Adik no.4

March 31, 2009 at 1:01 pm (Uncategorized)

Lemau je aku sepanjang pagi nih diserang virus bersin + selsema teruk. Sampai terpaksa menidokan diri kat lounge room.

Nak balik awal lah – sambung tido.

Mamoru sekarang ada kat Negeri Sembilan – melawat site lagi (drive hati-hati ya hubby! aD balik dulu – tak larat. Jumpa kat rumah nanti)

Satu lagi, adik perempuan no.4 otw datang sini dari Kelantan. Nak cari keje kat KL katanya. Hmm.. risau aku dengan dia nih. Bukan risau apa, adik aku yang no.4 nih jenis tak tentu pendirian. Aritu dah elok-elok aku carikan dia keje kat KL, dia berenti pi ikut suami balik Kelantan. Padahal, boss dia kat opis dia tu cukup sayang kat dia dan sanggup offer nak naikkan gaji. Tapi dia berkeras gak nak berhenti.

Sekarang nak datang sini balik cari keje. Aku bukan apa. Sekarang nih zaman ekonomi meleset. Kalau boleh cari lah keje yang tetap. Jangan lah nanti baru dua/tiga bulan keje dah berenti. Aku tak gemar camnih. Payah la aku nak tolong dia kalau dia tanak tolong diri sendiri.

Harap, dia semakin matang sekarang nih.

Advertisements

Permalink 2 Comments

>Melawat ladang baru

March 30, 2009 at 1:00 pm (Uncategorized)

>

Antara xtvt yang kami buat kat Melaka – mengacau ayah tanam jagung.. hihi. Plan untuk bawak Mamoru jenjalan kat Bandar Melaka terpaksa di-postponed ke suatu tarikh yang lain (tataw bila) sebab tak cukup masa maa.. (coz aritu aku ngengada pi ajak Mamoru gi Nilai 3 – gedik nak beli tikar buluh untuk letak kat dining area.. hihihi)


Me, lil Nina (or Syina), abg Dali (dia keje dgn ayah – tuu tengah duduk), ayah & saperntah atas motor tu.


Dengan ayah & lil Nina. Hitam legam dah kulit ayah asyik berjemur tengah panas.. tssskkkk..


Another view kat jalan belakang rumah nenek (kampung Pulau). Aku ada ccerita tak yang ladang jagung baru nih bebtul belakang rumah nenek tau – senang ayah nak monitor. Tapi kan.. itu hari baru je kepala paip untuk pam air kat ladang nih kena curi (keje mat gian laa tu). Mahal ok kepala paip tu.. kesian ayah 😦


View ladang jagung ayah waktu pagi.. luas mata memandang kan? Nun kat hujung sana ada sungai yang bekalkan air ke ladang nih. Semoga usaha ayah dibalas dengan hasil yang berlipat ganda.. aminnnnnnnn…


Tunas pokok jagung yang baru tumbuh.. comel sangat! Lagi sebulan lebih, boleh laa merasa makan hasil jagung ayah!!

Ohh.. lupa nak cerita pasal ladang jagung lagi satu kat kampung Ayer Limau. Kata ayah, kat sana belum semai benih lagi, mungkin dalam minggu depan baru start tanam kut..

Permalink 4 Comments

Melawat ladang baru

March 30, 2009 at 1:00 pm (Uncategorized)

Antara xtvt yang kami buat kat Melaka – mengacau ayah tanam jagung.. hihi. Plan untuk bawak Mamoru jenjalan kat Bandar Melaka terpaksa di-postponed ke suatu tarikh yang lain (tataw bila) sebab tak cukup masa maa.. (coz aritu aku ngengada pi ajak Mamoru gi Nilai 3 – gedik nak beli tikar buluh untuk letak kat dining area.. hihihi)


Me, lil Nina (or Syina), abg Dali (dia keje dgn ayah – tuu tengah duduk), ayah & saperntah atas motor tu.


Dengan ayah & lil Nina. Hitam legam dah kulit ayah asyik berjemur tengah panas.. tssskkkk..


Another view kat jalan belakang rumah nenek (kampung Pulau). Aku ada ccerita tak yang ladang jagung baru nih bebtul belakang rumah nenek tau – senang ayah nak monitor. Tapi kan.. itu hari baru je kepala paip untuk pam air kat ladang nih kena curi (keje mat gian laa tu). Mahal ok kepala paip tu.. kesian ayah 😦


View ladang jagung ayah waktu pagi.. luas mata memandang kan? Nun kat hujung sana ada sungai yang bekalkan air ke ladang nih. Semoga usaha ayah dibalas dengan hasil yang berlipat ganda.. aminnnnnnnn…


Tunas pokok jagung yang baru tumbuh.. comel sangat! Lagi sebulan lebih, boleh laa merasa makan hasil jagung ayah!!

Ohh.. lupa nak cerita pasal ladang jagung lagi satu kat kampung Ayer Limau. Kata ayah, kat sana belum semai benih lagi, mungkin dalam minggu depan baru start tanam kut..

Permalink 5 Comments

>Bowling kat area rumah

March 30, 2009 at 11:00 am (Uncategorized)

>

Kat area rumah aku ada pusat bowling uols! Baru dua-tiga bulan bukak. Kira nih pusat bowling yang paling dekat arr. Tak sampai 5 minit drive dari rumah. Lupa lah nama tempat nih. Direction pun aku tak reti nak bagi (sila tanya Mamoru).. hihihi.

Nih gambar-gambar masa kami kat pusat bowling (sabtu aritu) – sangatttt lengang. Tak ramai orang. Yang main cuma incik Mamoru & Adik no.2. SIL Ida & aku jadi pom-pom girl.


Adik no. 2 & Mamoru tengah warm-up


Tuuu diaa.. Mamoru suka sangat main bowling tau. Even malam tadi pun kami ripit main kat tempat yang sama (tapi dengan Chua pulak)


Mak buyung yang kejenya duduk sahajor. Risau la lane bowling kat sana licin-licin belaka.

Malam tadi kan, masa ripit bowling dengan Chua, ada ke dia amik bola kowling tu pastu letak kat tepi perut aku – sama saiz katanya. Geremm tau. Kata Chua lagi, perut aku comei.. hihihi (terus tak jadi geram.. hahaha *kembanggg*)

p/s: Dengar tu baby ‘A’.. awak belum lahir lagi orang dah cakap comellll!!!!! Harus mama vanggaaaaaa..

Permalink Comments Off on >Bowling kat area rumah

Bowling kat area rumah

March 30, 2009 at 11:00 am (Uncategorized)

Kat area rumah aku ada pusat bowling uols! Baru dua-tiga bulan bukak. Kira nih pusat bowling yang paling dekat arr. Tak sampai 5 minit drive dari rumah. Lupa lah nama tempat nih. Direction pun aku tak reti nak bagi (sila tanya Mamoru).. hihihi.

Nih gambar-gambar masa kami kat pusat bowling (sabtu aritu) – sangatttt lengang. Tak ramai orang. Yang main cuma incik Mamoru & Adik no.2. SIL Ida & aku jadi pom-pom girl.


Adik no. 2 & Mamoru tengah warm-up


Tuuu diaa.. Mamoru suka sangat main bowling tau. Even malam tadi pun kami ripit main kat tempat yang sama (tapi dengan Chua pulak)


Mak buyung yang kejenya duduk sahajor. Risau la lane bowling kat sana licin-licin belaka.

Malam tadi kan, masa ripit bowling dengan Chua, ada ke dia amik bola kowling tu pastu letak kat tepi perut aku – sama saiz katanya. Geremm tau. Kata Chua lagi, perut aku comei.. hihihi (terus tak jadi geram.. hahaha *kembanggg*)

p/s: Dengar tu baby ‘A’.. awak belum lahir lagi orang dah cakap comellll!!!!! Harus mama vanggaaaaaa..

Permalink Comments Off on Bowling kat area rumah

>Jeruk petai

March 30, 2009 at 9:00 am (Resepi)

>

Aritu, masa Mamoru pegi melawat site kat Negeri Sembilan, dia sempat borong petai kat sana. Banyak oke petai yang dibelinya. Terkejut aku tau. Ohh btw.. Mamoru bukan penggemar petai.

Mamoru: b ada hadiah special untuk sayang tau. Mesti sayang suka sangat!

Aku: Hadiah apa tu? (excited nih)

Mamoru: (sambil tarik seikat petai dari seat belakang kereta) Nihhhh!! Suka tak?

Aku: (dengan kening terangkat tinggi) Petai???

Lawak tau Mamoru nih. Nasib baik dia tak ikat riben kat petai tu. Mementang laa wife dia nih suka makan petai.

Kat rumah, sekali lagi Mamoru buat kening aku terangkat lebih tinggi dari kening akak Ziana Zain. Dia request aku buat petai jeruk dik nonnnn! Pelik tau, dah laa dia tak makan petai, tapi lajuuu pulak tu dia ‘mengorder’ petai jeruk. Nih siapa yang ajar dia nih?

Dek tanak menghampakan permintaan suami tersayang, aku pun buatkan laa petai jeruk untuk dia. Banyak jugak la dapat. Bila dah siap buat jeruk nih, aku rasa macam best pulak. Setidaknya, boleh tahan lama petai tu. Kalau tak, kompem kering & terbuang je kalau biarkan dalam fridge.

Pada penggemar petai, jom layan cecara membuat petai jeruk nih. Sonang yo.


Memula, bersihkan petai, potong bahagian tepi kulit petai dan rebus dalam periuk. Rebus dengan kulit sekali tau. Kalau periuk korang cukup besar, tayah potong kekecik pun takpe.


Nih rupa petai yang dah siap direbus – brownish sikit kaler dia. Tos kan air rebusan, dan keluarkan petai dari kulit dia. Bila dah direbus, senang je nak keluarkan petai, picit je kulit dia konpem terkeluar.


Lepas tu, sediakan satu botol bersih, penuhkan petai dalam botol nih dah masukkan air masak yang dah dicampur garam. Agak-agak je lah jumlah garam yang korang suka. Dan dah siapppp!! Sila simpan dalam fridge selama seminggu sebelum boleh diguna. Jeruk nih boleh tahan berbulan lamanya tau!

Honestly, bau petai jeruk nih memang *masyaAllah*… tapi, khasiat dia banyakkkk ok! Google la sendiri khasiat makan petai nih kat internet.

Note: Jeruk petai nih, boleh dimakan camtu je (buat ulam nasi) atau dimasak dengan lauk pauk yang lain (gulai ciliapi).. try arr.. kompem terangkattt.. hihihi

Permalink 9 Comments

Jeruk petai

March 30, 2009 at 9:00 am (Resepi)

Aritu, masa Mamoru pegi melawat site kat Negeri Sembilan, dia sempat borong petai kat sana. Banyak oke petai yang dibelinya. Terkejut aku tau. Ohh btw.. Mamoru bukan penggemar petai.

Mamoru: b ada hadiah special untuk sayang tau. Mesti sayang suka sangat!

Aku: Hadiah apa tu? (excited nih)

Mamoru: (sambil tarik seikat petai dari seat belakang kereta) Nihhhh!! Suka tak?

Aku: (dengan kening terangkat tinggi) Petai???

Lawak tau Mamoru nih. Nasib baik dia tak ikat riben kat petai tu. Mementang laa wife dia nih suka makan petai.

Kat rumah, sekali lagi Mamoru buat kening aku terangkat lebih tinggi dari kening akak Ziana Zain. Dia request aku buat petai jeruk dik nonnnn! Pelik tau, dah laa dia tak makan petai, tapi lajuuu pulak tu dia ‘mengorder’ petai jeruk. Nih siapa yang ajar dia nih?

Dek tanak menghampakan permintaan suami tersayang, aku pun buatkan laa petai jeruk untuk dia. Banyak jugak la dapat. Bila dah siap buat jeruk nih, aku rasa macam best pulak. Setidaknya, boleh tahan lama petai tu. Kalau tak, kompem kering & terbuang je kalau biarkan dalam fridge.

Pada penggemar petai, jom layan cecara membuat petai jeruk nih. Sonang yo.


Memula, bersihkan petai, potong bahagian tepi kulit petai dan rebus dalam periuk. Rebus dengan kulit sekali tau. Kalau periuk korang cukup besar, tayah potong kekecik pun takpe.


Nih rupa petai yang dah siap direbus – brownish sikit kaler dia. Tos kan air rebusan, dan keluarkan petai dari kulit dia. Bila dah direbus, senang je nak keluarkan petai, picit je kulit dia konpem terkeluar.


Lepas tu, sediakan satu botol bersih, penuhkan petai dalam botol nih dah masukkan air masak yang dah dicampur garam. Agak-agak je lah jumlah garam yang korang suka. Dan dah siapppp!! Sila simpan dalam fridge selama seminggu sebelum boleh diguna. Jeruk nih boleh tahan berbulan lamanya tau!

Honestly, bau petai jeruk nih memang *masyaAllah*… tapi, khasiat dia banyakkkk ok! Google la sendiri khasiat makan petai nih kat internet.

Note: Jeruk petai nih, boleh dimakan camtu je (buat ulam nasi) atau dimasak dengan lauk pauk yang lain (gulai ciliapi).. try arr.. kompem terangkattt.. hihihi

Permalink 11 Comments

>Pesanan PENTING

March 27, 2009 at 11:00 am (Uncategorized)

>

Assalamualaikum,

Pada korang yang berniat untuk join “bergelap” taim Earth Hour esok, sila amik langkah-langkah keselamatan dibawah ya!

Sebelum korang semua tutup lampu;

1. Pastikan pintu rumah / tingkap berkunci.
2. Pastikan semua ahli keluarga berada di dalam rumah atau di tempat yang selamat
3. Pastikan kenderaan / harta yang beharga berada ditempat yang selamat & berkunci

Bukan apa uols, takut ada yang amik kesempatan atas niat kita yang baik tu. Al-maklum lah, takut taim kita plan nak bergelap, taim tu jugakkk para penyangak / penyamun duk stanby nak pecah masuk rumah dan songlap harta mende. Derang kan suka gelap-gelap nih – memudahkan keje derang kaedahnya! Memacam mender boleh jadi dalam tempoh sejam tu weiii… jadi sila beringat & berwaspada sebelum terkena!

Ok lah, selamat bergelap esok! Aku tataw lagi laa.. orang kampung aku bukan jenis heran Global Warming nih. Kang bising lak nenek aku kalau aku beria nak tutup lampu.. hihi.

***********************************

Buat pengantin baru, cik Nurmala & bakal suami .. minta mahap bebanyak sebab tak dapat attend majlis korang esok. Kami terpaksa balik Melaka.

Apa pun, aD & Mamoru nak wish:

Selamat Pengantin Baru!!!

Kami doakan korang bahagia dan sentiasa bersemangat melayari kehidupan yang penuh ceria sebagai suami / isteri!!

Permalink 9 Comments

Pesanan PENTING

March 27, 2009 at 11:00 am (Uncategorized)

Assalamualaikum,

Pada korang yang berniat untuk join “bergelap” taim Earth Hour esok, sila amik langkah-langkah keselamatan dibawah ya!

Sebelum korang semua tutup lampu;

1. Pastikan pintu rumah / tingkap berkunci.
2. Pastikan semua ahli keluarga berada di dalam rumah atau di tempat yang selamat
3. Pastikan kenderaan / harta yang beharga berada ditempat yang selamat & berkunci

Bukan apa uols, takut ada yang amik kesempatan atas niat kita yang baik tu. Al-maklum lah, takut taim kita plan nak bergelap, taim tu jugakkk para penyangak / penyamun duk stanby nak pecah masuk rumah dan songlap harta mende. Derang kan suka gelap-gelap nih – memudahkan keje derang kaedahnya! Memacam mender boleh jadi dalam tempoh sejam tu weiii… jadi sila beringat & berwaspada sebelum terkena!

Ok lah, selamat bergelap esok! Aku tataw lagi laa.. orang kampung aku bukan jenis heran Global Warming nih. Kang bising lak nenek aku kalau aku beria nak tutup lampu.. hihi.

***********************************

Buat pengantin baru, cik Nurmala & bakal suami .. minta mahap bebanyak sebab tak dapat attend majlis korang esok. Kami terpaksa balik Melaka.

Apa pun, aD & Mamoru nak wish:

Selamat Pengantin Baru!!!

Kami doakan korang bahagia dan sentiasa bersemangat melayari kehidupan yang penuh ceria sebagai suami / isteri!!

Permalink 10 Comments

>Hepi wiken uols

March 27, 2009 at 9:00 am (Uncategorized)

>

Minggu nih besar kemungkinan balik Melaka lagi. Plan? Takde.

Eh, jap.. Mamoru kan tak penah jenjalan kat Melaka. Aritu, masa keluar iklan kat tv pasal tempat-tempat menarik kat Melaka, Mamoru cakap takde siapa nak bawak dia pegi sana. Nama je kahwin dengan orang Melaka, tapi satu haper tempat menarik kat Melaka pun dia tak penah pegi lagi. Sedih aku mendengornya ok.. (nak tergelak pun ada gak)

Ekceli, bukan aku tanak bawak, tapi aku nih bab jenjalan kat bandar Melaka tu memang konpem FAIL. Zaman aku kekecik sampai lah besar, aku bukannya rajin pegi town. Jarang tau aku keluar dari daerah aku tu. Nak pegi pekan Masjid Tanah pun ‘bercinta’ dibuatnya. Lagipun, jarak kampung aku dengan bandar melaka amik masa hampir sejam travel guna keta. Tu yang maleh nak bergerak ke sana.

Tapi takpe, demi Mamoru tercinta, akan ku redah bandar Melaka wiken nih. Sesama lah kita cari jalan ke sana ya sayang! (matilah kena kutuk pakai PETA gi jenjalan kat negeri kelahiran sendiri – nak guna GPS nan ado.. hihihi)

Ohh.. lupa pulak, minggu nih, ayah start tanam benih jagung. Boleh la mengacau menolong apa yang patut. Harap ladang jagung ayah lebih ‘menjadi’ kali nih (aminn).

Permalink 3 Comments

Hepi wiken uols

March 27, 2009 at 9:00 am (Uncategorized)

Minggu nih besar kemungkinan balik Melaka lagi. Plan? Takde.

Eh, jap.. Mamoru kan tak penah jenjalan kat Melaka. Aritu, masa keluar iklan kat tv pasal tempat-tempat menarik kat Melaka, Mamoru cakap takde siapa nak bawak dia pegi sana. Nama je kahwin dengan orang Melaka, tapi satu haper tempat menarik kat Melaka pun dia tak penah pegi lagi. Sedih aku mendengornya ok.. (nak tergelak pun ada gak)

Ekceli, bukan aku tanak bawak, tapi aku nih bab jenjalan kat bandar Melaka tu memang konpem FAIL. Zaman aku kekecik sampai lah besar, aku bukannya rajin pegi town. Jarang tau aku keluar dari daerah aku tu. Nak pegi pekan Masjid Tanah pun ‘bercinta’ dibuatnya. Lagipun, jarak kampung aku dengan bandar melaka amik masa hampir sejam travel guna keta. Tu yang maleh nak bergerak ke sana.

Tapi takpe, demi Mamoru tercinta, akan ku redah bandar Melaka wiken nih. Sesama lah kita cari jalan ke sana ya sayang! (matilah kena kutuk pakai PETA gi jenjalan kat negeri kelahiran sendiri – nak guna GPS nan ado.. hihihi)

Ohh.. lupa pulak, minggu nih, ayah start tanam benih jagung. Boleh la mengacau menolong apa yang patut. Harap ladang jagung ayah lebih ‘menjadi’ kali nih (aminn).

Permalink 4 Comments

>Persiapan hibernate/nesting

March 26, 2009 at 9:00 am (Uncategorized)

>

Semalam seharian tak masuk opis. Ada corpt visit kat KLIA – bosan gila. Sepatutnya lepas habis visit, aku terus balik opis. Tapi, DO tak cakap apa pun.. apalagik, akak membalik kan diri ke rumah je lah – rehat sambil mencantikkan diri sendiri (read as: tido).

Hujan lebat kan petang semalam? Nasib baik aku dah siap sedia atas katil. Syok je tarik quilt. Sempat lagi tu berangan camne situasi aku kat delivery room nanti – cam apa je kan.. hahaha. Tapi tu laa hakikatnya, yours truly nih memang dah tak sabau nak tengok si comel A nih.

Malam tadi aku ajak Mamoru berangan sama (dah takde keje lain..hihi). Tapi bukan berangan kosong – Berangan sambil mengemas rumah ok. Kami siap plan nak ubahsuai susunan perabot dalam rumah tu untuk memudahkan pergerakan aku taim berpantang nanti. Bilik tetamu pun kena complete-kan. Senang kalau sedara mara nak datang bertandang melawat kami.

Pasnih kena beli satu tilam single untuk letak kat ruang tamu. Aku dah plan nak jadikan ruang tamu tu tempat rehat taim siang – malam je baru masuk bilik. Lagipun senang nak tengok tivi atau surf internet!

Barang baby banyak yang tak dibeli lagi. Tunggu aku balik dari Sabah baru buat final shopping. Sekarang macam tak boleh nak berfikir. Banyak gila mender yang nak kena buat dalam masa yang singkat.. Antara mender yang menyesakkan kepala aku:

1. Kami belum pegi kelas antenatal – Aduiyaiii.. kalau boleh, aku nak pegi kelas yang ada selitkan bab-bab keagamaan – cth, cecara nak azan / iqamatkan baby, etc. Kat hospital biasa ada ke penerangan camnih?
2. Barang baby ada yang tak cukup lagi – baby cot, stroller, kipas kecik, baby car seat
3. Barang aku – Jamu?? Ohh.. perlu ker? Yukss!!
4. Nursery?
5. More input.. info.. info.. info.. (tentang penjagaan baby, common desease, breastfeeding, do’s & don’t, etc)

Last but not least.. tempah baju raya.. (apakah??!!).. hihi. Ohhh.. ini adalah sangat perlu hokeh. Sebab by time aku habis pantang, dah dekat nak masuk bulan puasa dik nonnn. Kalau hantar kain untuk dijahit taim tu alamatnyaaa sampai tahun depan baju ko tak sudahh. Jadi, perancangan awal adalah perlu!

Permalink 6 Comments

Persiapan hibernate/nesting

March 26, 2009 at 9:00 am (Uncategorized)

Semalam seharian tak masuk opis. Ada corpt visit kat KLIA – bosan gila. Sepatutnya lepas habis visit, aku terus balik opis. Tapi, DO tak cakap apa pun.. apalagik, akak membalik kan diri ke rumah je lah – rehat sambil mencantikkan diri sendiri (read as: tido).

Hujan lebat kan petang semalam? Nasib baik aku dah siap sedia atas katil. Syok je tarik quilt. Sempat lagi tu berangan camne situasi aku kat delivery room nanti – cam apa je kan.. hahaha. Tapi tu laa hakikatnya, yours truly nih memang dah tak sabau nak tengok si comel A nih.

Malam tadi aku ajak Mamoru berangan sama (dah takde keje lain..hihi). Tapi bukan berangan kosong – Berangan sambil mengemas rumah ok. Kami siap plan nak ubahsuai susunan perabot dalam rumah tu untuk memudahkan pergerakan aku taim berpantang nanti. Bilik tetamu pun kena complete-kan. Senang kalau sedara mara nak datang bertandang melawat kami.

Pasnih kena beli satu tilam single untuk letak kat ruang tamu. Aku dah plan nak jadikan ruang tamu tu tempat rehat taim siang – malam je baru masuk bilik. Lagipun senang nak tengok tivi atau surf internet!

Barang baby banyak yang tak dibeli lagi. Tunggu aku balik dari Sabah baru buat final shopping. Sekarang macam tak boleh nak berfikir. Banyak gila mender yang nak kena buat dalam masa yang singkat.. Antara mender yang menyesakkan kepala aku:

1. Kami belum pegi kelas antenatal – Aduiyaiii.. kalau boleh, aku nak pegi kelas yang ada selitkan bab-bab keagamaan – cth, cecara nak azan / iqamatkan baby, etc. Kat hospital biasa ada ke penerangan camnih?
2. Barang baby ada yang tak cukup lagi – baby cot, stroller, kipas kecik, baby car seat
3. Barang aku – Jamu?? Ohh.. perlu ker? Yukss!!
4. Nursery?
5. More input.. info.. info.. info.. (tentang penjagaan baby, common desease, breastfeeding, do’s & don’t, etc)

Last but not least.. tempah baju raya.. (apakah??!!).. hihi. Ohhh.. ini adalah sangat perlu hokeh. Sebab by time aku habis pantang, dah dekat nak masuk bulan puasa dik nonnn. Kalau hantar kain untuk dijahit taim tu alamatnyaaa sampai tahun depan baju ko tak sudahh. Jadi, perancangan awal adalah perlu!

Permalink 7 Comments

>Baby A….

March 24, 2009 at 11:00 am (Uncategorized)

>

Ahhhhh.. lega sangat tau. Akhirnya, setelah naik ‘jammed’ kepala aku memikirkannya, berjaya jugak aku pilih satu nama yang sesuai untuk baby aku.. hihihi.

Seriyes stress tau bila fikir pasal nama nih. Kena pilih bebtul, kena tengok makna dia, sesuai ke tidak.. pastu kena matching kan dengan nama Mamoru. Maklum lah, nama kita kan panggilan yang kekal hingga ke akhir hayat. Even masa hari kita dibangkitkan kat akhirat pun, kita akan dipanggil guna nama yang sama ok.

Ekceli, memula Mamoru cam tak setuju dengan nama yang aku pilih. Tapi, since dia pun tak berjaya cari nama yang sesuai, dia terpaksa-rela je lah dengan pilihan aku.

So, nama anak aku nanti akan bermula dengan huruf A…. (cewahh, dah siap berangan camne nak panggil nama baby nanti.. huhuhu). Ops, sory nahh, tak boleh tulis nama penuh. Kang korang tau pulak baby nih boy / girl.. hihihi.

Tapi geng, nama nih bukan final. Masih ada masa dua bulan lebih lagi sebelum aku deliver. Mana lah tau last minit nanti tetiba lak Mamoru dapat idea nak kasi nama lain, aku kena akur..

Apa pun, buat sementara nih, biarlah kita kita panggil baby lam perut nih sebagai “baby A”.. setuju? hihi.

Permalink 15 Comments

Baby A….

March 24, 2009 at 11:00 am (Uncategorized)

Ahhhhh.. lega sangat tau. Akhirnya, setelah naik ‘jammed’ kepala aku memikirkannya, berjaya jugak aku pilih satu nama yang sesuai untuk baby aku.. hihihi.

Seriyes stress tau bila fikir pasal nama nih. Kena pilih bebtul, kena tengok makna dia, sesuai ke tidak.. pastu kena matching kan dengan nama Mamoru. Maklum lah, nama kita kan panggilan yang kekal hingga ke akhir hayat. Even masa hari kita dibangkitkan kat akhirat pun, kita akan dipanggil guna nama yang sama ok.

Ekceli, memula Mamoru cam tak setuju dengan nama yang aku pilih. Tapi, since dia pun tak berjaya cari nama yang sesuai, dia terpaksa-rela je lah dengan pilihan aku.

So, nama anak aku nanti akan bermula dengan huruf A…. (cewahh, dah siap berangan camne nak panggil nama baby nanti.. huhuhu). Ops, sory nahh, tak boleh tulis nama penuh. Kang korang tau pulak baby nih boy / girl.. hihihi.

Tapi geng, nama nih bukan final. Masih ada masa dua bulan lebih lagi sebelum aku deliver. Mana lah tau last minit nanti tetiba lak Mamoru dapat idea nak kasi nama lain, aku kena akur..

Apa pun, buat sementara nih, biarlah kita kita panggil baby lam perut nih sebagai “baby A”.. setuju? hihi.

Permalink 16 Comments

Next page »