>I got a job offer!

October 23, 2009 at 11:24 am (Uncategorized)

>

Syukur alhamdullilah!

Hari nih aku dapat call dari XXX Bank (go figure which bank hihi). I was quite nervous masa jawab call tu tau. Ekceli sebelum nih, aku ada attend interview kat Bank tu – 2 interviews. So, I was waiting for the result. Dan bila pihak bank call pagi nih, obviously aku dah tau untuk apa.. hik. God, I am so excited! They offered me a Senior Executive position in Business Banking! Derang suruh aku buat medical check up & amik offer letter Isnin depan! (ok, aku dah rasa nak melompat sekarang – congratulate me cepat!)

Tarik napas.

Sekali lagi alhamdullilah, rezeki anak aku & rezeki mereka yang memerlukan pertolongan aku. Tak sia-sia aku lepaskan jawatan aku dengan kompeni aku sebelum nih. Betul cakap orang, bila satu pintu rezeki tertutup untuk kita, 7 lagi pintu rezeki dibuka. Yang penting sabar dan jangan sesekali masukkan pasir dalam periuk nasik orang. Jangan sekat rezeki orang, jangan burukkan rakan sekerja, tak selesa hidup, tak berkat rezeki yang kita terima.

Buat ex-colleague kat tempat keje lama aku (ya aku tau dia baca blog aku hari-hari), terima kasih sebab burukkan aku sepanjang aku cuti bersalin aritu (Your niece sendiri yang ceritakan semuanya pada aku) Rasa nak menangis bila dituduh ‘guna-guna’ kan boss. Well, kelakar pun ada, sebab kalau aku guna ubat ‘guna-guna’ atau main bomoh, dah lama aku suruh boss naikkan gaji, betul tak? Anw, tak kisah lah semua tu (and fellow bloggers, please, jangan komen yang buruk-buruk tentang ex-colleague aku nih). Biarlah dia. Pada aku, hari nih, aku maafkan semuanya. Aku nak mulakan hidup kat tempat keje baru dengan selesa. Harap, aku tak perlu bertemu dengan orang camnih kat tempat keje baru, insyaAllah.

Ok, lah, nak masak lauk peberet Mamoru. Hari nih mood memasak sangat membuak-buak.. haha. Pepetang kang aku balas komen ok? Semoga hari korang semua pun ceria cam aku gak🙂

13 Comments

  1. Elyn said,

    >tahniah!!!! lepas jawatan lame dpt lagik besh wallah!!!

  2. WaN dAn TiE said,

    >ad…tahniah..ini rezeki..kami menghadapi ujian ALLAH yang hebat…tpi kami percaya ada sesuatu yang ALLAH ingin berikan..doakan kami

  3. e.l.i.s.s.m.i.e said,

    >Alhamdulillah..rezeki ad dan keluarga..keja elok2 yer nanti🙂 all the best kat tempat baru…

  4. MuMMy 2 Haqq said,

    >alhamdulillah..

  5. miEz haNeM said,

    >GooD!!tahNIAH:)

  6. aJa said,

    >tahniah,apepun doa org teraniaya ni cepat dimakbulkan tau..semoga diberkati dan dirahmati.Amin.

  7. Cicada2nd said,

    >rezeki makan gaji tu ad.blh lah lepas ni gi keje naik LRT je. rezeki aku bilalah agaknya ye.

  8. vkool said,

    >alhamdullilah n tahniah..semoga terus berjaya n sentiasa dibawah lindungan Nya

  9. biqque said,

    >congrats!

  10. Beautiful Disaster said,

    >bank negara ke? kalau bank negara boleh lah geng. hehe.

  11. amal said,

    >congrates 2 u ad….🙂

  12. || NaFiRaa || said,

    >tahniah!!!haiii..salam kenal!!kita add ad kat blog kita yek..suka tgk ur ariff… hansome sgt~ hehehehe..:)

  13. lidasyah said,

    >tahniah dear.. salam perkenalan.. before silent reader jer..your family is so sweet… peace😛

Comments are closed.

%d bloggers like this: