Make over

January 8, 2009 at 2:00 am (Uncategorized)

Ini adalah hobi aku di masa lapang sejak dari dulu lagik – bermain dgn alat make-up.. (sila jangan gelak). Aku memang suka sangat make up kan orang tau. Kalau taim majlis-majlis tertentu (esp, taim hari raya), habis semua orang dalam rumah aku make up kan. Dari adik-adik aku sampai laa ke adik-adik tiri aku.. hihihi.

Malam tadi, aku dengan jayanya telah memaksa adik aku jadi model. Ohh.. adik aku nih memang dari dulu jadi ‘mangsa’ setiap kali aku nak cuba ‘mengetest’ skil make up aku.. hihihi. Selalu tu memang ‘bercinta’ nak suruh adik aku ‘tadah’ muka. Tapi malam tadi, laju je dia menyerah diri tau.. hehe. Aku tauuu kenapa. Sebabnya, sekarang dia pun dah ikut perangai aku – suka make up kan orang. Dannn paling best, hujung minggu nih dia akan make up kan orang bertunang uolss!! Hebat kan?


Ok, nih muka selenga adik no. 6 (jangan lah dia marah aku sebab bubuh gambar tak semenggah dia kat sini.. hihi)


Taddaa… hasil solekan mata ditambah dgn penggunaan bulu mata pelesu


Tantek tak? Nih gambar taim buka mata pulak.. sory kamera aku sekejap terang, sekejap gelap. Tunggu Mamoru beli DSLR baru boleh snap gambar cunn.. *wink kat Mamoru*


Aku make up sambil adik aku tengok tv. Mamoru pulak sampai terlelap keboringan tengok gelagat isteri dengan adik ipar dia nih.. hihihihi


Muka adik aku yg ala-ala terkejut tengok wajah sendiri depan cermin.. Rambut dia aku tak sentuh pun. Tak sempat nak buat hair-do sebab aku dah kelam kalibut keluar rumah nak amik buah salak dari cousin aku yg baru sampai dari Ganu.


Oke laa tuhh..

16 Comments

  1. atty's said,

    ade bakat..leh jd makandam..

  2. atty's said,

    ade bakat..leh jd makandam..

  3. nURmALa mAZLan said,

    eh…
    cantik la..awak pandai mekap kan org pe..belajar eh?

  4. WaN dAn TiE said,

    wah make over yang mengancam..ad

  5. e.l.i.s.s.m.i.e said,

    wah cun..rimasla pakai bulu mata pelesu tuh..teringat masa kawen dulu *wink

  6. Faradilawati said,

    alamak cun la…
    nanti makeup kan kite plak ek hehehe

  7. lieya_latif said,

    cantik2…..suke tgk tang mate tu…mmg cuns!!!! teliti betul solekan kat mate tu…bulu mate palsu pun nampak cam ori jek…..

  8. Deqna said,

    boleh amik pakej org tunang ke kawin ker yer pas nie..

  9. jesnita_ns said,

    cantik lah ardd..bleh ar ajo sy pasni..hehehe

  10. saya said,

    wahh..not bad.. bravo!!! muak adik dgn kakak sama je…

  11. Elyn said,

    ha lps ni kalo x mo keje pi jd mak andam…. masyuk tuuu

  12. biqque said,

    wahhhh santek santek! i always like smokey eyes and fake eyelashes!

    mana nak dpt kaler camtu? mekap brand pe ni?

  13. Dewajiwa said,

    cutelah dia. heheh.
    aD, kalau tambah merah-merah sket kat pipi tu mesti lagi berseri. ape nama mende tu eh? blusher?

  14. Hidup KOKA said,

    perghhhhh…..
    Not bad for an amateur!!!!!

  15. erlyda said,

    cantikk sangat!!!!!

  16. aD said,

    atty: memang dalam proses ke arah tu🙂

    nurmala mazlan: dak aih.. ad belajar sendiri je.. teringin jugak nak attend kelas, tp lum ada masa lagi🙂

    wan&tie: tenkiu tie🙂

    elissmie: ad first time pakai bulu mata palsu pun masa taim nikah aritu hihihi

    faradilawati: eh, bolehhhh.. meh sini meh..

    lieya_latif: ad memang suka solekan yg focus kat bahagian mata.. biar menggoda gitu..

    deqna: insyaAllah.. hihihi

    jesnitans: eh, bolehhh… nanti kita jumpa ad ajarkan ek🙂

    saya: tenkiu tenkiu!!

    elyn: harapnya gitu la.. hihihihi

    biqque: ad pun suka smokey eyes! untuk make over yg nih, ad guna loreal, maybelline & revlon.. je. pasnih ad nak try guna kryolan pulak!

    dewajiwa: ada.. ada.. ad ada bubuh blusher kat pipi.. tapi tu lah.. kamera tu tergelap pulak.. tak jelas kalernya😦

    hidup KOKA: *smiles big* tima kaseh, teruja ad..

    erlyda: masehh🙂

Comments are closed.

%d bloggers like this: