Bekal nasi sambal sotong

February 24, 2009 at 11:16 am (Uncategorized)

Baru keluar dari libary opis. Dua jam aku bertapa kat situ – berjaya ‘kidnap’ satu buku untuk dibaca (bila senang.. hihi).

Hari nih aku bawak bekal satu tupperware nasi dengan sambal sotong yang Mamoru masak malam tadi. Nak tau siapa yg tapau kan? Incik Mamoru laaa siapa lagi.. *sweet sangat Mamoru nih tau*

Ekceli, malam tadi aku beria nak makan sambal sotong. Tapi on the way nak balik rumah semalam, badan aku dah rasa ‘semacam’ je lepas makan obimin (pil tambah darah untuk orang pregnant) lewat petang tu. Selalunya aku makan obimin taim tengahari. Biasanya, lepas amik obimin, aku akan cecepat cover rasa loya akibat ubat tu (aku kan penakut makan ubat) dengan makan snek ringan (kacang / roti / etc). Tapi ntah camner semalam aku boleh makan ubat tu taim nak keluar opis pulak (tanpa makan memender lain untuk cover rasa loya). Sudahnya, kat rumah aku ‘terlantar’ kelesuan sampai tak lalu nak makan lauk sambal sotong yang Mamoru masak.

Pasnih kompem aku tak berani amik obimin taim lewat petang lagi. Segala mala ubat, baik obimin atau neurogainPB (ubat yg boss Mamoru promote – bercinta aku nak makan mender nih tau – besar betul, tercekik dibuatnya), aku akan makan taim pagi / tengahari je.

Hm.. lambat nau nak tunggu lunch hour. Kalau aku makan sekarang aci tak? Belasah je lah kan. Perut dah lapar.


Nih la rupa sambal sotong yang Mamoru masak dan tapaukan special untuk wife dia nih. Aku belum rasa lagi.. tapi dari bau dia, memang mengiurkan.. *tentu sodappp*.. hihi


Jemput tengok kengkawan semua.. hihihi – Pose cecantik dulu dengan bekal lunch aku hari nih. Comel je kan bekas tu.. rumah kami tadok tupperware yg besar. Tapi bekas besar nih pun dah cukup untuk perut aku yg comel nih.. hik hik.

p/s: Tenkiu Mamoru.. aishiteru!!

20 Comments

  1. Beautiful Disaster said,

    ryn nye gynae xbg pn ryn mkn obimin lg. ekceli obimin ni lebih pd multivitamin utk ibu peknen. n dorg pn ade kate gak taw. mkn obimin leh buat baby jd bsr. hehe.

  2. atty's said,

    sedapnya nak skit..ar

  3. atty's said,

    sedapnya nak skit..ar

  4. atty's said,

    sedapnya nak skit..ar

  5. atty's said,

    sedapnya nak skit..ar

  6. atty's said,

    sedapnya nak skit..ar

  7. atty's said,

    sedapnya nak skit..ar

  8. atty's said,

    sedapnya nak skit..ar

  9. atty's said,

    sedapnya nak skit..ar

  10. atty's said,

    sedapnya nak skit..ar

  11. erlyda said,

    terliurrr…sedapnyeerrr

  12. Dee said,

    aD..mkn obimin masa nak tidor..comform x rasa loya..hehehe..itew sambal sotong nmpk sgt sedap..

  13. Elyn said,

    alamak terliur tgk sotong tu…….

  14. ctfarazila said,

    mm sedapnye…🙂

  15. e.l.i.s.s.m.i.e said,

    alahai..terliur..nak sket?😀

  16. miszrLina said,

    wahhhh…dah abes ke sambal sotong itu….huhu….

    akak amik obimin till 7mth je dulu… coz org ckp nanti baby beso… tp perot awk maintain je neh…huhu

  17. nURmALa mAZLan said,

    wak!!!!
    nak sikit sambal sotong tu.. nak!! nak! hehehehe~`

  18. [S]itie [B]Um [B]Um said,

    haa..tu dia.. atas buku di letaknye nasik.. konfirm tak baca buku dh..mari makan!!!

  19. biqque said,

    resepi resepi!

  20. aZuRa AhMaD said,

    sedapnya…sambal sotong…dok terbyg sambal sotong kering

Comments are closed.

Bekal nasi sambal sotong

February 24, 2009 at 11:16 am (Uncategorized)

Baru keluar dari libary opis. Dua jam aku bertapa kat situ – berjaya ‘kidnap’ satu buku untuk dibaca (bila senang.. hihi).

Hari nih aku bawak bekal satu tupperware nasi dengan sambal sotong yang Mamoru masak malam tadi. Nak tau siapa yg tapau kan? Incik Mamoru laaa siapa lagi.. *sweet sangat Mamoru nih tau*

Ekceli, malam tadi aku beria nak makan sambal sotong. Tapi on the way nak balik rumah semalam, badan aku dah rasa ‘semacam’ je lepas makan obimin (pil tambah darah untuk orang pregnant) lewat petang tu. Selalunya aku makan obimin taim tengahari. Biasanya, lepas amik obimin, aku akan cecepat cover rasa loya akibat ubat tu (aku kan penakut makan ubat) dengan makan snek ringan (kacang / roti / etc). Tapi ntah camner semalam aku boleh makan ubat tu taim nak keluar opis pulak (tanpa makan memender lain untuk cover rasa loya). Sudahnya, kat rumah aku ‘terlantar’ kelesuan sampai tak lalu nak makan lauk sambal sotong yang Mamoru masak.

Pasnih kompem aku tak berani amik obimin taim lewat petang lagi. Segala mala ubat, baik obimin atau neurogainPB (ubat yg boss Mamoru promote – bercinta aku nak makan mender nih tau – besar betul, tercekik dibuatnya), aku akan makan taim pagi / tengahari je.

Hm.. lambat nau nak tunggu lunch hour. Kalau aku makan sekarang aci tak? Belasah je lah kan. Perut dah lapar.


Nih la rupa sambal sotong yang Mamoru masak dan tapaukan special untuk wife dia nih. Aku belum rasa lagi.. tapi dari bau dia, memang mengiurkan.. *tentu sodappp*.. hihi


Jemput tengok kengkawan semua.. hihihi – Pose cecantik dulu dengan bekal lunch aku hari nih. Comel je kan bekas tu.. rumah kami tadok tupperware yg besar. Tapi bekas besar nih pun dah cukup untuk perut aku yg comel nih.. hik hik.

p/s: Tenkiu Mamoru.. aishiteru!!

%d bloggers like this: