>Aku bengang nih!

July 30, 2008 at 1:05 pm (Uncategorized)

>

Arinih mood tak baik sikit.

Ada sorang participant nih – perempuan – melayu (tayah bagi nama lah ek) Adik tiri kepada Menteri Kebudayaan & Pelancongan kita (konpem ramai tataw siapa Menteri Pelancongan kita kan? Takperrr.. bargussss). Dia keje kat IBBM.. senior management level.

Masa awal dia datang sini, tersangat lah over peramah. Nampak baik je. Aku pun berperangsangka baik jugak lah kan.

Sepanjang minggu lepas, tetiap hari kak Bunga mengadu kat aku pasal perangai participant nih. Cerewet sangat katanya. Memula tu aku tak layan sangat keluh-kesah kat Bunga. Ingatkan kak Bunga ngengada & nak ngelat buat keje. Ye lah, participant yg sorang nih tak penah pulak timbulkan masalah kat aku. Lagipun adat lah kalau kita organize event, konpem akan ada sorang / dua participant yg agak fussy.

Tapi lelama, aku sendiri dah nampak sikap ‘ke-melampau-an’ participant yg sorang nih. Memang annoying betul. Rupanya, bukan aku & kak Bunga je yg tak berkenan dgn dia.. participant yg lain pun (even DOY) naik muak dgn sikap dia.

Paling aku tak berkenan bila dia asyik kacau kak Bunga suruh buat itu-ini. Ok, setakat suruh kak Bunga print-kan document dari komputer / mesin photostat, tak kisah lah kan. Tapi bila taim tengah-tengah malam buta (11 malam!) pun duk call bilik kak Bunga suruh turun ke lobby, pastu suruh bukak kunci ballroom semata-mata nak suruh on-kan komputer untuk print document……… aku rasa, dia memang sangattttttt bermasalah!

Aku dengar dia dah berapa kali hilangkan kad (kunci) untuk acces bilik dia. Orang lain, kalau hilang kunci bilik, terus je pegi check-in kaunter mintak yang baru. Yang dia nih, punya lah nak menunjukkan betapa dia nih ‘Maharani’, siap call kak Bunga suruh pegi amikkan replacement key untuk dia. Adoiyaii.. menyampahnya. Bab-bab personal or bab seluar dalam nih tak boleh ke handle sendiri?? Event participant yg berjawatan lebih tinggi dari dia pun takde masalah berurusan directly dgn orang kat check in kaunter. Kalau diri tu anak raja lain lah kannn.. nih, gahara pun bukan..

Ok, aku tau dia bayar hampir 23 ribu untuk join program yg kompeni aku anjurkan selama 2 minggu. Tapi dia kena ingat, participant lain pun bayar jumlah yg sama jugak! Dan derang semua takde problem pun dgn cara aku manage program nih (siap bagi compliment lagi). So, apa masalah participant yg sorang nih??

Last week, dia duk borak dgn aku, duk cakap Maid dia kerap pengsan kat rumah. Pastu dia duk risau takde siapa nak tolong jaga & amik anak dia dari sekolah. Simpati lah jugak aku kat dia.

Pastu dua tiga hari kemudian, dia cakap dia dah dapat solution untuk problem Maid dia tu. Dia pi suruh staff dia amik anak dia dari sekolah tetiap hari. Huhuhu.. dalam hati aku, wahh kemain baik lagi staff dia tolong ngamik anak bos.

Petang aku duk puji-puji staf dia tu, dua orang staff dia dari opis KL datang ke ‘sini’ – Nak dapatkan signature dia untuk few dokumen penting kata staff dia tu. Sempat aku borak dgn staff-staff dia. Baik-baik je orangnya. Senyum je manjang. Tapiiiii, bila dia keluar dewan jumpa staff dia, fuhhhh terus-terus je dia menyinga. Sambil tangan sain dokumen sambil mulut dia membebel maki dua orang staff dia nih. Kasar sungguh bahasa dia. Terkejut aku dengar dia guna bahasa yg sungguh tak melambangkan professionalisme. Sampaikan staff dia yg datang jejauh dgn senyum sopan tadi tunduk je bila jalan depan aku. Of course lah derang malu!

Geleng kepala aku dengan orang macam nih. Ok, aku tau dia boss dalam department dia. Tapi tengok-tengok tempat lah pun kalau nak maki-hamun staff. Kalau dalam opis dia, lantak lah kan nak terpekik-terpekau kuat mana pun. Nih kat tempat orang beb! Public area.. ramai orang. Tak ke menjatuhkan air muka & maruah orang?!! Agak-agak lah sikit.

Lepas adengan yg tak ingin dilihat tu, dia duk suruh staff dia pegi bilik dia. Suruh gosokkan semua baju dia.. Pastu duk bangga-bangga cakap dgn aku betapa dia kalau nak buat apa jerr (be it work / personal), dia boleh simply suruh staff dia buatkan. Dia siap tanya aku lagi kalau aku tak cukup staff, dia nak hantar beberapa orang staff dia tolong buatkan keje untuk aku.. huhhhh apa kes?

Pagi nih tahap kesabaran aku bebetul tercabar dgn sikap perempuan nih. Dats it. Takde maknanya aku nak melayan perangai orang macam nih. Pegi matilah dgn “customer is always right”.. Banyak lagi participant yg aku nak entertain kat sini. Aku dah hilang respect dgn orang macam dia!

Advertisements

Permalink Comments Off on >Aku bengang nih!

Aku bengang nih!

July 30, 2008 at 1:05 pm (Uncategorized)

Arinih mood tak baik sikit.

Ada sorang participant nih – perempuan – melayu (tayah bagi nama lah ek) Adik tiri kepada Menteri Kebudayaan & Pelancongan kita (konpem ramai tataw siapa Menteri Pelancongan kita kan? Takperrr.. bargussss). Dia keje kat IBBM.. senior management level.

Masa awal dia datang sini, tersangat lah over peramah. Nampak baik je. Aku pun berperangsangka baik jugak lah kan.

Sepanjang minggu lepas, tetiap hari kak Bunga mengadu kat aku pasal perangai participant nih. Cerewet sangat katanya. Memula tu aku tak layan sangat keluh-kesah kat Bunga. Ingatkan kak Bunga ngengada & nak ngelat buat keje. Ye lah, participant yg sorang nih tak penah pulak timbulkan masalah kat aku. Lagipun adat lah kalau kita organize event, konpem akan ada sorang / dua participant yg agak fussy.

Tapi lelama, aku sendiri dah nampak sikap ‘ke-melampau-an’ participant yg sorang nih. Memang annoying betul. Rupanya, bukan aku & kak Bunga je yg tak berkenan dgn dia.. participant yg lain pun (even DOY) naik muak dgn sikap dia.

Paling aku tak berkenan bila dia asyik kacau kak Bunga suruh buat itu-ini. Ok, setakat suruh kak Bunga print-kan document dari komputer / mesin photostat, tak kisah lah kan. Tapi bila taim tengah-tengah malam buta (11 malam!) pun duk call bilik kak Bunga suruh turun ke lobby, pastu suruh bukak kunci ballroom semata-mata nak suruh on-kan komputer untuk print document……… aku rasa, dia memang sangattttttt bermasalah!

Aku dengar dia dah berapa kali hilangkan kad (kunci) untuk acces bilik dia. Orang lain, kalau hilang kunci bilik, terus je pegi check-in kaunter mintak yang baru. Yang dia nih, punya lah nak menunjukkan betapa dia nih ‘Maharani’, siap call kak Bunga suruh pegi amikkan replacement key untuk dia. Adoiyaii.. menyampahnya. Bab-bab personal or bab seluar dalam nih tak boleh ke handle sendiri?? Event participant yg berjawatan lebih tinggi dari dia pun takde masalah berurusan directly dgn orang kat check in kaunter. Kalau diri tu anak raja lain lah kannn.. nih, gahara pun bukan..

Ok, aku tau dia bayar hampir 23 ribu untuk join program yg kompeni aku anjurkan selama 2 minggu. Tapi dia kena ingat, participant lain pun bayar jumlah yg sama jugak! Dan derang semua takde problem pun dgn cara aku manage program nih (siap bagi compliment lagi). So, apa masalah participant yg sorang nih??

Last week, dia duk borak dgn aku, duk cakap Maid dia kerap pengsan kat rumah. Pastu dia duk risau takde siapa nak tolong jaga & amik anak dia dari sekolah. Simpati lah jugak aku kat dia.

Pastu dua tiga hari kemudian, dia cakap dia dah dapat solution untuk problem Maid dia tu. Dia pi suruh staff dia amik anak dia dari sekolah tetiap hari. Huhuhu.. dalam hati aku, wahh kemain baik lagi staff dia tolong ngamik anak bos.

Petang aku duk puji-puji staf dia tu, dua orang staff dia dari opis KL datang ke ‘sini’ – Nak dapatkan signature dia untuk few dokumen penting kata staff dia tu. Sempat aku borak dgn staff-staff dia. Baik-baik je orangnya. Senyum je manjang. Tapiiiii, bila dia keluar dewan jumpa staff dia, fuhhhh terus-terus je dia menyinga. Sambil tangan sain dokumen sambil mulut dia membebel maki dua orang staff dia nih. Kasar sungguh bahasa dia. Terkejut aku dengar dia guna bahasa yg sungguh tak melambangkan professionalisme. Sampaikan staff dia yg datang jejauh dgn senyum sopan tadi tunduk je bila jalan depan aku. Of course lah derang malu!

Geleng kepala aku dengan orang macam nih. Ok, aku tau dia boss dalam department dia. Tapi tengok-tengok tempat lah pun kalau nak maki-hamun staff. Kalau dalam opis dia, lantak lah kan nak terpekik-terpekau kuat mana pun. Nih kat tempat orang beb! Public area.. ramai orang. Tak ke menjatuhkan air muka & maruah orang?!! Agak-agak lah sikit.

Lepas adengan yg tak ingin dilihat tu, dia duk suruh staff dia pegi bilik dia. Suruh gosokkan semua baju dia.. Pastu duk bangga-bangga cakap dgn aku betapa dia kalau nak buat apa jerr (be it work / personal), dia boleh simply suruh staff dia buatkan. Dia siap tanya aku lagi kalau aku tak cukup staff, dia nak hantar beberapa orang staff dia tolong buatkan keje untuk aku.. huhhhh apa kes?

Pagi nih tahap kesabaran aku bebetul tercabar dgn sikap perempuan nih. Dats it. Takde maknanya aku nak melayan perangai orang macam nih. Pegi matilah dgn “customer is always right”.. Banyak lagi participant yg aku nak entertain kat sini. Aku dah hilang respect dgn orang macam dia!

Permalink Comments Off on Aku bengang nih!

Aku bengang nih!

July 30, 2008 at 5:05 am (Uncategorized)

Arinih mood tak baik sikit.

Ada sorang participant nih – perempuan – melayu (tayah bagi nama lah ek) Adik tiri kepada Menteri Kebudayaan & Pelancongan kita (konpem ramai tataw siapa Menteri Pelancongan kita kan? Takperrr.. bargussss). Dia keje kat IBBM.. senior management level.

Masa awal dia datang sini, tersangat lah over peramah. Nampak baik je. Aku pun berperangsangka baik jugak lah kan.

Sepanjang minggu lepas, tetiap hari kak Bunga mengadu kat aku pasal perangai participant nih. Cerewet sangat katanya. Memula tu aku tak layan sangat keluh-kesah kat Bunga. Ingatkan kak Bunga ngengada & nak ngelat buat keje. Ye lah, participant yg sorang nih tak penah pulak timbulkan masalah kat aku. Lagipun adat lah kalau kita organize event, konpem akan ada sorang / dua participant yg agak fussy.

Tapi lelama, aku sendiri dah nampak sikap ‘ke-melampau-an’ participant yg sorang nih. Memang annoying betul. Rupanya, bukan aku & kak Bunga je yg tak berkenan dgn dia.. participant yg lain pun (even DOY) naik muak dgn sikap dia.

Paling aku tak berkenan bila dia asyik kacau kak Bunga suruh buat itu-ini. Ok, setakat suruh kak Bunga print-kan document dari komputer / mesin photostat, tak kisah lah kan. Tapi bila taim tengah-tengah malam buta (11 malam!) pun duk call bilik kak Bunga suruh turun ke lobby, pastu suruh bukak kunci ballroom semata-mata nak suruh on-kan komputer untuk print document……… aku rasa, dia memang sangattttttt bermasalah!

Aku dengar dia dah berapa kali hilangkan kad (kunci) untuk acces bilik dia. Orang lain, kalau hilang kunci bilik, terus je pegi check-in kaunter mintak yang baru. Yang dia nih, punya lah nak menunjukkan betapa dia nih ‘Maharani’, siap call kak Bunga suruh pegi amikkan replacement key untuk dia. Adoiyaii.. menyampahnya. Bab-bab personal or bab seluar dalam nih tak boleh ke handle sendiri?? Event participant yg berjawatan lebih tinggi dari dia pun takde masalah berurusan directly dgn orang kat check in kaunter. Kalau diri tu anak raja lain lah kannn.. nih, gahara pun bukan..

Ok, aku tau dia bayar hampir 23 ribu untuk join program yg kompeni aku anjurkan selama 2 minggu. Tapi dia kena ingat, participant lain pun bayar jumlah yg sama jugak! Dan derang semua takde problem pun dgn cara aku manage program nih (siap bagi compliment lagi). So, apa masalah participant yg sorang nih??

Last week, dia duk borak dgn aku, duk cakap Maid dia kerap pengsan kat rumah. Pastu dia duk risau takde siapa nak tolong jaga & amik anak dia dari sekolah. Simpati lah jugak aku kat dia.

Pastu dua tiga hari kemudian, dia cakap dia dah dapat solution untuk problem Maid dia tu. Dia pi suruh staff dia amik anak dia dari sekolah tetiap hari. Huhuhu.. dalam hati aku, wahh kemain baik lagi staff dia tolong ngamik anak bos.

Petang aku duk puji-puji staf dia tu, dua orang staff dia dari opis KL datang ke ‘sini’ – Nak dapatkan signature dia untuk few dokumen penting kata staff dia tu. Sempat aku borak dgn staff-staff dia. Baik-baik je orangnya. Senyum je manjang. Tapiiiii, bila dia keluar dewan jumpa staff dia, fuhhhh terus-terus je dia menyinga. Sambil tangan sain dokumen sambil mulut dia membebel maki dua orang staff dia nih. Kasar sungguh bahasa dia. Terkejut aku dengar dia guna bahasa yg sungguh tak melambangkan professionalisme. Sampaikan staff dia yg datang jejauh dgn senyum sopan tadi tunduk je bila jalan depan aku. Of course lah derang malu!

Geleng kepala aku dengan orang macam nih. Ok, aku tau dia boss dalam department dia. Tapi tengok-tengok tempat lah pun kalau nak maki-hamun staff. Kalau dalam opis dia, lantak lah kan nak terpekik-terpekau kuat mana pun. Nih kat tempat orang beb! Public area.. ramai orang. Tak ke menjatuhkan air muka & maruah orang?!! Agak-agak lah sikit.

Lepas adengan yg tak ingin dilihat tu, dia duk suruh staff dia pegi bilik dia. Suruh gosokkan semua baju dia.. Pastu duk bangga-bangga cakap dgn aku betapa dia kalau nak buat apa jerr (be it work / personal), dia boleh simply suruh staff dia buatkan. Dia siap tanya aku lagi kalau aku tak cukup staff, dia nak hantar beberapa orang staff dia tolong buatkan keje untuk aku.. huhhhh apa kes?

Pagi nih tahap kesabaran aku bebetul tercabar dgn sikap perempuan nih. Dats it. Takde maknanya aku nak melayan perangai orang macam nih. Pegi matilah dgn “customer is always right”.. Banyak lagi participant yg aku nak entertain kat sini. Aku dah hilang respect dgn orang macam dia!

Permalink Comments Off on Aku bengang nih!

>Cam biasa..

July 29, 2008 at 11:49 am (Uncategorized)

>

Cantik kan cuaca pagi nih.. Panas & terang.. Harap kekal sampai petang. Tak yah lah aku duk berbungkus pakat jaket manjang.

Masa tengah syiok layan nasik lemak sengsorang, ada sorang mat saleh datang duduk kat meja aku..

Guess who? Prof Vietor from Harvard University. Rajin dia berborak dgn aku. Seronok duduk dgn dia.. memacam perkembangan tentang ekonomi dunia yg kita boleh tau. Pagi nih dia eksaited gila bila bagitau aku pasal negotiation Meril Lynch & Temasik yg keluar dalam news malam tadi (aku angguk je lah – malam tadi tak tengok berita beb! Aku bz study utk paper akaun)

Ohh.. nih lunch semalam.. Indian cuisine. Sajer aku tempek kasi korang kelioq

Nih pulak dinner malam tadi. Lamian mee.. sedap gak. Malam tadi makan style chinese pulak.. burppppp

Laundry aku. Nih bungkusan kedua. Yang pertama aritu kemain laju je hotel nih basuhkan. Tak sampai 5 jam dah siap bergosok!! Yang no dua nih lambat sikit derang hantar sebab aku tak perasan pi letak sign “Privacy Requested” kat pintu bilik.. Patutlah derang tak berani hantar masuk bilik.. huhuhu

Permalink Comments Off on >Cam biasa..

Cam biasa..

July 29, 2008 at 11:49 am (Uncategorized)

Cantik kan cuaca pagi nih.. Panas & terang.. Harap kekal sampai petang. Tak yah lah aku duk berbungkus pakat jaket manjang.

Masa tengah syiok layan nasik lemak sengsorang, ada sorang mat saleh datang duduk kat meja aku..

Guess who? Prof Vietor from Harvard University. Rajin dia berborak dgn aku. Seronok duduk dgn dia.. memacam perkembangan tentang ekonomi dunia yg kita boleh tau. Pagi nih dia eksaited gila bila bagitau aku pasal negotiation Meril Lynch & Temasik yg keluar dalam news malam tadi (aku angguk je lah – malam tadi tak tengok berita beb! Aku bz study utk paper akaun)

Ohh.. nih lunch semalam.. Indian cuisine. Sajer aku tempek kasi korang kelioq

Nih pulak dinner malam tadi. Lamian mee.. sedap gak. Malam tadi makan style chinese pulak.. burppppp

Laundry aku. Nih bungkusan kedua. Yang pertama aritu kemain laju je hotel nih basuhkan. Tak sampai 5 jam dah siap bergosok!! Yang no dua nih lambat sikit derang hantar sebab aku tak perasan pi letak sign “Privacy Requested” kat pintu bilik.. Patutlah derang tak berani hantar masuk bilik.. huhuhu

Permalink Comments Off on Cam biasa..

Cam biasa..

July 29, 2008 at 3:49 am (Uncategorized)

Cantik kan cuaca pagi nih.. Panas & terang.. Harap kekal sampai petang. Tak yah lah aku duk berbungkus pakat jaket manjang.

Masa tengah syiok layan nasik lemak sengsorang, ada sorang mat saleh datang duduk kat meja aku..

Guess who? Prof Vietor from Harvard University. Rajin dia berborak dgn aku. Seronok duduk dgn dia.. memacam perkembangan tentang ekonomi dunia yg kita boleh tau. Pagi nih dia eksaited gila bila bagitau aku pasal negotiation Meril Lynch & Temasik yg keluar dalam news malam tadi (aku angguk je lah – malam tadi tak tengok berita beb! Aku bz study utk paper akaun)

Ohh.. nih lunch semalam.. Indian cuisine. Sajer aku tempek kasi korang kelioq

Nih pulak dinner malam tadi. Lamian mee.. sedap gak. Malam tadi makan style chinese pulak.. burppppp

Laundry aku. Nih bungkusan kedua. Yang pertama aritu kemain laju je hotel nih basuhkan. Tak sampai 5 jam dah siap bergosok!! Yang no dua nih lambat sikit derang hantar sebab aku tak perasan pi letak sign “Privacy Requested” kat pintu bilik.. Patutlah derang tak berani hantar masuk bilik.. huhuhu

Permalink Comments Off on Cam biasa..

>Dating di puncak Genting

July 28, 2008 at 12:13 pm (Uncategorized)

>

Kalau sabtu kami dating secara berjemaah, Ahad pulak aku repeat berdua-an je dgn Mamoru. Sajer berjalan. Bukan jauh pun.. Lagipun kat atas tu tengah asa sales ok.. hehehe

Haa.. nih keta kabel ( yg terawal wujud kat Genting. Fyi, keta kabel yg bulat-bulat tu (gondola), dihentikan selama dua minggu untuk maintenance. Jd, derang bukak semula perkhidmatan keta kabel lama nih. Risau jugak mulanya nak naik keta kabel lama nih. Sebabnya, keta kabel nih just operates waktu tengah malam taim hujung minggu je. Hari lain memang tak bergerak langsung. Takut lah jugak kekalau berkarat ke haper. Tapi alhamdulillah, ok jerr. Keta kabel bih besar tau. Macam minibus. Boleh muat hampir 40 orang sekali naik.. try lah.. best!

Comel kan wanita skyway dalam gambar nih..

Me & Mamoru dalam skyway..

Ok lah nak sambung keje.. (plus study untuk test esok.. uhuhuhuhu)

Permalink 4 Comments

Dating di puncak Genting

July 28, 2008 at 12:13 pm (Uncategorized)

Kalau sabtu kami dating secara berjemaah, Ahad pulak aku repeat berdua-an je dgn Mamoru. Sajer berjalan. Bukan jauh pun.. Lagipun kat atas tu tengah asa sales ok.. hehehe

Haa.. nih keta kabel ( yg terawal wujud kat Genting. Fyi, keta kabel yg bulat-bulat tu (gondola), dihentikan selama dua minggu untuk maintenance. Jd, derang bukak semula perkhidmatan keta kabel lama nih. Risau jugak mulanya nak naik keta kabel lama nih. Sebabnya, keta kabel nih just operates waktu tengah malam taim hujung minggu je. Hari lain memang tak bergerak langsung. Takut lah jugak kekalau berkarat ke haper. Tapi alhamdulillah, ok jerr. Keta kabel bih besar tau. Macam minibus. Boleh muat hampir 40 orang sekali naik.. try lah.. best!

Comel kan wanita skyway dalam gambar nih..

Me & Mamoru dalam skyway..

Ok lah nak sambung keje.. (plus study untuk test esok.. uhuhuhuhu)

Permalink 4 Comments

>Merendek dihari Sabtu

July 28, 2008 at 11:51 am (Uncategorized)

>

Adik no 6 & Wan datang ‘sini’ Jumaat malam aritu (masa aku tengah syiok menidurkan diri). Sib baik derang datang dgn Mamoru, so, dapatlah derang mintak kunci pendua ke bilik aku. Kalau takk.. haa tido kat lobby la jawabnya.. heheheh.

Nih apa yg kami buat Sabtu aritu..

Memanjat.. lepas gian sebab tak dapat mendaki gunung. Dapat kat sini pun jadi lah..

Takat tu je aku lepas.. hehehe. Tak sampai pun logo merah kat atas tu 😦

Menerai salah satu games kat Outdoor themepark sebelum hujan melanda.. Yerr, jangan tataw kat sini musim hujang sekarang.. Buat rugi je beli tiket memahal (sib baik kami masuk pree)

Kat pintu masuk pagoda apekenamantah.. taim nih nak maghrib dah. Plan nak repeat kesini wiken kali nih

Kat cafe depan entrance hotel

Adik aku sampai komplen asyik makan je duduk kat sini.. Tu baru dua hari dia kat sini.. Aku yg dah seminggu lebih nih laaagilah..

Aku suka lepak kat taman depan hotel nih.. fe-feeling kat omputeh jer hehehe.

Permalink 2 Comments

Merendek dihari Sabtu

July 28, 2008 at 11:51 am (Uncategorized)

Adik no 6 & Wan datang ‘sini’ Jumaat malam aritu (masa aku tengah syiok menidurkan diri). Sib baik derang datang dgn Mamoru, so, dapatlah derang mintak kunci pendua ke bilik aku. Kalau takk.. haa tido kat lobby la jawabnya.. heheheh.

Nih apa yg kami buat Sabtu aritu..

Memanjat.. lepas gian sebab tak dapat mendaki gunung. Dapat kat sini pun jadi lah..

Takat tu je aku lepas.. hehehe. Tak sampai pun logo merah kat atas tu 😦

Menerai salah satu games kat Outdoor themepark sebelum hujan melanda.. Yerr, jangan tataw kat sini musim hujang sekarang.. Buat rugi je beli tiket memahal (sib baik kami masuk pree)

Kat pintu masuk pagoda apekenamantah.. taim nih nak maghrib dah. Plan nak repeat kesini wiken kali nih

Kat cafe depan entrance hotel

Adik aku sampai komplen asyik makan je duduk kat sini.. Tu baru dua hari dia kat sini.. Aku yg dah seminggu lebih nih laaagilah..

Aku suka lepak kat taman depan hotel nih.. fe-feeling kat omputeh jer hehehe.

Permalink 2 Comments

>Its been an honour

July 28, 2008 at 9:34 am (Uncategorized)

>

Dedua Prof nih dah balik Boston semalam. Seminggu jugaklah derang duduk kat sini. Biarpun datang dari universiti yg terkemuka dalam dunia, derang sangat humble. Seronok sgt dapat berkerjasama dgn dua orang Prof nih 🙂

With Prof Hayes. Nih first taim aku jumpa dia. Suka sangat tersenyum bila amik gambar. Bab-bab finance memang dia expert. Ada banyak mender kelakar bila duduk dgn dia nih. Buat aku tergelak je. Ntah bila dapat jumpa lagi..

With Prof Rangan. Dua tahun sekali baru dapat jumpa dia. Asal dari India tapi dah jadi warganegara US. Sangat baik hati dan senang sangat buat keje dgn dia nih.

All the best for diz two Professors. Till we meet again (kalau aku still keje dgn kompeni nih la.. hehe).

Minggu nih pulak ada dua lagi Professors dari Harvard University yg akan datang ke sini. Another 7 days to go.. huhuhu

Permalink Comments Off on >Its been an honour

Its been an honour

July 28, 2008 at 9:34 am (Uncategorized)

Dedua Prof nih dah balik Boston semalam. Seminggu jugaklah derang duduk kat sini. Biarpun datang dari universiti yg terkemuka dalam dunia, derang sangat humble. Seronok sgt dapat berkerjasama dgn dua orang Prof nih 🙂

With Prof Hayes. Nih first taim aku jumpa dia. Suka sangat tersenyum bila amik gambar. Bab-bab finance memang dia expert. Ada banyak mender kelakar bila duduk dgn dia nih. Buat aku tergelak je. Ntah bila dapat jumpa lagi..

With Prof Rangan. Dua tahun sekali baru dapat jumpa dia. Asal dari India tapi dah jadi warganegara US. Sangat baik hati dan senang sangat buat keje dgn dia nih.

All the best for diz two Professors. Till we meet again (kalau aku still keje dgn kompeni nih la.. hehe).

Minggu nih pulak ada dua lagi Professors dari Harvard University yg akan datang ke sini. Another 7 days to go.. huhuhu

Permalink Comments Off on Its been an honour

Dating di puncak Genting

July 28, 2008 at 4:13 am (Uncategorized)

Kalau sabtu kami dating secara berjemaah, Ahad pulak aku repeat berdua-an je dgn Mamoru. Sajer berjalan. Bukan jauh pun.. Lagipun kat atas tu tengah asa sales ok.. hehehe

Haa.. nih keta kabel ( yg terawal wujud kat Genting. Fyi, keta kabel yg bulat-bulat tu (gondola), dihentikan selama dua minggu untuk maintenance. Jd, derang bukak semula perkhidmatan keta kabel lama nih. Risau jugak mulanya nak naik keta kabel lama nih. Sebabnya, keta kabel nih just operates waktu tengah malam taim hujung minggu je. Hari lain memang tak bergerak langsung. Takut lah jugak kekalau berkarat ke haper. Tapi alhamdulillah, ok jerr. Keta kabel bih besar tau. Macam minibus. Boleh muat hampir 40 orang sekali naik.. try lah.. best!

Comel kan wanita skyway dalam gambar nih..

Me & Mamoru dalam skyway..

Ok lah nak sambung keje.. (plus study untuk test esok.. uhuhuhuhu)

Permalink 4 Comments

Merendek dihari Sabtu

July 28, 2008 at 3:51 am (Uncategorized)

Adik no 6 & Wan datang ‘sini’ Jumaat malam aritu (masa aku tengah syiok menidurkan diri). Sib baik derang datang dgn Mamoru, so, dapatlah derang mintak kunci pendua ke bilik aku. Kalau takk.. haa tido kat lobby la jawabnya.. heheheh.

Nih apa yg kami buat Sabtu aritu..

Memanjat.. lepas gian sebab tak dapat mendaki gunung. Dapat kat sini pun jadi lah..

Takat tu je aku lepas.. hehehe. Tak sampai pun logo merah kat atas tu 😦

Menerai salah satu games kat Outdoor themepark sebelum hujan melanda.. Yerr, jangan tataw kat sini musim hujang sekarang.. Buat rugi je beli tiket memahal (sib baik kami masuk pree)

Kat pintu masuk pagoda apekenamantah.. taim nih nak maghrib dah. Plan nak repeat kesini wiken kali nih

Kat cafe depan entrance hotel

Adik aku sampai komplen asyik makan je duduk kat sini.. Tu baru dua hari dia kat sini.. Aku yg dah seminggu lebih nih laaagilah..

Aku suka lepak kat taman depan hotel nih.. fe-feeling kat omputeh jer hehehe.

Permalink 2 Comments

Its been an honour

July 28, 2008 at 1:34 am (Uncategorized)

Dedua Prof nih dah balik Boston semalam. Seminggu jugaklah derang duduk kat sini. Biarpun datang dari universiti yg terkemuka dalam dunia, derang sangat humble. Seronok sgt dapat berkerjasama dgn dua orang Prof nih 🙂

With Prof Hayes. Nih first taim aku jumpa dia. Suka sangat tersenyum bila amik gambar. Bab-bab finance memang dia expert. Ada banyak mender kelakar bila duduk dgn dia nih. Buat aku tergelak je. Ntah bila dapat jumpa lagi..

With Prof Rangan. Dua tahun sekali baru dapat jumpa dia. Asal dari India tapi dah jadi warganegara US. Sangat baik hati dan senang sangat buat keje dgn dia nih.

All the best for diz two Professors. Till we meet again (kalau aku still keje dgn kompeni nih la.. hehe).

Minggu nih pulak ada dua lagi Professors dari Harvard University yg akan datang ke sini. Another 7 days to go.. huhuhu

Permalink Comments Off on Its been an honour

Next page »