>Kabinet Baru – HOT!

April 9, 2009 at 4:26 pm (Uncategorized)

>

Nih cerita pasal politik (sesekali uolss).. bukan cerita pasal kabinet (almari) yang baru aku beli tau.. hihi.

Korang sure dah dengar radio / tengok tv / baca online news pukul 3 tadi kan? Tentang senarai jemaah menteri baru yang diumumkan oleh PM baru kita? hihihi

Dalam bebanyak tu, aku kelakau bila Khairy langsung tak ditawarkan apa-apa jawatan dalam kabinet padahal, semua barisan teratas Putera / Puteri Umno ada tersenarai dalam jemaah baru menteri kita. Even Mukriz yang kalah ditangan Khairy sebelum nih pun dapat jadi Timbalan Menteri ok.. *kelasssss kan?*.. hihihi.

Teringat pulak quote ucapan Khairy masa dinobatkan sebagai Pemuda Umno aritu. Kata Khairy:

“Yang menang tak menang semua..”

Memang ‘kena’ lah ucapan tu kat dia. Yelah, walaupun menang jadi Ketua Pemuda, tapi tak semestinya dia boleh menang jawatan dalam kabinet.. ye tak? Berasap lah Pak Lah dgn Najib pasnih.. huhuhuhu

10 Comments

  1. mEiZ AraNda said,

    >hehehheetau xper sis…;pberasap abes laaaaaaaaa

  2. biqque said,

    >wah! u berminat ngan politik gak ke? hehe…ingat i je yg gile politik!

  3. atty's said,

    >bagus..dia tkdpt langsung

  4. arnirina said,

    >padan mukeee!!! eiii aku mmg alergik ngan khairi tu!!

  5. erlyda said,

    >Lorr ingat kan beli kabinet dapur baru..rupanya citer pasal rombakan Menteri Kabinet wakakakakaka btw anda telah ditag =D

  6. Angah said,

    >Adat dalam politik la.. dah boleh diagak sapa gugur sapa naik.So no suprise yang khairy tak dilantik.Sangat suka bila Dato askar tu naik jadi Menteri di Jabatan Perdana Menteri🙂

  7. e.l.i.s.s.m.i.e said,

    >mestilaa dier amik kabinet muka geng2 dier jer..hikss

  8. Dee said,

    >apa2 pun tahniah utk my ex bos..YB Ahmad Maslan..dia..terbaik..

  9. nURmALa mAZLan said,

    >good!!!!bagus!!!!sangat bagus!!!bagus sangat!!!!sbb????dia x dapat….sapakah dia???lu pikir la sendiri..wakakakaka~

  10. sakura said,

    >hi..sy link kt awk ye:)

Comments are closed.

%d bloggers like this: