>Mimpi

February 23, 2009 at 10:00 am (Uncategorized)

>

Aku sebenarnya masih dalam mood ‘berangan’ lagi (berangan tentang masa depan uols). Pasal tu entry aku cam tenggelam timbul je kat blog nih. Nanti lah, bila angan-angan aku dah jadi kenyataan (insyaAllah sebelum hujung tahun nih), aku reveal kat sini nahh..

Dah lama tak update pasal pregnancy kan? kan? Esp bila dah hampir masuk trimester yang terakhir nih (wahhh.. cepat betul kan?). Banyak yang nak dicerita sebenarnya, tapi slow-slow dulu.

Ohh iklan jap, malam tadi aku mimpi aku dah bersalin! Panik ok. Yang kelakar tu, baby aku dah siap berbedung baru air ketuban aku pecah (macam mana tu?). Walaupun jalan mimpi tu agak pelik tapiiiiiiii perasaan yang aku rasa taim tu adalah sangat real tau – sangat menakutkan.

Bila dah terjaga, aku cecepat raba perut aku – hampir menangis aku ok bila aku rasa perut aku cam kempis je. Berapa kali aku duk tanya Mamoru ‘betul ke perut aku still besar lagi’.. Jenuh laa member tu nak convince kan aku.. hihihi (over kan?).

Serious ok, kengkadang tu perut aku nih sangat mengkonpiuskan. Ada certain masa aku rasa cam tak pregnant langsung. Badan rasa ringan – boleh berjalan, berlari, etc. Cuma sesekali je (esp bila baby kerap bergerak & perut jadi tegang), baru aku terasa macam pregnant. Jangan tataw, even nak masuk bulan ke tujuh nih pun aku masih boleh pakai kebaya & baju kurung lagik tau!

Ok, iklan tamat.

Sambung balik bercakap pasal angan-angan: aku adalah sangat jelessssssss dengan Puex & Ayang (pasangan pengapit masa wedding aku). Tapi bukan jeles yang bersifat dengki ok. Nih jeles jenis yang membakar semangat aku! Derang dah berjaya jadikan angan-angan derang satu realiti uolsss – Kagum.. kagum (tak sabar nak tunggu turn aku pulak).. Apa pun, aku doakan semoga derang sukses selalu!

4 Comments

  1. AHMADSUFI6177 said,

    >wah… bakal ibu ler nie? tahniah! nanti dah bersalin bagitau saya k? xsabar nak tahu… hehe…”Ada certain masa aku rasa cam tak pregnant langsung. Badan rasa ringan – boleh berjalan, berlari, etc.”ntah2 itu petanda bakal anak kau tue hebat kot? ahli sukan ker… maybe anak yg soleh @ solehah ker.? sejuk perut kau nnt.. hehe.. mudah-mudahan dia jadi anak yg baik..

  2. Beautiful Disaster said,

    >time peknen ni mmg gitu. slalu mmpi bkn2. tp jgn ikut rase sgt taw. kekdg rase cm btol2 xde. isk. mntk smpg lar.

  3. rynn2506 said,

    >hehe..wah sama la pengalaman kite..masa pregnancy yg dulu…penah mimpi sblm bsalain..n masa taim bsalin tu rs cam dejavu je…tp apa² pon kite doakan yg tbaik utk aD ok….semoga semuanya selamat okeh….http://www.rynn2506.com

  4. biqque said,

    >jgn jadi x files sudah! eiiii! menakutkannnn!

Comments are closed.

%d bloggers like this: