>Insurans untuk Ariff

October 27, 2009 at 12:13 pm (My precious Ariff)

>

Walaupun kos perubatan kat Malaysia nih masih murah kalau nak compare dengan oversea punya kos, aku insist gak nak amik insuran untuk Ariff. Bukan apa, setiap orang kalau boleh nak yang terbaik untuk anak-anak derang, aku pun tak terkecuali.

Aku nih cepat panik. Contoh la kan, masa Ariff kena chicken pox masa umur dia 2 bulan aritu; padahal baru 4 bijik chicken pox naik kat badan Ariff, aku dah tak tentu arah sampai paksa-paksa Mamoru hantar Ariff ke Al-Islam. Esoknya, naik lagi dua bijik bintat, aku angkut Ariff jumpa Paed kat sana lagi sekali – konon marah sebab ubat tak berkesan (yer, aku memang gelabah ntahapahaper).

Pendek kata, asal Ariff terbersin sikit je, aku memang jenis lajuuuuuu je kaki nak ke Al-Islam. Klinik biasa-biasa nih memang aku takkan pegi – aku tak caya langsung – sampai camtu sekali kan overprotective aku nih? Dont get offended, aku rasa semua mak-pak pun sama. Semua nak yang terbaik untuk anak memasing.

Jadi memandangkan kos untuk jumpa Paed kat hospital swasta adalah agak mahal (apatah lagi kos untuk kena admitted kat sana kan?), Mamoru cadangkan kami amik insuran untuk Ariff. So, malam tadi, kami jumpa wakil dari Prudential-BSN Takaful (I prefer more Islamik punya cover). So, far aku puas hati dengan explanation dia (tapi kalau korang ada opinion lain, do advice aku kat sini – Im totally new to this insurans thingy). Dan kalau takde apa-apa, kami akan sign up insurans nih dalam masa sehari dua lagi.


Kinda cute bila wakil insurans tu (nama dia Sham, kawan Mamoru), buat proposal camnih🙂


Ariff dalam sleeping- bag dia.


Aku suka sleeping bag nih (beli kat Ikea). Sesuai sangat untuk Ariff since Mamoru suka pasang air-cond kekuat. Lagipun sleeping bag nih selamat & selesa – tak perlu risau pasal suffocate ke haper. Nak tukar diapers pun senang sebab zip dia kat belah bawah. Next time kalau Ariff dah besar sikit, boleh bawak sleeping bag nih masuk hutan kan kan kan. In second thought, kalau Ariff nak tumpang sleeping bag mummy pun boleh – mummy punya sleeping bag laaaggggiiii besaarrrrrr🙂

5 Comments

  1. kecikcomei said,

    >along sengal! bila nak amik insurance untuk aku plak? hikhik..

  2. Elyn said,

    >AD, we all pun ade insurans pru takaful ni. so far blom penah pakai lagik. pastu siap ade medical card. tu yg penting kalo tetibe kene admitted. so u all pun kalo takde insurans better amik sebab kesihatan kite kadang2 tak menentu. eh aii ni ckp cam agent plak kan ekekekk

  3. biqque said,

    >i have zero knowledge bout insurance and i just don't trust em…hahaha saiko…buttttt…i tau bagus amik insurance ni, tah bila la nak amik…hehe!neway, ariff sgt comel dlm sleeping bag itu. terima kasih.

  4. MuMMy 2 Haqq said,

    >betol tu insurans penting..sambil2 bole buat saving kan?

  5. aD said,

    >kecikcomei: alaa.. apa guna ada tunang.. suh dia beli.. hihielyn: betul betul betul..hehebiqque: mmg saiko hahahahamummy2haqq: a'a, aD amik sekali ngan saving sampai umur ariff 25 tahun nanti🙂

Comments are closed.

%d bloggers like this: