>39 weeks

June 5, 2009 at 9:00 am (My Pregnancy)

>

Tak sangka kan, dah hampir sampai ke penghujungnya. Kalau nak kira ikut EDD, ada lagi 6 hari untuk aku lahirkan baby ‘A’. Kita tunggu je lah harinya.. sama ada awal, ngam-ngam, atau terlebih. Tapi memintak jangan laaa terlebih hari.. penat woh tertunggu-tunggu camnih. Lama tau aku duk mengira hari nih. Start dari first day aku dapat tahu aku pregnant sampai laaa hari nih. Ada lebih dari 200 hari! (oit aperdaa aku nih.. lagi 6 hari pun tak boleh tunggu ke?)

Perkembangan aku & baby ‘A’ setakat nih:

Berat aku naik lagi.. sudah 50 kg!! Omaigod.. macam tak percaya ok berat aku boleh jejak ke angka nih. Kagum.. kagum.. 

Berat baby ‘A’? Aku tataw. Kali nih tak scan pun. Just buat CTG je. Tunggu dia lahir baru timbang kut.. hihi.

Perut aku sekarang makin kerap mengeras. Sakit sikit la bila jadi camtu. Tapi bukaan still 1 cm😦

Nak tau cerita kelakar tak? Pagi aritu kan, aku ada rasa sakit perut (macam mild period pain). Taim tu Mamoru dah pegi keje. Beria lah aku kejut adik no.6 suruh dia bersiap temankan aku gi Al-Islam in case kalau contraction bertambah kerap. Sekalikkk bukan sakit nak bersalin daa.. aku kena cirit birit rupanya.. cesss!

Ohh, aku ada cakap tak yang Dr Rusila bagi aku sambung MC.. fuhh, hebat! Tak penah aku dapat MC selama TIGA minggu berturut-turut sepanjang aku bekerja nih. Bagus! Tayah sesusah aku apply cuti. 




Latest pic bersama baby ‘A’ (dalam perut).. Eh, baru aku perasan aku tak amik gambar full dengan perut untuk minggu ke 39 nih.. (waaa kena amik cecepat nih, nanti tak sempattttt)

6 Comments

  1. biqque said,

    >bestnyer aD…i tumpang seronok tgk u pregnant🙂 tak sabar nak tgk baby A tu…sigh…

  2. nURmALa mAZLan said,

    >wahhhhbest nyer aD menanti kehadiran si dia kan??

  3. arnirina said,

    >maik aihhh mc pai 3mgu. Nak gi gak jumpe dokter tu.

  4. atty's said,

    >salam ad..besau gak peyut ad tuh..semoga semuanya selamat ye..

  5. Jehan Najib said,

    >Good Luck Mummy!

  6. e.l.i.s.s.m.i.e said,

    >aku dulu amik gak gambar awal2..pastu dah malas…huhuhu..pastu bila dah beranak, nyesal :Dsemoga semua selamat2 erkk…x sabar nak tengok baby A!

Comments are closed.

%d bloggers like this: