>Trial make over

April 20, 2009 at 8:00 am (Uncategorized)

>

Its monday kan? Dan tak semua orang suka hari Isnin sebab kena start keje (sangat potong stim kan?). Anw, untuk menceriakan hari Isnin aku, meh layan xtvt yang sangat-sangattttt aku suka – apa lagi kalau bukan bermain dengan make-up.. hihihi

Model kali nih adalah adik perempuan no.4 (tocey adik sebab terpaksa sudi tadah muka!). Adik no. 4 adalah sangattttt berbeza dengan aku & adik perempuan no.6 sebab dia tak pandai bersolek (not to mention laaa sifat pemalu dia). Adik aku nih muka takde problem sangat (no jerawat), tapi ada beberapa kesan parut hasil dari kena demam campak (serentak dengan aku masa tahun 2003 dulu). Kesannya, terbentuk lah beberapa kawah-kawah ‘chicken pox’ kat muka dia..

Ok, tanpa membuang masa, jom layan hasil seni aku kat muka dia nih:


Nih muka adik no.4 sebelum make-over. Nampak sangat childish kan? Padahal umur dah 26 tahun ok!


Proses transformasi bermula.. (cewahh)


Aku terpaksa solekkan dia dengan pantasss sekali (sebab Mamoru nak cepat pegi PWTC taim nih).


Hasilnya.. ewahhh, tetiba je nampak matured adik aku nih.. hihihi.


Tukar tudung lain pulak. Aku tak ikat bebetul tudung tu.. aci sauk je – gosok pun idak.


Tu diaahhhh.. kalah bulu mata Rozita Che wan.. ahahaha


Sangat susah suruh dia berposing tau. Pemalu sangat dia nih.


Wuiiii… dalam memalu tu sempat gak bagi jelingan mautttt… *tepuk tepuk tepuk*.. Adik no.4 sekarang sudah bertukar wajah!

Advertisements

11 Comments

  1. Cik Wanie said,

    >wah,transformasi yg baik skali,mmg cantik sgt2….suka tgk,nampak natural tapi clust:)hik hik hik hik

  2. arnirina said,

    >*tepok..tepok..tepok…* cantekk…

  3. mEiZ AraNda said,

    >cantik…;pnak bulu mata tu gak…;)

  4. rose said,

    >ehehe..wow..mmg sah la ni aD skang duk kendong baby gurl..suka bebenor menyolek2..kikikikape2 pon..mmg cantek..:-)

  5. WaN dAn TiE said,

    >huhuhu cantiklahad syg…wah2 dah boleh buka kelas..makeup atau makeover nie

  6. Hezrina Rusli said,

    >kak ad..nk mekap gak! suke la mekap2 ni..pastu nk bljr skali..leh x?leh x?leh laa….

  7. biqque said,

    >u mmg ada bakat la aD…nanti if i ada dinner ke party ke, leh ar tlg mekap kan…hehehe…p/s: foundation n compact powder pakai apa brand? eyeliner? i suka goth black ni!

  8. Aizura said,

    >see ur mamoru tgh kalut2 ke sana ke mari kt pesta buku PWTC semlm.. mula2 tgk.. eh, cam kenal laa.. baca entry aD ari ni.. mmg sah la ur mamoru tu.. hihihi..

  9. Dee said,

    >walawei..cunlah..pandai aD mekap. X teringin bukak bisnes andam mengandam ke?

  10. atty's said,

    >ad..lawa seh adik ko..cun melecun..mcm ct..

  11. swEet zirCon said,

    >bulu mata ory ke extension tu??nmpak gaah semacam jek..haha

Comments are closed.

%d bloggers like this: