>Lauk berbuka

August 28, 2009 at 7:45 am (Uncategorized)

>

Aku dah try sehabis baik untuk bajet masak lauk untuk dua orang, tapiii.. still fail jugak. Aku tak faham lah. Kengkadang tu, aku masak memang dah ngam-ngam untuk dua orang tapi masihhh berlebih dan tak habis dimakan. Aduyai.. tak suka la camnih.


See.. lauk berbuka nih. Lauk pauk yang merah tu dah dua tiga hari asyik duk reheat. Tak jugak habis-habisnya. Tapi kalau tak masak lauk baru, rasa macam tak selera nak makan. Camno?


Ayam masak sambal cilipadi – request by Mamoru. First time buat tapi boleh tahan jugak lah. Mamoru tambah nasi berkali-kali sebab lauk nih🙂


Bergedel daging! Sedap dimakan dengan nasi. Makan gitu je pun boleh sebab aku salut dengantepung kfc!!

4 Comments

  1. suezety said,

    >moral of da story, masak 3 ketul ayam sahaja.. ikan pun 2 ekor jer.. sukat dlm mangkuk.. insya allah habis..

  2. Dee said,

    >byknyer masak..meh antar sini sket..betul bajet cam suezety ckp tu..hehehe..

  3. Chooyaya! said,

    >ad, sedapnya ayam tu… su pun jenis suka makan pedas2, tp hubby kurang la… hukhuk

  4. biqque said,

    >i memang terer masak untuk 2 orang😀 slalu nasik mesti abis, lauk pun abis. maybe sebab dah terbiasa kot. tak leh masak banyak2 aD, cuba masak skit2. gerenti abis! hehe!

Comments are closed.

%d bloggers like this: