>Gubahan & Flash 580EX II

May 19, 2009 at 10:00 am (Uncategorized)

>

Akhirnya siap jugak decoration untuk hantaran pertunangan BIL Dillah setelah 3 hari aku duk menghadap mender alah nih. Tinggal coklat & sirih junjung je yang belum digubah. Takper, yang tu senang je.


Hantaran dia ada 9 dula
ng.. aku just decor untuk 6 hantaran je (telekung + sejadah, perfume, baju nikah, bekas cincin, coklat & sirih junjung). Selebihnya (buah, duit hantaran, & kek) SIL Juli yang settlekan.

Malam tadi aku memain dengan kamera Mamoru. Konon nak snap gambar hantaran yang aku siapkan. Mamoru takde taim tu – dia pegi rumah Uncle Karat dengan Chua. Aku try attach-kan bateri grip dengan flash kat body kamera tu – LULUS. Try snap gambar.. tapi FAILED – gelap manjang. Banyak kali try pun tak jadi gak. Flash pun tak menyala. Tension jer. Aku mana lah reti nak setting-setting kamera cenggini. Sudahnya aku give up. Try tanggalkan balik semua yang aku pasang. Sekali stuck pulak.. aaaarrrr sudahhhh!! Rosak ke ape nih?

Gelabah jugak lah. Dulu ada sekali aku hampir ter-jammed kan kamera 400D Mamoru. Nasib baik Mamoru boleh betulkan. Malam tadi pulak mati-mati aku ingat aku dah ‘kong’ kan kamera 50D dia yang baru!! Gabra beb.. Aku gabra bukan sebab takut Mamoru marah – for sure Mamoru takkan marah aku punya. (hihihi). Cuma yang aku takut tu, kalau kamera tu rosak. Bukan murah mender alah tu ok. Harga untuk flash jerr dah boleh beli 4 biji kamera kompak Sony cybershot yang aku selalu pakai! Tuu baru tang flash, belum masuk body kamera, lense, bateri grip & ntahaper mender lagi. Takotttt… tsskkk.

Bila Mamoru balik, aku cecepat buat muka kesian. Berdiri depan dia (sambil ready nak buat ketuk-ketampi). Terkejut aku tau, ingatkan Mamoru nak tegur ke apa.. dia bukan main suka lagi bila tengok kamera tu terpasang. Rupanya, dia suka sangat bila aku ada keinginan nak guna kamera besar tu – dia suka kalau aku berkongsi minat yang sama dengan dia. Ekceli aku bukan tak suka guna kamera dia. Tapi bapakkkk berat kamera tu.. aku lagi suka guna kamera kompak aku – senang & ringan je.

Ohh.. berbalik pada kamera tadi, rerupanya tak rosak pun. Aku lupa tekan satu butang untuk releasekan flash plusssss aku tataw pulak flash tu kena bubuh bateri! Patut lah tak menyala (cessss).


Nih la rupa flash yang berjaya men-cuak-kan aku malam tadi.

7 Comments

  1. zygzaggy said,

    >hehehe :Dwat suspen jek kan…

  2. atty's said,

    >salam ad..canteknya hantaran ad buat..ade bakat..

  3. Maswani said,

    >mmg cantik2 blake gubahan tu..

  4. rynn2506 said,

    >wah..terror gak aD bab² gubah hantaran ni ekk??? kite xde pulak dianugerahkan bakat itu….heheh…bab camera tu no komen sbb kite pon x tau ape² bab kamera berkuasa besar ini…wah..ayat gitu….xpe la…cik aD, oleh kerana awak bjaya pasang kamera tu, kite hadiahkan awak satu award..tp kena angkut sendiri la ye..kat blog kite…sekian time kasih……http://www.rynn2506.com

  5. Elyn said,

    >AD ade bakat buat hantaran la!! minat ek?? mak i pun ske buat hantaran2 ni!! tp suh i heh hampes je tgn kayu ku ini!!!hiks AD kite pun pernah kantoi bab flash ni…. plak tu same flash hahaha

  6. nURmALa mAZLan said,

    >aD,cantik la kamu gubah hantaran tu..

  7. rynn2506 said,

    >heheh…aD kemana ni..dah 2 ari xde post…dah bersalin ke???update la ye…..http://www.rynn2506.com

Comments are closed.

%d bloggers like this: