Pantai Telok Gong

March 24, 2009 at 8:00 am (Uncategorized)

Lebat betul hujan pagi nih. Nasib baik kami keluar awal arinih. Dah sampai opis baru start ribut petir segala. Kalau tak… confirm stranded kat federal highway.

Wiken aritu kami balik Melaka. Kesian Mamoru terpaksa kansel hasrat untuk training kat gunung Nuang sebab ada kenduri kat kampung Melaka (sempena nenek nak pegi umrah). Lebih kesian kat team xpdc yang dah beria nak memanjat Nuang (maaf maaf maaf). Last minit baru kami dapat tahu pasal kenduri tu (tu pun setelah kenduri habis!). Nih semua adik no. 6, 7, & 8 punya pasal lah. Punya lah beria nenek aku pesan kat derang bertiga suruh sampaikan kat aku, tapi hagham sorang pun tak bersuara. Marah aku kat derang nih tau. Memang nak kena kaunseling adik-adik aku nih.

To adik-adik: Ingat, pesan orang tu adalah satu AMANAH yang harus disampaikan. Kalau takut terlupa, jot down kat memana. Tulis / sms!!

Gambar kenduri takde. Taim kami balik dah settle semua. Even pinggan mangkuk pun dah siap berkemas. Tinggal nak simpan dalam stor je.. ttssskkkkk.

Yang ado, nih je laa.. gambar kami, adik no.2 & wife dengan adik-adik tiri kat Pantai Telok Gong – tengah cari remis.


Mak buyung mana lah nih siap berpayung kat tepi laut. Takut sangat kulit hitam (maklum la, aiii dah semulajadi hitam)


Pose comei-comei camnih wajib ada.


Dengan SIL Ida & Adik no. 2


Adik no. 2 yang eksaited memancing – tapi hasilnya nan ado.. hihihi


Mamoru pulak take over.. pun nan ado hasilnya.. takpe, cuba lagi lain kali ya b!


Lawa tau tempat nih. Kat area nih la aku buat outdoor shooting masa wedding tahun lepas🙂


My adik-adik tiri: Farah & Yan tengah leka kutip remis


View senja kat Pantai Telok Gong, Melaka.. cunn kan? Nih Mamoru yang amik

11 Comments

  1. Elyn said,

    mak buyung, pantai ni leh mandi manda ke???

  2. aD said,

    Elyn, ada jugak orang mandi kat sini, tapi aD tak galakkan arr sebab area nih banyak batu karang. Takut luka kaki nanti. Kalau nak port mandi yang best, kena gi Tanjung Bidara / Pengkalan Balak🙂

  3. e.l.i.s.s.m.i.e said,

    lama tak makan remis..bestnya view waktu senja tuh …

  4. atty's said,

    suka tgk gambo yg last tu..sayu je..
    indahnya cipataan tuhan

  5. atty's said,

    suka tgk gambo yg last tu..sayu je..
    indahnya cipataan tuhan

  6. atty's said,

    suka tgk gambo yg last tu..sayu je..
    indahnya cipataan tuhan

  7. atty's said,

    suka tgk gambo yg last tu..sayu je..
    indahnya cipataan tuhan

  8. atty's said,

    suka tgk gambo yg last tu..sayu je..
    indahnya cipataan tuhan

  9. biqque said,

    i suka sunset!

    cantik gak ek…nanti nak try ajak hubby gi la…

  10. Dee said,

    cantik eh..napa x snap pic remis tu dkt2..dh x ingat camana rupanya..hehehe..mak buyung yg x nmpk buyung..

  11. aD said,

    elissmie: aD sukaaaaa remis, tapi jenis yang kekecik. yang besar tu tak berapa suka🙂

    atty: kannnn.. aD pun suka gambar tu. Cuaca cerah, tu yang dapat view camtu🙂

    biqque: nanti nak gi sana inform la. mana tau kebetulan aD ada kat melaka, boleh kita berpikniking sekali.. *wink*

    dee: nan ado hasilnya kak dee.. hihihi. ada laa pat lima biji je yang kami dapat aritu.. celah gigi je.. hahahahaha

Comments are closed.

%d bloggers like this: