Menu malam tadi

November 4, 2008 at 8:12 am (Uncategorized)

Antara mender-mender yg masuk perut aku malam tadi (nih menu untuk dinner + supper je tau)

Buah-buahan.. yang nih waajibbbb ada. Selalu bertukar-tukar. Ikut apa yg ada jual kat kedai lah. Sesambil tunggu lauk mendidih, aku kunyah buah nih dulu. Paling aku sukaa… buah delima! (psstttt.. sekarang nih pun aku tengah taip entry sambil makan delima tau.. syedapppnyaaaa)

Lauk pauk semalam. Sambal sardin tu adik no.6 yg masak (stok ikan / daging belum berbeli lagi – tu pasal adik aku masak sardin je). Jantung pisang masak ciliapi tu aku yg masak. Ntah naper tetiba teringin nak makan jantung pisang pulak.. nasib baik jumpa jantung pisang kat kedai – cecepat beli bawak balik. Lauk pucuk paku goreng pedas tu takde dalam menu sebenarnya. Tapi dek kerana sayur pucuk paku tu makin layu (even bubuh dalam fridge), terpaksalah aku masak sekali – biar lelama takut rosak pulak nanti.

Last but not least.. ini musti ada.. huuhuhuhuhu – mangga muda cicah kicap pedas (mangga nih jenis lemak manis – aku tak suka mangga yg masam sampai boleh buat muka aku berkerut-kerut bila makan)

17 Comments

  1. PENDEKAR said,

    argg… ko buat air liur aku meleleh2

  2. Ecah said,

    alahaiii.. entry yg laparnyeee..
    berulam-ulaman nak ajak opismate gi makan tempat yg ade ulam la lunch nih..

    jantung pisang??? boleh makan ke??

  3. Ecah said,

    alahaiii.. entry yg laparnyeee..
    berulam-ulaman nak ajak opismate gi makan tempat yg ade ulam la lunch nih..

    jantung pisang??? boleh makan ke??

  4. Angah said,

    Aku jek ke yang peknen tak suka makan benda masam?

  5. Angah said,

    Aku jek ke yang peknen tak suka makan benda masam?

  6. -Silent Reader- said,

    AD nih… makin kurang lak wat entry…. bz ngan kerja ke? ke sibuk muntah2…. hehe….;p

    p/S : saya pun dah confirm pregnant.. due June tahun dpn.. huhu…

  7. MamaFaMi said,

    Huhuhu…kecurnya tengok mangga colet kicap pedas tuuuu….

  8. MamaFaMi said,

    Huhuhu…kecurnya tengok mangga colet kicap pedas tuuuu….

  9. aD said,

    pendekar: eiyyy.. nak amik plastik nih tadah hehehe

    ecah: err konpius.. awak tak penah makan jantung pisang ke? @ orang peknen tak leh makan jantung ek? alamakkk betui ka?

    angah: ada org kata tak bagus makan asam byk sangat.. tapi, aD bedall je huhuhuh

    silent reader: hehehe.. bz tu tak jugak.. syiok membaca site orng tentang pregnancy je.. muntah tu alhamdullilah takde lagi setakat nih🙂

    mamafami: saya lagi kecur tengok masakan mama.. sungguh sedapp!!!

  10. aD said,

    silent reader: eh, aD baru perasan yg ‘p/s’ tu.. wahhhhh tahniahhhh!!!! June tahun depan.. ehemm, ada can kita dapat katil sebelah menyebelah nih!!! hehehe

  11. -silent reader- said,

    AD dah pilih spital ke belum? Saya nak checkup kat mana pun taktau lagi, aritu masa gi confirmkan pregnancy, doktor tu cam hampeh je, tak best… nak cari doc yg best2 sket.. maklumlah, first time…

  12. aD said,

    silent reader: aD plan nak buat 2 check-up.. satu kat hospital gov, satu lagi kat Kampung Baru Medical Centre (sekarang nama baru dia Al-Islam aperntah hehe). Plan nak deliver kat situ.. yang gov tu, in case kalau ada problem masa deliver, at least KBMC boleh refer kat HKL. Kawan aD yg cadangkan buat dua jenis check-up nih🙂

  13. za|d said,

    Dr. kat KBMC memang ok. Anak aku pun keluar kat sana. Masa register tu, sebaik-baiknya pilih la untuk di periksa dan disambut oleh Dr. pompuan. Kalau kita mampu, wajib kita carik Dr pompuan, kalau tak mampu tu lain citer la kan? Macam aku pompuan lak!

  14. aD said,

    zaid, wah menarik nih. buatlah entry tentang wife masa delivery kat KBMC dulu.. boleh share info perasaan seorang daddy bila wife dia deliver🙂

  15. za|d said,

    nak wat entry tu boleh.. tapi masa tu tak tepikir lak nak amik gambo. dan yang klakonya aku nak pitam tgk darah banyak sangat. Haha!

  16. aD said,

    zaid, macam mana lah fazi nanti kan,… hihihi

  17. Ecah said,

    ntahla aD.. pasal mase ecah peknen dulu mak mentua ecah marah ecah makan jantung pisang.. takut luruh lah ape lah.. ecah ikutkan aje.. orang tua2 mmg macam2 pantang larangnye..

Comments are closed.

%d bloggers like this: