>Gambar perut lagi

May 11, 2009 at 10:00 am (My Pregnancy)

>

Wiken semalam, spent kat Kuala Selangor pulak. Ingat kan tuu last trip spend kat Kuala Selangor sebelum delivery, tapi hujung bulan nih abang ipar aku bertunang daa (BIL Dillah). Maknanya, kena balik sana lagi sekali lah nampaknya.

Ekceli aku suka BIL nak tunang nih, sebab aku memang suka menyibuk part-part gubah hantaran. Dan kalau boleh, aku nak offer diri sendiri make-upkan bakal tunang BIL. Tapi, tu laa.. tak berani nak berjanji saat aku tengah sarat nih.

Just harap semuanya berjalan lancar. Aku bukan apa, kalau boleh dah dedekat ‘menunggu hari’ aku nak avoid berjalan jejauh. Senang nak rush pegi Al-Islam kalau apa-apa jadi. Tapi takpe lah, kita hanya merancang.. selebihnya, tawakkal je lah.

Petang semalam temankan Mamoru & Azaha shoot gambar kat Tg. Karang. Lawa gila view padi tengah berbuah. Tapi yang tak best tu, cuaca terik sungguh. Sampai angin pun rasa berbahang je. Kesian pengantin terpaksa berpanas, berpeluh kat tengah sawah.. hihi. Aku pun penah merasa camtu, lantak lah panas ke haper, janji gambar kawen cuNnn!!

Malam tadi lak, Mamoru beli playpen untuk baby. Comel je.. Malam tadi jugak dia pasang siap-siap. Aku nak tolong pun dia tak bagi! (boleh tak?) Dan.. dan.. tuuu jugak dia duk ubah suai kedudukan katil, kemas bilik, sapu sampah semata nak decor tempat baby (padahal taim tu dah dekat pukul 1.00 pagi!!) Tak cukup dengan tu, dia keluarkan baby punya mattres & bantal siap susun cecantik semua bantal tu tau. – macam kan esok baby keluar dari perut aku.. ahaha. Aku senyum meleret je tengok gelagat dia – he’s soooo cute!! Kan? Kan?

Sebagai pencuci mata untuk pagi Senin nih, aku bubuh bebanyak gambar aku pregnant di akhir bulan ke-8 (yess, minggu nih kandungan aku genap 9 bulan uolllssss.. bear with me, ya!)


Tinggal kurang dari 31 hari sahaja lagi.. err.. abaikan gelas kat tangan aku tu


Biarpun perut sudah agak besar, dressing kena vogue sentiasa uollss – tak boleh mengaku kalah kepada wanita yang slim melim ok! – ini adalah penting untuk memikat suami dari memandang ke arah lain.. hihihi


Corak kat dada tu macam.. err.. sila singkatkan imaginasi anda. Corak tu sepesen je dari depan sampai belakang. Kalau aku tak pakai cardigan, sure tak kelihatan seperti itu. Tapi kalau tak pakai baju hitam tu kang terover seksi laa pulak..


Pose cecantik lagi.. gelas tak boleh tinggal.. hihihi


Tayang muka pulak.. aii tembam ke uols? Berat aii campur berat perut adalah 47 kilogram ok.


Lagi interframe muka.. nih gambar tanpa make-up – lipstick pun nan ado. Just pakai celak sikit je. Tak sempat lah nak tempek eyeshadow tetebal (kes tidur terlajakk)


p/s: Buat masa nih, aku & Mamoru tak sambut Mother’s Day – yelah, memasing mana ada mak . Tunggu baby lahir nanti baru kami sambut sesama. Anw, hepi Mother’s Day uolss.. sayangi & hargai lah ibu memasing selagi dia ada bersama kita πŸ™‚
Advertisements

11 Comments

  1. mEiZ AraNda said,

    >hehehehpape pun tetap cantik!!!hepay mothers day sis..:)take care ok…

  2. Mel Addlan said,

    >Salam. aD, ni ada lg w'hse sale utk brg2 baby. products such as Avent, etc byk kt c2. jenguk2 ke web ni http://www.shoppingnsales.com/2009/05/10/9-may-16-jun-my-bbstore-mid-year-sale/ or http://www.mybbstore.com/ maybe u & hubby can find it useful. gud luck eh, x lma je lg nk jd mummy & daddy.. πŸ˜€

  3. biqque said,

    >gile best gi keje pakai baju camtu! hahaha!

  4. arnirina said,

    >aD pun bole sambut hape mother’s day…

  5. aianna said,

    >kak ad,happy mother’s day-2-be..hiks~ πŸ˜‰

  6. nURmALa mAZLan said,

    >aD,doa kan saya ikut jejak langkah kamu ye

  7. Zana S said,

    >huhu.. 47 tu berat ku semasa tiada baby ooo!!skang pun tak dpt lagi berat tu. (klau dpt.. sah2 ghope maid dah. hahahaah)

  8. atty's said,

    >ad..walupun preggy tetap vogue..cam zizi AFlak..

  9. miMiE aZim@Sk ^V^ said,

    >jemput jemput amik award di belok saya…. sila sila

  10. Signorina Syima said,

    >kak ad nampak seksi la…

  11. miszrLina said,

    >pergghhhh…hOt mama to be ^__^kejap je kan masa blalu… dup dap menghitung hari…all d best AD …mudah2an sume nye selamat…

Comments are closed.

%d bloggers like this: