>Melawat ladang baru

March 30, 2009 at 1:00 pm (Uncategorized)

>

Antara xtvt yang kami buat kat Melaka – mengacau ayah tanam jagung.. hihi. Plan untuk bawak Mamoru jenjalan kat Bandar Melaka terpaksa di-postponed ke suatu tarikh yang lain (tataw bila) sebab tak cukup masa maa.. (coz aritu aku ngengada pi ajak Mamoru gi Nilai 3 – gedik nak beli tikar buluh untuk letak kat dining area.. hihihi)


Me, lil Nina (or Syina), abg Dali (dia keje dgn ayah – tuu tengah duduk), ayah & saperntah atas motor tu.


Dengan ayah & lil Nina. Hitam legam dah kulit ayah asyik berjemur tengah panas.. tssskkkk..


Another view kat jalan belakang rumah nenek (kampung Pulau). Aku ada ccerita tak yang ladang jagung baru nih bebtul belakang rumah nenek tau – senang ayah nak monitor. Tapi kan.. itu hari baru je kepala paip untuk pam air kat ladang nih kena curi (keje mat gian laa tu). Mahal ok kepala paip tu.. kesian ayah😦


View ladang jagung ayah waktu pagi.. luas mata memandang kan? Nun kat hujung sana ada sungai yang bekalkan air ke ladang nih. Semoga usaha ayah dibalas dengan hasil yang berlipat ganda.. aminnnnnnnn…


Tunas pokok jagung yang baru tumbuh.. comel sangat! Lagi sebulan lebih, boleh laa merasa makan hasil jagung ayah!!

Ohh.. lupa nak cerita pasal ladang jagung lagi satu kat kampung Ayer Limau. Kata ayah, kat sana belum semai benih lagi, mungkin dalam minggu depan baru start tanam kut..

4 Comments

  1. atty's said,

    >besaunya ladang…kalo ade hasil nanti ..beh..

  2. biqque said,

    >besarnye ladangggggggggggggg!!!orang yg berbudi kt tanah, mmg dirahmati allah tau🙂

  3. kabussenja said,

    >berbudi pada tanah, besar hasilnya… kat kg mak saya selalu tanam sekarang dah xlarat dah…

  4. aD said,

    >atty: bestt.. makang jagung hehari!biqque: aminnn.. insyaAllah :)kabussenja: aD pun tringin nak tanam-tanam pokok nih.. tapi apakan daya, rumah atas langit.. hihihi

Comments are closed.

%d bloggers like this: