>Solekan mata simple II

May 28, 2009 at 1:00 pm (Make up)

>Apalagi yang boleh dibuat disaat camni selain dari memanjakan diri sepanjang masa. Layan kan je lah gambar kat bawah nih.


Nih gambar pagi tadi, sebelum pegi checkup kat Al-Islam.


Kurang pencahayaan lah. Aku guna 2 warna je – combination kaler gold dengan hitam. Pastu tenyeh maskara dengan eyeliner – simple smokey eyes.


Tak dapat make-up kan orang, make-up diri sendiri pun jadi lah.. hihi


Nih pulak warna berlainan. Aku guna mineral eyeshadow dari Loving Mineral. Eyeshadow nih jenis serbuk tau. Gambar nih aku amik masa bergambar dengan Ning kat Mid Valley aritu.



Aku guna 3 kaler – pink, hijau & coklat gelap.. Nampak comot sikit sebab aku belum bubuh hi-lite kat bawah kening.



Nih yang dah complete dengan hi-lite.. baru nampak kemas🙂

6 Comments

  1. Elyn said,

    >AD tunjuk step by step u letak eyeshadow tu….. yg smokey tu… berkenan sgt tp slalu x jd bile nk buat huhuh

  2. mEiZ AraNda said,

    >owhh kakak ku sayangsangat lawa mata kamu itu…;)ajar laa step by step sis…;psangat suker dengan EARTH COLOR tau.;p

  3. CuppyCakeMommy said,

    >nice make up with a nice eyes

  4. Deqna said,

    >ad memang mempunyai sepasang mata yg lawa.. bila mekap lagi terserlah..

  5. biqque said,

    >yg last tu cantik! pandai main color…i kalo berkilat2 shimmering2 ni mmg tak ar…tgk u buat cun je! hehe!

  6. GreenJade said,

    >such a bright eyes..beserisy doakan moga dpermudahkan proses bsalin nnt yer..selawat byk2..x sabo dpt anak buah nih hihihi (aku lak yg over sonok :p)

Comments are closed.

%d bloggers like this: