Mamoru belanja seafood

December 1, 2008 at 1:00 pm (Uncategorized)

Kan aritu aku ngengada nak makan siput duri. Try cari kat Bagan Lalang – tak jumpa (tapi takde lah ralat mana sebab aku dah tau kat mana ada jual siput duri tu)

Memandang kan nih first time kami sampai sini, harusss lah nak try seafood yg orang duk kata besttt tu (thanks to Eja – kawan Mamoru yg bagi guide cara ke sana & suggestkan kami restoran yg terbaik kat sana!)


Adik no.6 yg pelik tgk ikan pari fresh & besarrrrr!!


Me & adik no.6 tgh sibuk pilih seafood yg fresh-fresh. Kami siap beratur ok! Punya la ramai umatttt kat sini.


Aku amik 2 ekor ketam besar.. manisss betul ketam nih. Sedappp! Lebih sedapp bila Mamoru rajin tolong aku korek isi ketam🙂


Ikan kembung – sila jangan gelak. Mamoru kan peminat fanatik ikan kembung. Pegi lah mana pun ini jugakkkk yg dia pilihh.. hihi


Pepahat @ lala buluh.. sedapppp sangattt!


Sotong goreng tepung yg freshhhhh! Besar-besar sotongnya! Baru syokk.. kalau kat tempat lain, tepunggg je lebih, tapi kat sini.. walla!


Paling aku suka.. Kepah masak berempahh (chef yg suggest).. fuhh memang sangattt sedappp tau!


Ada lagi banyakkk side order yg kami pilih, tapi bukan seafood lah (e.g, kailan ikan masin, tomyam campur, etc).. tengok je lah gambar nahh.


Me & Mamoru tersayang – ready nakk ngappp.


Adik no.6 pura-pura terkejut nampak makanan – dah tak sabarrr nk terkam tu!

Ohh.. lupa nk cakap, kat Bagan Lalang nih, kami pilih restoran belah kanan hujunggggg sekalii (ala yg terapung tu) Apa ntah nama kedai dia? Start dgn huruf H.M camtu lah. Total harga makanan kami bertiga malam tu RM 82. Makanan kami banyakkk berlebih. Rambang mata duk order bebanyak. So, tapau bawa balik je lah🙂

9 Comments

  1. biqque said,

    sedapnyeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

    ok, next time akan ku singgah ke kedai itu!

  2. Nurmala said,

    wah~~
    nampak cam sedap

  3. nURmALa mAZLan said,

    wah~~
    nampak cam sedap

  4. Deqna said,

    sedapnyeee… erm.. telan air liur jelah..

  5. ~aianna~ said,

    wahh nmpk best n murahlaa sis!

  6. ~aianna~ said,

    wahh nmpk best n murahlaa sis!

  7. rynn2506 said,

    kite penah g bagan lalang tu…mmg sedap giler…pueh hati la org kata….

  8. aD said,

    biqque: sementara hubby u ada kat sini, ajak la dia pi.. seronok tau🙂

    nurmala: rasa dia laaagiii sedap hehehe:)

    deqna: ajak la cik abg gi sana.. bwk gegamai lagi syok tau. kalau takde kawan, ajak je aD nih.. aD mmg sentiasaaaaa lapauu hihihih

    aianna: tu laa, ramai yg cakap murah!🙂

    ryn2506: mmg sgttt puas hati kan? kan? kan?

  9. aD said,

    biqque: sementara hubby u ada kat sini, ajak la dia pi.. seronok tau🙂

    nurmala: rasa dia laaagiii sedap hehehe:)

    deqna: ajak la cik abg gi sana.. bwk gegamai lagi syok tau. kalau takde kawan, ajak je aD nih.. aD mmg sentiasaaaaa lapauu hihihih

    aianna: tu laa, ramai yg cakap murah!🙂

    ryn2506: mmg sgttt puas hati kan? kan? kan?

Comments are closed.

%d bloggers like this: