>Ariff 4 months

October 8, 2009 at 2:12 pm (My precious Ariff)

>

How times flies. He’s growing up remarkably fast than I ever thought. I’m hepi and.. sad also.. cause I wont be able to hold him like a small little baby in another couple of years. I‘ve already imagine him running here and there and wont stay still in my arms when I try to hold him – boys.

****************************

Little Ariff genap 4 bulan, semalam. Semakin comel & pandai. Semakin banyak cakap pun ya jugak. Baby’s language, of course.

Perkembangan Ariff setakat nih:

Semakin pandai meniarap tapi masih belum pandai nak terlentangkan badan semula selepas meniarap.

Suka grab apa sahaja yang ada dekat dengan tangan dia

Suka tengok tv (tho aku dah warn dia no tv until he’s two years old) – tapi takkan aku nak biarkan dia sengsorang dalam bilik bila aku tengok tv kan?

Suka masukkan apa sahaja barang yang dia grab ke dalam mulut

Suka dengar aku menyanyi lagu favourite dia & suka orang layan dia bercakap

Sangat curious dengan permandangan sekeliling. Esp kalau bawa dia berjalan naik kereta.

Oh, Ariff dah mula tidur dalam katil dia sendiri start dari bulan lepas lagi. He seems ok with it cuma aku je lah yang tak boleh tahan. Kengkadang tu aku amik dia bawak tidur sebelah aku jugak.. haha. Nasib baik semua bilik dalam rumah kami nih occupied. Kalau tak, dah lama aku letak katil Ariff dalam bilik sebelah. Ikutkan, memang sedih nak tidur asing-asing nih. Tapi aku nak train Ariff untuk berdikari dan lebih berani bila dia besar nanti. Kalau tunggu lelama baru nak switch bilik, confirm payah, kan?



My little angle.. my nudger


My pride.. my joy


My smile.. my laughter


My dreams.. my hopes


My wealth.. my glory


My strenght.. my bravery


My love and sincerity


… my son.

11 Comments

  1. Elyn said,

    >cepat tul dh 4 bulan??? tak lame lagi sure i tgk die bjln plak!!

  2. wina said,

    >sengih je ye ariff ni :-)btw, kira pun ade baju & sluar cam ariff tu..hehe

  3. Beautiful Disaster said,

    >ariff cute nye. hehee. omg, ryan belum meniarap lagi ok even he's one month older than ariff. betul berat bontot tau. dah mengiring tapi nak tolak lagi badan die utk meniarap, ssh betul. all n all, semuanya ok. hehe.*peluk ariff*anty gigit boleh? hehe.

  4. a-as said,

    >time really flies..x sedar ur handsome boy dah makin pandai🙂

  5. atty's said,

    >jap je ariff dah besau..

  6. Cicada2nd said,

    >dah tiba masanya kot utk tkrkan little kpd bigger. mcm x sesuai je panggil little arif sbb dia dah besar. br aku ingat, aku x pernah dukong dia pun.

  7. JULIZA said,

    >COMEL SANGAT…TERINGAT MY BABY BARU MASUK 5 BULAN.

  8. rose said,

    >dah besar ek..cam tak caya je..hepi 4 months besday ariff…:-)

  9. Prof Azie said,

    >cutenya..manisnya senyumanmu..

  10. ummi adriana said,

    >so cute.. tinggi ek ariff.leh join daddy n mummy dia g mendaki gunung nie.. 🙂

  11. GreenJade said,

    >cpt nye dh bley meniarap Ariff nih..kuat mcm mommy dia gak ler..pasni bley mommy suh2 pi kedai noohh hihi*shot & angle yg sgt cute..geramnye cam nk cobit2 pp Ariff…eiii*

Comments are closed.

%d bloggers like this: