Wedding at Teluk Intan

April 14, 2009 at 9:00 am (Uncategorized)

Sabtu aritu, kami pergi kenduri kahwin kat Teluk Intan. Adik kepada makcik Ayu yang kahwin (Jinggo – aku lupa arr nama sebenar dia). Makcik Ayu nih adik ipar ayah aku. Dia orang Sarawak, tapi sejak dia datang semenanjung nih memang jarang dia balik Sarawak.

Makcik Ayu pandai buat kek lapis tau (guess semua orang Sarawak reti buat kek nih kan?). Tapi, pada aku kek dia lebih sedap compare dengan jenis kek lapis yang lain. Bau pun wangi (kebanyakan kek lapis yang aku penah makan bau tak sedap – macam bau kedai mamak.. hihihi)

Kami bertolak ke Teluk Intan awal pagi. Sampai sana ngam-ngam kul 11 pagi. Terus gerak pegi masjid untuk akad nikah. Seronok tau tengok orang bernikah. Sebak je rasa setiap kali tok imam sah kan akad nikah pengantin. Sayu je rasa part tu.

Anw, layan kan je lah gambar-gambar masa kenduri nih;


Nih masa dalam masjid sebelum akad. Sekejap je proses nikahnya. Masuk kali nih dah dua kali aku tengok orang Perak kahwin. Memang laju. Tak macam kat Melaka. Jenuh nak menunggu.. hihihi


Taim sanding (hari yang sama). Comel sangat pengantin pompuan tu. Sorang keje kat Putrajaya, sorang lagi kat Shah Alam.


Style kenduri kat sini, makan berhidang ok. Tayah sesusah bangun cedok lauk / tambah air. Semua complete atas meja🙂


Bergambar gegamai dengan pengantin sebelum gerak balik. Ohh.. masa kat sini, Mamoru adalah sangat baik hati & sanggup jadi pelayan terjun – tolong hidangkan lauk pengantin. Dia concern sangat tengok pasangan pengantin terkial-kial nak amik lauk (takde pelayan kat sana). So sweetttt kan my Mamoru nih🙂

Bergambar dengan ayah, ibu (my step mom), adik tiri aku (Farah) & lil Nina yang comel

3 Comments

  1. nURmALa mAZLan said,

    aD,
    kita kahwin aritu pon cepat je..kita pon terkejut cam x percaya..huhu~~ tanya rynn. dia pon cam uik??? dah nikah?? hehe

  2. Deqna said,

    teringat masa my fren punya wedding, takde sapa yg melayan my husband yg gigih gi cari sudu garpu tu pengantin..

    pastu dia selalu kalau air cuci tangan abis, dia akan gi sendiri isi air..

    nway ur perut nampat comel sgt..

  3. cicakuben said,

    sma la..sma la…
    pun tkejut, tba2 kaklong masuk bilik bgthu…
    “da settel..!!!”
    aku ngan bodo2 tanya balik “apa yg settel?”
    “ko da jdik bini org da…!!!”
    uuuwwwaaaaa nak nanes je sb xsmpt dgr ajibun lafaz taklik, n dgr serba-sdikit nasihat dr tok kadi….
    xbesss,xmcm time adik kwen, kadi siap pnggey pngntin prmpuan duk sma, dgr serba-sdkit pnerangan..time aku rasa sebak, smpai menanes….
    time aku lak, ekspress ssungguh…!!!

    **http://gerimisdhati.blogspot.com

Comments are closed.

%d bloggers like this: