Shopping baju baby

February 26, 2009 at 8:30 am (Uncategorized)

Update secara laju…

Malam tadi pegi jenjalan Mid Valley.. *seronok *.. Plan awal just nak window shopping je. Survey harga kamera & kelengkapan baby.

Kesian Mamoru, kamera DSLR Canon 40D yang dia cari rupanya dah takde stok. Dah ditukar dengan model baru – 50D – yang harga bodynya sahaja (tanpa kit lense) dah lebih 4 ribu koo. Kalau campur lense tu agak-agak berapa?

Lepas habis keluar masuk semua kedai kamera kat situ, aku ajak Mamoru masuk Jusco pulak. Mamoru tak bagi sebab terlalu ramai umat manusia kat dalam Jusco taim tu. Ada J-Card Day katanya. Kata Mamoru, kalau kita takde J-Card, security kat depan Jusco tu tak kasi masuk.

Tapi aku tak percayaaaa (degil nih)… aku tarik jugak tangan Mamoru pegi depan entrance Jusco – tanya sendiri dengan security kat situ. Tsskkkkk.. memang betul la uolss. Kalau takde kad tu, konpem tak dibenarkan masuk. Ohhh.. sungguh aku tak faham. Hebat betul kuasa kad Jusco nih ek?

Mamoru pulak, mungkin sebab kesian tengok aku terkulat-kulat depan Jusco atau mungkin sebab geramkan pak guard yang menghalang wife dia nih dari masuk ke Jusco, terussssss je dia pegi register buat J-Card kat depan pintu masuk tu. Kena bayar RM 12 inggit ok. Cesss.

Bila dah lepas ke dalam, memasing terus pegi area baju baby. Kemain lagi kami memborong tak ingat dunia. Aku tak pasti lah sama ada baju yang kami beli tu murah atau mahal. Maklum laa, shopping mall nih kengkadang poster ‘sales’ berlambak-lambak, tapi harga masih cenggitu gak. Taktik tarik customer katakannn..

Masa tengah membeli-belah tu kan..

Mamoru: (duk tanya kat salesgirl) Kak, sesuai ke newborn baby pakai baju nih? (refer pada baju yang bertulis ‘3 to 6 months’)

Akak salesgirl: Alah dik, untuk newborn nih beli je memana pun. Janji muat dia pakai untuk sebulan-dua udahhh laa.

Mamoru: (pandang aku dengan muka blur) Sebulan-dua? Berapa kali sebenarnya kita nak kena shopping baju baby?

Tergelak aku tau.. (Yerrrrrr, wahai incik Mamoru. Jangan tataw baby cepat membesar. Memang sepanjang masa kita akan sentiasa belikan baju untuk dia) Baby bukan macam kita, beli selai baju boleh pakai bertahun-tahun.. hihihi.

Teringinnnnn sangattttt nak upload gambar baju-baju comel yang kami beli malam tadi.. tapiiiii… Mamoru tak bagi.. *tssskkk*… Kata dia, kang orang lain semua dapat teka gender baby kami.. hihi. Yesss uollsss, malam tadi kami memang beli baju & kelengkapan khas untuk spesific gender sahajor!

18 Comments

  1. Beautiful Disaster said,

    ala. ad da shopping da. ryn mlm ni br nk pg. n mmg plan nk pg JJ kt midV tu pn. sbb J-card day tu lar. die yg pntg dpt point byk. aah. newborn baby kene beli sikit2 jer utk size skg. dpt anak yg cpt mbesar nnt mst ade yg xpakai bju. hehe. ala. nape nk rasia bby girl ker boy? hehe. ryn pn nk reveal da ni kt blog. haha.

  2. Elyn said,

    AD kalo mamoru nk beli SLR canon, try pi kedai fotokem kat kajang…. alamak lupe la name shopping complex yg br bukak tu…. kat situ so far bleh dpt murah ngan lens xtra.

  3. miszrLina said,

    betul betul…
    jgn beli baju newbOrn byk sgt… coz baby cepat mbesar…. rugi nanti….

    tp mmg best la shoppin baju baby…
    coz byk yg chumel2 *_*

    klu baby gurl lagi byk choice…
    huhu

  4. mEiZ AraNda said,

    hye kak ad..
    kiter pun ader kat jusco malam td tau..;p
    x nampak akak laa..

    ramai sgt manusia dalam tu..;)

  5. mama-syira said,

    syoknye bersoping sakan.kalo dpt baby girl selamat la asik soping baju sampai besor..geramm…hehehe

    semoga semua selamat. n selamat berkenalan.

  6. kuIna Jentayutiara said,

    salam.. lama tak singgah, tgh menunggu hari yer, moga sihat selalu.

    baju baby beli ala kadar aje… sbb baby nie cpt besar, entah2 setiap bulan kena beli baju baru..

  7. kuIna Jentayutiara said,

    salam.. lama tak singgah, tgh menunggu hari yer, moga sihat selalu.

    baju baby beli ala kadar aje… sbb baby nie cpt besar, entah2 setiap bulan kena beli baju baru..

  8. precious innocent said,

    kalau geram sgt nak beli baju baby, better beli yg start 3mth ke atas….

    mcm kite dulu, degil xnak dgr ckp mak.. mujur new born beli 2 3 helai…

    tp geram la.. sbb ada 1 helai baju tu, pakai 2 3 kali je.. tgk2 dah x muat… frust betul!!!

    nie gaya mcm baby girl jek!!😛

    anyway, xnak mgila beli cloth diapers ke???

    -mama emma-

  9. e.l.i.s.s.m.i.e said,

    hihihi..syok nyer beli baju baby..x sabar nak tengok gender nyer..geng ngan my baby ker dak😀

  10. e.l.i.s.s.m.i.e said,

    hihihi..syok nyer beli baju baby..x sabar nak tengok gender nyer..geng ngan my baby ker dak😀

  11. AHMADSUFI6177 said,

    wawawa… bestna citer pasal beli baju baby… hak3… aku lak yg cam excited bila baca nie… hehe

  12. ~dARlee zURiS~ said,

    erk..memang camtu ek kalu J card members day kat sane?
    kat sini takde lak org yg takde kad takleh masuk.
    kejam lah kalu camtu.
    ishh ishh…

    sangat sweet mamoru terus buat Jcard tu.:)

  13. MinahranggieE said,

    nakbeli dslr?? ada jer yang murah… cari kat yl kl.. 2nd body pun ada yang elok elok lagi…

  14. mijie said,

    rugi sape yang slalu shoping kat JJ and x ade JCard…sbb tiap kali bayar dpt point..dah byk boleh redeem..tiap kali ade event n bufday nnt dapat discount n mcm2..

  15. mijie said,

    rugi sape yang slalu shoping kat JJ and x ade JCard…sbb tiap kali bayar dpt point..dah byk boleh redeem..tiap kali ade event n bufday nnt dapat discount n mcm2..

  16. biqque said,

    i teka girl!!!

  17. Dee said,

    akk dh pegi pun J-Card Day aritu..ari selasa..kalo tau aD nk gi..leh jumpa…hehehe…kad Jusco tu xpe byr 12 inggit pun..valid dia setahun..cam 1 inggit sebulanlah..tp kalo time JCard Day..biasanyer mmg murah..murah sesangat..btw..baju newborn xyah beli byk..nti bila dia dh 3 bulan..biasanya x muat dah..beli baju budak kalo umur dia 1 tahun..beli yg for 2 years..sbb dorang cpt membesar..nti pakai skali dh xleh pakai terus..

  18. bilerlarut said,

    alaaaaaa aD main teka-teki laaakk baby dia gurl ke boys .. eee tak puas ati nihhh

Comments are closed.

%d bloggers like this: