>Bawa Ariff ke Al-Islam

October 11, 2009 at 1:54 pm (My precious Ariff)

>

As usual, for his monthly check-up.

Dah 4 bulan usia Ariff sekarang. Semakin besar. Kalau aku dukung dia, memang semua orang takkan percaya Ariff keluar dari perut aku sendiri.. haha. I mean, seriously, it’ll look like I’m carrying someone else’s baby.

Dalam 4 bulan nih, Berat Ariff dah bertambah sekali ganda. Berat dia sekarang 7.5 kg! Tinggi 67 cm.


Ariff tidur atas mesin penimbang.


Normal checkup by his fav paed


Kesian Ariff kena dua injection kat paha kiri & kanan (normal immunization plus pnenumococal – oh, aku baru dapat tahu harga untuk injection pneumococcal nih dah jadi sangat murah (RM 60 compared dengan RM 300++ sebelum nih) sebab company yang keluarkan ubat nih dah hilang hak monopoli… *I love learning micro / macro economics*


Ariff at 4 months old. Katil baby nih dah tak fit dengan saiz dia.. haha.


Ariff less than an hour old. See the different? I barely notice the changes. Not the weight nor the height. If its not because of this photo, he’d be just the same to me🙂

p/s: My dear friends, please do not speculate abt me wearing hijab. It’s not something I would want to talk aloud. I’m still working on it. Until I’m sure 100% abt it, I’d prefer to keep it low.

11 Comments

  1. WaN dAn TiE said,

    >ad..pakai tudung atau tidak..yang penting adalah hati..dan niat kita…by the way cepatnyer masa berlalu baby dah 4 bulan..makin cute

  2. aD said,

    >tie, thanks. dah habis pantang?

  3. biqque said,

    >ariff besar kan? sonok tgk!sape plak yg speculate pasal u pakai tudung tu? meh sini nak basuh skit! (uih marah ni, marah ni!)

  4. Prof Azie said,

    >cepat dia besar, anak saya 7 bulan sama besar dgn ariff yang berumur 4 bulan..

  5. biqque said,

    >ariff dah besarrrrrrrr😀 tak sabar nak tunggu dia berjalan plak!

  6. WaN dAn TiE said,

    >ad..Alhamdulilah dah hbs pantang..dah 60 ari t tunggu 100 ari ajer huhuhuhu..ad dgn adernyer baby hidup ini ckp lengkap..

  7. Elyn said,

    >haah la ariff nmpk cam dh 8 bln je!!

  8. BigMouth said,

    >dah 4 bulan dah eee…. cam cepat jer kan…

  9. an2blur said,

    >hai Ad. really really long time no see u in the virtual life.do u remember me?

  10. .: Ain Rusli :. said,

    >salam..hai kak ad..mmg besar betul nampak si ariff ni..sian mummy,sure tak larat nak dukung lelama..almaklumlaa..mummy nye kecik molek je..huhuhu..kak ad,ariff ade immunisasi 4 bulan ek?baby ain,lepas 3 bulan,stop..then sambung 5 bulan pulak..anyway,thanks for the info abt pneumococcal tu..🙂

  11. aD said,

    >biqque: ad dh belikan dia walker.. haha.. laju lah dia jalan pasnih!prof azie: baby awak, walaupun kecik tapi comel.. sure syok je dukung dia tanpa rasa perlu nak tukar kepada lengan besai macam ad.. haha.tie: betulllll… belek & telek lah dia selagi dia kecik nih. dah besar kang, memang berlari je keje dia :)elyn: kan? kalau 8 bulan cemanalah pulak rupa dia agaknya :)kak lang: macam sekejap je kan?ery: apa lak tak kenal.. dah abis belajar ke?ain: ada.. tp pasnih, takde amik injection sampai dia umur 6 bulan🙂.. ain, rotavirus jgn lupa amik tau. penting gak tu🙂

Comments are closed.

%d bloggers like this: