No more sweet 20’s

January 5, 2009 at 9:00 am (Uncategorized)

Tahun 2009 nih confirm akan berlalu dgn cepat sekali. Sama macam tahun 2008. Kalau tahun 2008 aku duk sibuk dengan preparation wedding & proses menyesuaikan diri dgn status isteri (sampai tak sedar 2008 dah beberapa hari berlalu), tahun nih pulak aku akan sibuk lagi dengan preparation menyambut baby & cuba untuk menyesuaikan diri dengan status ‘ibu’ pulak.. *seronoknya..*

InsyaAllah, baby aku due awal bulan June nanti (sebulan sebelum usia aku genap 30 tahun!). Dan alhamdulillah sebab harapan aku untuk dapat baby masa umur aku 30 tahun nih tercapai (insyaAllah!)!

Yer.. dah 30 tahun umur aku tahun nih. Aku tau, agak lewat untuk dapatkan baby pada usia camnih. Lebih tertekan bila harapan aku nak memiliki jumlah anak yang ramai (target: minimum 5 orang) agak terbatas & berisiko bila umur semakin meningkat. Unless laa kalau aku sanggup berusaha keras e.g., produce baby tiap-tiap tahun sebelum umur aku 35 tahun ke? hihi.

Seronok ok ada anak ramai nih. Tengok je family aku (adik-beradik 10 orang) – tetiap tahun meriah. Aku tak dapat bayangkan kalau duduk dalam familyg yg ada 2 atau 3 beradik je. Kalau dapat berkumpul semuanya of course la meriah, tapi bila semua dah kahwin atau ada komitment lain, berapa kerat je yg tinggal kat rumah.. sure senyap sunyi je.. (ohh, aku sangat berpandangan jauh dalam hal nih – aku tengah imagine kalau umur aku 60 tahun sok, anak pulak dua tiga kerat je, pastu bila memasing take turn beraya rumah mertua memasing, kompem aku tinggal berdua dgn Mamoru je – sunyiiiiiii.. tsskkk).

Advertisements

4 Comments

  1. .: Ain Rusli :. said,

    xpela kak aD..nk buat cemana,rezeki utk berumahtangga tu agak lewat..tapi,tuhan permudahkan akak utk preggy,kan? syukurr..alhamdulillah.. šŸ˜€ kita cam lebey kurang je..ain kawin 080308.. šŸ™‚

    ooo..due awal june..ain pertengahan may..tapi..cemana perut akak boleh slim melim lagi nih ek?my tummy..dah totally nampak dah!huhuhu… *jeles nih*

  2. aD said,

    ain rusli: tu lah.. memang akak bersyukur sangat nih. bila tgk kawan baik sendiri yg dah kahwin nearly 10 tahun pun tak dapat baby.. insaf sangat rasanya.

    wah dedekat nak sama ya tarikh kita šŸ™‚

    psstt ain, maybe sebab akak jarang makan nasi kut. tapi mender lain memang banyakkkkk makannya hihihi

  3. mEiZ AraNda said,

    wah wah wah..;p
    bestnyer dua2 nie nak dapat baby da..

    congrats laa mama2 di atas..;p
    neway june ker?
    my besday laa…
    hehehehhe
    šŸ˜‰

  4. mEiZ AraNda said,

    wah wah wah..;p
    bestnyer dua2 nie nak dapat baby da..

    congrats laa mama2 di atas..;p
    neway june ker?
    my besday laa…
    hehehehhe
    šŸ˜‰

Comments are closed.

%d bloggers like this: