>Gedik masa banjir

April 28, 2008 at 4:02 pm (Uncategorized)

>

Kita tangguh dulu entry beremosi yg aku janji nak upload. Aku tengah pikir nak bubuk ke idak.. kang kalau kena pantau dek kerajaan Melaka, tak per lagi.. tapiiii, kalau kena banned? isk..

Sementara tu meh rilek kan otak, tenangkan hati dgn gambar gedik aku nih. Dalam banjir pun boleyy. Yerrr.. anda tidak memerlukan tempat yang spesifik untuk bergedik. Janji halal dan toyibbah… hihihihi.

Lawa kan view sunset kat belakang kami

Model banjir yg tak fofuler

Main angkat-angkat pulak.. err.. berat ke b?


Dalam hutan duk pikul haversack.. kat luar pikul aku la pulak.. huhuhuhu..

Advertisements

Permalink 3 Comments

Gedik masa banjir

April 28, 2008 at 4:02 pm (Uncategorized)

Kita tangguh dulu entry beremosi yg aku janji nak upload. Aku tengah pikir nak bubuk ke idak.. kang kalau kena pantau dek kerajaan Melaka, tak per lagi.. tapiiii, kalau kena banned? isk..

Sementara tu meh rilek kan otak, tenangkan hati dgn gambar gedik aku nih. Dalam banjir pun boleyy. Yerrr.. anda tidak memerlukan tempat yang spesifik untuk bergedik. Janji halal dan toyibbah… hihihihi.

Lawa kan view sunset kat belakang kami

Model banjir yg tak fofuler

Main angkat-angkat pulak.. err.. berat ke b?


Dalam hutan duk pikul haversack.. kat luar pikul aku la pulak.. huhuhuhu..

Permalink 4 Comments

Gedik masa banjir

April 28, 2008 at 4:02 pm (Uncategorized)

Kita tangguh dulu entry beremosi yg aku janji nak upload. Aku tengah pikir nak bubuk ke idak.. kang kalau kena pantau dek kerajaan Melaka, tak per lagi.. tapiiii, kalau kena banned? isk..

Sementara tu meh rilek kan otak, tenangkan hati dgn gambar gedik aku nih. Dalam banjir pun boleyy. Yerrr.. anda tidak memerlukan tempat yang spesifik untuk bergedik. Janji halal dan toyibbah… hihihihi.

Lawa kan view sunset kat belakang kami

Model banjir yg tak fofuler

Main angkat-angkat pulak.. err.. berat ke b?


Dalam hutan duk pikul haversack.. kat luar pikul aku la pulak.. huhuhuhu..

Permalink Comments Off on Gedik masa banjir

>Banjir di Masjid Tanah

April 28, 2008 at 9:52 am (Uncategorized)

>

Aku tak dapat amik gambar banjir kat kawasan pekan Masjid Tanah. Takdo kemera. Nih pun aku transfer dari henpon adik no.6

Semua gambar nih di amik kat kawasan rumah lepas banjir surut. Taim air penuh takde, yelah, taim tu mana lah terpikir nak amik gambar ke haper. Memasing kelam kabut menyelamatkan diri & harta benda.
Ekceli, ada tujuan aku upload gegambar nih semua. Nanti aku tulih sebab musababnya dalam entry yg lain (sila beri perhatian yerr kerajaan negeri Melaka!)

Nih nenek aku. Dalam tak sihat dia tolong gak membersihkan lumpur yg tebal dalam rumah bapak.

Tu diaa.. walo pun bebarang dinaikkan atas katil, tetappppp jugak basah kena banjir. Tak pepenahnya rumah bapak banjir sampai camnih sekali.

Habis semua jalan masuk / keluar ke kawasan rumah bapak tenggelam dek banjir. Dalam gambar nih, Mamoru berdiri atas jalan yg terletak bebtul kat tepi sungai. Jalan selangkah dua kedepan konpem jatuh masuk sungai. Korang sure tataw mana satu sungai & mana satu jalan, kan? Paras air lebih kurang sama je atas. Haaa.. nih masa banjir dah surut tau. Kalau belum surut, cuba bayangkan cemana lah agaknya.. *takuttt*.. Nampak tak rumah stor dalam gambar nih? Ekceli, tu kawasan ladang jagung dekat dgn rumah bapak. Habissss tenggelam semuanya. Dalam rumah stor tu ada dua orang pekerja yg ditugaskan menjaga ladang jagung. Masa banjir malam tu, derang terpaksa panjat bumbung ok! Langsung takde jalan nak larikan diri sebab bila derang tersedar dari tidur je air dah tinggi. Nak lari tak boleh sebab tak nampak jalan (kawasan rumah bapak blackout malam banjir tu), takut gak kalau silap jalan, kena hanyut dek sungai yang deras.. ngeri ok!

Nih lah jembatan depan rumah aku. Aku tak dapat bayangkan cemana bapak, Aunt Shi & adik-adik aku lintas jembatan nih dalam banjir. Jambatan nih pun tenggelam masa banjir tau! Kata bapak, dia tawakkal je masa nak seberang sungai tu. Nasib baik palang biru kat jambatan tu tak tenggelam. Kalau tak, memang tak lepas lah family aku harung sungai nih.

View dari tepi sungai pulak. Adik aku cakap. Kalau berdiri kat tempat aku berdiri dalam gambar masa banjir malam tu, air adalah separas dada aku ok!

Air yang semakin surut kat jembatan kecik depan rumah.

Tolong bapak angkat kayu jembatan yang hanyut di bawak air.

p/s: Nantikan entry banjir kat Masjid Tanah episod seterusnya kat blog nih. Aku dah fade up nak hidup bawah kerajaan BN negeri Melaka. Rasa macam orang bodoh pulak pi undi BN selama aku hidup nih. Menyesal gila ok bila teringat aku duk pangkah BN sekali lagi masa PRU aritu.. tensi!

Permalink 2 Comments

Banjir di Masjid Tanah

April 28, 2008 at 9:52 am (Uncategorized)

Aku tak dapat amik gambar banjir kat kawasan pekan Masjid Tanah. Takdo kemera. Nih pun aku transfer dari henpon adik no.6

Semua gambar nih di amik kat kawasan rumah lepas banjir surut. Taim air penuh takde, yelah, taim tu mana lah terpikir nak amik gambar ke haper. Memasing kelam kabut menyelamatkan diri & harta benda.
Ekceli, ada tujuan aku upload gegambar nih semua. Nanti aku tulih sebab musababnya dalam entry yg lain (sila beri perhatian yerr kerajaan negeri Melaka!)

Nih nenek aku. Dalam tak sihat dia tolong gak membersihkan lumpur yg tebal dalam rumah bapak.

Tu diaa.. walo pun bebarang dinaikkan atas katil, tetappppp jugak basah kena banjir. Tak pepenahnya rumah bapak banjir sampai camnih sekali.

Habis semua jalan masuk / keluar ke kawasan rumah bapak tenggelam dek banjir. Dalam gambar nih, Mamoru berdiri atas jalan yg terletak bebtul kat tepi sungai. Jalan selangkah dua kedepan konpem jatuh masuk sungai. Korang sure tataw mana satu sungai & mana satu jalan, kan? Paras air lebih kurang sama je atas. Haaa.. nih masa banjir dah surut tau. Kalau belum surut, cuba bayangkan cemana lah agaknya.. *takuttt*.. Nampak tak rumah stor dalam gambar nih? Ekceli, tu kawasan ladang jagung dekat dgn rumah bapak. Habissss tenggelam semuanya. Dalam rumah stor tu ada dua orang pekerja yg ditugaskan menjaga ladang jagung. Masa banjir malam tu, derang terpaksa panjat bumbung ok! Langsung takde jalan nak larikan diri sebab bila derang tersedar dari tidur je air dah tinggi. Nak lari tak boleh sebab tak nampak jalan (kawasan rumah bapak blackout malam banjir tu), takut gak kalau silap jalan, kena hanyut dek sungai yang deras.. ngeri ok!

Nih lah jembatan depan rumah aku. Aku tak dapat bayangkan cemana bapak, Aunt Shi & adik-adik aku lintas jembatan nih dalam banjir. Jambatan nih pun tenggelam masa banjir tau! Kata bapak, dia tawakkal je masa nak seberang sungai tu. Nasib baik palang biru kat jambatan tu tak tenggelam. Kalau tak, memang tak lepas lah family aku harung sungai nih.

View dari tepi sungai pulak. Adik aku cakap. Kalau berdiri kat tempat aku berdiri dalam gambar masa banjir malam tu, air adalah separas dada aku ok!

Air yang semakin surut kat jembatan kecik depan rumah.

Tolong bapak angkat kayu jembatan yang hanyut di bawak air.

p/s: Nantikan entry banjir kat Masjid Tanah episod seterusnya kat blog nih. Aku dah fade up nak hidup bawah kerajaan BN negeri Melaka. Rasa macam orang bodoh pulak pi undi BN selama aku hidup nih. Menyesal gila ok bila teringat aku duk pangkah BN sekali lagi masa PRU aritu.. tensi!

Permalink 2 Comments

Gedik masa banjir

April 28, 2008 at 8:02 am (Uncategorized)

Kita tangguh dulu entry beremosi yg aku janji nak upload. Aku tengah pikir nak bubuk ke idak.. kang kalau kena pantau dek kerajaan Melaka, tak per lagi.. tapiiii, kalau kena banned? isk..

Sementara tu meh rilek kan otak, tenangkan hati dgn gambar gedik aku nih. Dalam banjir pun boleyy. Yerrr.. anda tidak memerlukan tempat yang spesifik untuk bergedik. Janji halal dan toyibbah… hihihihi.

Lawa kan view sunset kat belakang kami

Model banjir yg tak fofuler

Main angkat-angkat pulak.. err.. berat ke b?


Dalam hutan duk pikul haversack.. kat luar pikul aku la pulak.. huhuhuhu..

Permalink 3 Comments

Banjir di Masjid Tanah

April 28, 2008 at 1:52 am (Uncategorized)

Aku tak dapat amik gambar banjir kat kawasan pekan Masjid Tanah. Takdo kemera. Nih pun aku transfer dari henpon adik no.6

Semua gambar nih di amik kat kawasan rumah lepas banjir surut. Taim air penuh takde, yelah, taim tu mana lah terpikir nak amik gambar ke haper. Memasing kelam kabut menyelamatkan diri & harta benda.
Ekceli, ada tujuan aku upload gegambar nih semua. Nanti aku tulih sebab musababnya dalam entry yg lain (sila beri perhatian yerr kerajaan negeri Melaka!)

Nih nenek aku. Dalam tak sihat dia tolong gak membersihkan lumpur yg tebal dalam rumah bapak.

Tu diaa.. walo pun bebarang dinaikkan atas katil, tetappppp jugak basah kena banjir. Tak pepenahnya rumah bapak banjir sampai camnih sekali.

Habis semua jalan masuk / keluar ke kawasan rumah bapak tenggelam dek banjir. Dalam gambar nih, Mamoru berdiri atas jalan yg terletak bebtul kat tepi sungai. Jalan selangkah dua kedepan konpem jatuh masuk sungai. Korang sure tataw mana satu sungai & mana satu jalan, kan? Paras air lebih kurang sama je atas. Haaa.. nih masa banjir dah surut tau. Kalau belum surut, cuba bayangkan cemana lah agaknya.. *takuttt*.. Nampak tak rumah stor dalam gambar nih? Ekceli, tu kawasan ladang jagung dekat dgn rumah bapak. Habissss tenggelam semuanya. Dalam rumah stor tu ada dua orang pekerja yg ditugaskan menjaga ladang jagung. Masa banjir malam tu, derang terpaksa panjat bumbung ok! Langsung takde jalan nak larikan diri sebab bila derang tersedar dari tidur je air dah tinggi. Nak lari tak boleh sebab tak nampak jalan (kawasan rumah bapak blackout malam banjir tu), takut gak kalau silap jalan, kena hanyut dek sungai yang deras.. ngeri ok!

Nih lah jembatan depan rumah aku. Aku tak dapat bayangkan cemana bapak, Aunt Shi & adik-adik aku lintas jembatan nih dalam banjir. Jambatan nih pun tenggelam masa banjir tau! Kata bapak, dia tawakkal je masa nak seberang sungai tu. Nasib baik palang biru kat jambatan tu tak tenggelam. Kalau tak, memang tak lepas lah family aku harung sungai nih.

View dari tepi sungai pulak. Adik aku cakap. Kalau berdiri kat tempat aku berdiri dalam gambar masa banjir malam tu, air adalah separas dada aku ok!

Air yang semakin surut kat jembatan kecik depan rumah.

Tolong bapak angkat kayu jembatan yang hanyut di bawak air.

p/s: Nantikan entry banjir kat Masjid Tanah episod seterusnya kat blog nih. Aku dah fade up nak hidup bawah kerajaan BN negeri Melaka. Rasa macam orang bodoh pulak pi undi BN selama aku hidup nih. Menyesal gila ok bila teringat aku duk pangkah BN sekali lagi masa PRU aritu.. tensi!

Permalink 2 Comments

>My new toy

April 25, 2008 at 8:09 pm (Uncategorized)

>

Ok, it was not exactly mine lah kan (saja nak perasan.. hehe). Kompeni yang punya. Tapi bila dah 24/7 aku pegang.. kira cam aku punya gak lah kan. Cuma kalau aku rerasa nak berenti keje kat sini tuu, tak boleh lah nak buat reta sendiri. Kena pulangkan dik nonn.

Seperti yang dah dijanjikan, cenggini lah ghupernya mender alah broadband yg aku dapat ritu.

Kaler putih. Nipis kecik dan comel je.


Cuba teka apa aku dapat sekali dgn modem celcom broadband nih? Hehehe.. nak teka apanya lagi ye tak? Dah terang terpampang dalam gambar nih.. Yerr.. dua keping (ekceli empat) tiket first class percuma untuk tengok konsert Peterpan hari Ahad nih. Dua keping tiket lagi aku dah bagi kat kak Bunga. Selain dari tiket konsert, aku dapat beg, keychain & walkman mini dari celcom. Meriah tau..

Err.. jangan tanya kadar kelajuan connection broadband nih.. sedih aku nak cakap.. macam siput ok. Harap bentuk je lah canggih. Mahal kemain..

Takperlah, janji ada ye tak? Bukan aku keluar sesen pun. Bersyukur dgn apa yg ada (nasihat untuk diri sendiri)

Permalink Comments Off on >My new toy

My new toy

April 25, 2008 at 8:09 pm (Uncategorized)

Ok, it was not exactly mine lah kan (saja nak perasan.. hehe). Kompeni yang punya. Tapi bila dah 24/7 aku pegang.. kira cam aku punya gak lah kan. Cuma kalau aku rerasa nak berenti keje kat sini tuu, tak boleh lah nak buat reta sendiri. Kena pulangkan dik nonn.

Seperti yang dah dijanjikan, cenggini lah ghupernya mender alah broadband yg aku dapat ritu.

Kaler putih. Nipis kecik dan comel je.


Cuba teka apa aku dapat sekali dgn modem celcom broadband nih? Hehehe.. nak teka apanya lagi ye tak? Dah terang terpampang dalam gambar nih.. Yerr.. dua keping (ekceli empat) tiket first class percuma untuk tengok konsert Peterpan hari Ahad nih. Dua keping tiket lagi aku dah bagi kat kak Bunga. Selain dari tiket konsert, aku dapat beg, keychain & walkman mini dari celcom. Meriah tau..

Err.. jangan tanya kadar kelajuan connection broadband nih.. sedih aku nak cakap.. macam siput ok. Harap bentuk je lah canggih. Mahal kemain..

Takperlah, janji ada ye tak? Bukan aku keluar sesen pun. Bersyukur dgn apa yg ada (nasihat untuk diri sendiri)

Permalink Comments Off on My new toy

>Permohonan aku berjaya!

April 25, 2008 at 1:06 pm (Uncategorized)

>

Permohonan berjaya katanya. Surat tawaran akan dihantar kemudian.. yey yeh!

Alhamdullilah (dan terima kasih buat Mamoru & kengkawan yg mendoakan).. nampaknya hasrat aku nak sambung belajar dah termakbul. Tadi bukak site UM, sesajer try check lagi sekali, ingatkan lambat lagi keputusannya.. rupanya dah ada! Syukur.. syukur..

Wahhh rasa macam teruja pulak bila nak bergelar student balik. Camner ek rasanya nanti bila bergelumang dgn buku, assignment, kawan-kawan baru.. hihihi. Tak sabar nak tunggu registration July nanti!

Cerita pasal banjir kat Melaka pulak:

Rerupanya kan, satu pekan Masjid Tanah ditenggelami banjir uols! Rasanya nih banjir yang paling buruk sekali melanda MT. Kat bus stand je air naik sampai ke paras pinggang tau. Tapi alhamdulillah, banjir nih cepat surut. Masa aku sampai, dah tinggal sisa-sia lumpur je sepanjang jalan.

Yang sedihnya tu, banyak kedai terpaksa ditutup. Habis bebarang tenggelam. Part bestnya, kalau korang nak memborong (baju, kain, etc), nih lah masanya. Semua kedai pakat buat jualan murah gila.. seriyes punya gilaa ok.. hehe.

Rumah bapak pulak, air naik melebihi paras lutut (rumah kami kira atas bukit sikit lah). Tapi kawasan keliling, air naik sampai pinggang ok. Walau pun paras banjir kat rumah aku tak seteruk kawasan sekeliling, tapi kerugian dia.. memang tersangat teruk. Perabut kayu dalam rumah, pakaian, buku-buku adik-adik (termasuk buku-buku masa aku study dulu – huuuu ralatnyaaa) bebarang elektrik, even kereta pun masuk air.. *oh dugaan*..

Nanti lah aku upload gambar. Banyak keje sekarang nih.

Eniwei, hepi wiken kengkawan. Berhati-hati semasa hujan nih.

Permalink Comments Off on >Permohonan aku berjaya!

Permohonan aku berjaya!

April 25, 2008 at 1:06 pm (Uncategorized)

Permohonan berjaya katanya. Surat tawaran akan dihantar kemudian.. yey yeh!

Alhamdullilah (dan terima kasih buat Mamoru & kengkawan yg mendoakan).. nampaknya hasrat aku nak sambung belajar dah termakbul. Tadi bukak site UM, sesajer try check lagi sekali, ingatkan lambat lagi keputusannya.. rupanya dah ada! Syukur.. syukur..

Wahhh rasa macam teruja pulak bila nak bergelar student balik. Camner ek rasanya nanti bila bergelumang dgn buku, assignment, kawan-kawan baru.. hihihi. Tak sabar nak tunggu registration July nanti!

Cerita pasal banjir kat Melaka pulak:

Rerupanya kan, satu pekan Masjid Tanah ditenggelami banjir uols! Rasanya nih banjir yang paling buruk sekali melanda MT. Kat bus stand je air naik sampai ke paras pinggang tau. Tapi alhamdulillah, banjir nih cepat surut. Masa aku sampai, dah tinggal sisa-sia lumpur je sepanjang jalan.

Yang sedihnya tu, banyak kedai terpaksa ditutup. Habis bebarang tenggelam. Part bestnya, kalau korang nak memborong (baju, kain, etc), nih lah masanya. Semua kedai pakat buat jualan murah gila.. seriyes punya gilaa ok.. hehe.

Rumah bapak pulak, air naik melebihi paras lutut (rumah kami kira atas bukit sikit lah). Tapi kawasan keliling, air naik sampai pinggang ok. Walau pun paras banjir kat rumah aku tak seteruk kawasan sekeliling, tapi kerugian dia.. memang tersangat teruk. Perabut kayu dalam rumah, pakaian, buku-buku adik-adik (termasuk buku-buku masa aku study dulu – huuuu ralatnyaaa) bebarang elektrik, even kereta pun masuk air.. *oh dugaan*..

Nanti lah aku upload gambar. Banyak keje sekarang nih.

Eniwei, hepi wiken kengkawan. Berhati-hati semasa hujan nih.

Permalink Comments Off on Permohonan aku berjaya!

My new toy

April 25, 2008 at 12:09 pm (Uncategorized)

Ok, it was not exactly mine lah kan (saja nak perasan.. hehe). Kompeni yang punya. Tapi bila dah 24/7 aku pegang.. kira cam aku punya gak lah kan. Cuma kalau aku rerasa nak berenti keje kat sini tuu, tak boleh lah nak buat reta sendiri. Kena pulangkan dik nonn.

Seperti yang dah dijanjikan, cenggini lah ghupernya mender alah broadband yg aku dapat ritu.

Kaler putih. Nipis kecik dan comel je.


Cuba teka apa aku dapat sekali dgn modem celcom broadband nih? Hehehe.. nak teka apanya lagi ye tak? Dah terang terpampang dalam gambar nih.. Yerr.. dua keping (ekceli empat) tiket first class percuma untuk tengok konsert Peterpan hari Ahad nih. Dua keping tiket lagi aku dah bagi kat kak Bunga. Selain dari tiket konsert, aku dapat beg, keychain & walkman mini dari celcom. Meriah tau..

Err.. jangan tanya kadar kelajuan connection broadband nih.. sedih aku nak cakap.. macam siput ok. Harap bentuk je lah canggih. Mahal kemain..

Takperlah, janji ada ye tak? Bukan aku keluar sesen pun. Bersyukur dgn apa yg ada (nasihat untuk diri sendiri)

Permalink Comments Off on My new toy

Permohonan aku berjaya!

April 25, 2008 at 5:06 am (Uncategorized)

Permohonan berjaya katanya. Surat tawaran akan dihantar kemudian.. yey yeh!

Alhamdullilah (dan terima kasih buat Mamoru & kengkawan yg mendoakan).. nampaknya hasrat aku nak sambung belajar dah termakbul. Tadi bukak site UM, sesajer try check lagi sekali, ingatkan lambat lagi keputusannya.. rupanya dah ada! Syukur.. syukur..

Wahhh rasa macam teruja pulak bila nak bergelar student balik. Camner ek rasanya nanti bila bergelumang dgn buku, assignment, kawan-kawan baru.. hihihi. Tak sabar nak tunggu registration July nanti!

Cerita pasal banjir kat Melaka pulak:

Rerupanya kan, satu pekan Masjid Tanah ditenggelami banjir uols! Rasanya nih banjir yang paling buruk sekali melanda MT. Kat bus stand je air naik sampai ke paras pinggang tau. Tapi alhamdulillah, banjir nih cepat surut. Masa aku sampai, dah tinggal sisa-sia lumpur je sepanjang jalan.

Yang sedihnya tu, banyak kedai terpaksa ditutup. Habis bebarang tenggelam. Part bestnya, kalau korang nak memborong (baju, kain, etc), nih lah masanya. Semua kedai pakat buat jualan murah gila.. seriyes punya gilaa ok.. hehe.

Rumah bapak pulak, air naik melebihi paras lutut (rumah kami kira atas bukit sikit lah). Tapi kawasan keliling, air naik sampai pinggang ok. Walau pun paras banjir kat rumah aku tak seteruk kawasan sekeliling, tapi kerugian dia.. memang tersangat teruk. Perabut kayu dalam rumah, pakaian, buku-buku adik-adik (termasuk buku-buku masa aku study dulu – huuuu ralatnyaaa) bebarang elektrik, even kereta pun masuk air.. *oh dugaan*..

Nanti lah aku upload gambar. Banyak keje sekarang nih.

Eniwei, hepi wiken kengkawan. Berhati-hati semasa hujan nih.

Permalink Comments Off on Permohonan aku berjaya!

>Banjir di Melaka

April 23, 2008 at 11:48 am (Uncategorized)

>

Hari nih beta mengumumkan bahawasanya beta akan mencutikan diri untuk beberapa ketika.

Sejak dinihari tadi tadi, hati beta gundah gulana bila dapat berita dari adinda beta di Melaka.

Kata adinda beta, Puteri no.6 (yang sedang bercuti semester untuk sepurnama), negeri Melaka dilanda banjir! Air dari sungai melimpah ruah hingga menenggelamkan istana ayahanda beta.

Aduhh.. gerangan apakah yang melanda negeri Melaka hingga begini petaka yang menimpa?

Khabarnya, air mula melimpahi Istana sejak pukul 2.00 pagi tadi. Oh.. kasihan sungguh ayahanda dan adinda-adinda beta. Mereka terpaksa bertungkus lumus menyelamatkan harta benda. Lebih kasihan bila mereka terpaksa berdiri semalaman dan tidak dapat bergerak keluar dari kawasan rumah untuk menyelamatkan diri karena hujan lebat dan kawasan sekitar istana sudah dipenuhi air separas dada. Hanya pukul 5.00 pagi tadi diberitakan bahawa mereka baru sahaja dapat meredah banjir dan melintasi sungai. Kini mereka selamat dan sedang berehat di istana hinggap nenda beta.

Beta amat berdukacita saat ini. Tapi beta harus bersabar. Beta faham, setiap yang berlaku ada hikmahnya. Tapiiiiii.. yang beta tak tahan tu, di kawasan istana ayahanda beta ada seorang saudagar yang membuka kolam ternakan lintah. Menurut adinda beta lagi, lintah-lintah itu sudah terlepas dan sedang berenang-renang dengan manjanya.. Sudah ada saudara beta yang digigit lintah malam tadi.. Eiiyyyyy… Beta takkkkkk sukaaaa!!! Beta geeliiiiiiiiii!!! Tidakkkkk..!

(Ehemm) Oh, beta harus bersikap siuman. Beta harus lebih bersopan. Beta kan Permaisuri di negara Siber ini. Beta tidak seharusnya takut pada haiwan kecil yang menggelikan itu.

Anyway, Beta sedang menunggu Raja Mamoru Ahadiat Shah yang sedang menghadiri interview di ****. InsyaAllah, kami akan berangkat ke negeri Melaka sebelum Zohor nanti. Sila doakan segalanya dalam keadaan baik-baik belaka wahai rakyat beta sekalian.

Beta akan cuba memaklumkan khabar terbaharu dari Melaka nanti.. rasanya tidak ada masalah untuk mengaksess internet karena.. yaaa… karena beta sudah dapat Celcom Broadband ituuuuu.. huhuhuhu.

Permalink Comments Off on >Banjir di Melaka

Banjir di Melaka

April 23, 2008 at 11:48 am (Uncategorized)

Hari nih beta mengumumkan bahawasanya beta akan mencutikan diri untuk beberapa ketika.

Sejak dinihari tadi tadi, hati beta gundah gulana bila dapat berita dari adinda beta di Melaka.

Kata adinda beta, Puteri no.6 (yang sedang bercuti semester untuk sepurnama), negeri Melaka dilanda banjir! Air dari sungai melimpah ruah hingga menenggelamkan istana ayahanda beta.

Aduhh.. gerangan apakah yang melanda negeri Melaka hingga begini petaka yang menimpa?

Khabarnya, air mula melimpahi Istana sejak pukul 2.00 pagi tadi. Oh.. kasihan sungguh ayahanda dan adinda-adinda beta. Mereka terpaksa bertungkus lumus menyelamatkan harta benda. Lebih kasihan bila mereka terpaksa berdiri semalaman dan tidak dapat bergerak keluar dari kawasan rumah untuk menyelamatkan diri karena hujan lebat dan kawasan sekitar istana sudah dipenuhi air separas dada. Hanya pukul 5.00 pagi tadi diberitakan bahawa mereka baru sahaja dapat meredah banjir dan melintasi sungai. Kini mereka selamat dan sedang berehat di istana hinggap nenda beta.

Beta amat berdukacita saat ini. Tapi beta harus bersabar. Beta faham, setiap yang berlaku ada hikmahnya. Tapiiiiii.. yang beta tak tahan tu, di kawasan istana ayahanda beta ada seorang saudagar yang membuka kolam ternakan lintah. Menurut adinda beta lagi, lintah-lintah itu sudah terlepas dan sedang berenang-renang dengan manjanya.. Sudah ada saudara beta yang digigit lintah malam tadi.. Eiiyyyyy… Beta takkkkkk sukaaaa!!! Beta geeliiiiiiiiii!!! Tidakkkkk..!

(Ehemm) Oh, beta harus bersikap siuman. Beta harus lebih bersopan. Beta kan Permaisuri di negara Siber ini. Beta tidak seharusnya takut pada haiwan kecil yang menggelikan itu.

Anyway, Beta sedang menunggu Raja Mamoru Ahadiat Shah yang sedang menghadiri interview di ****. InsyaAllah, kami akan berangkat ke negeri Melaka sebelum Zohor nanti. Sila doakan segalanya dalam keadaan baik-baik belaka wahai rakyat beta sekalian.

Beta akan cuba memaklumkan khabar terbaharu dari Melaka nanti.. rasanya tidak ada masalah untuk mengaksess internet karena.. yaaa… karena beta sudah dapat Celcom Broadband ituuuuu.. huhuhuhu.

Permalink Comments Off on Banjir di Melaka

Next page »