Tag dari Erlyda

April 13, 2009 at 5:00 pm (Uncategorized)

Take five sekejeap sambil melayan Tag dari cik puan Erlyda


Rules: Here’s a chance to see how well you really know your husband. Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do. The real challenge is to send it to your husband to see how right you really are.

1. He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?
Mostly movie yang dia download dari internet – Dia akan bukak latop dan pasang cerita tu ke tv guna wayar aperntah. Aku tataw la memender teknikal nih.

2. You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
Mamoru tak suka makan sayur.

3. What’s one food he doesn’t like?
Sonang yo tu.. seafood.

4. You go out to eat and have a drink. What does he order ?
Pun sonang gilo.. nasi putih dgn ikan kembung masak pedas. Tak pun nasik goreng ayam. Air? Teh ‘O’ je.

5. Where did he go to high school?
High School? Takde. Secondary school ada.

6. What size shoes does he wear?-
Saiz 8.. (eiy pesal la soalan nih senang bebenor)

7. If he was to collect anything, what would it be?
Duit syilling. Dia akan simpan dalam bekas berasingan ikut nilai. Dari jaman bujang lagi dia suka buat gitu. Pastu, dia suka kumpul mug pelbagai jenis. Rumah aku dah tayah beli cawan dah. Koleksi mug dia je dah penuh satu rak pinggan.

8. What is his favorite type of sandwich?
Sardin. Memang peberet dia la kalau apa-apa yangberintikan sardin.

9. What would this person eat every day if he could?
Paling senang.. lelap mata pun boleh jawab. Ikan kembung masak pedas. Masak hehari pun dia tak jemu. Lagi dia suka ada lah.

10. What is his favorite cereal?
Setakat nih aku lum penah tengok dia makan cereal lagi. Tapi kalau ratah cococrunch tu, memang sepesen dgn aku lah tu.

11. What would he never wear?
Baju dalam aku kut.

12. What is his favorite sports team?
Dua team je, sama ada Liverpool atau Selangor (tapi lebihnya pada Liverpool)

13. Who did he vote for?-
Pada aku, Mamoru bukan jenis penyokong tetap memana parti. Janji orang yang memimpin tu ‘bersih’, takde kontroversi, dia akan sokong / undi.

14. Who is his best friend?
Banyakkk. Dia memang pandai berkawan & pandai amik hati kawan. To name a few:
Kalau kat KL – incik Chua
Kalau kat K.Selangor – incik Azahar
Kalau bab kelab outdoor – incik Zin

15. What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
Terlupa makan – memang banyakkk kali kena tegur dah.

16. What is his heritage?
Mamoru anak sejati Selangor. Dari keluarga biasa-biasa je. Jaman dia kekecik dulu dia orang susah. Yatim piatu. Family belah dia semua kecik-kecik belaka compared dgn family belah aku yg besar-besar (ramai) nih.

17. What is his favorite colour?
Merah. Pesal? Semua T-shirt dia merah-merah belaka.

18. What is his habit?
Ngadap laptop. Ada je mender yang dia nak buat dengan laptop tu.

19. What is he proud of?
Kahwin dengan aku laa.. hihihi (ye ke b? ke aD perasan sorang? hihihi). Atau tak pun, si comei dalam perut nih..

20. Lastly, do you think he will read this?
Semestinyaaa.. dia peminat fanatik blog nih tau.

%d bloggers like this: