Pesanan PENTING

March 27, 2009 at 11:00 am (Uncategorized)

Assalamualaikum,

Pada korang yang berniat untuk join “bergelap” taim Earth Hour esok, sila amik langkah-langkah keselamatan dibawah ya!

Sebelum korang semua tutup lampu;

1. Pastikan pintu rumah / tingkap berkunci.
2. Pastikan semua ahli keluarga berada di dalam rumah atau di tempat yang selamat
3. Pastikan kenderaan / harta yang beharga berada ditempat yang selamat & berkunci

Bukan apa uols, takut ada yang amik kesempatan atas niat kita yang baik tu. Al-maklum lah, takut taim kita plan nak bergelap, taim tu jugakkk para penyangak / penyamun duk stanby nak pecah masuk rumah dan songlap harta mende. Derang kan suka gelap-gelap nih – memudahkan keje derang kaedahnya! Memacam mender boleh jadi dalam tempoh sejam tu weiii… jadi sila beringat & berwaspada sebelum terkena!

Ok lah, selamat bergelap esok! Aku tataw lagi laa.. orang kampung aku bukan jenis heran Global Warming nih. Kang bising lak nenek aku kalau aku beria nak tutup lampu.. hihi.

***********************************

Buat pengantin baru, cik Nurmala & bakal suami .. minta mahap bebanyak sebab tak dapat attend majlis korang esok. Kami terpaksa balik Melaka.

Apa pun, aD & Mamoru nak wish:

Selamat Pengantin Baru!!!

Kami doakan korang bahagia dan sentiasa bersemangat melayari kehidupan yang penuh ceria sebagai suami / isteri!!

10 Comments

  1. atty's said,

    tq dik atas nasihat berguna..yer le dok sonok2..nak padam lampu..sekali bukak lampu nmpk penyangaklak..parah.

  2. atty's said,

    tq dik atas nasihat berguna..yer le dok sonok2..nak padam lampu..sekali bukak lampu nmpk penyangaklak..parah.

  3. e.l.i.s.s.m.i.e said,

    btol laa tuh..aku rasa aku leh laa sokong earth hour..kena beli lilin siap2..hikss nak candle lite dinner ngan encik suami..

  4. aD said,

    atty: sesama.. la kita kak.. hihi. bukan apa, tamao la sok lusa kuar sok kabor cerita yg tak best pasal earth hour nih.. kan kan kan

    elissmie: ad tak penah lagi candle lite nih semua.. teringin gak nak try satu ari nantiđŸ™‚

  5. Dee said,

    emm..x tau lg nk tutup lampu ke tidak..nti budak2 bising..hehehe..

  6. dinsblog.com said,

    ok..esok kita tutup lampu sejam..jgn terus tido dah la yer..

  7. maswani said,

    salam..tq nasihat yg berguna tu..
    saya dh link awak..

  8. Big Mamma Bukhari said,

    nasihat yang berguna.. nak balik melaka ye? hati2 drive ok..
    have a great weekend!!

  9. Rose Ragai said,

    helo aD, selamat berhujung minggu…kau explainkan lah dgn nenek kau pasal global warming sure dia setuju untuk tutup lampu punya..heheh..

    http://craze2006.blogspot.com

  10. iniblogdaku said,

    hi..klu ada masa..view ke blog saya ye..
    suka blok kamu..nice blog^______^

Comments are closed.

%d bloggers like this: