>Pasar Penambang

September 9, 2009 at 5:00 am (Uncategorized)

>

Perkara paling best bila balik Kuala Selangor ni adalah.. seafoodnyaa.. memang heaven. Tapi, kena masak sendiri lah.. haha.

Sebut je nak seafood jenis apa kat sini, segala jenis siput, sotong pelbagai saiz, udang pelbagai jenis, ketam, mentarang, lokam, tiram, even belangkas pun turut dijual dik nonnn. FRESH ok. Harga pun boleh kautim lagi. Berbaloi-baloi.

Kalau pegi Kuala Selangor tu, singgah lah pasar Penambang. Kalau kena timing orang baru bawak naik ikan, memang bestt. Aku tak sure pukul berapa derang balik dari laut. Tapi masa aku pegi aritu taim tengahari. Memang banyak gila ikan taim tu, sampai aku rasa, aku nak borong semua seafood kat situ – Seriously, I could spend all day cooking if Mamoru let me. Tapi kang membazir pulak. Siapa nak melantak bebanyak taim bulan puasa nih.


Me at Pasar Penambang. Taim nih Mamoru duduk dalam keta dgn Ariff. Aku enjoy gila shopping barang basah. Oh, kat belakang aku tu udang kertak (camtu ke eja)


See.. pelbagai jenis ketam (ketam gimau, ketam bunga, ketam cina) dan sotong gergasi pun ada!!!


Udang & ikan pelbagai jenis.. fresh uollss…


Selain, lokam, retak seribu, kerang, lala, mentarang & remis, belangkas pun ada dijual tau

4 Comments

  1. MuMMy 2 Haqq said,

    >waaa…belangkas!! my feveret uuuuu

  2. Ely Hasrul said,

    >aritu singgah xdek plak jumpak gini.. patu tgk rega agak mahal gak.. maybe sbb beli kt sekinchan lagik murah kot, bese la makin ke bawah makin murah. cuma pasar basah sekinchan xdek le plak ketam berlonggok2 cengitu.. huishh terliur!

  3. biqque said,

    >i love udang ketak! cuma kat pasar borong ekuin ni takde! cis!bleh makan ke belangkas? bukan dia dua alam ke?

  4. Aizura said,

    >ni yg rasa nk ajak mr hubby g weekend ni.. penah 2 kali g psr penambang ni.. masa tu xde byk siput2.. udang kertak tu, ktorg panggil udang lipan.. mmg sgt best..

Comments are closed.

%d bloggers like this: