>I kena admitted!!!

May 21, 2009 at 10:39 am (My Pregnancy)

>

Ok, jangan panik.. tarik napas.. tahan sekejap.. lepaskan..

Aku sekarang sedang bersiaran dari wad kat kat Al-Islam Specialist Centre. Supposed pagi nih aku ada rutin check-up macam biasa. Kali nih guna mesin CTG pulak – first time guna ok.

Dan guess what? Doktor cakap aku ada contraction selang 5 minit pastu semakin kerap antara 3 minit pulak. Yang pelik tu, aku takde rasa apa-apa pun.

Paling mengejutkan bila Dr Rusila cakap nak cek bukaan ‘kat bawah’!!! WHAT??! Gila terkejut aku dibuatnya! 

Ok, aku tau mender nih perkara biasa dan aku tak perlu rasa terkejut. Lagipun hari nih kandungan aku genap 37 minggu (9 bulan 1 minggu) – maknanya, bebila masa je aku boleh bersalin. Cuma aku takde lah expect secepat nih!

Masa Dr Rusila minta izin nak seluk kat ‘bawah’ aku dah tak boleh nak act cool. Serious aku cuak. Lelebih lagi bila teringat memember lain cakap ‘sakit’ bila kena seluk camtu.. ngeeeeeeee..

Ekceli takde lah sakit sangat. Ok, ada sikit lah. Pada aku rasa takut tu je over sampai buat aku berimaginasi yang bebukan.

Ok, now aku nak bagi satu statement yang boleh buat korang (termasuk aku & Mamoru) rasa cuak – Dr Rusila kata, bukaan aku dah 1 cm.. (Ini adalah betul-betul ok, bukan ‘cobaan’). Agak-agak korang, aku patut bagi reaksi yang macam mana??

Sejujurnya, aku sendiri tataw nak fikir apa saat nih. Dalam kepala aku nih duk fikir.. “biar betul?”.. 

By time aku tulis nih, Mamoru dah keluar pegi beli kurma, kismis, 100 plus & ntahapehaper mender lagi yang aku order.. tsskkk.. baru aku sedar, banyakkkk lagi yang aku belum sempat makan rupanya..😦

Tapi, kalau betul hari nih, harinya… aku redha. Mungkin baby ‘A’ dah tak sabar-sabar nak jumpa kami. Dan kami pun memang tak sabar nak jumpa dia.

Buat semua kengkawan yang sudi baca blog nih, aku dengan rendah dirinya ingin 
memohon maaf 
dari hujung rambut hingga hujung kaki andai kata aku ada terkasar, tersilap, terlanjur kata / perlakuan. Bab komen yang belum berbalas & tag yang tak sempat berjawab, tunggu nahh.. nanti aku usahakan jugak. Korang jangan terasa hati k.. tak rugged arr..

Dedoakan proses bersalin aku dipermudahkan oleh-Nya. Dan doakan jugak supaya baby ‘A’ & aku sihat sempurna.. *aminnn* 

Sementara tu, layankan je lah gambar kat bawah nih yang aku snap pagi tadi..




Nih masa memula sampai Al-Islam.. mood tengah ceria




See.. see.. betapa gembiranya mommy & daddy-to-be nih.. Maklum lah, taim nih tak rasa sakit lagi. So, boleh la nak posing sakan..




Me tengah attach dengan mesin CTG 




Mamoru sempat check email opis dia.. Kesian Mamoru, tak pepasal kena amik EL hari nih. Dia takut nak tinggalkan aku sengsorang.. Aku pongggg takut tinggal sengsorang jugak.. huhuhuhu




Graf yang keluar dari mesin CTG. Tak sempat laa nak snap graf yang complete tunjukkan kekerapan contraction aku tadi..




Nih pulak tag yang nurse pakaikan kat tangan aku.. 

Ok lah, nak kosentret kat senaman kagel & nak kontrol breathing.. kang kalau larat, aku update cerita terbaru.. kalau takk.. tunggu je lah Mamoru yang update.. hihihi

Assalamualaikum. 

28 Comments

  1. Deqna said,

    >semoga Ad dipermudahkan proses bersalin… Aminn….

  2. cicakuben said,

    >upsss awal nya…semoga dpermudahkan semua nya k,

  3. arnirina said,

    >yeaa!!! ad dah nak besalinnn!! Gud luck yoo!

  4. Prof Azie said,

    >Teringat waktu bersalin hari tu..semoga kak aD n baby selamat..

  5. biqque said,

    >aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa panic! panic! fuh! fuh! control…patut la u jarang komen kat page i dah! i pun dok tgk la page u, ada pape ke u ni…tak sabarnyerrrrrrrrrrr! mintak2 selamat semua ye. amin amin!(mintak2 u still bleh update blog, kalo tak, apa i nak baca tiap2 ari??? mamoru, harap memahami…hahahaha!)

  6. Dee said,

    >moga sumanya selamat..amin..

  7. rynn2506 said,

    >ha……kan dah agak dah…risaunye kite dah 2 ari x de post ni….rupanya ade cite ekkk….anyway, semoga dipermudahkan dan selamat menerima berita gumbira wahai cik aD n Mamoru…..AMIN~~psstt..kite pon menci sgt saat diseluk tu….x suke….tp ape nak wat, kena tempuh jugak…http://www.rynn2506.com

  8. rose said,

    >semoga semuanya selamat ye…insyaAllah…:-)

  9. aianna said,

    >kak ad..all the best!semoga sng bersalin…aminnn~ =)

  10. minahranggie said,

    >good luck babe, ala ad..tak sakit la… sakit tu akan hilang saat ko tengok baby A tu…. nanti bagi tau kat Al islam mana…boleh jengok jengok

  11. Sikelu said,

    >ad.. semoga ok semuanya.. InsyaAllah!!

  12. elysuhaili said,

    >time buat ve dulu dh 2cm patu nk admit ward penuh so bleh sedap blk.. siap lunch mkn ikan bakar.. smpai ke mlm gak la walaupon contraction selang 5min slamba aje aku.. hahahahha mudah2kn proses bersalin ad mudah, cepat & tak sakit.. aminnn

  13. NONIE AZIZ said,

    >Semoga aD & baby A selamat & sihat…Amin…

  14. MushroomCute said,

    >Moga2 mama baby dan baby selamat…amin…

  15. za|d said,

    >malam ni kuar la baby A tu… hehe..

  16. rynn2506 said,

    >aD, leh bg contact no kat email kite x??mana tau nak visit ke…heheheh….bg kat email add ni k…rynn256@gmail.comTQ,http://www.rynn2506.com

  17. cicakuben said,

    >xsbr tgu brite dr momoru…sda bsalin ka ad??

  18. e.l.i.s.s.m.i.e said,

    >semoga semua selamat2…push ad push!! hikss..belum time lagi erk?

  19. Mrs.Nury said,

    >slm ad..thks drop by my blog.Dah nak delivered ke??All the best semoga semuanyer selamat

  20. Mrs.Nury said,

    >slm ad..thks drop by my blog.Dah nak delivered ke??All the best semoga semuanyer selamat

  21. cintaKusayangMu said,

    >salam perkenalan…good luck ye…smoga selamat mama n baby….

  22. princessjersidd said,

    >semoga dpermudahkan segalanya…t da dpt baby A jgn lupa upload yea..cepat2 skit….da bersalin gtau gak k….t8care yaaaa

  23. ChikO AzReen said,

    >ape cite aD ni ek .. tak sabo rasanye nak tau cite .. semuga semua nya Selamat … Gud Luck aD ! p/s : mamoru updatekan untuk kitowang ek ~

  24. atty's said,

    >kty doakan ad selamat bersalin..amin

  25. eid said,

    >wah… dah nak bersalin eh… gud luck aD…. doa smoga smuanye berjalan lancar… aminnnnn

  26. miszrLina said,

    >ad, moga sume nye selamat….both mama & baby 'A'..tarik nafas… selawat byk2….

  27. Sikelu said,

    >isk apa citer Ad ni yer..dah selamat ke..? Macam mana lak rupe si babay ‘A’ tu yer..?

  28. Ied @ May said,

    >mesti dh bersalin dh time ida tulis msg nih!

Comments are closed.

%d bloggers like this: