>Hepi wiken uols

March 27, 2009 at 9:00 am (Uncategorized)

>

Minggu nih besar kemungkinan balik Melaka lagi. Plan? Takde.

Eh, jap.. Mamoru kan tak penah jenjalan kat Melaka. Aritu, masa keluar iklan kat tv pasal tempat-tempat menarik kat Melaka, Mamoru cakap takde siapa nak bawak dia pegi sana. Nama je kahwin dengan orang Melaka, tapi satu haper tempat menarik kat Melaka pun dia tak penah pegi lagi. Sedih aku mendengornya ok.. (nak tergelak pun ada gak)

Ekceli, bukan aku tanak bawak, tapi aku nih bab jenjalan kat bandar Melaka tu memang konpem FAIL. Zaman aku kekecik sampai lah besar, aku bukannya rajin pegi town. Jarang tau aku keluar dari daerah aku tu. Nak pegi pekan Masjid Tanah pun ‘bercinta’ dibuatnya. Lagipun, jarak kampung aku dengan bandar melaka amik masa hampir sejam travel guna keta. Tu yang maleh nak bergerak ke sana.

Tapi takpe, demi Mamoru tercinta, akan ku redah bandar Melaka wiken nih. Sesama lah kita cari jalan ke sana ya sayang! (matilah kena kutuk pakai PETA gi jenjalan kat negeri kelahiran sendiri – nak guna GPS nan ado.. hihihi)

Ohh.. lupa pulak, minggu nih, ayah start tanam benih jagung. Boleh la mengacau menolong apa yang patut. Harap ladang jagung ayah lebih ‘menjadi’ kali nih (aminn).

3 Comments

  1. cicakuben said,

    >eh, kebetulan…plan ngn Ajibun pun petang ni abis keje nak balik Melaka…hri tuh ade plan nk naik bot pusing2 bndr cahaya..tp kensel sbb tlajak bbual..ye lah time dtg tuh,ktrg nk mesrakan kluarga sblh eL & ajibun…tp yg xbes nye kali ni,besok mlm da kna balik Selngor balik sbb Ahad ajibun keje,kul 6pgi da kna fly…**rindu bangat kt Ajibun,da 2 mlm xjumpa…huuhuhttp://gerimisdhati.blospot.com

  2. Elyn said,

    >sile kebalkan tinge anda sebelum kene kutuk hahahahahah

  3. aD said,

    >cicakuben: laaa.. balik tak sampai 24 jam.. camno nak ajak ngeteh nih?elyn:tak sempat dah.. hihihi. dah naik nipis & berasap je telinga bila mamoru sendiri duk perli-perli..

Comments are closed.

%d bloggers like this: