yang naik sampai puncak”… Aduhh, melepaslah hasrat nak tawan dua puncak gunung nih kalau aku ditakdirkan pregnant nanti. Lama ok kena cuti panjat gunung. Sembilan bulan beb! Tu belum campur tempoh pantang lagik. Mau setahun gak lah aku ‘cuti’ masuk hutan.

Hm, apa pun tak kisah lah, demi nak dapat anak, aku relaaaa.. (tak sabar nih!). Sok, kalau anak dah besar, boleh lah angkut bawak masuk hutan sekali (ewah, belum apa-apa dah berangan). Hehe.

Esok aku ada kat Genting. Honeymoon first yg ditaja sepenuhnya oleh pihak Genting World Resort. Tho Genting nih takde tersenarai langsung pun dalan destinasi hanimun aku, tapi orang dah kasik pree, takkan nak tolak rezeki? Siap ada accomodation, transportation, welcome drink kat Safari (mati lah disco), dinner, free show kat Pavillion, breakfast & program aperntah lagik. Tengok lah kalau aku rajin nak follow jadual event yg pihak Genting bagi. Kut tak larat, aku prefer duduk dalam bilik je dgn Mamoru.. hehehe.

Ok lah, hepi wiken people.

Permalink Comments Off on Hepi wiken

Next page »