>Rabitah Cookies

September 12, 2008 at 7:00 am (Uncategorized)

>

Nih antara kuih muih raya yg Makde jual. Aku tolong promote kat sini je. Kut-kut kalau korang berminat nak beli, pegi cari kat Kuala Selangor. Kalau tak reti jalan ke sana, tinggalkan je mesej kat komen blog akak nih ok. Ada 3 buah kedai Makde kat Kuala Selangor, Ijok & Pokok Assam. Semua kuih nih home made tau. Rasa? Ohh sangatttt sedappp. Dari mula aku kenal Mamoru, sampai skrg nih, asal tiap kali raya, musti kuih raya dari Makde aku cari dulu. Yang bestnya, kuih muih Makde nih, setiap tahun harganya tak penah berubah (saiz & kuantiti kuih pun tak berubah ok!)

Setiap cookies datang dgn dua pek yg berlainan saiz:

Pek kecik harganya RM 10 (mengandungi 25 biji kuih).
Pek besar standed laa kan ada 50 biji kuih – harganya RM 20.

Serious sangatttt murahhh & gerenti sedap.

Ada banyakkkk lagi sebenarnya, selain kuih raya, makde ada jual pelbagai jenis kek, kerepek, maruku, etc. Tapi aku bubuh peberet aku dulu la nahh.. layan kann.


Milo Cereal – biskut rangup yg dibaluti coklat sepenuhnya!


Rolled Oat berperisa coklat yg rangup!


Red pearl – Biskut nih memang cepattt sangat lakunya. Dalam dia ada chocholate cip, almond & cornflakes.


Cashew Nut Cookies – lembut & rangup


Nih aku tataw nama dia. Ada iras-iras biskut sugi jugak lah

Haa.. yg nih nama dia sangat menarik “Havana Sparkle” bukan almond london ok. Lain sikit. Dalam dia cookies berperisa coklat campur cashew nut yg di hancurkan.

Nih pulak nama dia “Snow Cookies” – dalam dia ada bread crumb bercampur badam.

17 Comments

  1. Anonymous said,

    >askum,nak tumpang tanya… macam mana nak tempah/beli biskut2 diatas? im in damansara area. haniza.halim@99east.com-nh-

  2. aD said,

    >ws,senang je cik, email kat saya cookies yg cik berkenan & kuantiti, nanti kami hantarkan. delivery sekitar lembah klang adalah FOC :)email saya, adlyana79@gmail.com.selamat berpuasa!

  3. eid said,

    >cik aD, ai nak order ye!😉

  4. umi said,

    >emm…nana pun macam berminat…tapi nk tunggu tgh2 bulan pose sket baru start nk carik… kueh tart ade tak? sedap tak? kalu seminggu sebelum raye sempat tak ad kalu nk order lagi? as kakak ipar nana pun dok sebelah aprtment ad, sonang la nk amek… ape2 nana akan inform dolu k..

  5. aD said,

    >eid, bulehhh.. pilih-pilih mana berkenan..*wahh tetiba aD fefeeling jadi tokey kueh*nana, kueh tart adaaa.. inti nenas dia handmade lagik. seminggu sebelum raya? sempat rasanya. dunt wurry. tp kena booking sesiap, takut abishh pulak dah dedekat nak raya nanti..

  6. Ninie said,

    >sedapnya..nak tnya ada buat biskut sugi tak?yg dlm gmbr ni boleh rasa tak?u dok kat ne ye?

  7. aD said,

    >ninie, nak rasa bolehh sajor. cakap je bila.. hehehe. Biskut sugi pun ada. aD duduk kat bandar tasik permaisuri🙂

  8. June said,

    >salam, menarik ar gambar kuih raya ni. mesti sedap,camne nak beli erh? sy kat selayang.

  9. aD said,

    >ws cik june, senang sajor.. cik june pilih je tang mana yg berkenan, pastu order je kat sini atau kat email aD (adlyana79@gmail.com). bagi kontek no, pastu kita deliver ke sana🙂

  10. angah said,

    >ohooo rasaya tahun lepas ad amik ngan fazi.. ni nak beli jugak ni.. spesel deliberi la yek..

  11. aD said,

    >betul tu.. dari kuih hati terpikat *cewahh*.. angah punya pasal, cakap je kat mana, kami ngantorkan (psstt tapi jangan arr sampei kontan.. huahuahua)

  12. mOhD^.^rAz said,

    >pergh…siap kuih raya dah ker?

  13. Anonymous said,

    >cik senget, kami pun mcm nak order jer.. camne?

  14. aD said,

    >molek bebenor la tu cik sue oi.. senang aD nak ngantor. sebelah blok je kan? pilih pastu habaq mai tang mana berkenan. psstt, kat blok C ada cafe tau (ground flr), boleh buka sama nanti🙂

  15. adam06 said,

    >askm,oooo sedap nya kuih raya. salam ramadhan dan selamat hari rayaregards,yantiwww.loadpoint.blogspot.comwww.rosyanti.blogspot.com

  16. ann said,

    >hai… tumpang lalu…saya nak order biskut raya…..nanti saya email yg mana bekenan.location, dekat setiawangsa, exactly near JJ AU2 yg baru nak buke…

  17. aD said,

    >ws, salam ramadhan & selamat berpuasa juga!ann, kecik window nih, satu pc aD tadahkan.. sila pili mana berkenan🙂

Comments are closed.

%d bloggers like this: