>Update next projek mendaki

May 15, 2009 at 8:00 am (Uncategorized)

>

Bangun pagi nih Mamoru buat aku terkejut. Team XPDC untuk mendaki gunung Trusmadi & gunung Tambuyukon awal tahun depan dah bertambah jadi 19 orang! Ramai gila. Terdiam sekejap aku dibuatnya. 19 orang ek? Takper, rilek.. we’ll see camne nak setting nanti.

Apa pun, harap semua yg join trip nih maintain fit dari sekarang (yerr, sila excercise selalu). Bukan apa, aku dengar dedua gunung nih termasuk dalam kategori hardcore. Bukan macam Kinabalu boleh mendaki sambil makan kuaci (fuhh statement tak agak-agak).

Anw, semakin teruja lak aku nak buat comeback dalam xtvt outdoor nih. Kalau aku berjaya conquer Trusmadi & Tambuyukon, maknanya tinggal satu gunung je lagi kat area Borneo nih yang ada dalam waiting list aku – gunung Murud!!

Listing gunung mengikut ketinggian kat Malaysia :

  1. Gunung Kinabalu, Sabah – Conquered tahun 2006
  2. Gunung Trusmadi, Sabah – Bakal di-conquer tahun depan, insyaAllah!
  3. Gunung Tambuyukon, Sabah – Bakal di-conquer tahun depan, insyaAllah!
  4. Gunung Murud, Sarawak – Still in waiting list..
  5. Gunung Mulu, Sarawak – Conquered tahun 2008
Advertisements

4 Comments

  1. Dewajiwa said,

    >19 orang ye?Ad kena pastikan kalau pegi tu ikut syarat iaitu kouta 8 orang 1 kumpulan. kalau ada 2 group, kena kira 2 kouta. 1 kouta kena bayar untuk 2 guide sekarang terutama Tamboyukon.baik Ad confirmkan dengan pihak Kinabalu Park boleh ke 2-3 group masuk sekali. kami dulu masih kouta 8 orang 1 guide. sekarang dah jadi 8 orang 2 guide. rasanya masih berkuatkuasa.

  2. nURmALa mAZLan said,

    >fuh!!!!kecil2 cili api..pergi mendaki gunung tu!!!

  3. za|d said,

    >takut lak dengar perkataan hardcore tuh.

  4. RoSe said,

    >salam,suka tgk semangat awak tuk mendaki…hehhe..walaupun xlama lagi bakal melahirkan cahaya mata..hehhe…saya ni dulu ari2 baca blog awak tp as silent reader jer…skang ni dah ada blog sendiri.nnt jenguklah bila free k….tp apa2 pun jaga kesihatan k…salam kenal

Comments are closed.

%d bloggers like this: