>Aku yang teringin

May 30, 2008 at 11:21 am (Uncategorized)

>

Lately nih, aku suka sangattt baca blog tentang baby, pengalaman orang mengandung, parenthood, etc.. Sampai aku sendiri rasa jeles & tak sabar nak alami mender yg sama.

Hampir setiap hari, kalau nampak je baby kat memana, terus aku cakap kat Mamoru.. “b, aD nak satu, boleh?”.. Rasanya dah tak terkira berapa kali aku cakap camtu. Kengkadang aku cakap secara seriyes, kengkadang aku cakap dengan emosi-terlebih, ada masa pulak aku cakap memain jer.

Sampai kan Mamoru yg turut seriyes dengar permintaan aku memula dulu boleh buat lawak pulak sekarang nih. Kata dia.. “Jangankan satu, lima pun b boleh bagi”.. Tergelak aku mendengarnya.

Percaya tak kalau aku cakap, aku dah ada nama untuk future baby aku nanti. Yesss y’all… dah ada nama ok!. Tak kira lah baby pompuan atau lelaki, semua aku dah siapkan nama.. Over kannn? Lebih advance lagi, aku dah siap hapal segala keperluan pemakanan untuk ibu-mengandung, surah amalan, petua-petui, dannnnn paling haibattttt, aku dah siap listkan senarai hospital yg sesuai untuk aku deliver future baby tu nanti ok! Muahahaha.. kemaruk tak kemaruk tu.. Pada hal, baby nya belum wujud pun lagi.. huhuhuhu.

Melampau kan?? Baby belum ada dah planning memacam. Nih kalau usia pregnancy baru sebulan dua, kompemmm semua kelengkapan dah siap tersedia depan mata.. hehehe

Harap semuanya dimakbulkan Tuhan.. *amin* (doakan sama yer kengkawan).

Ok, cakap pasal mender lain pulak:

Planning nak daypack mendaki Nuang esok dah bertukar. Ada permintaan untuk mendaki Nuang malam nih la pulak. Ingatkan takde yg nak mengikut, sekalikkkk.. ramai lah pulak. Siap planning nak buat BBQ kat Lolo tu. Sib baik lah aku ada beli sekor ayam & 2 ekor ikan semalam. Boleh lah bakar malam nih. Tapi kalau ikut jumlah orang yg join, konpem tak cukup. Pepandai derang lah nak tambah apa-apa patut. Kita buat style pot-luck je lah. Kongsi apa yg ada.

Hmm.. gerak malam nih? Alamakk aku tader headlamp lerr. Lampu picit Mamoru yg besar tu ada lah. Aku punya headlamp dah kaputzz sejak kena pijak dgn Yap kat puncak gunung Kenderong dulu. Sampai sekarang nih asyik bertangguh nak beli. Masakkk lahhh malam nih. Mana nak berkejar beli headlamp, mana nak marinate bahan untuk BBQ, nak packing barang lagikk..

Eh.. eh.. japp.. BBQ kat Lolo? Ahahaha.. pengsan lah sesaper yg jadi tukang angkat arang. Of coz aku terselamat (akak dah lama tak exercise.. tak larat dek nonn). Nak pedajalkan Mat Wei lah malam nih. Dia kan sokmo orang besi.. hehehe (abes lah, awal-wal niat dah tak baik kannn)

Hepi wiken kengkawan.
Advertisements

Permalink Comments Off on >Aku yang teringin

Aku yang teringin

May 30, 2008 at 11:21 am (Uncategorized)

Lately nih, aku suka sangattt baca blog tentang baby, pengalaman orang mengandung, parenthood, etc.. Sampai aku sendiri rasa jeles & tak sabar nak alami mender yg sama.

Hampir setiap hari, kalau nampak je baby kat memana, terus aku cakap kat Mamoru.. “b, aD nak satu, boleh?”.. Rasanya dah tak terkira berapa kali aku cakap camtu. Kengkadang aku cakap secara seriyes, kengkadang aku cakap dengan emosi-terlebih, ada masa pulak aku cakap memain jer.

Sampai kan Mamoru yg turut seriyes dengar permintaan aku memula dulu boleh buat lawak pulak sekarang nih. Kata dia.. “Jangankan satu, lima pun b boleh bagi”.. Tergelak aku mendengarnya.

Percaya tak kalau aku cakap, aku dah ada nama untuk future baby aku nanti. Yesss y’all… dah ada nama ok!. Tak kira lah baby pompuan atau lelaki, semua aku dah siapkan nama.. Over kannn? Lebih advance lagi, aku dah siap hapal segala keperluan pemakanan untuk ibu-mengandung, surah amalan, petua-petui, dannnnn paling haibattttt, aku dah siap listkan senarai hospital yg sesuai untuk aku deliver future baby tu nanti ok! Muahahaha.. kemaruk tak kemaruk tu.. Pada hal, baby nya belum wujud pun lagi.. huhuhuhu.

Melampau kan?? Baby belum ada dah planning memacam. Nih kalau usia pregnancy baru sebulan dua, kompemmm semua kelengkapan dah siap tersedia depan mata.. hehehe

Harap semuanya dimakbulkan Tuhan.. *amin* (doakan sama yer kengkawan).

Ok, cakap pasal mender lain pulak:

Planning nak daypack mendaki Nuang esok dah bertukar. Ada permintaan untuk mendaki Nuang malam nih la pulak. Ingatkan takde yg nak mengikut, sekalikkkk.. ramai lah pulak. Siap planning nak buat BBQ kat Lolo tu. Sib baik lah aku ada beli sekor ayam & 2 ekor ikan semalam. Boleh lah bakar malam nih. Tapi kalau ikut jumlah orang yg join, konpem tak cukup. Pepandai derang lah nak tambah apa-apa patut. Kita buat style pot-luck je lah. Kongsi apa yg ada.

Hmm.. gerak malam nih? Alamakk aku tader headlamp lerr. Lampu picit Mamoru yg besar tu ada lah. Aku punya headlamp dah kaputzz sejak kena pijak dgn Yap kat puncak gunung Kenderong dulu. Sampai sekarang nih asyik bertangguh nak beli. Masakkk lahhh malam nih. Mana nak berkejar beli headlamp, mana nak marinate bahan untuk BBQ, nak packing barang lagikk..

Eh.. eh.. japp.. BBQ kat Lolo? Ahahaha.. pengsan lah sesaper yg jadi tukang angkat arang. Of coz aku terselamat (akak dah lama tak exercise.. tak larat dek nonn). Nak pedajalkan Mat Wei lah malam nih. Dia kan sokmo orang besi.. hehehe (abes lah, awal-wal niat dah tak baik kannn)

Hepi wiken kengkawan.

Permalink Comments Off on Aku yang teringin

Aku yang teringin

May 30, 2008 at 3:21 am (Uncategorized)

Lately nih, aku suka sangattt baca blog tentang baby, pengalaman orang mengandung, parenthood, etc.. Sampai aku sendiri rasa jeles & tak sabar nak alami mender yg sama.

Hampir setiap hari, kalau nampak je baby kat memana, terus aku cakap kat Mamoru.. “b, aD nak satu, boleh?”.. Rasanya dah tak terkira berapa kali aku cakap camtu. Kengkadang aku cakap secara seriyes, kengkadang aku cakap dengan emosi-terlebih, ada masa pulak aku cakap memain jer.

Sampai kan Mamoru yg turut seriyes dengar permintaan aku memula dulu boleh buat lawak pulak sekarang nih. Kata dia.. “Jangankan satu, lima pun b boleh bagi”.. Tergelak aku mendengarnya.

Percaya tak kalau aku cakap, aku dah ada nama untuk future baby aku nanti. Yesss y’all… dah ada nama ok!. Tak kira lah baby pompuan atau lelaki, semua aku dah siapkan nama.. Over kannn? Lebih advance lagi, aku dah siap hapal segala keperluan pemakanan untuk ibu-mengandung, surah amalan, petua-petui, dannnnn paling haibattttt, aku dah siap listkan senarai hospital yg sesuai untuk aku deliver future baby tu nanti ok! Muahahaha.. kemaruk tak kemaruk tu.. Pada hal, baby nya belum wujud pun lagi.. huhuhuhu.

Melampau kan?? Baby belum ada dah planning memacam. Nih kalau usia pregnancy baru sebulan dua, kompemmm semua kelengkapan dah siap tersedia depan mata.. hehehe

Harap semuanya dimakbulkan Tuhan.. *amin* (doakan sama yer kengkawan).

Ok, cakap pasal mender lain pulak:

Planning nak daypack mendaki Nuang esok dah bertukar. Ada permintaan untuk mendaki Nuang malam nih la pulak. Ingatkan takde yg nak mengikut, sekalikkkk.. ramai lah pulak. Siap planning nak buat BBQ kat Lolo tu. Sib baik lah aku ada beli sekor ayam & 2 ekor ikan semalam. Boleh lah bakar malam nih. Tapi kalau ikut jumlah orang yg join, konpem tak cukup. Pepandai derang lah nak tambah apa-apa patut. Kita buat style pot-luck je lah. Kongsi apa yg ada.

Hmm.. gerak malam nih? Alamakk aku tader headlamp lerr. Lampu picit Mamoru yg besar tu ada lah. Aku punya headlamp dah kaputzz sejak kena pijak dgn Yap kat puncak gunung Kenderong dulu. Sampai sekarang nih asyik bertangguh nak beli. Masakkk lahhh malam nih. Mana nak berkejar beli headlamp, mana nak marinate bahan untuk BBQ, nak packing barang lagikk..

Eh.. eh.. japp.. BBQ kat Lolo? Ahahaha.. pengsan lah sesaper yg jadi tukang angkat arang. Of coz aku terselamat (akak dah lama tak exercise.. tak larat dek nonn). Nak pedajalkan Mat Wei lah malam nih. Dia kan sokmo orang besi.. hehehe (abes lah, awal-wal niat dah tak baik kannn)

Hepi wiken kengkawan.

Permalink Comments Off on Aku yang teringin

>Kedemaman lagik

May 29, 2008 at 1:55 pm (Uncategorized)

>

Masuk hari nih dah hampir seminggu aku demam. Hari nih baru nampak tanda-tanda nak kebah sikit. Tu pun still, batuk non-stop.

Aku baru perasan, asal tiap-tiap hujung bulan je mesti aku demam. Demam pulak, bukannya sehari dua boleh kebah. Kalau tak direct seminggu memang tak sah. Teruk kan antibodi badan aku sekarang nih?

Tapi, demam-demam pun best jugak. Sebab, asal balik keje je, Mamoru dgn rajinnya akan tolong kemas rumah & memasak. Jangan memain.. masakan sambal Mamoru sangat sedap ok!

Syok sangat tau bila demam nih. Tayah buat keje rumah. Tayah masak. Tayah sesusah bangun bila nak makan / minum. Semuanya terhidang depan mata. Taim tidur pulak, siap kena tepuk-tepuk, belai-belai sampai terlelap.. fuuhh bestnya lahh (time kasih b! syg sangat!!)

Esok, mungkin aku masuk opis lambat. Nak pegi UM kejap. Nak settlekan hal yuran. Mahal ok yuran untuk sambung Master nih. First semester je kena bayor RM 4700! Tuu belum masuk yuran semester untuk adik no.6 kat Unisel. Konpem kena tambah ribu-raban lagik. Adusss.. pening kepala dibuatnya. Rasa nak demam lagi sekali dah nih…

Haii bila lah aku nak dapat gaji 10k sebulan nih. Tayah sesusah nak memikir camne nak jaga adik-adik kat umah.. huhuhu (ewahh.. tak reti bersyukur lak tu).. iskk..

Sabtu nih nak masuk hutan. Daypack ke Nuang.

Opss.. baru jap tadi kata demam kan? Hehehe.. biasalah aku nih, nama je demam. Tapi asal sebut nak masuk hutan terus sihat walafiat gituu.

Sebetulnya, keadaan memaksa aku masuk hutan (cewahh). Kena training maa. Tinggal 3 minggu je lagi sebelum aku depart ke Sarawak. Kalau miss training minggu nih, rugi lah kan. Weekdays takde masa, kena keje. Wiken je ada. Tu pun nak kena bagi-bagi masa nak balik kampung, nak attend kenduri kawen, etc. Jadi, tak boleh tidak, Sabtu nih pegi jugak. Alah, daypack jer. Kalau larat, aku naik sampai puncak.. kalau takkk, sampai Lolo pun jadi lah. Nak obernite kat Lolo, tak dapat lah geng, hari Ahad tu aku kena attend kenduri kawen kat Kuala Selangor lahh.

Iklan: Pekatu nyer wedding pun jatuh pada 1 Jun kan. Tahniah & selamat pengantin baru buat Pekatu @ Fizi. Mintak mahap lah tak dapat attend. Clash dgn wedding member lain pulakk. Aku nak post hadiah takde alamat pulak tu. Kad tak sampei-sampei. Ada ke invite kat multiply tanpa alamat segala.. excited sangat nahh??

Sambung balik:

Sebut pasal mendaki gunung nih, aritu adik lelaki no.2 called. Dia suruh aku buat trip naik gunung untuk 14 & 15 June nih. Kalau boleh nak naik gunung yg tinggi-tinggi katanya.. Wahh, kemain betul adik aku nih. Mementang wife dia outstation ke Sabah taim tu, panjang langkah nak ikut aku masuk hutan.

Adik no. 2 nih sebenarnya lebih dulu kenal gunung dari aku. Dia start mendaki masa umur dia 14 tahun kut? Ke lebih awal?? Tak ingat lah. Tapi sejak keje & kahwin nih, jarang dah dia memanjat-manjat nih. Keje 24 jam. Gila keje adik aku tu.

Ehh dah la tuu. Berpinar kepala aku menghadap komputer nih lelama. Sambung keje dulu.

Permalink Comments Off on >Kedemaman lagik

Kedemaman lagik

May 29, 2008 at 1:55 pm (Uncategorized)

Masuk hari nih dah hampir seminggu aku demam. Hari nih baru nampak tanda-tanda nak kebah sikit. Tu pun still, batuk non-stop.

Aku baru perasan, asal tiap-tiap hujung bulan je mesti aku demam. Demam pulak, bukannya sehari dua boleh kebah. Kalau tak direct seminggu memang tak sah. Teruk kan antibodi badan aku sekarang nih?

Tapi, demam-demam pun best jugak. Sebab, asal balik keje je, Mamoru dgn rajinnya akan tolong kemas rumah & memasak. Jangan memain.. masakan sambal Mamoru sangat sedap ok!

Syok sangat tau bila demam nih. Tayah buat keje rumah. Tayah masak. Tayah sesusah bangun bila nak makan / minum. Semuanya terhidang depan mata. Taim tidur pulak, siap kena tepuk-tepuk, belai-belai sampai terlelap.. fuuhh bestnya lahh (time kasih b! syg sangat!!)

Esok, mungkin aku masuk opis lambat. Nak pegi UM kejap. Nak settlekan hal yuran. Mahal ok yuran untuk sambung Master nih. First semester je kena bayor RM 4700! Tuu belum masuk yuran semester untuk adik no.6 kat Unisel. Konpem kena tambah ribu-raban lagik. Adusss.. pening kepala dibuatnya. Rasa nak demam lagi sekali dah nih…

Haii bila lah aku nak dapat gaji 10k sebulan nih. Tayah sesusah nak memikir camne nak jaga adik-adik kat umah.. huhuhu (ewahh.. tak reti bersyukur lak tu).. iskk..

Sabtu nih nak masuk hutan. Daypack ke Nuang.

Opss.. baru jap tadi kata demam kan? Hehehe.. biasalah aku nih, nama je demam. Tapi asal sebut nak masuk hutan terus sihat walafiat gituu.

Sebetulnya, keadaan memaksa aku masuk hutan (cewahh). Kena training maa. Tinggal 3 minggu je lagi sebelum aku depart ke Sarawak. Kalau miss training minggu nih, rugi lah kan. Weekdays takde masa, kena keje. Wiken je ada. Tu pun nak kena bagi-bagi masa nak balik kampung, nak attend kenduri kawen, etc. Jadi, tak boleh tidak, Sabtu nih pegi jugak. Alah, daypack jer. Kalau larat, aku naik sampai puncak.. kalau takkk, sampai Lolo pun jadi lah. Nak obernite kat Lolo, tak dapat lah geng, hari Ahad tu aku kena attend kenduri kawen kat Kuala Selangor lahh.

Iklan: Pekatu nyer wedding pun jatuh pada 1 Jun kan. Tahniah & selamat pengantin baru buat Pekatu @ Fizi. Mintak mahap lah tak dapat attend. Clash dgn wedding member lain pulakk. Aku nak post hadiah takde alamat pulak tu. Kad tak sampei-sampei. Ada ke invite kat multiply tanpa alamat segala.. excited sangat nahh??

Sambung balik:

Sebut pasal mendaki gunung nih, aritu adik lelaki no.2 called. Dia suruh aku buat trip naik gunung untuk 14 & 15 June nih. Kalau boleh nak naik gunung yg tinggi-tinggi katanya.. Wahh, kemain betul adik aku nih. Mementang wife dia outstation ke Sabah taim tu, panjang langkah nak ikut aku masuk hutan.

Adik no. 2 nih sebenarnya lebih dulu kenal gunung dari aku. Dia start mendaki masa umur dia 14 tahun kut? Ke lebih awal?? Tak ingat lah. Tapi sejak keje & kahwin nih, jarang dah dia memanjat-manjat nih. Keje 24 jam. Gila keje adik aku tu.

Ehh dah la tuu. Berpinar kepala aku menghadap komputer nih lelama. Sambung keje dulu.

Permalink Comments Off on Kedemaman lagik

Kedemaman lagik

May 29, 2008 at 5:55 am (Uncategorized)

Masuk hari nih dah hampir seminggu aku demam. Hari nih baru nampak tanda-tanda nak kebah sikit. Tu pun still, batuk non-stop.

Aku baru perasan, asal tiap-tiap hujung bulan je mesti aku demam. Demam pulak, bukannya sehari dua boleh kebah. Kalau tak direct seminggu memang tak sah. Teruk kan antibodi badan aku sekarang nih?

Tapi, demam-demam pun best jugak. Sebab, asal balik keje je, Mamoru dgn rajinnya akan tolong kemas rumah & memasak. Jangan memain.. masakan sambal Mamoru sangat sedap ok!

Syok sangat tau bila demam nih. Tayah buat keje rumah. Tayah masak. Tayah sesusah bangun bila nak makan / minum. Semuanya terhidang depan mata. Taim tidur pulak, siap kena tepuk-tepuk, belai-belai sampai terlelap.. fuuhh bestnya lahh (time kasih b! syg sangat!!)

Esok, mungkin aku masuk opis lambat. Nak pegi UM kejap. Nak settlekan hal yuran. Mahal ok yuran untuk sambung Master nih. First semester je kena bayor RM 4700! Tuu belum masuk yuran semester untuk adik no.6 kat Unisel. Konpem kena tambah ribu-raban lagik. Adusss.. pening kepala dibuatnya. Rasa nak demam lagi sekali dah nih…

Haii bila lah aku nak dapat gaji 10k sebulan nih. Tayah sesusah nak memikir camne nak jaga adik-adik kat umah.. huhuhu (ewahh.. tak reti bersyukur lak tu).. iskk..

Sabtu nih nak masuk hutan. Daypack ke Nuang.

Opss.. baru jap tadi kata demam kan? Hehehe.. biasalah aku nih, nama je demam. Tapi asal sebut nak masuk hutan terus sihat walafiat gituu.

Sebetulnya, keadaan memaksa aku masuk hutan (cewahh). Kena training maa. Tinggal 3 minggu je lagi sebelum aku depart ke Sarawak. Kalau miss training minggu nih, rugi lah kan. Weekdays takde masa, kena keje. Wiken je ada. Tu pun nak kena bagi-bagi masa nak balik kampung, nak attend kenduri kawen, etc. Jadi, tak boleh tidak, Sabtu nih pegi jugak. Alah, daypack jer. Kalau larat, aku naik sampai puncak.. kalau takkk, sampai Lolo pun jadi lah. Nak obernite kat Lolo, tak dapat lah geng, hari Ahad tu aku kena attend kenduri kawen kat Kuala Selangor lahh.

Iklan: Pekatu nyer wedding pun jatuh pada 1 Jun kan. Tahniah & selamat pengantin baru buat Pekatu @ Fizi. Mintak mahap lah tak dapat attend. Clash dgn wedding member lain pulakk. Aku nak post hadiah takde alamat pulak tu. Kad tak sampei-sampei. Ada ke invite kat multiply tanpa alamat segala.. excited sangat nahh??

Sambung balik:

Sebut pasal mendaki gunung nih, aritu adik lelaki no.2 called. Dia suruh aku buat trip naik gunung untuk 14 & 15 June nih. Kalau boleh nak naik gunung yg tinggi-tinggi katanya.. Wahh, kemain betul adik aku nih. Mementang wife dia outstation ke Sabah taim tu, panjang langkah nak ikut aku masuk hutan.

Adik no. 2 nih sebenarnya lebih dulu kenal gunung dari aku. Dia start mendaki masa umur dia 14 tahun kut? Ke lebih awal?? Tak ingat lah. Tapi sejak keje & kahwin nih, jarang dah dia memanjat-manjat nih. Keje 24 jam. Gila keje adik aku tu.

Ehh dah la tuu. Berpinar kepala aku menghadap komputer nih lelama. Sambung keje dulu.

Permalink Comments Off on Kedemaman lagik

>Mengidam ke hutan

May 22, 2008 at 4:32 pm (Uncategorized)

>

Terdiam Mamoru bila aku cakap aku teringin sangat nak habiskan mendaki senarai gunung-gunung yg ada dalam list peberet aku tau..

Ntah sempat sempat ntah tidak.. mana nak naik gunung, mana nak dapatkan baby, mana nak study.. pluss keje lagik.. aduss.. macam mana nak bahagi masa nih??

Gambar dibawah tidak berkaitan dgn cerita di atas.


Nih gambar kat air terjun Sg Chilling, Kuala Kubu, Selangor – dari kiri, adik lelaki no. 7, Abby, adik pompuan no.6, Mamoru & Aku

Hmm.. esok aku cuti. Mamoru pun sama. Noooo, kitaorang bukan pegi masuk hutan, tapi nak pegi Teluk Intan.

p/s: Apa ubat nak tetapkan hati aku supaya boleh berjauh dari hutan & boleh duduk rumah dendiam??

Permalink 2 Comments

Mengidam ke hutan

May 22, 2008 at 4:32 pm (Uncategorized)

Terdiam Mamoru bila aku cakap aku teringin sangat nak habiskan mendaki senarai gunung-gunung yg ada dalam list peberet aku tau..

Ntah sempat sempat ntah tidak.. mana nak naik gunung, mana nak dapatkan baby, mana nak study.. pluss keje lagik.. aduss.. macam mana nak bahagi masa nih??

Gambar dibawah tidak berkaitan dgn cerita di atas.


Nih gambar kat air terjun Sg Chilling, Kuala Kubu, Selangor – dari kiri, adik lelaki no. 7, Abby, adik pompuan no.6, Mamoru & Aku

Hmm.. esok aku cuti. Mamoru pun sama. Noooo, kitaorang bukan pegi masuk hutan, tapi nak pegi Teluk Intan.

p/s: Apa ubat nak tetapkan hati aku supaya boleh berjauh dari hutan & boleh duduk rumah dendiam??

Permalink 2 Comments

Mengidam ke hutan

May 22, 2008 at 8:32 am (Uncategorized)

Terdiam Mamoru bila aku cakap aku teringin sangat nak habiskan mendaki senarai gunung-gunung yg ada dalam list peberet aku tau..

Ntah sempat sempat ntah tidak.. mana nak naik gunung, mana nak dapatkan baby, mana nak study.. pluss keje lagik.. aduss.. macam mana nak bahagi masa nih??

Gambar dibawah tidak berkaitan dgn cerita di atas.


Nih gambar kat air terjun Sg Chilling, Kuala Kubu, Selangor – dari kiri, adik lelaki no. 7, Abby, adik pompuan no.6, Mamoru & Aku

Hmm.. esok aku cuti. Mamoru pun sama. Noooo, kitaorang bukan pegi masuk hutan, tapi nak pegi Teluk Intan.

p/s: Apa ubat nak tetapkan hati aku supaya boleh berjauh dari hutan & boleh duduk rumah dendiam??

Permalink 2 Comments

>Trip Sarawak

May 21, 2008 at 4:15 pm (Uncategorized)

>

Lepas habis meeting (read as: borak sambil makan-makan dalam boardroom) tadi, aku call Mulu Park. Saja nak double confirm dgn derang pasal xpdc bulan depan. Last aku bercakap dgn orang kat Mulu masa buat booking hujung tahun lepas. Cuak gak kekalau dah sampai sana, nama takde dalam list pulak.

Oh, sebelum tu nak iklan jap.. Tadi kan, masa meeting ada orang puji dressing aku tau.. hehehe. Lawa katanya. Pada hal, dia tataw aku pakai sebat je baju kurung aperntah (style cheongsam), pastu pakai seluar panjang. Ntahapehaper punya pesen – Kes malas nak gosok kemeja.. kuikuikui. Tapi, dah orang kata lawa kann.. maknanya taste aku tader lah ke laut sangat (sekali lagi pepandailah korang guna imaginasi – aku tadok gambar nak upload)

Ok, sambung balik:

Bercakap dgn petugas kat Mulu Park nih sebenarnya satu hal gak. Ntah lah, walaupun aku & petugas tu sesama orang Me’sia, hakikatnya (cewahh bahasa) aku rasa macam bercakap dgn orang dari lelain negara pulak. Payah betul derang nak paham apa yang aku nak. Cakap melayu salah.. cakap omputeh susah.. iskk..

Sudahnya, lepas dekat setengah jam memasing tergeliat lidah, baru lah derang pass phone tu kat superior derang. Aduss.. aper lah susah sangat. Kalau pass call aku awal-awal kan senang. Takde lah aku sesusah payah nak ber “kamik kitak” dgn petugas memula tadi.

Alhamdullilah, semua dah ready. Tinggal nak bertolak je. Tapi yang tak best tu, ada few trip yg dah naik harga. Gereemm aku. Makin lama, makin mahal pulak ek costing nak mendaki gunung nih.

Oh part yg best nanti, masa hari last kami kat Sarawak, team xpdc kami mungkin akan bertembung dgn team Sham Castello. Tapi taim tu derang baru sampai sedangkan kami dah nak balik.

Ekceli, aku tergerak nak buat xpdc ke gunung Mulu & gunung Api nih berpunca dari Sham Castello arr. Dia yang cabar aku buat trip nih.. hehehe.. Aku plak, pantang orang cabar-cabar . Kan aku dah buktikan.. tu pasal lah aku pilih tarikh xpdc seminggu awal dari dia. Biar kami bertembung kat sana.. boleh aku sengeh-sengeh bangga-riak-sumbung-bongkak depan dia nanti.. huhuhuhu.

Selain dari menyahut cabaran, main point aku buat trip nih, sebab nak tau costing sebenar keseluruhan trip. Setakat nih, costing yg aku buat agak murah kalau compare dgn trip orang lain yg aku dengar. Tapi tataw lah kan.. nak tau detail pasal costing, kena tunggu aku balik dari sana lah.

Next pulak.. meeting dgn team xpdc pulak. InsyaAllah, sebelum hujung bulan nih aku nak jumpa derang semua. Tak ramai pun.. 5 orang je termasuk aku & Mamoru.. hehehe. Dann aku sorang je pompuan. Takpelah, Mamoru kan ada.

Buat kak Yati & kak Melati, apa kess naik gunung bawak khemah. Tido satu sleeping bag je lah. Apadehal.. halal & toyibbah gituuuu.. muahahaha.

Permalink 2 Comments

Trip Sarawak

May 21, 2008 at 4:15 pm (Uncategorized)

Lepas habis meeting (read as: borak sambil makan-makan dalam boardroom) tadi, aku call Mulu Park. Saja nak double confirm dgn derang pasal xpdc bulan depan. Last aku bercakap dgn orang kat Mulu masa buat booking hujung tahun lepas. Cuak gak kekalau dah sampai sana, nama takde dalam list pulak.

Oh, sebelum tu nak iklan jap.. Tadi kan, masa meeting ada orang puji dressing aku tau.. hehehe. Lawa katanya. Pada hal, dia tataw aku pakai sebat je baju kurung aperntah (style cheongsam), pastu pakai seluar panjang. Ntahapehaper punya pesen – Kes malas nak gosok kemeja.. kuikuikui. Tapi, dah orang kata lawa kann.. maknanya taste aku tader lah ke laut sangat (sekali lagi pepandailah korang guna imaginasi – aku tadok gambar nak upload)

Ok, sambung balik:

Bercakap dgn petugas kat Mulu Park nih sebenarnya satu hal gak. Ntah lah, walaupun aku & petugas tu sesama orang Me’sia, hakikatnya (cewahh bahasa) aku rasa macam bercakap dgn orang dari lelain negara pulak. Payah betul derang nak paham apa yang aku nak. Cakap melayu salah.. cakap omputeh susah.. iskk..

Sudahnya, lepas dekat setengah jam memasing tergeliat lidah, baru lah derang pass phone tu kat superior derang. Aduss.. aper lah susah sangat. Kalau pass call aku awal-awal kan senang. Takde lah aku sesusah payah nak ber “kamik kitak” dgn petugas memula tadi.

Alhamdullilah, semua dah ready. Tinggal nak bertolak je. Tapi yang tak best tu, ada few trip yg dah naik harga. Gereemm aku. Makin lama, makin mahal pulak ek costing nak mendaki gunung nih.

Oh part yg best nanti, masa hari last kami kat Sarawak, team xpdc kami mungkin akan bertembung dgn team Sham Castello. Tapi taim tu derang baru sampai sedangkan kami dah nak balik.

Ekceli, aku tergerak nak buat xpdc ke gunung Mulu & gunung Api nih berpunca dari Sham Castello arr. Dia yang cabar aku buat trip nih.. hehehe.. Aku plak, pantang orang cabar-cabar . Kan aku dah buktikan.. tu pasal lah aku pilih tarikh xpdc seminggu awal dari dia. Biar kami bertembung kat sana.. boleh aku sengeh-sengeh bangga-riak-sumbung-bongkak depan dia nanti.. huhuhuhu.

Selain dari menyahut cabaran, main point aku buat trip nih, sebab nak tau costing sebenar keseluruhan trip. Setakat nih, costing yg aku buat agak murah kalau compare dgn trip orang lain yg aku dengar. Tapi tataw lah kan.. nak tau detail pasal costing, kena tunggu aku balik dari sana lah.

Next pulak.. meeting dgn team xpdc pulak. InsyaAllah, sebelum hujung bulan nih aku nak jumpa derang semua. Tak ramai pun.. 5 orang je termasuk aku & Mamoru.. hehehe. Dann aku sorang je pompuan. Takpelah, Mamoru kan ada.

Buat kak Yati & kak Melati, apa kess naik gunung bawak khemah. Tido satu sleeping bag je lah. Apadehal.. halal & toyibbah gituuuu.. muahahaha.

Permalink 3 Comments

Trip Sarawak

May 21, 2008 at 8:15 am (Uncategorized)

Lepas habis meeting (read as: borak sambil makan-makan dalam boardroom) tadi, aku call Mulu Park. Saja nak double confirm dgn derang pasal xpdc bulan depan. Last aku bercakap dgn orang kat Mulu masa buat booking hujung tahun lepas. Cuak gak kekalau dah sampai sana, nama takde dalam list pulak.

Oh, sebelum tu nak iklan jap.. Tadi kan, masa meeting ada orang puji dressing aku tau.. hehehe. Lawa katanya. Pada hal, dia tataw aku pakai sebat je baju kurung aperntah (style cheongsam), pastu pakai seluar panjang. Ntahapehaper punya pesen – Kes malas nak gosok kemeja.. kuikuikui. Tapi, dah orang kata lawa kann.. maknanya taste aku tader lah ke laut sangat (sekali lagi pepandailah korang guna imaginasi – aku tadok gambar nak upload)

Ok, sambung balik:

Bercakap dgn petugas kat Mulu Park nih sebenarnya satu hal gak. Ntah lah, walaupun aku & petugas tu sesama orang Me’sia, hakikatnya (cewahh bahasa) aku rasa macam bercakap dgn orang dari lelain negara pulak. Payah betul derang nak paham apa yang aku nak. Cakap melayu salah.. cakap omputeh susah.. iskk..

Sudahnya, lepas dekat setengah jam memasing tergeliat lidah, baru lah derang pass phone tu kat superior derang. Aduss.. aper lah susah sangat. Kalau pass call aku awal-awal kan senang. Takde lah aku sesusah payah nak ber “kamik kitak” dgn petugas memula tadi.

Alhamdullilah, semua dah ready. Tinggal nak bertolak je. Tapi yang tak best tu, ada few trip yg dah naik harga. Gereemm aku. Makin lama, makin mahal pulak ek costing nak mendaki gunung nih.

Oh part yg best nanti, masa hari last kami kat Sarawak, team xpdc kami mungkin akan bertembung dgn team Sham Castello. Tapi taim tu derang baru sampai sedangkan kami dah nak balik.

Ekceli, aku tergerak nak buat xpdc ke gunung Mulu & gunung Api nih berpunca dari Sham Castello arr. Dia yang cabar aku buat trip nih.. hehehe.. Aku plak, pantang orang cabar-cabar . Kan aku dah buktikan.. tu pasal lah aku pilih tarikh xpdc seminggu awal dari dia. Biar kami bertembung kat sana.. boleh aku sengeh-sengeh bangga-riak-sumbung-bongkak depan dia nanti.. huhuhuhu.

Selain dari menyahut cabaran, main point aku buat trip nih, sebab nak tau costing sebenar keseluruhan trip. Setakat nih, costing yg aku buat agak murah kalau compare dgn trip orang lain yg aku dengar. Tapi tataw lah kan.. nak tau detail pasal costing, kena tunggu aku balik dari sana lah.

Next pulak.. meeting dgn team xpdc pulak. InsyaAllah, sebelum hujung bulan nih aku nak jumpa derang semua. Tak ramai pun.. 5 orang je termasuk aku & Mamoru.. hehehe. Dann aku sorang je pompuan. Takpelah, Mamoru kan ada.

Buat kak Yati & kak Melati, apa kess naik gunung bawak khemah. Tido satu sleeping bag je lah. Apadehal.. halal & toyibbah gituuuu.. muahahaha.

Permalink 2 Comments

>Teman Mamoru keje

May 20, 2008 at 12:50 am (Uncategorized)

>

Semalam, baru laa dapat keluar berjalan dgn Mamoru setelah dua hari menghabiskan cuti melepak kat rumah dgn Ayuni. Tapi.. bukan berjalan makan angin. Pi temankan Mamoru buat keje sebenarnya.

Ekceli, aku yang ngengada nak mengikut. Bukan apa.. geremm ok, bila tetiba Mamoru dapat call suruh buat testing “apakemenderntah” kat SUK Shah Alam. Bila tengok muncung aku dah ala-ala hornbill, terus dia ajak aku ikut sama.

On the way ke tu, Mamoru sanggup pusing dulu pi belikan aku donut Big Apple kat Tesco Cheras, pastu baru gerak ke SUK. Semata-mata nak jaga hati aku tau. Oh, aku nih kengkadang macam budak-budak juga. Kalau aku tengah merajuk, tayah beli hadiah memahal nak memujuk, beli je memender makan yg aku suka (e.g., coklat, donut even laksa pun jadikkk). Gerenti mood ok balik.. senang kan nak jaga aku nih? hehehe.

Masa dalam keta, Mamoru dengan rajinnya meng-explain keje-keje yg dia buat kat SUK – tentang LAN, MAN, WAN – siap cerita detail setiap satu. Aku dengar camtu-camtu je lah. Bukan paham pun. Fikiran aku duk fikir bila lah nak sampai – tak sabar nak makan donut choc-cappucino peberet aku tu.. hehehe (ampunnn b)

Jom layan gambar yg Mamoru amik kat SUK semalam..

Nih gambar bilik mesyuarat dewan undangan negeri selangor. Best pulak dapat tengok bilik nih secara live sambil tengok orang gov buat rehersal nak sambut sultan selangor datang meeting (hari nih ke esok ek? tak ingat laa)

Kuning tu tempat duduk “King” (kata Dania)

Boss Mamoru, Dania (anak boss Mamoru) & Me tengah lepak kat bilik mesyuarat nih. Sepatutnya aku update entry nih semalam, masa kat tempat nih. Tapi bateri laptop ‘kong’ laa pulak.

Dania nih baru empat tahun.. tapi sangat petah & peramahh. Kalau dia nampak kanak-kanak sebaya dia dari jauh, dia akan lambai-lambai sambil cakap “hello, friend!!”.. Siap berdiri nih nak greet kawan baru tu. Wah, kagum aku. Apa ‘resepi’ yg boss Mamoru guna untuk buat kanak-kanak jadi peramah & tak malu nak berkawan nih??

Oh, Mamoru & boss dia bukannya buat keje kat sini. Datang sekadar nak melawat kawasan. Apa pun, aku enjoyy sangat temankan Mamoru. Setidaknya ada mender baru yg aku belajar. Dannn yang paling penting, Mamoru boleh tukar cuti yg dia ‘burn’ semalam dgn mana-mana hari yg dia sukaaa.. yeyeh, boleh cuti lagi!

Permalink Comments Off on >Teman Mamoru keje

Teman Mamoru keje

May 20, 2008 at 12:50 am (Uncategorized)

Semalam, baru laa dapat keluar berjalan dgn Mamoru setelah dua hari menghabiskan cuti melepak kat rumah dgn Ayuni. Tapi.. bukan berjalan makan angin. Pi temankan Mamoru buat keje sebenarnya.

Ekceli, aku yang ngengada nak mengikut. Bukan apa.. geremm ok, bila tetiba Mamoru dapat call suruh buat testing “apakemenderntah” kat SUK Shah Alam. Bila tengok muncung aku dah ala-ala hornbill, terus dia ajak aku ikut sama.

On the way ke tu, Mamoru sanggup pusing dulu pi belikan aku donut Big Apple kat Tesco Cheras, pastu baru gerak ke SUK. Semata-mata nak jaga hati aku tau. Oh, aku nih kengkadang macam budak-budak juga. Kalau aku tengah merajuk, tayah beli hadiah memahal nak memujuk, beli je memender makan yg aku suka (e.g., coklat, donut even laksa pun jadikkk). Gerenti mood ok balik.. senang kan nak jaga aku nih? hehehe.

Masa dalam keta, Mamoru dengan rajinnya meng-explain keje-keje yg dia buat kat SUK – tentang LAN, MAN, WAN – siap cerita detail setiap satu. Aku dengar camtu-camtu je lah. Bukan paham pun. Fikiran aku duk fikir bila lah nak sampai – tak sabar nak makan donut choc-cappucino peberet aku tu.. hehehe (ampunnn b)

Jom layan gambar yg Mamoru amik kat SUK semalam..

Nih gambar bilik mesyuarat dewan undangan negeri selangor. Best pulak dapat tengok bilik nih secara live sambil tengok orang gov buat rehersal nak sambut sultan selangor datang meeting (hari nih ke esok ek? tak ingat laa)

Kuning tu tempat duduk “King” (kata Dania)

Boss Mamoru, Dania (anak boss Mamoru) & Me tengah lepak kat bilik mesyuarat nih. Sepatutnya aku update entry nih semalam, masa kat tempat nih. Tapi bateri laptop ‘kong’ laa pulak.

Dania nih baru empat tahun.. tapi sangat petah & peramahh. Kalau dia nampak kanak-kanak sebaya dia dari jauh, dia akan lambai-lambai sambil cakap “hello, friend!!”.. Siap berdiri nih nak greet kawan baru tu. Wah, kagum aku. Apa ‘resepi’ yg boss Mamoru guna untuk buat kanak-kanak jadi peramah & tak malu nak berkawan nih??

Oh, Mamoru & boss dia bukannya buat keje kat sini. Datang sekadar nak melawat kawasan. Apa pun, aku enjoyy sangat temankan Mamoru. Setidaknya ada mender baru yg aku belajar. Dannn yang paling penting, Mamoru boleh tukar cuti yg dia ‘burn’ semalam dgn mana-mana hari yg dia sukaaa.. yeyeh, boleh cuti lagi!

Permalink Comments Off on Teman Mamoru keje

Teman Mamoru keje

May 20, 2008 at 12:50 am (Uncategorized)

Semalam, baru laa dapat keluar berjalan dgn Mamoru setelah dua hari menghabiskan cuti melepak kat rumah dgn Ayuni. Tapi.. bukan berjalan makan angin. Pi temankan Mamoru buat keje sebenarnya.

Ekceli, aku yang ngengada nak mengikut. Bukan apa.. geremm ok, bila tetiba Mamoru dapat call suruh buat testing “apakemenderntah” kat SUK Shah Alam. Bila tengok muncung aku dah ala-ala hornbill, terus dia ajak aku ikut sama.

On the way ke tu, Mamoru sanggup pusing dulu pi belikan aku donut Big Apple kat Tesco Cheras, pastu baru gerak ke SUK. Semata-mata nak jaga hati aku tau. Oh, aku nih kengkadang macam budak-budak juga. Kalau aku tengah merajuk, tayah beli hadiah memahal nak memujuk, beli je memender makan yg aku suka (e.g., coklat, donut even laksa pun jadikkk). Gerenti mood ok balik.. senang kan nak jaga aku nih? hehehe.

Masa dalam keta, Mamoru dengan rajinnya meng-explain keje-keje yg dia buat kat SUK – tentang LAN, MAN, WAN – siap cerita detail setiap satu. Aku dengar camtu-camtu je lah. Bukan paham pun. Fikiran aku duk fikir bila lah nak sampai – tak sabar nak makan donut choc-cappucino peberet aku tu.. hehehe (ampunnn b)

Jom layan gambar yg Mamoru amik kat SUK semalam..

Nih gambar bilik mesyuarat dewan undangan negeri selangor. Best pulak dapat tengok bilik nih secara live sambil tengok orang gov buat rehersal nak sambut sultan selangor datang meeting (hari nih ke esok ek? tak ingat laa)

Kuning tu tempat duduk “King” (kata Dania)

Boss Mamoru, Dania (anak boss Mamoru) & Me tengah lepak kat bilik mesyuarat nih. Sepatutnya aku update entry nih semalam, masa kat tempat nih. Tapi bateri laptop ‘kong’ laa pulak.

Dania nih baru empat tahun.. tapi sangat petah & peramahh. Kalau dia nampak kanak-kanak sebaya dia dari jauh, dia akan lambai-lambai sambil cakap “hello, friend!!”.. Siap berdiri nih nak greet kawan baru tu. Wah, kagum aku. Apa ‘resepi’ yg boss Mamoru guna untuk buat kanak-kanak jadi peramah & tak malu nak berkawan nih??

Oh, Mamoru & boss dia bukannya buat keje kat sini. Datang sekadar nak melawat kawasan. Apa pun, aku enjoyy sangat temankan Mamoru. Setidaknya ada mender baru yg aku belajar. Dannn yang paling penting, Mamoru boleh tukar cuti yg dia ‘burn’ semalam dgn mana-mana hari yg dia sukaaa.. yeyeh, boleh cuti lagi!

Permalink Comments Off on Teman Mamoru keje

Next page »