Baby A….

March 24, 2009 at 11:00 am (Uncategorized)

Ahhhhh.. lega sangat tau. Akhirnya, setelah naik ‘jammed’ kepala aku memikirkannya, berjaya jugak aku pilih satu nama yang sesuai untuk baby aku.. hihihi.

Seriyes stress tau bila fikir pasal nama nih. Kena pilih bebtul, kena tengok makna dia, sesuai ke tidak.. pastu kena matching kan dengan nama Mamoru. Maklum lah, nama kita kan panggilan yang kekal hingga ke akhir hayat. Even masa hari kita dibangkitkan kat akhirat pun, kita akan dipanggil guna nama yang sama ok.

Ekceli, memula Mamoru cam tak setuju dengan nama yang aku pilih. Tapi, since dia pun tak berjaya cari nama yang sesuai, dia terpaksa-rela je lah dengan pilihan aku.

So, nama anak aku nanti akan bermula dengan huruf A…. (cewahh, dah siap berangan camne nak panggil nama baby nanti.. huhuhu). Ops, sory nahh, tak boleh tulis nama penuh. Kang korang tau pulak baby nih boy / girl.. hihihi.

Tapi geng, nama nih bukan final. Masih ada masa dua bulan lebih lagi sebelum aku deliver. Mana lah tau last minit nanti tetiba lak Mamoru dapat idea nak kasi nama lain, aku kena akur..

Apa pun, buat sementara nih, biarlah kita kita panggil baby lam perut nih sebagai “baby A”.. setuju? hihi.

16 Comments

  1. biqque said,

    baby A? macam bukan nama sebenar plak…hahaha!

    i bet girl! tak kira! tak kira! tak kira!

  2. mEiZ AraNda said,

    HEHheh
    sEtUJu SEtJu KAK ad..

    jANJi YANg LAhiR ComeL caM PaREnTS dia..;)

  3. cicakuben said,

    pun bet Girl…ye lah perut tuh mcm tembikai je..org2 tua kata..klu bulat biasa girl..& yang lonjong pl Boy…tp my nenek lgik terror, dia kn usap perut tuh, then bl baby tuh belah kanan or belah kiri dia kn tahu jantina tuh..& ayat nenek slalu mcm ni, "nenek rasa anak ngko nt lelaki, tp klu prmpuan anak ko sdikit kasar mcm lelaki, sbb dia tdo kt kntung lelaki"..hah lebih kurg mcm tuh la…tp, me tlupa da kt kiri ke kt kanan tmpt tdo bby lelaki…haaha kne tuntut ilmu lg la…heehe..

    **http://gerimisdhati.blogspot.com

  4. cicakuben said,

    hah ni lgik memetik pengalaman adik..ms dia mngdung sulong hri tuh..briya bg nama kt baby lam perut..& sbb da yakin ngn jantina anak, dia pun gelar anak tuh "ALIF"..so ms mnuggu hri tuh, spnjng tuh jgk aku kna carik nama kedua anak tuh..siap beli byk buku lgik..last2 pilih nama "ALIF BENJAMIN"..aku pun ape lgik pun xctd tuk bt cross-stch nama tuh..alih2 lhir je,bt surat lahir "ALIF AIZAM"..eh-eh..da tukar??

  5. nURmALa mAZLan said,

    wah…seronoknyer dah pilih nama baby…

  6. rose said,

    kita pon nanti anak akan bermula huruf A..sbb abah dia pon A..:-)

    Kita dari ari tu lagi teka anak aD ni gurl..sbbnya ntahler..instinct aje..:-D

    if betul2 dapat gurl pon bes gak..nnti leh tolong omaknye kek dapur..ehehehhe

  7. kabussenja said,

    A…? kalu boleh aku elak bermula hurud A sbb ipar, biras hinggakan jiran name anak sume brmula A, smpi berebut nama lagi… Paling tak best kalu tibe2 name serupa… hehehe… so aku memilh huruf D sbg prmulaan… (aD jgn tetiba je bertukar ide plak hr ni..)

  8. NONIE AZIZ said,

    huissshhhh..akak pun suker tau pilih nama baby ni…tak sabo nak tunggu Baby A (bukan nama sebenar) ni kuar…

  9. suezety said,

    heheheh teringat kes anak kawan sue.. mcm ad la juga citernyer.. x nk bgtau nama tapi dh tahu jantina.. dia bgtau anak dia nama start dr T.. last2 sampai skrg (dh dkt 2 bulan lahir) baby tu lekat nama baby T walaupun kitaorg dh tahu nama sebenar dia.. hehehehehe

  10. Big Mamma Bukhari said,

    x sabar nak tengok wajah baby A.. selamat bersalin ye ad!!

  11. e.l.i.s.s.m.i.e said,

    anak kawan aku yang nama Ad tu pun nama dier start dengan A..Atia Adina…hihihi perempuan kah? ker Ahmad Albab…hihihi

  12. Dee said,

    akak dulu boh nama anak 2 je..contohnya sarah syazwani..tp panggil mimi/sarah. Lps beranak 2 baru terpikir napa boh nama anak panjang2..pehtu panggil ciput je. Lebih baik boh nama satu..n org panggil nama tu pun penuh..contohnya mariam..org akan panggil nama kita mariam..sedapkan..emmm..kalo bleh dibalik masa mmg akak boh nama anak akak tu sarah je..hehehe..

  13. elysuhaili said,

    baby A.. hahaha biq bukan nama sebenar.. dulu time kitorg nk pilih nama cm senang aje… papi tnya nk nama ape.. i ckp nk sami malique.. end up jadik sami-ul maleek. yg penting maksudnye tuh.. pasnih kalu dpt pompan nk letak suci maryam lah ala2 virgin mary kahkahkahkah

  14. aD said,

    biqque: anda konpiden? perlukan talian hayat? hihihi.. jawapannya ialahhhhhh… *err kita tunggu saat kelahiran nanti* (abislah kena booooo.. hihihi)

    miez aranda: aminnnnnn.. mekasih🙂

    cicakuben: aD pun tak sure dia besar belah mana. sebab kekejap kang berubah je kedudukannya. aktif betul baby A nih.. hihiih

    nurmala: tak lama lagi, awak pun boleh start pilih-pilih nama nih hihihihih

    rose: wah.. ikut nama daddy gitu.. anak daddy la nih.. take care tau. jgn buat keje bebanyak (ewah kemain nasihatkan orang)🙂

    kabussenja: wuiii.. glamer gak nama start dgn huruf A nih ek.. aD tataw lah, memang berkenan sangat nama yang start dengan A sebab kalau listing tu, kan nama awalan A yang keluar dulu.. 🙂

    kak nonie: aD nih laaaagiiiiii laaaa tak sesabau.. hihihihi

    sue: tsskk.. jangan la sampai camtu. dua bulan je lagi.. tungguuuu..

    big mamma bukhari: tima kasihhhh!!! nanti hari first aD deliver, aD cecepat suruh incik Mamoru upload gambar kat sini🙂

    elissmie: wahh.. boleh kawan la aD dengan dia.. nama kami pun dah serupa.. hihihi

    dee: betul betul betul.. aD pun memang pilih satu nama je. senang nak panggil. kesian pulak nak bubuh pepanjang, kang terseksa anak aD nak tulis borang.. ahahaha

    elysuhaili: eh, kita sependapat laa.. aD suka tau nama-nama lama nih.. ada sentimental value. tapi, incik Mamoru tak setuju😦

  15. ReeN said,

    eeii sungguh2 menkonpiuskan diri ku ini laa cik puan aD ni ! hehe men teka-teki teka-tekuk lak dia ehe.. suspender.. hehe.. by daway nama anak leen dylanCA adriana~

  16. ReeN said,

    eeii sungguh2 menkonpiuskan diri ku ini laa cik puan aD ni ! hehe men teka-teki teka-tekuk lak dia ehe.. suspender.. hehe.. by daway nama anak leen dylanCA adriana~

Comments are closed.

%d bloggers like this: