Mamoru dah rasa!

January 15, 2009 at 6:00 am (Uncategorized)

Ops.. jangan fikir lain ok.

Malam tadi, masa berdua-duaan golek atas sofa, aku mengadu kat Mamoru;

Aku: “Baby kita ni kan b, asyik gerak je dari tadi tau..”

Mamoru: “Dia gerak macam mana?”

Aku: “Kekejap kang cucuk ad belah kanan, kekejap kang belah kiri..”

Mamoru: “Sayang sakit tak bila dia gerak?”

Aku: “Takde lah.. rasa geli-geli je, macam kena geletek”

Mamoru diam pandang aku. Maybe cuba membayangkan macam mana rasa kena geletek dengan baby kut.. hihi. Kesian Mamoru tak dapat nak rasa semua nih. Dia just boleh dengar aku bercerita je lah.

Aritu aku ada lekapkan tapak tangan Mamoru untuk rasa pergerakan baby. Tapi ntah naper, baby tanak gerak bila tangan Mamoru ada atas perut aku (dia malu kut?). Mamoru pun penah lekap telinga kat perut aku semata nak dengar baby bergerak – tapi nan ado ok. Dengar bunyik perut aku berkeriut ada lah.. hik.

Malam tadi, aku sesaja try sekali lagi – aku tarik tangan Mamoru lekapkan atas perut. Kali nih aku tekan belakang tapak tangan Mamoru kuat sikit ke perut aku (masa buat nih, kami tengah baring tengok tv). Tak sampai berapa saat pastu, Mamoru terjerit;

Mamoru: “Sayang!! Sayang rasa tak tadi?!!” (terbeliak mata dia pandang aku tau)

Tergelak aku dibuatnya. Aku angguk sambil senyum. Akhirnyaaaa.. Mamoru berjaya rasakan gerakan pertama baby kami! Sweet sangat perasaan malam tadi.

Ekceli aku pun terkejut sebab bagi aku tu movement yg paling kuat baby dalam perut nih buat tau – bebtul bawah tapak tangan Mamoru. Rasa macam baby tunjal tapak tangan Mamoru.. hihihi.

Lepas tu.. haa.. jangan cakap lah, Mamoru duk ralit letak tapak tangan dia kat perut aku tak bergerak-gerak. Tak puas rasa sekali katanya.. tapi pergerakan lepas tu takde lah kuat macam tadi. Ada la sesikit, tapi slow sangat – aku je yg boleh rasa.

Sabar ya b🙂

7 Comments

  1. fahmi latiff said,

    happy nyer u berdua…:)
    semoga dapat baby comel…:)

  2. precious innocent said,

    alamak… kite pulang yg tfeeling nih… teringat masa preggykan ryan dulu…

    isk!! xleh jadi nih!!!

    -mama emma-

  3. rynn2506 said,

    heheh…sweetnye adengan tu kan…
    same la kite masa preg dulu…bile gem pegang je dia stop tp bile gem x pegang dia kemain lg aktif tp gem hanya dpt tgok aje dia main² kat dlm peyut tu…nak rasa x leh…sbb baby x geng ngan daddy dia…

  4. e.l.i.s.s.m.i.e said,

    aku pun teruja jugak dulu masa baby tu kick..hehehe..tapi bila hubby usap perut aku,dier berenti plak..rupanya anak abah…😛

  5. biqque said,

    we want more script!
    we want more script!

    😀

  6. Dee said,

    x lama lg selalulah rasa tu..

  7. aD said,

    fahmi: *aminnnn*.. tima kaseh ya🙂

    precious innoncent: apa lagikk.. berusaha untuk no.2 pulak hihihihi

    rynn2506: betul tu.. macam memalu pulak baby nih kan. pelik ad…🙂

    elissmie: oooo… kalau pemalu tu maknanya anak kesayangan daddy la ye.. gituuuu

    biqque: erkk.. nampaknya, pasnih kena bubuh tape rekorder kat rumah. senang nak rewind & taip balik hehehehhehe

    dee: insyaAllah.. tak lama lagi tu🙂

Comments are closed.

%d bloggers like this: